Levante – Espanyol 2:2 (kon.) | Getafe – Sevilla 3:0 (kon.) | Real Madrid – Ath. Bilbao 3:0 (kon.)
Villarreal – Leganés 2:1 (kon.) | Real Betis – Valencia 1:2 (kon.)
konec
Levante UD
2:2 (0:1)
Espanyol Barcelona
Neděle 21.04.2019, 12:00 • Estadio Ciudad de Valencia (Valencia) • Španělská LaLiga • 33. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 5:7. Střely mimo: 6:5. Rohy: 12:7. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 13:15. (13:57:09)
     
    Čtyři nastavené minuty jsou minulostí a zápas třiatřicátého kola končí. Levante se po výsledku 2:2 dělí o dnešní body s Espanyolem.

    Levante bylo od samého úvodu více u balonu, ale překvapivě šel do vedení Espanyol, který se z ojedinělé šance prosadil. Po přihrávce Dardera šel do otevřené obrany Borja Iglesias, který překonal Fernándeze. Těsně před poločasem měli hosté další dvě velké šance, jednu zlikvidoval brankář Levante a druhou odpískaná ruka Marca Rocy.

    Po změně stran byl k vidění zajímavý boj. Po hodině hry srovnal krok hlavičkou do protipohybu brankáře Rúben Vezo. O několik sekund později už znovu Espanyol vedl, když se prosadil Marc Roca. Levante se ale nevzdalo a po zisku balonu ve střední části se dostal do střelecké pozice Rubén Rochina, který také soupeře potrestal. Následně byl ale právě Rochina po druhé žluté kartě vyloučen a Levante muselo dohrávat téměř dvacet minut v oslabení. Branka už ale nepadla.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Rober získal míč ve středu pole, následně přihrával Moralesovi, který ještě po kličce dokázal vystřelit, ale balon zamířil jen mimo branku.
     
    90+2
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase čtyři minuty.
     
    90+1
    Hosté se opět natlačili před vápno soupeře. Po Pérezově přihrávce byl těsně před šestnáctkou García, ale domácí obrana dokázala odkopnout do bezpečí.
     
    90
    Espanyol se pokouší rozhodnout dnešní utkání nátlakovou hrou. Proti oslabenému soupeři se hosté usadili na útočné polovině, ale k dalšímu ohrožení branky zatím nedošlo.
    89. Pérezovu ránu zastavila pravá tyč
     
    89
    Obrovská rána téměř přelomila pravou tyč! Od postranní lajny se dostal až do pokutového střídající Hernán Pérez. Jeho dělovka však skončila jen na brankové konstrukci.
     
    88
    Dramatická koncovka dnešního zápasu pokračuje. Jason zastavil útok Melenda rukou, hlavní rozhodčí odpískal proti domácím, ale to už se obrana Levante stačila vrátit.
     
    87
    Následný rohový kop odpravil do bezpečí Adria Pedrosa. Situace se opakovala, ale ani další roh domácího celku neskončil zakončením. Espanyol se ubránil.
     
    86
    Ještě před rozehrávkou rohového kopu skončil na trávníku Rúben Vezo po souboji s Pérezem. Hlavní rozhodčí musel uklidňovat situaci před Lópezem.
     
    85
    Střídání v týmu Espanyol Barcelona: ze hřiště odchází Javi Puado, přichází Sergio García.
     
    84
    Žlutou kartu dostává za přerušení protiútoku hostujícího celku ve střední části José Morales. Hosté už se by hnali velmi nebezpečně do otevřené obrany.
     
    83
    Střídání v týmu Espanyol Barcelona: ze hřiště odchází Sergi Darder, přichází Álex López.
     
    82
    Střídání v týmu Espanyol Barcelona: ze hřiště odchází Víctor Sánchez, přichází Hernán Pérez.
     
    82
    Levante pokračovalo v náporu od rohového praporku. Prudký centr na přední tyči zastavil Javi López. Následný pokus Bardhiho se do branky nevešel.
     
