Leicester – Arsenal 3:0 (kon.) | Burnley – Manchester City 0:1 (kon.) | Manchester Utd. – Chelsea 1:1 (kon.)
konec
Leicester City
3:0 (0:0)
Arsenal FC
Neděle 28.04.2019, 13:00 • King Power Stadium, Leicester, Anglie • Anglická Premier League • 36. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.
     
    Dobré dopoledne přeji všem příznivcům anglické Premier League! Ostrovní soutěž napíše dnes své 36. kolo a právě teď se rozhořívá boj o to, kdo půjde přímo do Ligy mistrů a na koho bude čekat „pouze“ Evropská liga. Utkání Leicester City vs. Arsenal začíná ve 13:00, přeji vám příjemnou zábavu!
     
    ARSENAL FC
    5. místo, 66 bodů, skóre 69:46, bilance 20-6-9

    Ve čtveřici týmů bojujících o přímý postup do Ligy mistrů na tom není Arsenal ani nejlépe, ale ani nejhůře. Momentálně totiž drží páté místo, které zajišťuje přímý postup do Evropské ligy. Avšak pro Kanonýry by to bylo zklamáním. Na milionářskou soutěž totiž čekají již od roku 2017, kdy skončili v osmifinále. Forma z posledních pěti zápasů ale nenasvědčuje tomu, že by Arsenal zaútočil na první čtyřku. Poslední jeho výhra se datuje do 15. dubna, kdy přetlačil nepříjemný Watford 1:0. Během tří dní přišly dvě porážky od soupeřů, od kterých by to asi čekal málokdo. Nejprve v jednom z mnoha londýnských soubojů vykradlo Emirates Stadium Crystal Palace poměrem 3:2, naděje u wolverhamptonských Vlků shořela totálně v první půli, domácí ji opanovali suverénně 3:0 a po zbytek utkání svůj náskok bez problémů hlídal.

    Arsenal je nyní v nepříjemné pozici. Ale svědčí mu výhodnější los. Poslední dva zápasy totiž hraje doma s Brightonem a končí na hřišti Burnley. Dnes ale pro naději potřebuje bezpodmínečně bodovat za tři body, neboť jeden z dvojice United, Chelsea ve vzájemném zápase ztratí body.
     
    LEICESTER CITY
    10. místo, 48 bodů, skóre 48:47, bilance 14-6-15

    Nezapomenutelná sezona 2015/2016, kterou Leicester zakončil mistrovským titulem, je již pryč. Přesto stále Lišky patří k nadprůměrným týmům Premier League a určitě chtěly promluvit do bojů o evropské poháry. Jenže 15 porážek je mnoho a Leicester dokončuje tuto sezonu bez motivace. Přesto ale formu z posledních pěti zápasů má lepší než jeho dnešní soupeř. Nutno podotknout, že série tří výher přišla proti slabším soupeřům, nejvíce to odnesl otloukánek z Huddersfieldu, který schytal na domácí půdě čtyřgólový příděl. Poslední dvě utkání ale byly pro Leicester bodově ztrátové, s Newcastlem to byla velice těsná porážka 0:1, s tabulkovým sousedem z West Hamu vznikla remíza 2:2.

    Poslední zápasy ale budou pro Leicester velice atraktivní. Trojlístek Arsenal, Manchester City a Chelsea je opravdovým tahákem. K Leicesteru prosebně bude určitě vzhlížet Liverpool, který v tahanici o titul má horší pozici.
     
    Arsenal doposud nikdy neprohrál utkání, které začínalo přesně v poledne londýnského času. Z 19 zápasů zapsal 15 výher a čtyři remízy. Poslední zápas v poledne dopadl pro Kanonýry skvěle, ti totiž vyhráli nad Fulhamem suverénně 5:1.
     
    -55
    Úvodní sestavy:

    Leicester City: Schmeichel (C) – R. Pereira, J. Evans, Maguire, Chilwell – Choudhury – Albrighton, Tielemans, Ndidi, Maddison – Vardy.
    Náhradníci: D. Ward – Söyüncü, Fuchs, D. Gray, N. Mendy, H. Barnes, Iheanacho.

