Levante – Espanyol 2:2 (kon.) | Getafe – Sevilla 3:0 (kon.) | Real Madrid – Ath. Bilbao 3:0 (kon.)
Villarreal – Leganés 2:1 (kon.) | Real Betis – Valencia 1:2 (kon.)
konec
Levante UD
2:2 (0:1)
Espanyol Barcelona
Neděle 21.04.2019, 12:00 • Estadio Ciudad de Valencia (Valencia) • Španělská LaLiga • 33. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 5:7. Střely mimo: 6:5. Rohy: 12:7. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 13:15. (13:57:09)
     
    Čtyři nastavené minuty jsou minulostí a zápas třiatřicátého kola končí. Levante se po výsledku 2:2 dělí o dnešní body s Espanyolem.

    Levante bylo od samého úvodu více u balonu, ale překvapivě šel do vedení Espanyol, který se z ojedinělé šance prosadil. Po přihrávce Dardera šel do otevřené obrany Borja Iglesias, který překonal Fernándeze. Těsně před poločasem měli hosté další dvě velké šance, jednu zlikvidoval brankář Levante a druhou odpískaná ruka Marca Rocy.

    Po změně stran byl k vidění zajímavý boj. Po hodině hry srovnal krok hlavičkou do protipohybu brankáře Rúben Vezo. O několik sekund později už znovu Espanyol vedl, když se prosadil Marc Roca. Levante se ale nevzdalo a po zisku balonu ve střední části se dostal do střelecké pozice Rubén Rochina, který také soupeře potrestal. Následně byl ale právě Rochina po druhé žluté kartě vyloučen a Levante muselo dohrávat téměř dvacet minut v oslabení. Branka už ale nepadla.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Rober získal míč ve středu pole, následně přihrával Moralesovi, který ještě po kličce dokázal vystřelit, ale balon zamířil jen mimo branku.
     
    90+2
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase čtyři minuty.
     
    90+1
    Hosté se opět natlačili před vápno soupeře. Po Pérezově přihrávce byl těsně před šestnáctkou García, ale domácí obrana dokázala odkopnout do bezpečí.
     
    90
    Espanyol se pokouší rozhodnout dnešní utkání nátlakovou hrou. Proti oslabenému soupeři se hosté usadili na útočné polovině, ale k dalšímu ohrožení branky zatím nedošlo.
    89. Pérezovu ránu zastavila pravá tyč
     
    89
    Obrovská rána téměř přelomila pravou tyč! Od postranní lajny se dostal až do pokutového střídající Hernán Pérez. Jeho dělovka však skončila jen na brankové konstrukci.
     
    88
    Dramatická koncovka dnešního zápasu pokračuje. Jason zastavil útok Melenda rukou, hlavní rozhodčí odpískal proti domácím, ale to už se obrana Levante stačila vrátit.
     
    87
    Následný rohový kop odpravil do bezpečí Adria Pedrosa. Situace se opakovala, ale ani další roh domácího celku neskončil zakončením. Espanyol se ubránil.
     
    86
    Ještě před rozehrávkou rohového kopu skončil na trávníku Rúben Vezo po souboji s Pérezem. Hlavní rozhodčí musel uklidňovat situaci před Lópezem.
     
    85
    Střídání v týmu Espanyol Barcelona: ze hřiště odchází Javi Puado, přichází Sergio García.
     
    84
    Žlutou kartu dostává za přerušení protiútoku hostujícího celku ve střední části José Morales. Hosté už se by hnali velmi nebezpečně do otevřené obrany.
     
    83
    Střídání v týmu Espanyol Barcelona: ze hřiště odchází Sergi Darder, přichází Álex López.
     
    82
    Střídání v týmu Espanyol Barcelona: ze hřiště odchází Víctor Sánchez, přichází Hernán Pérez.
     
    82
    Levante pokračovalo v náporu od rohového praporku. Prudký centr na přední tyči zastavil Javi López. Následný pokus Bardhiho se do branky nevešel.
     
    81
    Domácí se ale ani v deseti nezatahují do obrany. Morales proskočil mezi dvěma obránci, poté ještě našel střídajícího Pedra Lópeze, který však nebyl přesný.
     
    80
    Z velké dálky chtěl překvapit domácího brankáře prudkým pokusem Marc Roca. Balon ale prosvištěl jen nad břevnem a Fernández tak může rozehrávat.

    Vít Schück

    Branky: 64. Vezo (Campaña), 75. Rochina (B. Mayoral) – 18. Iglesias (Darder), 67. Roca (Hermoso)

    Karty:   32. Rochina (LVN), 45. Chema (LVN), 84. Morales (LVN) – 72. V. Sánchez (ESB)   76. Rochina (LVN)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 5:7. Střely mimo: 6:5. Rohy: 12:7. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 13:15.
    Levante UD: Aitor Fernández – Vezo, Rober, Chema (68. Coke) – Jason, Rochina, Campaña, E. Bardhi, Toňo (64. Martí) – B. Mayoral (79. Pedro López), Morales (C).
    Náhradníci: Olazábal – Simon, Pedro López, Dwamena, N. Vukčević, Coke, Martí.

    Espanyol Barcelona: Diego López – Javi López (C), Naldo, Hermoso, Pedrosa – Melendo, V. Sánchez (82. H. Pérez), Roca, Darder (83. Álex López) – Iglesias, Puado (85. Sergio García).
    Náhradníci: Roberto – H. Pérez, Lej, Sergio García, Ó. Duarte, Granero, Álex López.

    Rozhodčí: Gil – Nevado, Martínez
    thejrc.org