Finsko – Česko 2:4 (kon.) | USA – Rusko 6:3 (kon.) | Bělorusko – Kanada 1:11 (kon.)
Slovensko – Švédsko 1:5 (kon.)
konec
Banes Motor České Budějovice
5:2 (1:0, 2:0, 2:2)
HC Dynamo Pardubice
Neděle 21.04.2019, 17:00 • Budvar aréna • Baráž o extraligu • 11. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Dobrý den, chtěla bych vás přivítat u dnešního utkání v rámci baráže mezi Českými Budějovicemi a Pardubicemi. Ani jednomu týmu už o nic nejde. Východočeši mají jistý postup, zatímco Jihočeši zůstanou i příští rok v Chance lize. Pro Motor to bude poslední domácí zápas, na kterém má proběhnou rozlučka s hráči na ledě.
     
    ČEZ Motor České Budějovice

    Jihočeši letos nesehráli baráž o nejvyšší soutěž ale vůbec dobře. V deseti zápasech si totiž připsali pouhé dva body, kvůli čemuž jsou jasně na posledním místě. Na dalšího sestupujícího – Chomutov mají ztrátu jedenácti bodů. České Budějovice dokázaly vyhrát pouze jednou, a to ve druhém kole, když porazily po nájezdech Piráty. Od té doby jihočeský tým jen prohrává. V posledním zápase padl na domácím ledě s Kladnem, když Jaromír Jágr vstřelil čtyři branky a rozhodl o výhře svého týmu 4:2.

    Nejproduktivnější hráči:
    Zdeněk Doležal – 7 bodů (6+1)
    Jakub Doktor – 4 body (2+2)
    Další šest hráčů 3 body.
     
    HC Dynamo Pardubice

    To Pardubice sehrály baráž naopak na jedničku, jelikož si uchovaly extraligovou příslušnost i pro příští rok. Vše vlastně nastartoval první zápas, který vyhrály nad Českými Budějovicemi. Celkem Dynamo zvítězilo v baráži osmkrát a jako první si zajistilo nejvyšší soutěž i na příští rok. V posledním utkání se Východočeši utkali s Chomutovem. Pardubice hrály se značně obměněnou sestavou, kdy dostalo šanci hodně juniorů, takže Piráti dokázali vyhrát 3:0. Ani to jim však nestačilo a Chomutov o jednu soutěž spadne.

    Nejproduktivnější hráči:
    Petr Sýkora – 10 bodů (4+6)
    Marek Hovorka – 9 bodů (7+2)
    Luboš Horký – 9 bodů (6+3)
     
    Výsledky v letošní baráži:

    Dynamo – Motor 4:1
    Motor – Dynamo 3:4
    Dynamo – Motor 2:0
    Pardubice i Kladno už mohou slavit účast v příštím ročníku extraligy!
     
    Úvodní sestavy:

    ČEZ Motor České Budějovice: Kváča (Strmeň) – Vydarený, M. Jandus, Doktor, Kachyňa, Prospal ml., Babka – Čermák, R. Přikryl, Heřman – M. Novák, Gilbert, Doktor – Beránek, Bradley, Z. Doležal – Šimánek, Dančišin, P. Novák.

    HC Dynamo Pardubice: Vlk (Klouček) – Mert, Schaus, Budík, M. Kratochvil, J. Zdráhal, Hrádek – Machala, Poulíček, L. Horký – Machač, Dušek, J. Kloz – Voženílek, Pochobradský, Matýs.

    Rozhodčí: Jeřábek, Hradil – Frodl, Komárek.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Na stadionu nyní probíhá připomínka na včera zemřelého Luďka Bukače. Proběhla minuta ticha za tohoto skvělého trenéra a zápas může pomalu začít!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:12
    A už se hraje! První vhazování vyhrál hostující centr, takže Dynamo se může pustit do prvního útoku s elitní lajnou.
     
    00:30
    Pardubice se dostaly do útočného pásma, ale nic zde nevymyslely. Jen nahodily kotouč do útočného pásma a celá pětka šla vystřídat.
     
    01:03
    Na druhé straně se pokoušel pálit Jakub Doktor, avšak jeho rána byla sražena hokejkou hostí. Tomáš Vlk si tedy nemusel připisovat zákrok.
     
