Dunajská Streda – Slovan Bratislava 1:0 (kon.) | Michalovce – Žilina 2:1 (kon.) | Senica – Trenčín 4:0 (kon.)
Zlaté Moravce – Trnava 1:1 (kon.)
konec
DAC 1904 Dunajská Streda
1:0 (0:0)
ŠK Slovan Bratislava
Sobota 27.04.2019, 15:30Niké liga • 6. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:30.
     
    Vítam všetkých priaznivcov futbalu pri sledovaní tohto online textového prenosu. V ňom sa spoločne zameriame na stretnutie, v ktorom proti sebe nastúpia mužstvá FC DAC Dunajská Streda a ŠK Slovan Bratislava. Zápas a tak aj tento prenos sa začína o 15:30.

    Nadstavbová časť Fortuna ligy pokračuje ďalej, dostávame sa do jej siedmeho kola. V skupine o titul je o majstrovi rozhodnuté, ale stále prebiehajú boje o Európsku ligu. MOL Aréna dnes bude hostiť veľká šláger, konkrétne súboj medzi Dunajskou Stredou a Slovanom Bratislava.

    FC DAC Dunajská Streda:
    Domáci celok sa momentálne nachádza na druhom mieste a na svojom konte má 54 bodov, čo je o šesť viac ako má tretia Žilina. Práve o druhú priečku ešte DAC bojuje, posledná forma Dunajskej Stredy je veľmi impozantná. V posledných troch zápasoch DAC zvíťazilo a dokonca ani neinkasovalo gól. Dnes však domácich čaká veľmi náročný súper.

    ŠK Slovan Bratislava:
    Slovan je už istým majstrom a tým pádom si zaručil aj miestenku v kvalifikácii o Ligu majstrov. Hostia však majú ešte jeden cieľ, ktorým je vyhrať ligu bez jedinej prehry. Aktuálne má Slovan na svojom konte 73 bodov a ťahá sériu výhier. Naposledy si doma poradil s Ružomberkom v divokej prestrelke 3:2.

    Súboje týchto dvoch celkov bývajú vždy veľmi vybičované a diváci atraktívne. Naposledy sa zrodilo víťazstvo Slovana na domácej pôde 3:1, ale dnes sa hrá stretnutie v MOL Aréne, ktorá bude určite vypredaná a hostia tak majú pred sebou náročnú úlohu. Ako to napokon dopadne? Sledujte náš online prenos!
     
    Úvodní sestavy:

    FK DAC Dunajská Streda: Jedlička – Davis, Koné, Huk (C), Koštrna – Vida – Kalmár, Ronan – K. Vida, Divković, Čmelík.
    Náhradníci: Kucz – Šimčák, Abdulrahman, Herc, Šatka, Bednár, Rodolfo.

    ŠK Slovan Bratislava: Greif – Apau, Bajrić, Guzmics, Suchockij – Ljubicić, Rabiu – Čavrić, Dražić, Moha – Šporar (C).
    Náhradníci: Šulla – Nono, Medvěděv, Stangl, Ratão, Holman.

    Rozhodčí: Peter Ziemba – Milan Štrbo, Peter Kováč – Peter Čajka.
     
    MOL Aréna je naplněna do posledního místa. Fanoušci jsou přesvědčeni, že Slovan porazí, a ten tak nebude na konci sezóny bez prohry.
     
    Hráči obou týmů již přichází na hřiště. Domácí nastupují v žluto-modrých dresech, hosté v tmavě modrých.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    O úvodní výkop se postarali hosté, ti však ihned ztratili a dopředu se táhli domácí. Z pravé strany přišel centr do vápna, ten ale obránci ihned odkopli.
     
    2
    První faul a rovnou s dvěma ošetřeními. Artem Suchockij a Kristián Koštrna byli odvedeni za postranní čáru.
     
    4
    Domácí se snažili dostat do první šance. Ibrahim Rabiu byl s míčem na kopačce v blízkosti vápna, ovšem než se někam dostal, obránci Slovanu ho o míč připravili čistým zákrokem.
     
    6
    Erick Davis uklouzl v blízkosti vápna, míče se tedy zmocnil Dejan Dražić a snažil se o jakýsi centr na zadní tyč, obránci s s tím poradili.
     
    7
    První velká šance hostů končí na tyči!! Rharsalla Moha pronikl do vápna, ovšem v lepší pozici viděl Šporara, a ten z dobré pozice střílel, jeho pokus však skončil pouze na tyči!
     
    9
    Dražič bojoval na polovině domácích a vepředu viděl nabíhajícího Čavriče. Ovšem přihrávka se vůbec neuskutečnila, jelikož obránci Dražiče o míč obrali.
     