    81
    Domácí se ale ani v deseti nezatahují do obrany. Morales proskočil mezi dvěma obránci, poté ještě našel střídajícího Pedra Lópeze, který však nebyl přesný.
     
    80
    Z velké dálky chtěl překvapit domácího brankáře prudkým pokusem Marc Roca. Balon ale prosvištěl jen nad břevnem a Fernández tak může rozehrávat.
     
    79
    Střídání v týmu Levante UD: ze hřiště odchází Borja Mayoral, přichází Pedro López.
     
    78
    Levante šetří čas. Ve deseti to nyní budou mít domácí fotbalisté těžké, ale do závěru druhého poločasu už zbývá jen něco málo přes deset minut.
    76. Červená karta po 2. žluté
     
    76
    Rubén Rochina před malou chvíli srovnal na 2:2, ale nyní opouští trávník po druhé žluté kartě. Ve středu pole zcela zbytečně zajel do Sáncheze.
    75. Rubén ROCHINA - 2:2
     
    75
    Levante právě vstřelilo branku!
    Levante podruhé srovnává stav dnešního utkání! Z pohledu Espanyolu to vypadalo na jasný odkop do bezpečí, ale Pedrosa ztratil míč v nebezpečném prostoru. RUBÉN ROCHINA si narazil s Mayoralem a napálil balon nechytatelně pod břevno.
     
    74
    Darder se zapojil do bránění. Levante mohlo vhazovat zpoza postranní lajny, ale poté byl domácí tým vytlačen až do střední části trávníku.
     
    73
    Hosté nebezpečně napadali rozehrávku domácího celku. Iglesias nebyl daleko od zisku balonu, ale nakonec to Rober ve spolupráci s Vezem zvládl.
     
    72
    Hosté byli v nadějném náběhu. Přečíslení ale nevyřešil Melendo nejlépe, prudkou ránu zpoza vápna si Fernández pohlídal. Následně fauloval za žlutou kartu Sánchez.
     
    70
    Levante se opět natlačilo do těsné blízkosti vápna soupeře. Bardhi prostrkával míč na levou stranu, ale balon nedokázal zachytit Martí ani Morales.
     
    69
    Domácí se snaží velmi rychle odpovědět. Po rozehrávce rohového kopu hlavičkoval jen mimo tři tyče José Morales. Od své branky bude rozehrávat López.
     
    68
    Střídání v týmu Levante UD: ze hřiště odchází Chema, přichází Coke.
    67. Marc ROCA - 1:2
     
    67
    Espanyol právě vstřelil branku!
    Vyrovnaný stav příliš dlouho nevydržel. Po dlouhém centru do pokutového území hlavičkoval přes šestnáctku Hermoso, který našel na vzdálenější tyči zcela osamoceného MARCA ROCU. Tentokrát už bylo vše v pořádku a Roca posouvá Espanyol opět do vedení.
     
    66
    Borja Iglesias si na levém kraji obhodil Veza, následně se dostal až do vápna, ale prudkou ránou našel jen obránce stojícího před sebou.
    64. Rúben VEZO - 1:1
     
    64
    Levante právě vstřelilo branku!
    Levante srovnává krok! Po faulu ve střední části hřiště poslali domácí balon do pokutového území a po odskoku od země hlavičkoval téměř osamocený RÚBEN VEZO do protiútoku Lópeze.
     
    64
    Střídání v týmu Levante UD: ze hřiště odchází Toňo, přichází Roger Martí.
     
    63
    Espanyol opět mířil do pokutového území. Puado přepustil míč Darderovi, který si chtěl zaseknutím udělat prostor ke střele, ale našel pouze obránce Robera.
     
    62
    Po srážce Lópeze s Vezem musela být hra přerušena. Zdá se, že ale bude hostující brankář v pořádku a zápas může pokračovat bez vynuceného střídání.
     