    01:36
    To nevypadalo vůbec špatně v podání domácího týmu! Zdeněk Doležal poslal nečekanou přihrávku na Václava Prospala mladšího, jenž si sjel z modré. Rána mu ale moc nesedla a Vlk znovu nezasahoval.
     
    02:19
    Dynamo bylo pod tlakem, ale nakonec se z něj dokázalo vymanit. Poslalo puk tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění a šlo vystřídat.
     
    03:00
    V domácím útočném pásmu probíhal souboj o kotouč. Vyhráli ho sice hosté, jenže ti se ho velmi rychle zbavili. Jihočeši toho využít nedokázali.
     
    03:31
    Kotouč se dvakrát během krátké chvilky ocitl mimo hrací plochu. Nyní se bude vhazovat na útočné modré Motoru. Roman Přikryl je poprvé napomenut.
     
    03:52
    U Jakuba Babky nyní bylo vidět, že tedy není obránce! Ondřej Machala mu jemně naznačil jiný směr, než kterým se vydal a jel sám na gólmana. Vše chtěl vyšperkovat pasem, jenže ten nikoho ze spoluhráčů nenašel.
     
    04:54
    Luboš Horký dostal přihrávku na hranici brankoviště, kde byl úplně sám. Zakončovat nemohl, tak hledal pasem spoluhráče, jenže k němu puk nedošel.
     
    05:38
    Vojtěch Doktor jako obránce se vysunul hodně dopředu. Operoval s pukem za brankou. Nakonec se puk odrazil od Vlka a Bradley mohl dávat do prázdné, ale v tu chvíli se tam objevila hokejka hostí, jež srazila puk nad!
     
    05:43
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice (Matouš Kratochvil – 2 min., hákování).
     
    05:51
    Domácí vyhráli vhazování v útočném pásmu. Po krátké kombinaci vypálil Martin Jandus, jehož střelu se snažil tečovat Šimánek, ovšem puk šel vedle branky.
     
    06:28
    Jihočeši se nadále drží v útočném pásmu. S pukem dlouho jezdil Cody Bradley, ale od domácích to je zatím bez střelby. Hosté dobře napadají.
     
    06:55
    Nicholas Schaus získal kotouč a jel sám na gólmana! Vypálil, ale domácí gólman dokázal jeho střelu vyrazit do ochranné sítě. Buly po levici Kváči.
     
    07:13
    René Vydarený se snažil zachytit skákavý puk na útočné modré, ale nepovedlo se mu to. Domácí tak musí začít s útočnou akcí znovu.
     
    07:43
    Matouš Kratochvil je na ledě!
     
    08:00
    Jan Kloz měl puk na holi a bez větších potíží objel branku. Následně posílal kotouč do ohně a jen kousek chyběl hráči hostí, aby puk trefil.
     
    08:44
    Nyní si dva hostující beci vysloužili potlesk diváků, ovšem nebylo to z důvod krásné akce, nýbrž z toho, že se srazili na místě, kde bylo jinak hodně prostoru. Navíc se to povedlo pár vteřin později i dalším bekům!
     
    09:17
    Zdeněk Doležal měl těžkou pozici, kdy byl napadán hned dvěma soupeři, přesto puk udržel. Budějovice si navíc vykoledovaly faul.
     
    09:34
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice (Ondřej Machala – 2 min., podrážení).
     
    09:47
    České Budějovice získaly buly v útočném pásmu. Nakonec se ke střele odhodlal Martin Jandus, jenže Tomáš Vlk měl před sebou puk dálnici.
     
    10:19
    Jihočeši museli začínat od svého gólmana, ale dostali se ke střele celkem rychle. Přikryl nahodil puk před brankáře, kde se snažil dorážet Jiří Šimánek, ovšem těsně před ním puk Vlk schoval do lapačky.
     
    10:48
    Pavel Novák jako benjamínek týmu hraje dnes přesilovou hru. Dostal se ke střele z úhlu a mířil na zadní tyč, avšak tu o kousek minul.
     
    11:17
    České Budějovice vypálily, ale jejich rána skončila jen v ochranné síti. Následně se k puku dostal Tomáš Vlk, jenž ho odpálil na svou střídačku.
     
    11:34
    Ondřej Machala je na ledě!
     