    Arsenal FC: Leno – Maitland-Niles, Mustafi, Papastathopoulos, Kolašinac – Mchitarjan, Torreira, Xhaka (C), Iwobi – Aubameyang, A. Lacazette.
    Náhradníci: Čech – Koscielny, Mavropanos, Alnaní, Guendouzi, Willock, Nketiah.

    Rozhodčí: Oliver – Burt, Bennett.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    -23
    Zatímco domácí tým nehlásí žádné větší ztráty, co se zraněných týče, Arsenal je na tom o dost hůře. Na domácí straně se kvůli zranění nohy nepředstaví pouze Daniel Amartey. Arsenal může být rád, že se do sestavy vrátil po krátké pauze Pierre-Emerick Aubameyang. Jinak se musí do závěru sezony obejít bez Aarona Ramseyho, Denise Suareze, Dannyho Welbecka, Hectora Bellerina a Roba Holdinga.
     
    -4
    Ještě jednou vám přeji krásné nedělní odpoledne! Do pěti minut začne utkání 36. kola mezi Leicestrem City a Arsenalem. Oba týmy jsou připraveny v útrobách King Power Stadium. Hlavní sudí tohoto utkání bude pan Michael Oliver.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Zápas před chvílí začal, Arsenal hraje zprava doleva a navíc obstaral úvodní výkop zápasu!
     
    1
    První pokus o kombinaci vzduchem na Mchitarjana nevyšel, Chilwell okamžitě odklidi do zámezí.
     
    1
    Unai Emery z posledních 11 utkání jakožto kouč Arsenalu vyhrál pouze dvakrát. Nyní se musí hosté bránit kombinaci Leicestru, který to hraje po zemi.
     
    2
    Mustafi se opřel při bránění do Vardyho, který šel na zem a rozhodčí Oliver píská jasný faul. Leicester má k dispozici první zajímavou situaci.
     
    2
    Zahrál ji velice solidně, míč se povaloval ve vápně, Maguire ale nebyl schopen ze vzduchu trefil přesně a obrana Arsenalu vytlačila domácí za postranní čáru.
     
    3
    Dotyk s míčem připíše i Schmeichel, na něj míří dlouhý pas z poloviny hřiště, domácí se nechtěli bezhlavě vrhnout vpřed.
     
    4
    Obranná čtveřice Lišek přihrává především u svého vápna, občas do toho zapojí i domácího gólmana. Postupně se domácí dostali až za útočnou polovinu, leč útočná řada Gunners vrací hned vše zpátky.
     
    5
    Na držení míče Arsenal v první pětiminutovce jasně prohrává. Ale nepřesná přihrávka dává šanci na protiútok, táhl jej Xhaka a posunul doprava na Pierre-Emerick Aubameyanga, který vybojoval pro Arsenal první rohový kop.
     
    6
    Centr mířil na hlavu Mustafiho, první ve vzduchu byl ale jeho strážce Chilwell a odhlavičkoval do zámezí. Arsenal tak bude mít vhazování k dispozici.
     
    6
    Hosté ale vhazování zcela zpackali a opět je to Leicester, který tvoří hru na útočné polovině. Xhaka raději kombinaci domácích přerušil faulem na Maddisona.
     
    7
    Rychlá rozehrávka faulu mířila přímo na hlavu Evanse, který vybíhal z ofsajdové hrany. Hlavička z hranice vápna mířila ale přímo do náruče německého gólmana Lena.
     
    8
    Maitland-Niles dostává první žlutou kartu v zápase. Zezadu stáhl na zem jednoho z domácích hráčů na středu pole a sudí Oliver ani nesahá k ústní domluvě, tasí hned žlutou.
     
    8
    Leicester si došel pro první rohový kop utkání. Ale nerozehrál ho zrovna oslnivě, čímž vznikl prostor pro rychlý brejk Arsenalu.
     
    9
    Hamza Choudhury ale předvedl nějaké srdíčko, když doběhl Torreiru a čistě ho obral o míč, bojoval i nadále a dokonce získal míč pro Lišky. Na první start v základní sestavě pod trenérem Rodgersem v PL slušné.
     
    11
    Ale Torreira se zranil, tím pádem k němu mířila zdravotnická pomoc. Ta se po chvíli poroučela spolu s Torreirou za postranní čáru a Leicester má chvíli přesilovku 11 na 10.
     