    10
    I domácí se snažili o první zahrození. Divkovič dostal dlouhou přihrávku až do vápna, ten se ale do zakončení nedostal, páč celou akci zmařil bratislavský obránce Guzmics.
     
    11
    Guzmics fauluje na vlastní polovině a poměrně tvrdě srazil Vidu. Rozhodčí mu kartu nedává, pouze ho upozorňuje.
     
    12
    Přímý kop letěl na zadní tyč, ale žádný z domácích se do hlavičky nepoložil. Míč se tedy ve vápně dlouho neohřál.
     
    14
    Domácí to opět zkoušeli vzdušnou přihrávkou na Divkoviče, ovšem nebýt MarinA Ljubiciće, Divkovič by putoval sám na bránu.
     
    15
    Vzápětí na to se hosté znovu dostali do velké šance, tu ale zmařil jeden z domácích obránců. Rabiu běžel sám na bránu na druhé straně mu nabíhal Aleksandar Čavrić, do přihrávky však na poslední chvíli vstoupil jeden z obránců a balón odkopl na roh.
     
    16
    Po rohovém kopu nastal ve vápně menší zmatek, ale do zakončení se žádný hráč nedostal.
     
    17
    A další šance Bratislavy! Aleksandar Čavrić vybojoval míč u rohového praporku a poté poslal dobrou přihrávku na zadní tyč, kde si sbíhal Dejan Dražič. Nakonec místo míče poslal do brány sám sebe, při střele totiž zakopl.
     
    18
    Mistři letošní ligy jsou zatím lepším týmem a jsou i na dobré cestě za žádnou prohrou v sezóně. Jediné co jim ještě chybí, je přesné zakončení.
     
    19
    Zsolt Kalmár si nabíhal na levé straně, přihrávku nakonec dostal, ale při následném pohybu s míčem uklouzl. Domácí mají dnes asi špatné kopačky, nebo je hřiště příliš vlhké.
     
    21
    Domácí uklidňují na chviličku hru a zapojují i brankáře Jedličku.
     
    23
    Z levé strany zkusil centr Erick Davis, ten ho ale nenamířil zrovna nejlépe, míč totiž přímo ze vzduchu sbíral brankář Greif.
     
    24
    Mitch Apau přihrál dlouhou přihrávku až dopředu na nabíhajícího Dejana Dražiće. S míčem putoval až před brankářem, celou akci ale ukončil pomezní sudí svým praporkem.
     
    25
    Dejan Dražić zkoušel centrovat z pravé strany. Centr mu zblokoval domácí Davis, a to obličejem.
     
    28
    Andraž Šporar obdržel přihrávku od Apaua a po pravé straně pokoušel projít až do vápna, nakonec hru přehodil na stranu levou a pro Bratislavu vybojoval rohový kop.
     
    29
    Rohový kop směřoval na přední tyč, o žádnou hlavičku ani teč se žádný z hráčů nepokusil.
     
    31
    Mitch Apau dostal úmyslně do obličeje pěstí od Kalmára. Hlavní sudí však nic neviděl a Kalmár nejspíš zůstane bez trestu. Apau je momentálně ošetřován.
     
    32
    Apau byl odveden za postranní čáru, ale ve hře bude pokračovat.
     
    33
    Hráči Slovanu se tlačí dopředu a už chtějí jít do vedení, obrana domácích je ale nechce do ničeho pustit.
     
    34
    Z pravé strany centr až na zadní tyč, to bylo z kopačky Koštrny. Na zadní tyči hlavičkoval Davis, ale jeho pokus mezi tři tyče neletěl.
     
    36
    I domácí začali v posledních minutách tlačit a obrana Slovanu začíná mít značné problémy.
     
    37
    Žlutou kartu dostává Zsolt Kalmár (FK DAC Dunajská Streda).
     
    37
    Kalmár byl opět v ostrém souboji s Apauem, kde nakonec oba hráči spadli. Kalmár si však neodpustil slovník na rozhodčího, a ten mu bez debat udělil žluté překvapení.
     
    38
    Zpoza vápna to zkoušel Divkovič, při střele byl však atakovaný dvěma obránci, i přesto se mu podařilo vypálit. Jeho rána ale neměla dostatečnou razanci, tudíž to pro brankáře nebylo nic těžkého.
     
    39
    Žlutou kartu dostává Ibrahim Rabiu (ŠK Slovan Bratislava).
     
    40
    Před námi je posledních pět minut prvního poločasu, uvidíme zda se vůbec dočkáme branky.
     
    41
    Domácí fanoušci nejsou vůbec spokojeni. Marin Ljubicić uklouzl s míčem, ovšem rozhodčí si myslel, že ho fauloval Kalmár, ten i přes menší výjev nervy udržel.
     