    11:43
    A hned poté přišla velká šance Motoru! Cody Bradley si šikovně obhodil puk, jel na gólmana, ale ten jeho střelu bekhendem do růžku vychytal!
     
    12:27
    Milan Dančišin získal puk v útočném pásmu. Před branku už se dostat nemohl, tak zkoušel někomu přihrát. Nakonec se však k přihrávce ani nedostal.
     
    13:06
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Jihočeši byli jasně lepším týmem, což nyní dokazují vstřelenou brankou! Vydarený zasunul puk do útočného pásma. Následně Dančišin poslal puk zpět na RENÉHO VYDARENÉHO, jenž měl před sebou odkrytou část branky! Asistence: Milan Dančišin.
    13:06 René VYDARENÝ - 1:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    13:37
    Pardubice se pokusily o rychlou odpověď, ale s jejich střelou neměl domácí brankář nejmenší potíže. Následuje druhá komerční přestávka.
     
    14:01
    Miloslav Čermák se snažil udržet puk v útočném pásmu, ale u mantinelu neměl proti dvěma soupeřům nárok, kvůli tomu jde Dynamo do protiútoku.
     
    14:18
    A ten skončil fantastickým zákrokem Petra Kváči! Ten již ležel na zádech a byl proti němu jen zakončující hráč. Budějovický gólman natáhl lapačku, seč mu síly stačily, a u tyčky zachytil puk! Ještě se ale prohlíží záznam hry, jestli to náhodou nebylo za brankovou čárou.
     
    14:18
    Na základě videa to gól není!
     
    14:36
    Východočeši nyní svého soupeře tlačí! Přišla střela od kruhu na zadní tyč, kterou Kváča vyrazil. Poté se na modré do puku opřel obránce, ovšem domácí gólman měl před sebou dobrý výhled.
     
    15:19
    David Gilbert získal kotouč v rohu hřiště a dostal se až před Vlka. Chtěl si puk přehodit na bekhend, ovšem nakonec se k zakončení nedostal.
     
    15:56
    Milan Dančišin se snažil zpracovat skákavý puk, díky čemuž by se dostal do zajímavé akce. Poslední obránce hostí ho však stihl dojet a zastavit.
     
    16:29
    Budějovický obránce se dostal ke střele a Tomáš Vlk neměl dobrý výhled. Proto puk jen vyrazil, jenže tam nikdo z domácích hráčů na dorážku nebyl.
     
    17:16
    Jakub Babka chtěl poklepem zmátnout protihráče, což se mu povedlo, jelikož ten mu puk přenechal. Ke střele se ale Budějovičtí nedostali.
     
    17:56
    Teď je to Dynamo, které okupuje útočné pásmo. Budějovická obrana ale vše ustála na jedničku a nepustila svého soupeře ke střele.
     
    18:14
    To na druhé straně musel gólman zasahovat. Zdeněk Doležal posílal puk před branku, kam si najížděl Cody Bradley. Puk se od někoho před brankou odrazil a brankář hostí musel rychle ukrýt puk.
     
    19:00
    Minuta do konce třetiny!
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Je za námi první třetina dnešního barážového utkání mezi Českými Budějovicemi a Pardubicemi, po které vede domácí tým o jednu branku. Toto vedení je naprosto zasloužené, jelikož Jihočeši byli lepším týmem. Po rychlé kombinaci se prosadil dnešní kapitán René Vydarený.

    Další třetina začne přibližně v 17:52.
     
    Statistiky po první třetině:

    Střely na branku: 15 – 12
    Střely mimo: 5 – 1
    Zblokované střely: 2 -1
    Hity: 4 – 2
    Vhazování: 12 – 8
    Trestné minuty: 0 – 4
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Škoda, že teď Martin Heřman nedával velký pozor. Puk se totiž odrazil od hráče hostí do budějovického útočného pásma, kde ho nakonec sebralo Dynamo.
     
    20:41
    Jakub Doktor dobře napadal rozehrávku hostí. Pardubice trochu zazmatkovaly a puk ztratily. S prvním útokem se mohou ukázat domácí.
     
    21:35
    Jakub Doktor znovu v akci! Tentokrát posunul puk na svého spoluhráče, který z první pálil. Tomáš Vlk jeho ránu betonem vyrazil mimo nebezpečí.
     
