Excelsior – Willem II 1:1 (kon.) | Sittard – Breda 2:1 (kon.) | Eindhoven – Den Haag 3:1 (kon.)
konec
SBV Excelsior
1:1 (0:1)
Willem II Tilburg
Neděle 21.04.2019, 12:15 • Van Donge & De Roo Stadion, Rotterdam • Nizozemská Eredivisie • 31. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:15.
     
    Dobré poledne u Eredivisie. Společně se podíváme na utkání 31. kola mezi týmy SBV Excelsior a Willem II Tilburg.
     
    SBV Excelsior

    Domácí tým začíná mít trochu problém, neboť na 16. místě má pouze 26 bodů a na patnáctý Sittard už ztrácí pět bodů. Současná pozice by tak znamenala baráž o udržení se v Eredivizie. Formu klub nemá, na výhru čeká už osm zápasů a momentálně drží sedmizápasovou sérii porážek. Ta poslední přišla minulý týden na Ajaxu, kde sice skórovali El Hamdaoui a Fortes, na domácí to ale nestačilo, Ajax vyhrál hladce 6:2.

    Posledních šest ligových zápasů

    Excelsior – Zwolle 0:2
    Heerenveen – Excelsior 1:0
    Excelsior – Breda 1:2
    Groningen – Excelsior 1:0
    Ajax – Excelsior 6:2
     
    Willem II Tilburg

    Hosté jsou na tom o něco lépe, na osmém místě mají 43 bodů a mohou ještě pokukovat i po třeba pátém místě, na kterém je Heracles a má pouze o pět bodů více. Tilburg se minulé kolo vrátil na vítěznou vlnu, po domácí porážce od Ajaxu si zvedl náladu dalším domácím duelem, tentokrát proti Zwolle, které góly Dankerluie a Isaka porazil 2:0.

    Posledních pět ligových utkání

    Feyenoord – Tilburg 2:3
    Tilburg – Sittard 3:2
    Heracles – Tilburg 3:4
    Tilburg – Ajax 1:4
    Tilburg – Zwolle 2:0
     
    Rozhodčí

    Hlavním sudím tohoto utkání bude Allard Lindhout, kterému budou na pomezí asistovat Christian Dobre a Terry Hoekstra.
     
    Zápas na Van Donge & De Roo Stadion začne ve 12:15, takže si nedělní oběd dejte i něco dříve a buďte u našeho přenosu. jste k němu všichni zváni.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hlavní rozhodčí pan Allard Lindhout dal pokyn k zahájení zápasu, k výkopu se jako první postavili domácí hráči. Ovšem po kličce v šestnáctce jim míč utekl do zámezí.
     
    2
    SBV Excelsior nastoupil do dnešního střetnutí v černých dresech. Naopak Willem II Tilburg zvolil pruhovanou sadu, v níž vládne bílá barva.
     
    3
    Z pětadvaceti metrů se napřáhl Marious Vrousai, jehož pokus postrádal přesnost i razanci. Balon tak letěl jen vedle hostující branky.
     
    4
    Hostující celek kombinoval na útočné polovině, kde byl následně faulován Daniel Crowley. Standardní situace byla rozehrána centrem do vápna, kde se na zadní tyči nacházel Damil Dankerlui, jehož hlavička byla nepřesná.
     
    5
    Excelsior zatlačil soupeře k jeho šestnáctce, ovšem soupeř se ubránil odkopem na půlící čáru. Domácí ještě zkoušeli útok po pravé straně, ale míč skončil opět v zámezí.
     
    6
    Úvodní minuty moc fotbalové krásny nepobraly, hostující mužstvo se opět ve středovém kruhu dostal pod tlak, a tak zvolil jen odkop k brankáři.
     
    8
    Excelsior táhl další útok po pravé straně, odkud se pokusil o přízemní centr do šestnáctky. Ovšem míč sebral jen bránící hráč v černém, a tak na první velkou šanci stále čekáme.
     
