Slovácko – Bohemians 1905 1:1 (kon.) | Teplice – Příbram 0:0 (kon.) | Jablonec – Ostrava 4:0 (kon.)
Plzeň – Dukla Praha 4:0 (kon.) | Karviná – Liberec 2:1 (kon.) | Opava – Sparta 0:3 (kon.)
Slavia – Olomouc 2:1 (kon.) | Mladá Boleslav – Zlín 3:0 (kon.)
konec
FK Mladá Boleslav
3:0 (3:0)
FC Zlín
Sobota 27.04.2019, 17:00 • Adidas Aréna, Mladá Boleslav • FORTUNA:LIGA • 30. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to z Mladé Boleslavi vše. Hezký zbytek víkendu! (18:59:47)
     
    Utkání končí, Mladá Boleslav poráží Zlín vysoko 3:0. Středočeši se tak v tabulce vyhoupli na sedmou příčku a ve skupině o Evropu se utkají s Teplicemi, Fastav vyzve olomouckou Sigmu. Vše podstatné se dnes odehrálo v prvním poločase. Svěřenci trenéra Webera dominovali, do vedení je ve čtrnácté minutě po krásné akci poslal Nikolaj Komličenko. Čtyřicátá minuta přinesla proměněnou penaltu v podání ruského kanonýra, který tak v základní části zaznamenal čtyřiadvacet branek a suverénně ovládl tabulku střelců. Ještě před přestávkou zvýšil náskok domácích Tomáš Přikryl, ve druhé půli už Boleslav komfortní vedení s přehledem kontrolovala.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Wiesner byl ještě zbytečně dohrán napadajícím Nečasem. Hlavní rozhodčí neudělil žlutou kartu nyní. Nutno poznamenat, že s tresty dnes Jan Machálek hodně šetřil.
     
    90+1
    Nastavovat se budou dvě minuty.
     
    90
    Do zajímavé možnosti se hnal Slaměna, proti Jugasovi s Haškem byl ale naprosto osamocen. Právě díky nedostatečné podpoře od spoluhráčů neuspěl.
     
    89
    Ondřej Bačo netrefil míč ideálně, z pravé strany jej poslal pouze do malého vápna, kde se pohotovým výskokem prezentoval nikým neatakovaný Jan Šeda.
     
    88
    Hubínek se odhodlal ke střele z nějakých třiceti metrů. Balon se vzduchem hezky nesl, zastavil se však o před vápnem blokujícího záložníka Jiráčka.
     
    87
    Martin Nečas, který si dnes odkroutil premiéru v dresu zlínského Fastavu, se nyní potýká s křečemi. Jeden ze spoluhráčů mu vyrazil na pomoc, chvíli se tedy hrát nebude.
     
    86
    Mašek zareagoval ze všech nejrychleji, zvedl hlavu a poslal míč na hranici malého vápna, kde vysoko vyskočil Nikolaj Komličenko, k hlavičce mu ale ještě pár centimetrů chybělo.
     
    85
    Jiráček zaváhal na vlastní polovině, jeho chybu hodlal potrestat Provazník. Daleko se s balonem neprobojoval, díky výbornému skluzu jej zastavil Gajić.
     
    84
    Slaměna povedenou nahrávkou uvolnil z druhé vlny si nabíhajícího Holíka. Jeho centr trefil do hrudi bránícího Jakuba Jugase, Zlínští budou kopat od rohového praporku.
     
    83
    Utkání sice končí až zhruba za deset minut, závěr se ale opravdu už pouze dohrává. Zlínští se směrem dopředu nezmohou téměř na nic, domácí se naopak už nikam neženou.
     
    82
    Hodně prostoru se otevřelo před Haškem. Ten se rozhodl kombinovat s Maškem, jehož vysoký pas se snesl pouze k v ofsajdu čekajícímu Přikrylovi.
     
    81
    Dnešní utkání sleduje v Adidas Aréně pouze 1707 diváků.
     
    80
    Po faulu na Komličenka kopala Boleslav standardní situaci ze zajímavé pozice. Ruský střelec přenechal exekuci Dominiku Maškovi, který zamířil o kousek nad zlínskou branku.
    79. Wiesner to zkoušel zpoza vápna, jeho pokus skončil mimo
     
    79
    Domácí se vydali do rychlého brejku. Maškovi se přes Gajiće nepodařilo vypálit, o chvíli později to zkoušel zpoza vápna Tomáš Wiesner, jenže ani on Rakovana neprověřil.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 14. Komličenko (Mešanović), 40. Komličenko (pen.), 43. Přikryl (Komličenko)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 8:1. Střely mimo: 3:2. Rohy: 8:5.
    FK Mladá Boleslav: Šeda – Jakub Klíma (35. Hašek), Jugas, Hájek, Fulnek – Wiesner, Bucha (69. Mašek), Hubínek, Přikryl (C) – Komličenko, Mešanović (78. Provazník).
    Náhradníci: Stejskal – Tatajev, Mašek, Hašek, Takács, Křapka, Provazník.

    FC Zlín: Rakovan – Nečas, Hnaníček (46. Bačo), P. Buchta, Gajić, Li. Holík – Slaměna, Hlinka, Jiráček – Železník (C) (70. Cedidla), Jakubov.
    Náhradníci: S. Dostál – Cedidla, Bačo, Vyhnal, V. Mlýnek.

    Rozhodčí: Jan Machálek – Petr Caletka, Jakub Šimáček

    Diváci: 1707
    bahis siteleri