    22:08
    Daniel Voženílek se z ničeho nic zjevil před Kváčou a tečoval nahození od mantinelu. Domácí brankář měl betony na svém místě a puk vyrazil.
     
    22:28
    René Vydarený vymýšlel chytrou přihrávku na Pavla Nováka. Ta kdyby prošel, jel by domácí štírek sám na branku, obrana Dynama to ale zvládla.
     
    23:00
    Vojtěch Doktor se nechal nachytat na švestkách a přišel o kotouč. Obdobně se ale vedlo také hostím, kteří se špatnou přihrávkou připravili o pásmo.
     
    23:18
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Jihočeši ukázali zdravou agresivitu v útočném pásmu, a ta slaví úspěch! Přikryl získal kotouč za brankou soupeře, posunul ho na Čermáka. Ten chvilku počkal, načež našel MARTINA HEŘMANA, jenž dával do prázdné. Asistence: Miloslav Čermák a Roman Přikryl.
    23:18 Martin HEŘMAN - 2:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    24:08
    No, a klidně to mohlo být o dvě branky! Martin Novák vypálil a gólman hostí si jeho puk srazil těsně vedle tyčky. Poté pálil ještě David Gilbert, jehož pěkná rána jen zaduněla o zadní mantinel.
     
    24:46
    Dobrá šance také na druhé straně! Antonín Dušek ujel se spoluhráčem do přečíslení dva na jednoho. Nakonec to vzal na sebe, ale střelou na přední tyč minul.
     
    25:33
    Cody Bradley se snažil umotat dvojici soupeřů To se mu sice nepovedlo, přesto puk došel na hráče domácích. Motor se nakonec nedostal ani ke střele.
     
    26:09
    O chvilku později už ano! Tomáš Vlk vyrazil kotouč jen před sebe, kde vznikla velká mela a několik hráčů se snažilo dorážet. Nic ale nepřineslo úspěch.
     
    26:47
    Pavel Novák poslal hodně těžký pas na Jiřího Šimánka. Ten se snažil dostat puk pod kontrolu, což se mu nepovedlo. Útočit může Dynamo.
     
    27:16
    A to mělo tlak. Petr Kváča ale všechny rány viděl, a ty co ne, tak ty šly mimo branku. Následuje první komerční přestávka v této periodě.
     
    28:06
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Martin Heřman – 2 min., vysoká hůl + 10 min. osobní trest, nesportovní chování).
     
    28:20
    Východočeši získali kotouč na buly a rychle se rozestavili. Nakonec od modré pálil Nicholas Schaus a Kváča nevěděl, kde má puk. Měl ho však ve výstroji.
     
    28:31
    Jiří Šimánek nyní v oslabení odvedl dobrou práci. Dostal hokejku do přihrávky na modrou a Pardubice musí začít ze středního pásma.
     
    29:17
    To bylo pro Jihočechy štěstí. Patrik Poulíček si nedokázal zpracovat puk na hranici brankoviště, takže otočku sice udělal, ale jako zakončit neměl.
     
    30:06
    Pavel Novák, jenž odpykával trest za Heřmana, je na ledě!
     
    30:30
    Navíc se ve stejném čase dostali domácí do přečíslení! Jeden z domácích byl sražen na zem, ale rozhodčí pískat nebudou. Na druhé straně poté také nejspíše odpustil faul, takže si nemůže stěžovat ani jeden tým.
     
    31:08
    Martin Novák chtěl poslat své dva spoluhráče do rychlého útoku, ale to se mu moc nepovedlo, jelikož hráč hostí sebral puk už na polovině hřiště.
     
    31:40
    David Gilbert předvedl skvělou defenzivní práci! Hosté ujeli do přečíslení dva na jednoho. už mířila křižná přihrávka na volného hráče, když v tu chvíli puk odpálila hokejka domácí šestasedmdesátky.
     
    32:24
    Budějovice se dostaly pod tlak. Poté přišla dělovka od modré, kterou schytal Michal Machač, jenž s bolestivou grimasou odjel na střídačku.
     
    32:59
    Na druhé straně se hnal do zakončení Jiří Šimánek. ten už si navedl puk na střed a chtěl vypálit, jenže kotouč nakonec vůbec netrefil.
     