    9
    Atmosféra převyšuje samotnou hru na zeleném pažitu. Zatím se hraje velmi opatrně a nepřesně. Ani jeden z celků se s míčem do pokutového území nedostává.
     
    10
    Tentokrát Tilburg vymyslel centr z pravé strany, ovšem pozorný Alessandro Damen celou situaci přečetl a výběhem akci soupeře přerušil.
     
    12
    Renato Tapia přihrál do šestnáctky, kde se nacházel Daniel Crowley, který byl zády k brance, a tak přihrál pod sebe. Zpoza šestnáctky se napřáhl Pol Llonch, jehož zakončení letělo jen nad břevno.
     
    13
    Tentokrát to hostující celek udělal výborně až do samotného zakončení. Přihrávka byla prostrčena přes obránce na střed hrací plochy, kde se na bránu hnal Marious Vrousai, jehož doháněl obránce. Jeho pokus mířil ale doprostřed branky, kde se nacházel Alessandro Damen.
     
    16
    Willem II právě vstřelil branku!
    Po nádherné střele padá krásná branka! RENATO TAPIA dostal pětadvacet metrů daleko od branky možnost k zakončení. Zvedl hlavu a vyslal nádherný pokus, který se od pravé tyče odrazil za brankovou čáru.
    16. Renato TAPIA - 0:1
     
    18
    Domácí celek vybojoval standardní situaci z hranice šestnáctky. K balonu se postavil Luigi Bruins, jenž zvolil technické zakončení, které zastavil zeď.
     
    20
    Také Tilburg se hnal do útoku, ale ten byl zastaven nedovoleně. Centr z volného kopu mířil k penaltovému puntíku, odkud byl odvrácen.
     
    21
    Hra se pro faul znovu přerušuje. Excelsior poslal centr na levou stranu, odkud přišel pas do vápna, kde si celou situaci pohlídal výběhem gólman.
     
    23
    V ofenzivní části hry to domácímu mužstvu moc neladí. Další útok po pravé straně zastavila nepřesná přihrávka a následně útočný faul. Po něm Renato Tapia zůstal ležet na trávníku a je volaná lékařská pomoc.
     
    24
    Mounir El Hamdaoui přihrál na levou stranu, kde se nacházel Lorenzo Burnet. Domácí křídelní hráč stihl odcentroval, ale hned poté je mu pískán ofsajd.
     
    25
    Další ofsajd domácího celku přerušuje hru, k balonu se tak vrací Willem. Jenže ani jeho snažení dlouhou dobu netrvalo.
     
    27
    Excelsior opět kombinoval na útočné polovině, ale přihrávka za obranu postrádala razanci. Míč tak zastavila hostující obrana, která se balonu znovu zbavila.
     
    28
    Na zeleném pažitu zůstal ležet Diego Palacios, kterému se na nohy rozhodně nechce. Hostující hráč byl šlapákem zasažen na nárt, což hlavní rozhodčí nepostřehl.
     
    29
    Až nyní se Diego Palacios z trávníku zvedl a za potlesku publika odchází s bolestivou grimasou za postranní čáru. Můžeme tak pokračovat v samotné hře.
     
    30
    Přetažený centr zprava mířil na zadní tyč, kde se nacházel v náběhu k brance Marious Vrousai. Ovšem jeho balon přeletěl, a tak z nadějné akce zakončení opět nepřichází.
     
    31
    Po chybě v rozehrávce se hra otočila proti domácí brance. Do šestnáctky si z levé strany naběhl Alexander Isak, jenž už byl tváří v tvář naproti brankáři. Jenže tvrdou střelou trefil právě jeho.
    31. Alexander Isak (WLM)
     
    33
    Úvodní pětačtyřicetiminutovka je plná nákopů a odkopů. Dá se říct, že herní projev obou celků, nestojí za moc.
     