    61
    Před napadajícím Moralesem musel odehrát Hermoso jen na rohový kop. Centr od rohového praporku si opět pohlídal brankář Espanyolu López.
     
    60
    I po hodině hry vede Espanyol nad Levante o jednu branku. Ve druhém poločase se hra o něco více rozpohybovala, ale na další vyloženou šanci čekáme.
     
    59
    Mohlo být vyrovnáno. Jason zatáhl míč po pravé straně až na hranici vápna, poté našel ve středu pokutového území Mayorala, který ale hradbu před sebou neprostřelil.
     
    57
    Espanyol ještě pokračoval rohovým kopem. Prudký pas do šestnáctky si ale sebral ze vzduchu do rukavic Fernández. Levante se drží ve hře o body.
     
    56
    Hosté se hnali po zisku míče ve středu pole do rozhozené obrany. Jako poslední obránce Levante stačil zastavit náběh Puada Rober.
     
    55
    Po přihrávce Puada nyní zakončoval Melendo. Krajní záložník Espanyolu ale napálil míč jen přesně do prostoru, kde stál Fernández.
     
    54
    Levante se přesunulo s balonem na útočnou polovinu. Melendo se ale vrátil do obrany a vypomohl svým spoluhráčům. Navíc se nechal faulovat Jasonem.
     
    53
    Po parádním přiťuknutí Dardera pálil z druhého doteku Javi Puado. Balon se ale pouze vytočil mimo pravou tyč vedle branky. Fernández nemusel zasahovat.
     
    52
    Jason chtěl hrát v pokutovém území i pod tlakem konstruktivně. Balon mu ale odskočil dále od kopačky a jen tak tak, že nezakončoval Iglesias do otevřené obrany.
     
    51
    Roca si pomohl v souboji s Bardhim pouze faulem. Domácí se ale ihned po rozehrávce zbavili balonu a do útoku tak mohou jít hostující fotbalisté.
     
    50
    Ani ve druhém poločase se tempo příliš nezvýšilo. Espanyol kontroluje jednobrankové vedení kombinací u středového kruhu.
     
    49
    Také Levante se snažilo zahrozit. O balon ale přišel Rochina a do protiútoku mířili hosté. Darderova přihrávka na Iglesiase tentokrát nebyla tak přesná, jako u zatím jediné branky.
     
    48
    Javi López mohl vhazovat zpoza postranní lajny. Hosté se udrželi u balonu ve střední části trávníku, o povedený obranný zákrok se ale postaral Campaňa.
     
    47
    Do druhého poločasu vstoupili rozehrávkou ze středového kruhu hostující fotbalisté. Na levém kraji prošel až téměř do vápna Pedrosa, nakonec mu ale balon utekl.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně ve 13:04.
     
    Jedna nastavení minuta je dávno minulostí a první poločas končí. Espanyol vede na trávníku Levante o jednu branku.

    Levante bylo od samého úvodu více u balonu, ale překvapivě šel do vedení Espanyol, který se z ojedinělé šance prosadil. Po přihrávce Dardera šel do otevřené obrany Borja Iglesias, který překonal Fernándeze. Těsně před poločasem měli hosté další dvě velké šance, jednu zlikvidoval brankář Levante a druhou odpískaná ruka Marca Rocy.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+2
    První poločas skončil.
    45+1. Gólu Marca Rocy předcházela ruka v pokutovém území
     
    45+1
    Espanyol přece jen dokázal dopravit balon do sítě. Marc Roca si v pokutovém území počínal výborně, získal míč a poté ho napálil ke vzdálenější tyči.

    Hlavní rozhodčí se ale ještě byl poradit u videa, které prokázalo zpracování Rocy rukou a branka tak nemohla být uznána.
    45+1. Šance Espanyolu zůstala nevyužita
     
    45+1
    Obrovská šance Espanyolu těsně před konce první půle. Melendo naservíroval parádní centr do pokutového území, ale z blízkosti se neprosadil Iglesias ani dorážející Roca.
     