    12
    Tielemans si pro sebe nechal skákavý balon a z osy hřiště jej poslal na branku, z voleje se však ukopl a Leno nemusel ani zasáhnout.
     
    13
    Ndidi na polovině hřiště nakopl do kotníku Aubameyanga a i on vidí žlutou kartu z ruky hlavního arbitra.
     
    13
    Držení míče za 13 minut hry: 78 % – 22 %
     
    14
    Z předchozího příspěvku je patrné, že Leicester tvoří hru a Arsenal spíše brání. Obraz hry je skutečně takový a nyní si Lišky vytvořily zajímavou šanci, kdy na přední tyč běžel Youri Tielemans, Leno vyběhl proti němu později a až v poslední chvíli míč ukryl v náručí.
     
    16
    Hamza Choudhury u levé postranní čáry sváděl tvrdý boj s vracejícím se Sokratisem, měl i navrch, ale proti pravidlům a Arsenalu je přisouzen hrací předmět.
     
    16
    Kolašinac prohodil balon mezi nohama obránce a Alexandre Lacazette ve velkém vápně chystal míč pro centr před branku. Ale domácí obrana tuto situaci zvládla a opět kombinuje na své půlce.
     
    17
    Maddison rychle posunul hru na Albrightona v rohu hřiště. Albrighton nastupuje dnes poprvé v základní sestavě od prosince a energii ukázal právě u rohového praporku, kdy míč držel ještě na hracím poli, nakonec se mu ale nepovedlo uhrát pro spoluhráče lepší situaci.
     
    19
    Centr z pravé strany pro Maddisona ve velkém vápně zcela nevyšel podle představ, domácí se ale okolo šestnáctky motali i nadále a po přistrčení od Choudhuryho měl Maddison prostor pro střelu, kterou využil. Střela šla těsně vedle levé „štangle“ a moc nechybělo.
     
    20
    Iwobi prohrál souboj s Pereirou a Leicester bude mít další vhazování k dispozici. Pokus nakopnout na Vardyho vzduchem byl ale omyl a Arsenal otáčí hru.
     
    21
    Další nakopávaný centr z hloubi pole na Vardyho, ani tentokrát se ale nezadařilo. Přesto se domácím povedlo dostat do útoku a Pereira u velkého vápna zařídil pro Lišky míč.
     
    22
    Faul na polovině se překlopil do výhody pro Kanonýry, kteří měli rychlý útok 3 na 3, nepřesná přihrávka na Iwobiho ale celou akci pokazila.
     
    22
    Střely po 22 minutách hry: 5 – 2
     
    23
    Iwobi táhl další rychlý kontr a z levé strany našel přesnou přihrávkou na penaltovém puntíku volného Lacazetta, jemuž střela z voleje vůbec nesedla a šla hodně mimo branku.
     
    24
    Maddison neviděl nabíhajícího Albrightona na pravé straně, který měl v brejku mnoho prostoru, neboť se oba obránci Arsenalu stáhli nesmyslně k Maddisonovi. Domácí záložník, který si vytváří nejvíce šancí v celé soutěži proto volil slaboučkou střelu z nějakých 20 metrů, kterou Leno bezpečně kryje.
     
    25
    Iwobi si neporadil s Albrightonem a klička mu nesedla. Proto bude mít Leicester míč v podobě autu.
     
    26
    Ben Chilwell se blýskl na levém křídle odvážným průnikem přes Maitland-Nilese, který ho zastavil až ve vápně blokováním přihrávky před branku na rohový kop.
     
    27
    Dvojice Vardy – Maddison zařídila pro domácí další nadějnou šanci, když nabíhající Maddison přijmul přihrávku od Vardyho a okamžitě střílel z úhlu, Leno zákrokem dává domácím rohový kop.
     
    27
    Na rohový kop si nejvýše u přední tyče naskočil Ndidi, jehož hlavičku musel parádním zákrokem zblízka vyrazit Leno! Důležitý zákrok hostujícího gólmana.
    27. Hlavička Ndidiho zblízka gólem neskončila
     
    30
    Teď je to pro změnu Arsenal, kdo se dostal více do hry a na držení míče, Leicester ale stále nemá moc práce v obranné fázi a Schmeichel je prakticky takovým divákem.
     
