Tottenham – West Ham 0:1 (kon.) | Crystal Palace – Everton 0:0 (kon.) | Fulham – Cardiff 1:0 (kon.)
Southampton – Bournemouth 3:3 (kon.) | Watford – Wolverhampton 1:2 (kon.) | Brighton – Newcastle 1:1 (kon.)
konec
Southampton FC
3:3 (1:2)
AFC Bournemouth
Sobota 27.04.2019, 16:00 • St. Mary's Stadium, Southampton • Anglická Premier League • 36. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (18:10:04)
     
    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 7:5. Střely mimo: 9:4. Rohy: 9:3. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 8:9.
     
    Je dobojováno! Souboj dvou týmů ze spodní poloviny tabulky nabídl parádní vyrovnaný souboj, během kterého padlo hned šest gólů. Těžko říct, který z týmů bude se ziskem jednoho bodu spokojenější. Bournemouth hned dvakrát prohrával, avšak po vyrovnání z 86. minuty mohl vítězství strhnout na svou stranu. Autor dvou gólů Callum Wilson v úniku ale selhal a stav 3:3 proto vydržel do úplného konce. Southampton si přesto zajistil záchrany, dvě kola před koncem soutěže má už nedostižitelný náskok sedmi bodů na Cardiff, jenž prohrál s Fulhamem.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Nepovedenou tečku za celým zápasem napsal norský útočník Joshua King, který po akci Solankeho napřáhl z velké dálky a ohrozil tím jen fanoušky za brankou Anguse Gunna.
     
    90+4
    Ze zahuštěného prostoru na pravé straně nakonec vyletěl míč do autu, což značí odkop od branky Artura Boruce. Utkání tak s největší pravděpodobností skončí dělbou bodů.
     
    90+3
    Domácí nalezli na rozehrávající obránce Bournemouthu a dobrou půlminutu sváděli velké boje v křídelním prostoru. Po dalším autu se celá situace de facto opakuje, což se góluchtivým fanouškům moc nelíbí.
     
    90+2
    Austin využil menší chybičky Simpsona a z ničeho udělal pro Southampton autové vhazování. Zprava se o něj postaral Valery, jenže levá strana hostující obrany si u praporku poradila.
     
    90+1
    Oba týmy mají ještě dostatek času na vstřelení rozhodujícího gólu. Nad rámec druhého poločasu je přidáno dalších pět minut.
     
    90
    Před nedávnem střídající Dominic Solanke má nějaké zdravotní problémy, kvůli kterým probíhá jeho ošetřování uvnitř středového kruhu.
    89. Callum Wilson (BTH)
     
    89
    Málem tu byla třetí otočka! Stephens udělal obrovskou minelu v přechodové fázi a doslova daroval Wilsonovi šanci na hattrick. Samostatný únik ale postrádal lepší zakončení, vyběhnutý Gunn byl víceméně trefen!
     
    88
    Střídání v týmu Southampton FC: ze hřiště odchází Shane Long, přichází Charlie Austin.
    86. Callum WILSON - 3:3
     
    86
    Bournemouth právě vstřelil branku!
    Hosté skutečně udeřili z ojedinělé útočné akce a mají na dosah alespoň zisk jednoho bodu! King potáhl míč přes střed hřiště a posunul ho na Ryana Frasera, který zleva přihrál do malého vápna. Tam se přes svého strážce prosadil CALLUM WILSON a zblízka nedal Gunnovi žádnou šanci.
     
    85
    Zatím nic nenasvědčuje tomu, že by se Bournemouth zmohl na nějaký závěrečný tlak. Už v první půli ale ukázal, že mu ke vstřelení branky stačí opravdu málo.
     
    83
    Joshua King si vyměnil míč s Fraserem, jenže následná střela z dálky se od něj ukázala být naprosto zbytečná. Míč letěl několik metrů vedle Gunnovy levé tyče.
     
    82
    Jefferson Lerma se do hry prakticky nedostává. Teď se snažil na půlce hřiště obrat o balón Warda-Prowse, jenomže si přitom pomohl nelegálním zákrokem.
     
    81
    Střídání v týmu Southampton FC: ze hřiště odchází Danny Ings, přichází Stuart Armstrong.

    Michal Břuchanský

    Branky: 12. S. Long (Redmond), 55. Ward-Prowse (P.-E. Höjbjerg), 67. Targett (Valery) – 20. Gosling (C. Wilson), 32. C. Wilson, 86. C. Wilson (Fraser)

    Karty:   26. Romeu (SOT), 35. S. Long (SOT) – 45+2. Gosling (BTH)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 7:5. Střely mimo: 9:4. Rohy: 9:3. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 8:9.
    Southampton FC: Gunn – Valery, Bednarek, J. Stephens, Bertrand – Ward-Prowse, Romeu (46. Targett), P.-E. Höjbjerg (C), Redmond – Ings (81. Armstrong), S. Long (88. Ch. Austin).
    Náhradníci: Forster – Armstrong, Ch. Austin, Lemina, Ramsay, Sims, Targett.

    AFC Bournemouth: Boruc – Mepham (23. Fraser), S. Cook (C), Simpson – Clyne (72. Solanke), Gosling (53. Hyndman), Brooks, Lerma, Aké – J. King, C. Wilson.
    Náhradníci: Begović – Fraser, Hyndman, Ibe, Mousset, Solanke, Surridge.

    Rozhodčí: Scott – McDonough, Davies

    Diváci: 31 310
    ocianews.com