Dortmund – Schalke 2:4 (kon.) | Düsseldorf – W. Brémy 4:1 (kon.) | Frankfurt – Hertha 0:0 (kon.)
Hannover – Mohuč 1:0 (kon.) | RB Lipsko – Freiburg 2:1 (kon.) | Stuttgart – Mönchengladbach 1:0 (kon.)
konec
Borussia Dortmund
2:4 (1:2)
FC Schalke 04
Sobota 27.04.2019, 15:30 • Signal Iduna Park, Dortmund • Německá Bundesliga • 31. kolo
Předzápasové kurzy
     
    (17:29:53)
     
    Tímto se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek sobotního dne.
     
    Je dobojováno a Schalke se raduje z vítězství nad rivalem, který v souboji o titul znovu klopýtl. Přitom Dortmund lépe vstoupil do utkání, byl aktivnější, ale daroval soupeři šance na otočení stavu, což hosté neodmítli. Poté Borussia svou nedisciplinovaností střetnutí ztratila a musela se před soupeřem sklonit. Dvě červené karty utkání ovlivnily a dopomohli Schalke ke třem bodům.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Hráči v modrých dresech kontrolují poslední minuty zápasu. Hostující mužstvo je na balonu a kombinuje na útočné polovině. K centru zprava se dostal Sebastian Rudy, jenž na zadní tyči viděl nabíhajícího Rabia Matonda. Toho ale zklamal první dotek a míč mu utekl do zámezí.
     
    90+1
    K postranní čáře přistupuje čtvrtý rozhodčí, který na tabuli ukazuje, že se budou hrát čtyři minuty nad rámec normální hrací plochy.
     
    90
    Z rozehrání volného kopu se postavil Jadon Sancho, jehož centr byl příliš dlouhý a skončil jen mimo hrací plochu. Bude se tak odkopávat od hostující brány.
     
    89
    Žlutou kartu dostává Sebastian Rudy (FC Schalke 04), jenž u postranní čáry podrazil soupeře. Dortmund tak dostává šanci k rozehrání standardní situace.
     
    89
    Žlutou kartu dostává Omar Mascarell (FC Schalke 04).
     
    88
    Střídání v týmu FC Schalke 04: ze hřiště odchází Breel Embolo, přichází Rabii Matondo.
    86. Breel EMBOLO - 2:4
     
    86
    Schalke právě vstřelilo branku!
    Jenže hostující celek rychle odskakuje zpátky do dvoubrankového vedení! Na hranici šestnáctky převzal míč BREEL EMBOLO, jehož pokus po zemi se od zadní tyče odrazil za brankovou čáru. Asistence: Bastian Oczipka.
    85. Axel WITSEL - 2:3
     
    85
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Hráči ve žlutých dresech udeřili v devíti! Přetažený centr vrátil před branku Jacob Bruun Larsen, jenž našel na hranici malého vápna AXELA WITSELA. Defenzivní štít pak uklidil míč do odkryté části branky a dává Dortmundu alespoň naději na vyrovnání. Asistence: Jacob Bruun Larsen.
     
    83
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Mario Götze, přichází Jacob Bruun Larsen.
     
    82
    Jenže ani po dalším centru střela mezi tři tyče nepřišla. Naopak míč odvrátili hráči Dortmundu. Jenže Schalke využívá přesili a opět se hnalo do útoku, který nezakončil Guido Burgstaller.
     
    81
    Breel Embolo si naběhl na pravou stranu, odkud se snažil odcentroval. Jeho pas do šestnáctky zastavil Abdou Diallo, a tak bude Schalke znovu kopat roh.
     
    80
    Zbývá posledních deset minut z normální hrací doby. Aktuálně jsou u balonu domácí hráči, kteří ale kombinují jen kolem půlící čáry. Následně se k přihrávce zpátky musel odhodlat Abdou Diallo.
     
    79
    Do otevřené obrany se hnal Breel Embolo, kterému se míč zamotal mezi nohy a zůstal za ním. Ke střele se tak odhodlal Guido Burgstaller, jehož pokus mířil jen těsně nad horní tyč.

    Michal Luxa

    Branky: 14. M. Götze (Sancho), 85. Witsel (Bruun Larsen) – 18. D. Caligiuri (pen.), 28. Sané (D. Caligiuri), 62. D. Caligiuri, 86. Embolo (Oczipka)

    Karty:   34. D. Caligiuri (SCH), 36. Serdar (SCH), 45+3. Embolo (SCH), 72. McKennie (SCH), 89. Mascarell (SCH), 89. Rudy (SCH)   60. Reus (DOR), 65. M. Wolf (DOR)


    Držení míče: 69 % : 31 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 4:3. Rohy: 2:4. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 9:18.
    Borussia Dortmund: Bürki – M. Wolf, Weigl, Akanji, A. Diallo – Witsel, Delaney (56. Alcácer) – Sancho, Reus (C), Guerreiro (78. Pulisic) – M. Götze (83. Bruun Larsen).
    Náhradníci: Hitz – Schmelzer, Dahoud, Toprak, Alcácer, Bruun Larsen, Pulisic.

    FC Schalke 04: Nübel – Nastasić, Stambouli (C), Sané – D. Caligiuri (68. Rudy), McKennie (77. Bruma), Serdar, Mascarell, Oczipka – Embolo (88. Matondo), Burgstaller.
    Náhradníci: Fährmann – Kutucu, Carls, Harít, Matondo, Rudy, Bruma.

    Rozhodčí: Zwayer – Schiffner, Achmüller
    thejrc.org