    33:37
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Jihočeši střílí třetí branku, znovu díky důrazu v útočném pásmu! Ondřej Kachyňa si skvěle počkal na puk. Vypálil od mantinelu a Tomáš Vlk jeho střelu neudržel. Pro puk si nejrychleji sjel PAVEL NOVÁK, který ho zvedl pod horní tyčku a může se radovat z premiérového zásahu za áčko! Asistence: Ondřej Kachyňa.
    33:37 Pavel NOVÁK - 3:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    34:11
    Na druhé straně chtěl odpovědět Daniel Voženílek, jenž dostal puk na hranici brankoviště. Vůbec nic ovšem nevymyslel a pro Kváču to nebyl těžký zákrok.
     
    34:33
    Pavlu Novákovi nyní stouplo sebevědomí! Obhodil si protihráče a dostal puk do útočného pásma. Navíc ho poté posunul na Martina Nováka, jehož střelu vyrazil Vlk jen do tyčky!
     
    35:29
    Cody Bradley si počkal na odražený puk a objel s ním branku. Následně nahrál křížem na Jakuba Babku, jemuž se střela nepovedla a šla vedle.
     
    36:16
    Útok hostí skončil už na prvním hráči, kterým byl Pavel Novák. České Budějovice si navíc vybojovaly faul a budou hrát přesilovou hru.
     
    36:32
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice (Nicholas Schaus – 2 min., faul loktem).
     
    37:02
    Východočeši to nyní zahráli šikovně. Drželi puk u mantinelu, kde probíhal souboj o puk. To navíc vyhrálo Dynamo, které tak ušetřilo půl minuty z oslabení.
     
    37:35
    Tato přesilová hra se Motoru tedy nedaří ani trochu. Není schopen si založit nějaký konstruktivní útok a Pardubice vyhazují jeden puk za druhým.
     
    38:12
    Jakub Babka chtěl posunout puk po mantinelu na modrou tak, aby mohl jeho spoluhráč pálit z první. Obránce hostí ale puk zastavil a vyvezl.
     
    38:32
    Nicholas Schaus je na ledě!
     
    38:47
    Přestože Jakub Doktor sáhl do přihrávky skrze šíři hřiště, dostal se kotouč k Ondřeji Machalovi, ovšem ten svou velmi dobrou šancí pohrdl.
     
    39:15
    Zdeněk Doležal se celkem z ničeho nic dostal k zajímavé šanci! Odrazil se k němu puk na hranici brankoviště, ale domácí nejlepší střelec barážové části přestřelil.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Již jsou za námi dvě třetiny dnešního zápasu a po čtyřiceti minutích to vypadá, že domácí tým si v posledním zápase na domácím ledě připíše první výhru za tři body v baráži. Ve druhé části se totiž po pěkné kombinaci trefil Martin Heřman a po chybě gólmana také Pavel Novák, jenž vstřelil první gól za áčko Motoru.

    Další třetina začne přibližně v 18:41.
     
    Statistiky po druhé třetině:

    Střely na branku: 25 – 23
    Střely mimo: 7 – 5
    Zblokované střely: 3 – 5
    Hity: 5 – 3
    Vhazování: 19 – 15
    Trestné minuty: 12 – 6
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:26
    Nyní jsme viděli spolupráci obou kotlů! Její náplň asi není vhodné zmínit, ale spolupráce si vynesla ovace celého stadionu!
     
    41:00
    Martin Novák si jako první dojel puk, jenž se sunul po mantinelu. Najel si do střelecké pozice, ovšem jeho pokus byl sražen hodně vysoko.
     
    41:21
    Nyní několik vteřin probíhal souboj o puk v útočném pásmu Dynama. To také nakonec získalo kotouč, ovšem nedostalo se ani ke střele.
     
    42:06
    Druhá lajna Českých Budějovic si vypracovala zajímavou šanci. Po pár tečích se však puk ocitl za brankou Vlka, takže žádné nebezpečí.
     
    42:49
    Cody Bradley se svým spoluhráčem napadali rozehrávku hostí, což se jim nakonec vyplatilo. Netrvalo to ale dlouho a Východočeši puk uzmuli.
     