    34
    Nádhernou přihrávku za obranou převzal Ali Messaoud, proti němuž skvěle vyběhl brankář. Právě jeho domácí hráč trefil, a tak stav zápasu zůstává nezměněn.
    34. Ali Messaoud (EXC)
     
    36
    Někdo z realizačního týmu hostujícího mužstva se zvedl a přešel až k brance. Brankář Willemu totiž po zákroku měl problém s pravou rukavicí.
     
    37
    Luigi Bruins individuálně přes střed hrací plochy pronikl až do šestnáctky, kde proti němu bylo hned několik soupeřů. Jenže domácí hráč si v klíčovém momentu na balon sám šlápl.
     
    38
    Tilburg rozehrával standardní situaci od rohové praporku, míč letěl na hranici malého vápna, kde se do vzduchu nejvýše vyšplhali bránící soupeři.
     
    40
    Michael Woud si doběhl pro odkopnutý míč a dlouhou čekal až k němu přijde domácí hráč. Brankář Tilburgu až poté balon sebral a rozehrál.
     
    41
    Další nepřesnou přihrávku do strany zaznamenal Luigi Bruins. Domácí záložník našel místo spoluhráče jen krajního obránce v pruhovaném.
     
    43
    Excelsior vyslal přetažený centr z pravé strany, hostující obrana balon odklidila na rohový kop. Po centru od praporku byl míč odvrácen na hranici velkého vápna, kde se do něj opřel Jeffry Fortes, jenž trefil jen prvního soupeře.
     
    45
    Úvodní poločas zápasu už skoro končí, Excelsioru už v první části hry moc času na vyrovnání nezbývá. Vypadá to, že Tilburg půjde do kabin spokojenější.
     
    45+1
    K postranní lajně přichází čtvrtý rozhodčí, který na tabuli ukazuje, že se budou hrát tři minuty nad rámec normální hrací doby.
     
    45+3
    Vypadá to, že Willem II Tilburg bude chtít dohrát úvodní pětačtyřicetiminutovku s míčem na polovině soupeře. Ovšem do vápna už se ani netlačí.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Úvodní pětačtyřicetiminutovka moc fotbalové krásny nepobrala a už vůbec to nevypadá, že hraje osmý celek tabulky s předposledním. Favorit zápasu sice vede, ale s svým výkonem nemůže být rozhodně spokojený. O jediný zásah se tak postaral Renato Tapia, jehož krásná střela skončila za brankovou čárou. Doufejme, že v následující části se hra zlepší a uvidíme mnohem více šancí na obou stranách.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu SBV Excelsior: ze hřiště odchází Luigi Bruins, přichází Marcus Edwards.
    Střídání v týmu SBV Excelsior: ze hřiště odchází Lorenzo Burnet, přichází Thomas Oude Kotte.
     
    48
    A opět začíná překopávání záložník řad, opravdu dnešní střetnutí moc fotbalové krásy nepobralo a už asi ani nepobere.
     
    49
    Excelsior z obrany přešel až před šestnáctku soupeře, zleva přišel centr, který byl vrácen před branku. Jenže do míst, kde se nacházel Michael Woud.
     
    51
    Hervé Matthys si neporozuměl s brankářem a odkopl míč na rohový kop. Jenže hostující mužstvo po centru od praporku znovu nezakončilo.
     
    52
    Další centr hráčů v černých dresech byl vyslán z levé strany a mířil na první tyč. Ovšem stoper se k míči procpal a odstranil ho z nebezpečné pozice.
     
    54
    Siebe Horemans přihrál na střed hrací plochy, odkud se míč k němu znovu vrátil. Centr krajního obránce pak sebral v pokutovém území soupeř.
     
    55
    Za dlouhým nákopem mířil Alexander Isak, jenž oklamal dva soupeře a naběhl si na osu. Jenže tam si hostující útočník narazil se spoluhráčem, jenž trefil jen soupeře.
     
    56
    Znovu se budu opakovat, ale hraje se podprůměrné utkání. Oba celky předvádí hodně nepřesností a vyložené šance naopak téměř nevidíme.
     