    42
    Divkovič si nabíhal do vápna, ovšem nakonec ho načapal postranní sudí v ofsajdovém postavení.
     
    44
    Connor Ronan se pokoušel ještě o nějaké to zahrození, jeho centr z pravé strany však skončil za postranní čarou na druhé straně hřiště.
     
    45
    Pro domácí je tu ještě přímý kop.
     
    45
    Přímý kop letěl velmi dobře a to do středu vápna, do hlavičky se nakonec položil hostující Guzmics a celou akci tak ukončil.
     
    45+1
    Rozhodčí nastavuje 2 minuty!
     
    45+1
    To co nedal Rharsalla Moha!! Šporar poslal do vápna nádhernou a přesnou přihrávku, kterou si převzal již zmiňovaný Rharsalla Moha a s míčem se dostal až před brankáře. Zpoza malého vápna však branku minul!
     
    45+2
    Domácí ještě zahrávali rohový kop, s ním si ale obrana Slovanu poradila.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Je za námi první poločas, branku jsme bohužel neviděli. První poločas na šance jednoznačně vyhráli hosté z Bratislavy, ovšem nedokázali přesně zakončit. I domácí měli pár šancí, ale né takové, aby brankáře Greifa ohrozili. V samotném závěru jsme viděli tutovku v podání Mohy, ten ale zpoza malého vápna netrefil bránu.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 16:37.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu FK DAC Dunajská Streda: ze hřiště odchází Zsolt Kalmár, přichází Christián Herc.
     
    47
    Střídání v týmu FK DAC Dunajská Streda: ze hřiště odchází Erick Davis, přichází Ľubomír Šatka.
     
    48
    Druhý poločas začíná dvěma šancemi na obou stranách. Nejdříve domácí, Hercovi ale nesedla střela, brankář tudíž nemusel zasahovat. Vzápětí na to se dopředu dostali hosté a na poslední chvíli míč ve vápně zasáhl obránce Huk.
     
    48
    Následný roh Bratislavy skončil pouze na obraně.
     
    49
    První vetší šance domácích! Z pravé strany přišla vzdušná přihrávka na kopačku Čmelíka, ten ale střílel rovnou z první a nepřesně.
     
    51
    Čmelík poslal do vápna pozemní centr, který nejdříve M. Vida pustil a jeho bratr Kristopher zkoušel zakončit, obráce Ljubičič však akci zmařil.
     
    54
    Dunajská Streda dala gól! A je to gól. Hosté začali chybovat a domácí to trestají. Máté Vida poslal do vápna dobrý centr, který Divkovič jen tečoval. Míč se ale dostal na zadní tyč, kde byl úplně sám KRISTOPHER VIDA a míč skvěle uklidil. Greif neměl šanci.
     
    56
    Atmosféra se na stadionu rázem změnila na pozitivní. Doteď byli lepší hosté, ale to se rázem změnilo a domácí překvapivě vedou. Domácí jsou momentálně na koni a jsou velmi aktivní.
     
    58
    Byla nařízena penalta pro Bratislavu!!
     
    59
    Červenou kartu dostává Souleymane Koné (FK DAC Dunajská Streda).
     
    60
    Andraž Šporar (ŠK Slovan Bratislava) neproměňuje pokutový kop. To jsou věci!! Koné fauloval, ale momentálně si určitě oddychl. Šporar zahrával pokutový kop, ale Jedlička ho skvěle vystihl a je hrdinou utkání.
     
    61
    Zápas se rázem vyhrotil. Momentálně nastal ošklivý faul hostů. No uvidíme, jak se rozhodčí rozhodne.
     
    62
    Žlutou kartu dostává Kenan Bajrić (ŠK Slovan Bratislava).
     
    64
    Pro domácí je tu přímý kop z cca 25 metrů.
     
    65
    Christián Herc zkusil střelu přímo, jeho pokus ale pouze proletěl kolem Greifovi branky.
     
    66
    Střídání v týmu ŠK Slovan Bratislava: ze hřiště odchází Ibrahim Rabiu, přichází Rafael Ratão.
     
    69
    Čavrič bojoval na pravé straně. Atakovali ho dva obránci, nakonec pro svůj tým vybojoval rohový kop.
     
    70
    Rohový kop letěl do středu vápna, u míče byla ale jako první brankář Jedlička.
     
    70
    Moha hledal ve vápně ArtemA Suchockije, toho nakonec našel, ale nic dalšího se nestalo.
     
    71
    Domácí založili rychlý protiútok a směřovali k bratislavské bráně. Hráči DACU se dostali až do vápna. M. Vida posunul míč na Herca. Hercův pokus nakonec zablokoval obránce Mitch Apau.
     
    73
    Dnešní utkání sleduje 11373 diváků.
     
    74
    To se dějí věci. Hráči Slovanu obestavěli brankoviště domácích a dostali se do jakési akce, která měla i zakončení, Rafael Ratão však netrefil bránu.
     
