Dortmund – Schalke 2:4 (kon.) | Düsseldorf – W. Brémy 4:1 (kon.) | Frankfurt – Hertha 0:0 (kon.)
Hannover – Mohuč 1:0 (kon.) | RB Lipsko – Freiburg 2:1 (kon.) | Stuttgart – Mönchengladbach 1:0 (kon.)
konec
VfB Stuttgart
1:0 (0:0)
Borussia Mönchengladbach
Sobota 27.04.2019, 18:30 • Mercedes-Benz Arena, Stuttgart • Německá Bundesliga • 31. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 32 % : 68 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 5:7. Rohy: 2:7. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 18:8. (20:23:00)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí celkem překvapivým vítězstvím Stuttgartu, který svého soupeře porazil poměrem 1:0. I ve druhém dějství jsme sledovali celkem nezáživnou podívanou, která tohoto nenabízela moc zajímavého. Domácí přeci jenom dokázali zužitkovat ojedinělou šanci, postaral se o to fovard Donis. Následně si Mönchengladbach vypracoval velkou územní převahu, avšak skálopevná obrana soupeře nepřipustila vyrovnání. Stuttgart tak získal veledůležité tři body.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Zieler se ujal rozehrávky volného kopu, který posílal na urostlého Gómeze. Ten prodlužoval za sebe, kde si faulem pomohl González.
     
    90+2
    Chvíli se nehrálo, neboť na zemi zůstal ležet domácí González. Na nic vážného to nakonec nevypadá, může se opět pokračovat ve hře.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, domácí stále vedou o jednu branku. Určitě můžeme počítat s nastavením.
     
    88
    Do protiútoku se vydal střídající Insúa, jehož rána levou nohou směřovala přímo do náruče brankáře. Hosté okamžitě otáčejí hru.
     
    87
    Pavard si nebral servítky, naopak nekompromisním způsobem poslal míč na druhou stranu hrací plochy. Borussia se dostává k sympatickému náporu.
     
    86
    Traoré si navedl míč na pravou nohu, načež posílal do malého vápna vzdušnou nabídku. Tu se podařilo odklidit Ginterovi, domácí jsou stále pod tlakem.
     
    85
    Na opačné straně to Esswein zkusil manévrem na levou nohu, avšak ani ten mu nepřinesl zisk rohového kopu. Borussia okamžitě peláší kupředu.
     
    84
    Máme před sebou něco málo přes pět minut, Stuttgart stále vede nejtěsnějším možným způsobem. Soupeř je v posledních minutách mnohem aktivnější.
     
    79
    Traoré dokázal načasovat přihrávku pro nevýrazného Pléu, jehož zakončení hlavou nebylo vůbec přesné. Stuttgart si ale začíná pořádně zahrávat.
     
    78
    Střídání v týmu VfB Stuttgart: ze hřiště odchází Daniel Didavi, přichází Mario Gómez.
     
    77
    Borussia se nyní usídlila u pokutového území soupeře, avšak autové vhazování proběhlo velice špatným způsobem. K míči se tak dostal Zieler.
     
    76
    Celkem zbytečně si Herrmann zkomplikoval situaci u vlastního pokutového území, avšak nakonec to přeci jenom zvládl. Sommer tak bude moci rozehrávat.
     
    75
    Traoré si dokázal pohrát s padajícím míčem, načež ho posílal do přehuštěného prostoru. Tam se ke střele dostal Neuhaus, jenž pálil vysoko nad.
     
    74
    Esswein byl v souboji o míč příliš pozdě, místo hracího předmětu trefil pouze kopačku Neuhause. Mönchengladbach rozehrávalo nakrátko po zemi.
     
    73
    Elvedi to zkoušel vysokým nákopem, za kterým se pokoušel dostat nenápadný Hazard. Ten po souboji upadl na zem, pokutový kop to znamenat nebude.

    David Suchý

    Branky: 56. Donis

    Karty:   15. Beck (STU), 17. Sosa (STU) – 59. Kramer (MNC)


    Držení míče: 32 % : 68 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 5:7. Rohy: 2:7. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 18:8.
    VfB Stuttgart: Zieler – Kabak, Pavard, Kempf – Beck, G. Castro, Aogo (71. Emiliano Insúa), Sosa – Donis (67. Esswein), Didavi (78. Mario Gómez) – N. González.
    Náhradníci: Grahl – Thommy, Mario Gómez, Badstuber, Baumgartl, Emiliano Insúa, Esswein.

    Borussia Mönchengladbach: Sommer – Ginter, Strobl (57. Wendt), Elvedi – Kramer (71. Cuisance), Herrmann, Neuhaus, Zakaria – J. Hofmann (68. Traoré), Pléa – T. Hazard.
    Náhradníci: Sippel – Drmić, Cuisance, Jantschke, Johnson, Traoré, Wendt.

    Rozhodčí: Dankert – Rohde, Hacker
    thejrc.org