    45
    Chema je druhým potrestaným hráčem zápasu. Krajní obránce Levante zastavil zatažením za dres unikajícího Víctora Sáncheze.
     
    44
    Minutu před pauzou se rozběhl za balonem Melendo. Hosté se ještě udrželi na útočné polovině, ale po autovém vhazování neuspěl Sergi Darder.
     
    43
    Přetažený pas za hostující obranu si pohlídal Diego López. Hostující fotbalisté kontrolují situaci v závěru prvního poločasu.
     
    42
    Vezo chyboval v rozehrávce a najednou byl v nadějném postavení s balonem u nohy Puado. Vezo se však ještě vrátil do souboje a zastavil soupeře.
     
    41
    Také Espanyol se po delší odmlce dostal do útoku. Rober musel zasahovat těsně před Fernándezem, ale ve spolupráci s Chemou zvládl balon zpacifikovat.
     
    40
    První poločas pomalu míří ke svému závěru. Tlak Levante postupně upadává, domácí jsou sice stále více u balonu, ale až před vápno soupeře se dostávají sporadicky.
     
    38
    Jason měl sice na pravé straně více prostoru, ale k centru se neodhodlal. Domácí museli kombinovat po trávníku, nakonec pálil Bardhi, ale míč se stočil vedle branky.
     
    37
    Také Diego López musel být v pohotovosti. Mayoral se dostal do ideální střelecké pozice, ale balon umístil jen do středu branky, kde byl López.
     
    36
    Espanyol chce ještě do poločasu zvýšit svůj náskok. Před vápnem si vyměnil míč Roca s Darderem, ale ani jeden ze zmiňované dvojice se ke střele neprodral.
     
    35
    Ani s přibývajícím časem se domácím nedaří ohrozit hostující branku. Další nepřesnost předvedl těsně před šestnáctkou Rubén Rochina.
     
    34
    Melendo se pokoušel přehodit domácí obranu. Za posledního hráče Levante si nabíhal Puado, ale balon skončil jen u Fernándeze.
     
    32
    Moralesovi odskočil balon od kopačky za postranní lajnu. Hosté mohli vhazovat, ihned poté byl ale faulován Sánchez Rochinou, který si dokonce vykoledoval žlutou kartu.
     
    31
    Hosté se dostali po čase znovu na útočnou polovinu. Roca přihrával do šestnáctky, ale jen k nohám obsazeného Puada. Také Levante nepouští soupeře do střeleckých pozic.
     
    30
    I po půlhodině hry vede Espanyol nad Levante o jednu branku. O tu se postaral po smrtícím protiútoku Borja Iglesias po nahrávce Dardera.
     
    29
    Levante sice zahrávalo další rohový kop, ale ani tentokrát se balon nedostal ani do blízkosti Lópeze. Hosté se s přehledem ubránili po odpískaném ofsajdu.
     
    28
    Darder se musel zapojit také do obrany. S nabíhajícím Chemou si ale s velkou dávkou štěstí u levé postranní lajny poradit. U balonu jsou tak hosté.
     
    27
    Ve velkých problémech byl při rozehrávce Rober. Domácí stoper se ale dokázal sám vymotat hned kolem trojice soupeřů. Nakonec se domácí usadili ve středu pole.
     
    26
    Campaňa si narazil s Jasonem, poté přišla přihrávka do středu na volného Toňa, ale to už byla obrana hostů srovnána před vápnem.
     
    25
    Aitor Fernández musel vystartovat proti nakopnutému balonu až před vlastní vápno. Jen těsně před útočícím Iglesiasem dokázal hru uklidnit.
     
    23
    Levante nepolevuje v útočném snažení. Bardhi si narazil s Marcosem, který poté byl faulován na třiceti metrech od branky.
     
    22
    Levante se usadilo na útočné polovině trávníku. První rohový kop ještě domácím nevyšel, druhý pokus už byl nadějnější, ale na první tyči stačil zasáhnout Pedrosa.
     