    58
    Excelsior kombinuje na levé straně útočné poloviny, ale opět si nikdo z hráčů netroufne projít až k zakončení.
     
    59
    Až nyní domácí tým vymyslel přihrávku do pokutového území. Jenže Michael Woud byl pozorný a skvělým vyběhnutím situaci vyřešil.
     
    62
    Dlouhý pas hostů mířil na levou stranu pokutového území, kam nabíhal Alexander Isak. Jenže jemu cestu zakřižoval Jurgen Mattheij a balonu se zmocnil.
     
    63
    Marcus Edwards vnikl po individuální akci do šestnáctky, kde si míč narazil se spoluhráčem a poté si ho stáhl na střelu. Jenže Michael Woud proti němu vyběhl a opět zakročil.
    63. Marcus Edwards (EXC)
     
    63
    Střídání v týmu SBV Excelsior: ze hřiště odchází Siebe Horemans, přichází Denis Mahmudov.
     
    65
    Střídání v týmu Willem II Tilburg: ze hřiště odchází Marious Vrousai, přichází Vurnon Anita.
     
    66
    Jeffry Fortes chyboval v rozehrávce, míč ze strany hned mířil na hranici pokutového území, kde se nacházel Alexander Isak. Ovšem jeho kličku na střed už obrana přečetla.
     
    67
    Alessandro Damen si nyní musel dávat pozor na střelu zpoza vápna, která mířila do levého spodního rohu branky. Jenže gólman balon nestále viděl, a tak zakročil.
     
    68
    Z obrovské dálky se o střelu pokoušel Jerdy Schouten, jehož zakončení postrádalo přesnost i razanci. Chce se napsat, že to byl zbytečně odevzdaný míč.
     
    69
    Od pravé postranní čáry odcentroval Jeffry Fortes, jehož centr našel hlavu spoluhráče. Ovšem Jurgen Mattheij poslal balon jen na hostující branku.
     
    70
    Jeffry Fortes tentokrát odmítl soupeře a pokusil se o další centr. Ovšem míč mu sklouzl a zamířil jen do náručí hostujícího gólmana.
     
    72
    Excelsior se dočkal vyrovnání, ale radost byla zbytečná. Hlavička mezi obránce totiž mířila do ofsajdové pozice, vše potvrdilo také video.
     
    75
    Tak to už je neskutečná nemohoucnost domácího celku! Z levé strany odcentroval Denis Mahmudov, který našel před brankou spoluhráče. Jenže útočníka zradilo zpracování.
     
    76
    Domácí mužstvo se po zisku míče vydalo na útočnou polovinu, kde Denis Mahmudov vymyslel další přízemní centr do šestnáctky. Obrana ho pak odklidila jen na rohový kop.
     
    77
    Centr od rohového praporku zamířil na hranici malého vápna, kde se nacházel Thomas Oude Kotte. Ovšem Michael Woud celou situaci přečetl a pro míč si znovu vyběhl.
     
    78
    Střídání v týmu Willem II Tilburg: ze hřiště odchází Damil Dankerlui, přichází Dries Saddiki.
     
    80
    Ryan Koolwijk poslal balon na pravou stranu, odkud odcentroval Jeffry Fortes. Míč z jeho kopačky letěl na Mounira El Hamdaouia, ovšem ten byl tísněn, a tak zakončil jen do nohy soupeře.
     
    81
    Žlutou kartu dostává Diego Palacios (Willem II Tilburg), který u postranní čáry poslal podražením soupeře k zemi. Excelsior bude rozehrávat standardní situaci zprava.
     
    82
    Centr ze standardní situace byl odklizen na roh. Domácí tým jej rozehrál hodně špatně a musel se rychle vracet do obrany, jelikož se ve sprintu rozeběhl Alexander Isak.
     
    83
    Excelsior potřebuje k záchraně nutně bodovat. Dneska je určitě remíza proti favoritovi v jeho silách. Jenže chce to větší kvalitu při centrování ze stran.
     