    31
    Zanedlouhlo přišla další šance, tentokrát ji měl na svědomí Vardy! Dlouhý centr z hloubi pole si převzal a sám postupoval vstříc Lenovi, kterého se rozhodl překonat technickou střelou. Jenže míč podebral až moc a přestřelil!
    31. Vardyho technická střela šla nad branku
     
    33
    Střely po 33 minutách hry: 8 – 2
     
    33
    Iwobi přijmul na levé straně nahrávku a posunul těsně před soubojem na Kolašinace dopředu. Sead Kolašinac byl ale tak šest metrů za Iwobim a přihrávka neměla vůbec žádný smysl.
     
    35
    Schmeichel si připsal taktéž důležitý zákrok! Pierre-Emerick Aubameyang přijmul nahrávku z půlící čáry a spolu s Iwobim šli 2 na 1. Alex Iwobi měl na starosti zakončení zleva, domácí gólman však výborně vykopl nohou!
    35. Střelu Iwobiho vykopl Schmeichel nohou
     
    36
    Klíčový moment zápasu! Maitland-Niles naprosto zbytečně na polovině hřiště dojel Maddisona, který odehrál předtím balon. Sudí Oliver ukazuje hostujícímu stoperovi druhou žlutou kartu a celkově pak červenou!
    36. Červená karta po 2. žluté
     
    39
    Uvidíme, jak moc se obraz hry ovlivní. Domácí nicméně cítí ohromnou šanci na vedoucí gól a buší do obranných vrat, co se dá. Na levé straně to přes Mchitarjana zkusil Chilwell, ale nebyl úspěšný.
     
    40
    Vardy si sběhl pro přihrávku od Albrightona až na malé vápno, kde se rozhodl hlavičkovat. Jednak mířil mimo, druhak je odpískán Vardymu ofsajd.
     
    41
    Lacazette dostal při pokusu o průnik důraznou, avšak čistou stopku a Leicester toho využil na protiútok, ten ale skončil zhruba 30 metrů od branky.
     
    41
    Další vyhraný souboj od Hamzy Choudhuryho na půlce a následoval rychlý posun míče na Tielemanse. U něj to zároveň celé skončilo, neboť nepřesně nahrál na Vardyho.
     
    42
    Další rohový kop pro domácí po střele Vardyho z levé strany, kdy Leno musel jít na zem a vyrazit nepříjemnou střelu na bližší tyč.
     
    43
    Aubameyang byl faulován na půli hřiště a Arsenal tak dostane po delší době možnost podívat se před hájemství Schmeichela.
     
    43
    Blížíme se do konce první půle, sudí Oliver nastaví maximálně minutu až dvě, více není potřeba.
     
    44
    Albrighton našel ve vápně aktivního Vardyho, jehož pokus byl zablokován hostující obranou. Lišky ale pokračovaly v útoku a došly si pro rohový kop.
     
    45
    Roh skončil u Albrightona za vápnem. Pokus o střelu z první hrubě nevyšel, nezadařilo se ani při zpětném nákopu do vápna a hosté odkopávají na druhou stranu.
     
    45
    Hlavní sudí nastaví dvě minuty.
     
    45+1
    Xhaka na půli fauloval a rozhodně nečekal rychlou rozehrávku domácích, kteří se za tři sekundy dostali před šestnáctku Arsenalu. Zřejmě tam i zbytek půle dohrají.
     
    45+2
    Poslední sekundy druhé půle jsou ve znamení hry ve středu pole. Teď už to je opravdu jenom dohrávka.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Oba týmy se rozchází do kabin za nerozhodného stavu 0:0. Herně navrch měl ale jasně Leicester, který Arsenal přehrál, nicméně se mu nezadařilo aspoň jednu z mnoha šancí dotáhnout do gólu. Londýnský tým oslabil záložník Maitland-Niles, který dostal v 36. minutě druhou žlutou kartu a utkání pro něj skončilo. Rozhodně se ale jedná o nadprůměrnou podívanou, druhá půle začne za 13 minut!
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Do druhé půle vstoupí oba týmy s novými hráči. U Arsenalu Iwobiho sřídá Koscielny, jedná se tak čistě o posílení obrany, Leicester naopak stahuje dolů Ndidiho a posílá na hřiště Barnese.
     