    20
    Po dvaceti minutách vede Espanyol na trávníku Levante o jednu branku. Domácí jsou sice o poznání aktivnější směrem dopředu, ale nemohou se prosadit ke střele.
     
    19
    Domácí se snaží okamžitě odpovědět. Rochina přihrával do vápna, ale jen k obsazenému Mayoralovi. Obrana Espanyolu i tentokrát obstála.
    18. Borja IGLESIAS - 0:1
     
    18
    Espanyol právě vstřelil branku!
    Espanyol se musel do této chvíle převážně bránit. Do protiútoku po zisku balonu ale vyrazil Sergi Darder, který ještě našel před vápnem BORJU IGLESIASE. Šestadvacetiletý útočník hostů si udělal kličku k ose trávníku a vypálil přesně k bližší tyči.
     
    17
    Na pětatřiceti metrech byl faulován domácí kapitán José Morales. O rozehrávku volného přímého kopu se postaral z místa přestupku José Campaňa, ale ve vápně opět úřadoval Naldo.
     
    16
    Zápas pokračuje bez většího nasazení. Darder se vydal po dlouhé době do útoku, s Vezem si ještě poradil, ale proti Roberovi si už pomohl jen faulem.
     
    15
    Rochina měl ve středu pole o něco více prostoru, po přihrávce do vápna se rval o balon také José Marales, ale marně. Obrana Espanyolu zatím hraje výborně.
     
    13
    Espanyol se osvobozuje z tlaku jen dalekým odkopem, který sbírá ve střední části trávníku Campaňa. Domácí mohou pokračovat v útočení.
     
    12
    Ani další pokus od rohového praporku Levante nevyšel. Hermoso společně s Naldem s klidem odhlavičkovali balon mimo pokutové území.
     
    11
    Zničehonic se balon nakopnutý Bardhim stočil k první tyči. López byl u balonu včas, ale hlavní rozhodčí nařizuje nesprávně rohový kop.
     
    10
    Rohový kop se ale domácím příliš nevyvedl. Ihned na první tyči dokázal odvrátit nebezpečí Naldo, naopak do protiútoku se hnal Sánchez, ale ani on Fernándeze nepřekonal.
     
    9
    Levante pokračuje v solidním startu. Po autovém vhazování se domácí udrželi na útočné polovině trávníku, tentokrát byla sražena na rohový kop pokus Chemy.
     
    8
    Toňo si narazil s Chemou, následně dokázal vypálit směrem na Lópeze Campaňa, ale brankář Espanyolu první ránu mezi tři tyče vyrazil.
     
    7
    Prodloužený výkop dopadl přesně k nohám Sáncheze. Domácí se ale rychle sáhli před vlastní vápno, kde ještě navíc Sánchez fauloval.
     
    6
    Ve střední části trávníku vybojoval míč pro hosty Sergi Darder, ihned chtěl nastartovat přihrávkou za obranu Puada, ale dlouhý pas skončil u Fernándeze.
     
    5
    Také Espanyol se poprvé dostal s míčem na útočnou polovinu. Se Sánchezem si narazil Darder, ale poté už přišel obranný zákrok Robera.
     
    4
    Domácí pokračují v aktivním vstupu do zápasu. Od Fernándeze mířil balon na pravou stranu, kde se nebezpečně rozbíhal Rochina. Míč ale odskočil od trávníku a skončil v zámezí.
     
    3
    Levante pokračovalo centrem do pokutového území. Pas Rochiny byl ale příliš krátký a Morales ani na zadní tyči číhající Mayoral zakončovat nemohli.
     
    2
    Domácí fotbalisté rozehráli první poločas dnešního zápasu ze středového kruhu. Od Bardhiho putoval míč na levou stranu, kde se však kolem obránce neprosadil k centru Remeseiro.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Levante UD: Aitor Fernández – Vezo, Rober, Chema – Remeseiro, Rochina, Campaña, E. Bardhi, Toňo – B. Mayoral, Morales.
    Náhradníci: Olazábal – Simon, Pedro López, Dwamena, N. Vukčević, Coke, Martí.