    85
    SBV Excelsior je sice u balonu, ale kombinuje na vlastní polovině, protože soupeř napadá hodně vysoko. Míč dokonce doputoval až k domácímu brankáři.
     
    85
    Střídání v týmu Willem II Tilburg: ze hřiště odchází Alexander Isak, přichází Karim Coulibaly.
     
    85
    Willem II Tilburg bude zahrávat pokutový kop! Jeden z hostů totiž chtěl dostat míč před branku, ale zastavil jej Hervé Matthys, jenž měl ruku od těla.
    85. Hervé Matthys zahrál v šestnáctce rukou
     
    87
    Tak pozor, možná přijde zvrat! Videorozhodčí si zavolal hlavního sudího a ten se sám běžel podívat na poskytnuté záběry.
     
    88
    Tak to byla rychlá porada u videa! Allard Lindhout se podíval na záběry a bere své rozhodnutí zpátky. Pokutový kop je tak odvolán a pokračuje se za hubeného vedení Tilburgu.
     
    89
    Po přízemním centru z levé strany se natahoval před brankou Karim Coulibaly. Ovšem k zasažení míče mu scházelo jen pár desítek centimetrů, mohlo být rozhodnuto.
     
    90+1
    K postranní čáře přistupuje čtvrtý rozhodčí, který na tabuli ukazuje, že se bude hrát ještě dlouhých pět minut nad rámec normální hrací doby.
     
    90+2
    Jurgen Mattheij se ve vzdušném souboji srazil hlavami s Jordensem Petersem. Hostující hráč chvíli zůstal ležet na trávníku, ale je v pořádku. K míči se tak dostává pro faul Willem.
     
    90+3
    Excelsior právě vstřelil branku!
    Jestliže jsem psal, že Excelsior má dnes alespoň na bod, tak nyní se to stává skutečností! Tribuny bouří, protože se v nastaveném čase prosadil MOUNIR EL HAMDAOUI a vyrovnal. Zprava odcentroval Jeffry Fortes, jehož míč k domácímu útočníkovi prodloužil soupeř. Mounir El Hamdaoui se najednou ocitl sám za obranou a pohotovou střelou se prosadil.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Hrálo se vyrovnané utkání, které skončilo spravedlivou remízou. Ovšem předvedená hra byla spíše podprůměrným vystoupením. Tilburg do utkání vstupoval v roli velkého favorita, což ale jednoznačně nepotvrdil. Naopak Excelsior si bojovností vynutil vyrovnávací branku, když se v nastaveném čase prosadil Mounir El Hamdaoui. Myslím, že remízu berou hlavně domácí hráči, kteří bojují o příslušnost v nejvyšší soutěži pro příští sezónu.
     
    S konstatováním, že Excelsior je čtyři body od pozice, která mu zajistí záchranu, se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek nedělního slunečného dne. (14:14:27)

    Michal Luxa

    Branky: 90+3. El Hamdaoui – 16. Tapia

    Karty:   81. Palacios (WLM)


    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 5:5. Rohy: 3:2. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 10:9.
    SBV Excelsior: Damen – Horemans (63. Mahmudov), Mattheij, Matthys, Burnet (46. Oude Kotte) – Fortes, J. Schouten, Koolwijk, Bruins (46. Edwards) – Messaoud, El Hamdaoui.
    Náhradníci: Stevens, De Fockert – Hadouir, van der Meer, Mahmudov, Ómarsson, Anderson, Haspolat, Edwards, Eckert, Oude Kotte.

    Willem II Tilburg: Woud – Lewis, Meißner, Peters, Palacios – Tapia, Crowley, Llonch – Dankerlui (78. Saddiki), Isak (85. Coulibaly), Vrousai (65. Anita).
    Náhradníci: Brand – Saddiki, Anita, Coulibaly, McGarry, van den Bogert, Akkaynak.

    Rozhodčí: Allard Lindhout – Christian Dobre, Terry Hoekstra
    bahis siteleri