    43:21
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Pardubice se na chvíli usadily v pásmu a snižují stav utkání na dvě branky! NICHOLAS SCHAUS si jako obránce sjel před branku, kam dostal parádní přihrávku a bez potíží prostřelil Kváčů. Asistence: Luboš Horký.
    43:21 Nicholas SCHAUS - 3:1
     
    43:42
    Milan Dančišin dostal přihrávku do skvělé palebné pozice! Jeho rána však nebyla moc prudká, takže Tomáš Vlk stihl zakročit ramenem.
     
    44:07
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice (Nicholas Schaus – 2 min., držení).
     
    44:16
    Pavel Novák netušil, že nikdo ze spoluhráčů za ním není, takže jeho pas sebral hráč hostí, jenž vyvezl kotouč až do středního pásma.
     
    44:44
    Velká šance Českých Budějovic! Skvělou křižnou přihrávku dostal Martin Novák, který puk trefil, jenže jen do spojnice tyčí!
     
    45:04
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Jihočeši využívají přesilovou hru a zase vedou o tři branky! Martin Novák našel skvělým pasem MARTINA BERÁNKA. Ten si puk zpracoval bruslí, načež ho poslal bekhendem do sítě! Další mladík v domácím dresu se tak dnes prosazuje. Asistence: Martin Novák.
    45:04 Martin BERÁNEK - 4:1
     
    45:44
    Ondřej Machala si na druhé straně najížděl s pukem do dobré pozice. Budějovická obrana ho ale dobře vystála, takže hráč hostí nevypálil na branku.
     
    46:21
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice (Michal Machač – 2 min., podrážení).
     
    46:29
    Jihočeši jsou dnes úspěšnější na buly, což jim hodně pomáhá. Nyní Martin Jandus posunul na Zdeňka Doležala, jehož ránu Vlk viděl a schoval.
     
    47:02
    Založení útoku se ale domácímu týmu moc nedaří. Pardubice už dvakrát zastavily útoku na polovině hřiště, dokonce si připsaly i střelu na Kváču.
     
    47:49
    Bůr mohl být na světě! Pavel Novák totiž před brankou našel volného Jakuba Babku, jenž do puku jen pošťouchl, ale ten se odrazil od tyče ven.
     
    48:17
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    O chvilku později je domácí přesilová hra využita a stadionem zní: "Pátá právě teď odbila, pátá právě teď odbila." Na modré se totiž napřáhl RENÉ VYDARENÝ a kapitán Jihočechů trefil šibenici naprosto neskutečným způsobem. Číslo osmdesát jedna dnes střílí druhou branku a celkově čtvrtou v sezóně! Asistence: Martin Novák.
    48:17 René VYDARENÝ - 5:1
     
    48:53
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice (Jakub Mert – 2 min., podrážení).
     
    48:58
    Tentokrát vhazování domácímu týmu moc nevyšlo. Hosté se dostali ke kotouči a poslali ho až za Kváču, kde si kotouč také dojeli.
     
    49:38
    To se tedy Jakubu Babkovi nepovedlo. Dostal celkem přesnou přihrávku k mantinelu, přesto mu puk ujel až do středního pásma. Sám s tím nebyl spokojen.
     
    50:10
    Jihočeši se provinili přihrávkou rukou ve svém útočném pásmu, takže se vhazovalo na obranné modré Dynama. Do konce přesilovky chybí 45 vteřin.
     
    50:36
    Cody Bradley našel skvělým pasem Zdeňka Doležala, jenž si jel před branku, ale místo prázdné brány jen přestřelil!
     
    50:53
    Jakub Mert je na ledě!
     
    51:22
    Neskutečné zákroky v podání domácího gólmana! Ten jen ležel na ledě, přesto dokázal vyškrábnout střelu na zadní tyč. Poté reklamoval, že potřebuje přerušit hru, jenže to rozhodčí neudělali. Tak přišla další střela, tentokrát do středu branky, jenže tam se zjevila lapačka gólmana! Opravdu neskutečné věci dnes mohou vidět domácí fanoušci.
     
    51:36
    Na hřiště byl povolán dokonce lékař, ale ten svou pouť zakončil ještě mezi kruhy. Kváča měl nejspíše povolený popruh na beton, což zvládli spravit spoluhráči.
     