    Espanyol Barcelona: Diego López – Javi López, Naldo, Hermoso, Pedrosa – Melendo, V. Sánchez, Roca, Darder – Iglesias, Puado.
    Náhradníci: Roberto – H. Pérez, Lej, Sergio García, Ó. Duarte, Granero, Álex López.

    Rozhodčí: Gil – Nevado, Martínez.
     
    Posledních pět vzájemných zápasů

    16.09. 2018 Espanyol – Levante 1:0
    04.03. 2018 Levante – Espanyol 1:1
    11.01. 2018 Levante – Espanyol 0:2
    04.01. 2018 Espanyol – Levante 1:2
    13.10. 2017 Espanyol – Levante 0:0
     
    Espanyol Barcelona

    Barcelonský Espanyol nevstoupil do letošní sezony vůbec zle. V prvních jedenácti kolech prohrál pouze dvakrát a nebyl daleko od příček zaručující evropské poháry. S postupujícím časem ale Espanyol ztrácel čím dál více bodů až se propadl na aktuální dvanáctou pozici.

    Na konci ledna bojoval Espanyol ještě ve čtvrtfinále Španělského poháru, ale až prodloužení druhého utkání rozhodlo, že mezi nejlepší čtyřku přes Betis nepostoupí.

    To v LaLize dokázal Espanyol potrápit rozjetou Valencii, se kterou uhrál bezbrankovou remízu. Ve vyhecovaném utkání proti Seville rozhodla až proměněná penalta Ben Yeddera. Před týdnem poté barcelonský tým porazil 2:1 lépe v tabulce postavené Alavés.
     
    Levante UD

    Levante mělo povedený závěr loňského ročníku nejvyšší španělské soutěže. Přesto obsadilo konečné patnácté místo. Letos se drží na podobných pozicích. Po dvaatřiceti odehraných zápasech aktuálně drží šestnácté místo pouze s dvoubodovým náskokem na zatím sestupující Valladolid.

    Levante se nachází až ve střední části tabulky především kvůli mizerné formě v období Vánoc. Od začátku listopadu až do závěru ledna vyhrálo Levante jen třikrát. Od té doby si také příliš nepolepšilo. Na domácí půdě remizovalo 2:2 s Eibarem i Huescou, před týdnem poté padlo Levante 1:3 ve Valencii.
     
    Krásné nedělní poledne, vítám všechny příznivce fotbalu. Nejvyšší španělská soutěž LaLiga pokračuje již třiatřicátým kolem a my se společně zaměříme na utkání Levante, které před domácím publikem přivítá Espanyol.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:00.

    Vít Schück

    Branky: 64. Vezo (Campaña), 75. Rochina (B. Mayoral) – 18. Iglesias (Darder), 67. Roca (Hermoso)

    Karty:   32. Rochina (LVN), 45. Chema (LVN), 84. Morales (LVN) – 72. V. Sánchez (ESB)   76. Rochina (LVN)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 5:7. Střely mimo: 6:5. Rohy: 12:7. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 13:15.
    Levante UD: Aitor Fernández – Vezo, Rober, Chema (68. Coke) – Jason, Rochina, Campaña, E. Bardhi, Toňo (64. Martí) – B. Mayoral (79. Pedro López), Morales (C).
    Náhradníci: Olazábal – Simon, Pedro López, Dwamena, N. Vukčević, Coke, Martí.

    Espanyol Barcelona: Diego López – Javi López (C), Naldo, Hermoso, Pedrosa – Melendo, V. Sánchez (82. H. Pérez), Roca, Darder (83. Álex López) – Iglesias, Puado (85. Sergio García).
    Náhradníci: Roberto – H. Pérez, Lej, Sergio García, Ó. Duarte, Granero, Álex López.

    Rozhodčí: Gil – Nevado, Martínez
    thejrc.org