    46
    Leicester zahájil druhou půli nátlakovou kombinací, kterou ale nedotáhl do konce. Arsenal si však nevěděl moc rady ani v útoku, a proto se domácí odhodlali k rychlému brejku, ten končí nařízeným rohovým kopem.
     
    48
    Maddison rozehrával poměrně nepřesně a Arsenal je z nejhoršího venku. Teď se ubránil jednoduchým odkopem na obrannou půli domácího týmu.
     
    49
    Barnes číší aktivitou po vstupu na pole a zleva centroval vysokým obloukem před branku, Leno ale vyběhl včas a pokryl míč.
     
    49
    Lišky stále tvoří hru a útočí neúnavně dopředu. Je vidět, že Arsenal tolik na útok nemyslí, neboť hraje v deseti hráčích.
     
    50
    Ale teď se trochu zamyslel Lacazette a dostal se středem hřiště sám ke střele z nějakých 20 metrů, tu přibrzdil Evans ramenem u těla. O penaltě tak nemůže být žádná řeč.
     
    50
    Barnes opět na levém křídle udělal průvan a zkusil překvapit Lena na bližší tyči, ten ale zasáhl včas.
     
    53
    Kolašinac prošel po levé straně a před vápnem si stáhl míč na střed. Jeho střela ale byla zablokována vracejícími se obránci Leicesteru, kteří otočili hru.
     
    54
    Hra vzduchem se Liškám moc nepodařila, z pravé strany přišel spíše nouzový nákop do území nikoho. Leno proto v klidu vyběhl a sebral hrací předmět.
     
    55
    Mustafi otálel s vhazováním, nakonec se ale diváci dočkali a hra pokračuje dále. I nadále mají domácí drtivou převahu na držení míče.
     
    55
    Barnes se otočil s míčem proti obránci, Mustafi ale nechtěl připustit větší šílenosti a Barnesovi jednoduše míč odehrál do zámezí.
     
    56
    Vardy si sbíhal na přihrávku od Albrightona, ale před něj se dostali dva beci Gunners, kteří situaci vyřešili sklepnutím pro hostujícího gólmana.
     
    57
    Vardy se pokusil projít středem přes Koscielného, který mu ale dal stopku. Francouzský obránce ale nevyřešil nejlépe odkop, neboť trefil přímo Maddisona. Domácí záložník ale ze situace nic nedokázal dostat.
     
    59
    Leicester právě vstřelil branku!
    Leicester jde po zásluze do vedení! Maddison zpoza vápna našel v pokutovém území přesným centrem hlavu YOURIHO TIELEMANSE, který zblízka pouze prodloužil balon do sítě, Leno byl bez jakékoliv šance – 1:0! Asistence: James Maddison.
    59. Youri TIELEMANS - 1:0
     
    62
    I nadále domácí tvoří hru a nepouští hosty do ničeho závažnějšího. Albrighton z rohu vytancoval na lepší úhel a pokusil se kombinovat s Maddisonem, leč se mu to nepovedlo.
     
    63
    Průniková přihrávka od Xhaky na Aubameyanga byla moc dlouhá, Evans měl ve sprintu jasně navrch a Kanonýři prakticky míč odevzdali.
     
    64
    Po levé straně to zkusil Chilwell a jeho výzva do předbrankového prostoru skončila v náručí Lena.
     
    65
    Drobná karetní hra. Sokratis stáhl v rychlém protiútoku takticky Vardyho, čímž si zasloužil žlutou kartu. Té neunikl ani Pereira, jehož předchozí zákrok sudí taktéž potrestal.
     
    66
    Hlavní rozhodčí pak ještě zašel na slovíčko k trenérovi Arsenalu, kterého upozornil na zlepšení svého chování, jinak by ho také mohl vykázat na lavičku.
     
    67
    Arsenal je zatlačen do obranného bloku, který se právě teď snaží domácí překonat. Nakonec se jim to povedlo překonat částečně, neboť si došli pro rohový kop.
     
    68
    Statistika rohových kopů po 68 minutách hry: 8 – 1
     
    68
    Rohový kop nebyl ničím nebezpečný, neboť byl pískán domácím hráčům útočný faul.
     
    69
    Druhý rohový kop v zápase si zahraje taktéž Arsenal. Může se spoléhat také na to, že ve druhé půli tuto sezonu vsítil 42 gólů, což je druhý nejvyšší počet.
     
