Excelsior – Willem II 1:1 (kon.) | Sittard – Breda 2:1 (kon.) | Eindhoven – Den Haag 3:1 (kon.)
konec
PSV Eindhoven
3:1 (1:0)
HFC ADO Den Haag
Neděle 21.04.2019, 16:45 • Philips Stadion • Nizozemská Eredivisie • 31. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to vše, hezký zbytek dne. (18:48:31)
     
    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 10:1. Střely mimo: 7:4. Rohy: 8:2. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 11:4.
     
    Je konec, PSV poráží Haag 3:1 a bodově se v tabulce dotahuje na vedoucí Ajax Amsterdam. Souboj o první místo tak bude ještě zajímavý. Eindhoven dnes zvítězil zaslouženě, poprvé se domácí prosadili ve dvacáté minutě, když krásné sólo předvedl Denzel Dumfries. Po přestávce se dlouho nic zajímavého nedělo, týmy si vše šetřily až na samotný závěr. Nejprve vedení PSV navýšil Luuk de Jong, nedlouho poté dal ještě hostujícímu mužstvu naději Tomáš Necid. Poslední slovo ale přeci jen měli svěřenci Marka van Bommela, gól na konečných 3:1 přidal Donyell Malen.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Utkání už se pouze dohrává. PSV sice dnes nepodalo nějak excelentní výkon, má ale tři body a to je hlavní, protože se udržuje v souboji o ligový titul, který svede s Ajaxem.
     
    90+3
    Střídání v týmu PSV Eindhoven: ze hřiště odchází Angeliño, přichází Jorrit Hendrix.
    90+2. Donyell MALEN - 3:1
     
    90+2
    PSV právě vstřelilo branku!
    Jenže fotbalisté PSV si v nastaveném čase berou dvoubrankové vedení zpět a nyní už o jejich vítězství není sebemenších pochyb. Angeliño vyslal do pokutového území přesný centr, balon si na to konto našel DONYELL MALEN a hlavičkou z těžké pozice jej uklidil za záda gólmana Zwinkelse.
     
    90+2
    Centr z kopačky Abdenassera El Khayatiho směřoval na přední tyč, kde si pro balon s klidem došel Jeroen Zoet, který s rozehrávkou rozhodně nespěchá.
     
    90+1
    Parádní individuální průnik divákům předvedl hostující Becker, který se přes tři protivníky prokousal až do vápna, kde mu balon na roh odkopl Gutiérrez.
     
    90
    Nastavovat se bude hned pět minut.
     
    89
    Lozano ošálil napadajícího protivníka, poté navíc patičkou posunul míč k Rosariovi, Ten ještě hledal z druhé vlny si sbíhajícího Gutiérreze, jenže jeho záměr přečetl Goossens.
    88. Tomáš NECID - 2:1
     
    88
    Den Haag právě vstřelil branku!
    Tak pozor, závěr utkání najednou dostává úplně novou zápletku, hosté totiž z ojedinělé šance snižují na rozdíl jediného gólu. Po pravé straně postupující Becker našel v šestnáctce Lorenzena, jehož nepovedená střela se ukázala býti ideální nahrávkou pro TOMÁŠE NECIDA a ten prostřelil marně se natahujícího Zoeta.
     
    87
    Meijers odcentroval do šestnáctky PSV, kde o sobě poprvé po příchodu na plac dal vědět Tomáš Necid. Český útočník se prezentoval ofenzivním faulem proti Schwaabovi.
     
    86
    Zmatky ve vápně Haagu nakonec uklidnil až Danny Bakker, který zpětnou hlavičkou odeslal balon k brankáři Zwinkelsoiv Ten okamžitě rozehrává na Meijerse.
     
    85
    Lozano si zpracoval balon po přihrávce od Gutiérrez, nachystal si jej na silnější pravačku a prudkou střelou prověřil Zwinkelse, který pohotově zasáhl.
     
    84
    Viergever u postranní lajny tvrdě, ovšem čistě dohrál Beckera. Tomu se zpět na nohy opravdu moc nechce, na pomoc mu přispěchal i hlavní sudí Makkelie.
    83. Luuk de Jong - 2:0

    Vojtěch Tůma

    Branky: 20. Dumfries, 83. L. de Jong, 90+2. Malen – 88. Necid


    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 10:1. Střely mimo: 7:4. Rohy: 8:2. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 11:4.
    PSV Eindhoven: Zoet – Dumfries, Schwaab, Viergever, Angeliño (90+3. Hendrix) – Sadílek (77. É. Gutiérrez), Rosario, Malen – Lozano, L. de Jong, Bergwijn (77. Gakpo).
    Náhradníci: Room – Behich, Pereiro, Hendrix, Romero, Ihattaren, Rigo, Gakpo, Sainsbury, É. Gutiérrez, Teze.

    HFC ADO Den Haag: Zwinkels – Malone (74. Lorenzen), D. Bakker, Kanon, Meijers – Gorter (63. Goppel), El Khayati, Goossens – Becker, Immers, Falkenburg (79. Necid).
    Náhradníci: Groothuizen – Necid, Rieder, Polley, Goppel, Lorenzen, Boussakou, Hooi, Ebecilio.

    Rozhodčí: Danny Makkelie – Mario Diks, Hessel Steegstra
    thejrc.org