Finsko – Česko 2:4 (kon.) | USA – Rusko 6:3 (kon.) | Bělorusko – Kanada 1:11 (kon.)
Slovensko – Švédsko 1:5 (kon.)
konec
Bělorusko
1:11 (0:3, 1:5, 0:3)
Kanada
Neděle 21.04.2019, 19:30Mistrovství světa do 18 let • Skupina A
Partner:
     
    Kanaďané po své deváté brance již naprosto přestali hrát, v důsledku čehož dostalo Bělorusko několik zajímavých šancí ke skórování, neuvěřitelný Nolan Maier však podržel javorové listy a ty si nakonec došly pro dosud nejdrtivější výhru šampionátu – 11:1. Na počtenou se s vámi loučí David Sokol.

    Nejlepší hráči utkání: Vitalij Pinčuk (BLR) – Dylan Cozens (CAN). (22:06:16)
     
    Konec zápasu.
     
    59:38
    Tomasinovi dnes není přáno! Po rychlé kombinaci na jeden dotek zhruba z metru místo prázdné branky trefil jen pravou tyč.
     
    59:09
    Poulin nahazuje a jeho lajna míří vystřídat.
    58:09 Samuel POULIN - 1:11
     
    58:09
    Kanada právě vstřelila branku!
    A i tato přesilovka je okamžitě využita, z levého kruhu z první vypálil SAMUEL POULIN a trefil se mistrovsky ke vzdálenější tyči. Asistence: Daemon Hunt, Jamie Drysdale.
     
    58:00
    Pavel Denisov (BLR) dostává dvě minuty za podrážení.
    57:54 Nathan LÉGARÉ - 1:10
     
    57:54
    Kanada právě vstřelila branku!
    Tak přece jenom to Kanaďané na tu desítku dotáhli, důraz Washkuraka u brankoviště zapříčinil, že se puk zpod Kolosova odrazil přímo k NATHANU LÉGARÉMU, který bez sebemenších problémů zavěsil do odkryté klece. Asistence: Keean Washkurak.
     
    57:19
    Další trochu zbytečné vyloučení, tentokrát na běloruské straně. Za doprovodu patrně nejslavnější melodie z Hvězdných válek usedá na trestnou lavici Ilja Usov (BLR), dostává dvě minuty za sekání.
     
    56:17
    Dlouhou akci Kanady, která byla však kvalitně bráněna, zakončoval Légaré, jeho ránu ale zblokoval jeden z běloruských hráčů a puk končí v ochranné síti.
     
    55:34
    Tak to byla tedy kuriózní situace! Jamieson Rees sprintoval z trestné lavice na střídačku, ovšem na půli cesty se srazil s Jordanem Spencem a celé situace využil Usov, který ujel spolu s Bujalským do přečíslení. Právě Jegor Bujalskij měl tu čest z první pálit do odkryté klece, jenže plány mu nadlidským zákrokem zmařil Nolan Maier.
     
    55:23
    Kanada v plném počtu.
     
    54:46
    Koljačonokův pokus z dálky vychytal kanadský gólman betonem.
     
    54:25
    A nyní již bývalý hříšník Harley vyhazuje do středního pásma.
     
    54:01
    Kanada je již ve čtyřech.
     
    53:47
    A znovu skvělý Nolan Maier, tentokrát hbitým rozštěpem dokázal přerušit běloruskou kombinaci.
     
    53:23
    To už se nedá ale říct o zákroku Jamiesona Reese (CAN), ten hrál vysokou holí a před Bělorusy je 38 sekund dvojnásobné přesilovky.
     
    53:12
    Washkurak byl velice tvrdě zpracován Bujalským a nedokázal vyhodit, vše bylo ale v mezích pravidel
    Marken.cz

    David Sokol

    Branky a nahrávky: 39. Pinčuk (Kuzněcov, Koljačonok) – 5. Zary (Tomasino), 14. Spence (Rees), 20. Newhook, 21. Schneider (Rees, Vukojevic), 30. Newhook (Tracey, Cozens), 30. Légaré (Vukojevic), 38. Cozens (Krebs), 38. Krebs (Cozens), 42. Cozens (Newhook, Harley), 58. Légaré (Washkurak), 59. Poulin (Hunt, Drysdale)


    Bělorusko: Zinověnko (30. Kolosov) – Palivko (A), Denisov (A), Kozorez, Koljačonok (C), Volčenkov, Sedov, Fedorenčik – Oksenťjuk, Bujalskij, Usov – Děmčenko, Pinčuk, Kuzněcov – Onufrijuk, Antoškov, Krištal – Martynov, Kačelovskij, Bělov – Palčik.
    Kanada: Korczak, Harley, Vukojevic, Drysdale, Schneider, Spence, Hunt – Newhook, Cozens (A), Krebs (C) – Tracey, Rees, Zary – Holloway, Pelletier, Tomasino – Washkurak, Légaré (A), Poulin.

    Rozhodčí: Oldřich Hejduk (CZE), Miroslav Štefík (SVK) – Riley Bowles (USA), Ludvig Lundgren (SWE)
    thejrc.org