    52:07
    Milan Dančišin se pokoušel posunout puk na rozjetého Jakuba Doktora, ale k tomu se kotouč nedostal. Dynamo se tak může dostat zase do útoku.
     
    53:04
    Nyní se hraje takový hokej nahoru dolu, jenže bez vyložených šancí.
     
    53:36
    Což změnil Patrik Poulíček. Ten si najel do dobré střelecké pozice a mířil do šibenice. Puk zastavilo Kváčovo rameno. Následuje poslední komerční přestávka.
     
    54:00
    Dnešní utkání sleduje 6362 diváků. Ale co si budeme podívat, tento počet rozhodně neodpovídá. Diváků je tu rozhodně méně. Nikomu to ale nevadí, takže stadionem projíždí mexická vlna!
     
    54:15
    Ondřej Kachyňa si najížděl do střelecké pozice. Nakonec mu tam přihrávka přišla, jenže na poslední chvíli mu hráč hostí zablokoval hokejku.
     
    55:10
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Cody Bradley – 2 min., podrážení).
     
    55:22
    David Gilbert si najížděl na případnou křižnou přihrávku před branku Vlka. Ta tam také šla, ale pardubický hráč se stihl vrátit a puk odpálit.
     
    55:47
    České Budějovice se zatím brání velmi dobře. Dynamo se ještě s kotoučem nedostalo přes modrou čáru a Motor vyhazuje jeden puk za druhým.
     
    56:30
    Až nyní se Východočeši dostali do útočného pásma, kde se snažili kombinovat. Moc jim to ale nevyšlo, jelikož nepřesný pas je vyhnal do středního pásma.
     
    57:10
    Cody Bradley je na ledě!
     
    57:14
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Těsně po konci početní výhody se Dynamo prosazuje! Východočeši naprosto rozebrali obranu domácího celku. Nakonec našel Dušek křižným pasem JANA ZDRÁHALA, jenž dával do prázdné. Asistence: Antonín Dušek a Michal Pochobradský.
    57:14 Jan ZDRÁHAL - 5:2
    Zdroj: Hokejka TV
     
    57:46
    Na druhé straně se dostal do zajímavé pozice Zdeněk Doležal, ovšem jeho rána šla doprostřed branky, kde si to Vlk bez potíží pohlídal.
     
    58:15
    Zdeněk Doležal to chtěl vzít na sebe, což se neukázalo jako nejlepší řešení. Navíc je pár vteřin poté domácím hokejistům pískán úmyslný ofsajd.
     
    58:41
    David Gilbert už to také vzal na sebe! Prohnal se přes půlku hřiště a snažil se natlačit před Vlka, kterému to chtěl poslat mezi betony. V tu chvíli ovšem vyhodil branku, takže je pískáno. Vlk měl navíc puk pod kontrolou.
     
    59:00
    Minuta do konce utkání!
     
    59:20
    Diváci se hromadně zvedají a děkují hokejistům za letošní sezónu, jež byla podle většiny úspěšná. Opravdu se postavil beze zbytku celý stadion!
     
    Konec zápasu. (19:15:16)

    Denisa Józsová

    Branky a nahrávky: 14. Vydarený (Dančišin), 24. Heřman (Čermák, R. Přikryl), 34. P. Novák (Kachyňa), 46. Beránek (M. Novák, Babka), 49. Vydarený (M. Novák, Babka) – 44. Schaus (L. Horký, Poulíček), 58. J. Zdráhal (Dušek, Pochobradský)


    Banes Motor České Budějovice: Kváča (Strmeň) – Vydarený, M. Jandus, Doktor, Kachyňa, Prospal ml., Babka – Čermák, R. Přikryl, Heřman – M. Novák, Gilbert, Doktor – Beránek, Bradley, Z. Doležal – Šimánek, Dančišin, P. Novák.
    HC Dynamo Pardubice: Vlk (Klouček) – Mert, Schaus, Budík, M. Kratochvil, J. Zdráhal, Hrádek – Machala, Poulíček, L. Horký – Machač, Dušek, J. Kloz – Voženílek, Pochobradský, Matýs.

    Rozhodčí: Jeřábek, Hradil – Frodl, Komárek

    Diváci: 6362
    thejrc.org