Nový Zéland – Izrael 3:5 (kon.) | Mexiko – Gruzie 2:3 (kon.)
konec
Mexiko
2:3 (1:1, 0:1, 1:1)
Gruzie
Úterý 23.04.2019, 03:00 • Pista de Hielo Santa Fe, Mexico City • Mistrovství světa - II. B Divize • 2. kolo
Partner:
     
    Nejlepším hráčem Mexika byl vyhlášen Jorge Pérez. Za Gruzii byl podle očekávání vyhlášen střelec všech tří gólů Alexandr Vasilčenko. To už je z mé strany vše. Na shledanou! (05:25:51)
     
    Dnešní utkání sledovalo 798 diváků.
     
    Střely na branku – 37:35 (10:10, 12:12, 15:13)
     
    Hokejisté Gruzie porazili domácí Mexiko 3:2, což může být velmi důležitý moment v boji o záchranu v divizi 2.B! Mexičané totiž zůstávají po dvou zápasech bez bodu a před sebou mají zápasy s favorizovanými celky Islandu nebo Izraele.

    Hrdinou zápasu je rozhodně Alexandr Vasilčenko. Gruzínský sniper totiž nastřílel hattrick. Ve třetí části zvýšil nádhernou ranou do šibenice na 3:1. Mexičané se nevzdali a rychle snížili Hectorem Majulem, ovšem srovnat už nedokázali ani přes závěrečný tlak, který ještě zesílili odvoláním brankáře.
     
    Konec zápasu.
     
    59:54
    Fanoušci Gruzie, kteří na stadionu také jsou, už odpočítávali poslední sekundy zápasu. Ještě ale přichází zakázané uvolnění a to znamená buly před Iljenkem.
     
    59:33
    Obolgogiani ani nadvakrát netrefil prázdnou branku soupeře!
     
    59:01
    Poslední minuta, branka Mexika je opět prázdná!
     
    58:43
    Mexičanům bylo odpískáno postavení útočícího hráče v brankovišti. Vhazuje se ve středním pásmu. De la Garma se zase vrací do branky.
     
    58:37
    Obrovský závar před brankou Gruzie! Jorge Pérez se snažil dotlačit puk z brankovou čáru, ale to mu Iljenko nedovolil. Mexiko už hraje bez gólmana!
     
    58:25
    Další icing Gruzie. De la Garma zatím zůstává v brance.
     
    58:12
    Zakázané uvolnění Gruzie. Mexičané si vyžádali oddechový čas.
     
    58:02
    Do konce zápasu zbývají dvě minuty, hraje se ve středním pásmu.
     
    57:33
    Další icing Gruzínců. Ti už začínají sázet vše na obranu.
     
    57:11
    Zakázané uvolnění Gruzie.
     
    56:44
    Mezi kruhy minul zajímavou přihrávku spoluhráče Hagerman. Pro Mexiko rozhodně škoda.
     
    56:19
    Alexandr Vasilčenko sebral Mexičanům puk a rozjel se s ním proti jejich brance. V útočném pásmu byl ale sám a přes trojici protihráčů se do zakončení neprokličkoval.
     
    55:12
    Málem bylo vyrovnáno! Puk se po souboji za brankou odrazil mezi kruhy ke zcela volnému Hectorovi Carrerovi, který si vylámal zuby na Iljenkovi! Ten Gruzii podržel.
     
    54:45
    Branku Mexika ohrožovala dvojice Kozjulin – Obolgogiani. De la Garma jejich pokusy pokryl.

    Martin Augustin

    Branky a nahrávky: 14. Pérez (Majul, Hagerman), 49. Majul (Gómez, Sierra) – 12. Vasilčenko, 28. Vasilčenko, 47. Vasilčenko (Obolgogiani, Kozjulin)


    Mexiko: de la Garma (S. de la Vega) – Hagerman, Ugarte (C), Colas, González, A. de la Vega, Ortíz, Duenas – Majul, Gómez, Sierra (A) – Chaves, Pérez (A), Cruz – Benabib, Smithers, Carrero – Linares, Kelo, Najera.
    Gruzie: Iljenko (Ambrolava) – Kurbatov, Švecov, Comaja (C), Šalunov, Jejranašvili, Minasiani – Žužunašvili (A), Obolgogiani, Kozjulin (A) – Vasilčenko, Dumbadze, Kočkin – Charizov, Vedjapin, Oganeziani.

    Rozhodčí: Thackaberry (USA) – Brejcha (CZE), Progin (SUI)

    Diváci: 798
    ocianews.com