    75
    Ani tento centr od rohového praporku nám nic nenabídl, bude to jen odkop od Jedličkové brány. Brankář domácích a K. Vida jsou zatím hrdiny domácího týmu.
     
    76
    Žlutou kartu dostává Martin Jedlička (FK DAC Dunajská Streda).
     
    77
    Rharsalla Moha se snažil proběhnout zálohou, a poté i obranou domácího celku, na jeho cestě za vyrovnáním ho zastavil již první hráč a to Connor Ronan.
     
    79
    Pro domácí je tu velká šance na vyrovnání. Po faulu na hranici vápna přichází přímý kop pro Slovan, a to z cca 20 metrů.
     
    80
    Střídání v týmu ŠK Slovan Bratislava: ze hřiště odchází Artem Suchockij, přichází Nono.
     
    80
    Přímý kop na sebe vzal Rharsalla Moha, ten ale tvrdou střelou trefil jednoho z obránců DACU do obličeje, ten je momentálně ošetřován.
     
    82
    Střídání v týmu FK DAC Dunajská Streda: ze hřiště odchází Lukáš Čmelík, přichází Martin Bednár.
     
    83
    Pro Čmelíka to bylo poslední střídání v tomto dresu. Diváci mu poděkovali mohutným potleskem.
     
    84
    Pomalu se dostáváme do závěrečné části tohoto setkání v MOL Aréně. Domácí celek i nadále vyhrává 1:0 a pomalu se rýsuje první prohra již jistého šampiona z Bratislavy.
     
    86
    Moha byl ještě faulován v souboji o míč. Pro hosty je tu další přímý kop.
     
    87
    Moha poslal míč na zadní tyč, ale jeho pokus byl moc vysoký, tudíž i těžký na zpracování. Domácí se stále brání a jsou blízko vítězství.
     
    88
    Domácí fanoušci jsou na nohách a silně povzbuzují své miláčky v žluto-modrých dresech. Uvidíme zda se jim skóre 1:0 podaří udržet.
     
    89
    Aleksandar Čavrić bojoval na pravé straně, dostal se přes dva obránce, přes třetího a čtvrtého už bohužel ne. Ve vápně měl volné spoluhráče, ale prostě jim nenahrál. Tohle bude Slovan velmi mrzet.
     
    90
    Žlutou kartu dostává Marko Divković (FK DAC Dunajská Streda).
     
    90
    Rozhodčí nastavuje 4 minuty.
     
    90+1
    Nono poslal do vápna dlouhý balón, na ten si nabíhal Rafael Ratão, míč ale nezastihl. Následuje odkop od brány.
     
    90+3
    Čas se pro Slovan doslova krátí. Mají pouze jednu minutu na vyrovnání. Míč se nachází na kopačkách DACU.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je konec. Bratislava nakonec neukončí ligu bez jediné porážky, ta totiž přichází v posledním kole. Hráči DACU zaslouženě vítězí. Ve druhé části Slovan skoro do ničeho nepustili a pokud se tak stalo, hosté zakončili nepřesně. 54. minuta rozhodla dnešní utkání, to se totiž prosadil Kristopher Vida a stává se tak hráčem utkání. Smolařem zápasu je nakonec nejlepší střelec ligy a to Andraž Šporar, který nedal o pár minut později pokutový kop.
     
    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 6:0. Střely mimo: 4:3. Rohy: 2:6. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 14:13.
     
    To je z mé strany vše, děkuji Vám za pozornost a přeji hezký zbytek dne. (17:33:24)

    Gerard Filip

    Branky: 54. K. Vida

    Karty:   37. Kalmár (DUN), 76. Jedlička (DUN), 90. Divković (DUN) – 39. Rabiu (SBA), 62. Bajrić (SBA)   59. Koné (DUN)

    Neproměněná penalta: 60. Šporar (SBA), brankář Jedlička zneškodnil


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 6:0. Střely mimo: 4:3. Rohy: 2:6. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 14:13.
    DAC 1904 Dunajská Streda: Jedlička – Davis (47. Šatka), Koné, Huk (C), Koštrna – Vida – Kalmár (46. Herc), Ronan – K. Vida, Divković, Čmelík (82. Bednár).
    Náhradníci: Kucz – Šimčák, Abdulrahman, Herc, Šatka, Bednár, Rodolfo.

    ŠK Slovan Bratislava: Greif – Apau, Bajrić, Guzmics, Suchockij (80. Nono) – Ljubicić, Rabiu (66. Ratão) – Čavrić, Dražić, Moha – Šporar (C).
    Náhradníci: Šulla – Nono, Medvěděv, Stangl, Ratão, Holman.

    Rozhodčí: Peter Ziemba – Milan Štrbo, Peter Kováč – Peter Čajka

    Diváci: 11373
    bahis siteleri