    70
    Ale rohový kop byl špatně zahraný, načež Schmeichel v klidu chytil a rychle rozehrál, čímž vznikl domácím brejk 3 na 2, Tielemans ale přihrávkou před branku našel pouze Lena.
     
    70
    Žlutou kartu za přidržení Sokratise vidí také Chilwell, pro něj se jedná o čtvrtý žlutý zásah v sezoně.
     
    71
    Kanonýrům se až v posledních minutách povedlo zatlačit domácí do obrany, nicméně obranná čtveřice velice dobře pracuje.
     
    73
    Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Henrich Mchitarjan, přichází Matteo Guendouzi.
     
    74
    Leicester předvedl výbornou pasáž hry, kdy nejprve střílel z úhlu v šestnáctce tvrdě Pereira, Leno vyrazil. Musel se ale mít na pozoru i nadále, když střílel z druhé strany Barnes na delší tyč, i toto ale gólman Arsenalu zvládl!
    74. Dvě střely = dva zákroky Lena
     
    75
    Střely po 75 minutách hry: 18 – 6
     
    77
    Maddison na půlce fauloval Sokratise a začíná být trochu vidět, že Leicester myslí už do obranné fáze.
     
    78
    Ben Chilwell utrpěl ve vzdušném souboji s Mustafim zranění a je odváděn za postranní čáru. Chystá se střídání na obou stranách.
     
    79
    Střídání v týmu Leicester City: ze hřiště odchází Hamza Choudhury, přichází Nampalys Mendy.
    Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Alexandre Lacazette, přichází Edward Nketiah.
     
    80
    Pereira výborně proběhl přes dva obránce a přiťukl pro Tielemanse, ten se ale nacházel v ofsajdové pasti, čímž nám otevřel poslední desetiminutovku utkání.
     
    81
    Arsenal převzal kontrolu nad míčem s blížícím se koncem zápasu a snaží se hrát rychle dopředu. Lišáci ale dobře brání a před chvílí přešli do útoku, kdy Albrighton postrčil do vápna pro Vardyho, jehož střelu srazil hostující obránce a Leno pouze chytil do ruk.
     
    82
    Je tu třetí rohový kop Arsenalu. Dočkají se hostující fanoušci?
     
    83
    Rohový kop se hostům vůbec nepovedl a naopak šel Leicester do protiútoku. Maddison z poloviny hřiště měl velice dobrý úmysl vysunout Vardyho vstříc brance Arsenalu, jeho přihrávka ale byla moc krátká.
     
    84
    Torreira byl faulován Evansem „na jistotu“, sám Torreira si i zakřiel. Arsenal bude mít standardní situaci.
     
    84
    To byly zmatky ve vápně! Xhaka poslal míč do vápna na dvě hlavy hráčů Arsenalu, kteří sklepli pod sebe na Aubemeyanga. Ten už měl před sebou jenom Schmeichela. Maguire ale dozadu pořádně „hrábl“ a v poslední chvíli odpravil míč na rohový kop!
    84. Standardní situace Arsenalu gólem neskončila
     
    86
    Další snahu Arsenalu snížit hatí útočný faul na gólmana.
     
    86
    Střídání v týmu Leicester City: ze hřiště odchází Marc Albrighton, přichází Demarai Gray.
     
    86
    Leicester právě vstřelil branku!
    Game over! Rozehrávka útočného faulu od vlastní branky vyšla domácím naprosto luxusně. Schmeichel totiž překopl zhruba 80 metrů hřiště na JAMIEHO VARDYHO, který šel již sám na Lena. Technickým lobem nejprve orazítkoval břevno, sám si ale doskočil na hlavičku, kterou dorazil míč jednoduše do branky. Krásná akce – 2:0!
    86. Jamie VARDY - 2:0
     
    90
    Domácí dohrávají závěr zápasu zcela v pohodě. Nikam se neženou a nepřipouští vůbec žádné drama. Uvidíme, kolik hlavní sudí Oliver nastaví nad časový rámec 90 minut.
     
    90
    Vidíme nařízené čtyři minuty. Přesně tolik má Arsenal času, pokusit se o zázrak.
     
    90+2
    Současné držení míče: 69 % – 31 %
     
    90+2
    Arsenal se dostal ještě k jednomu rohovému kopu. Zřejmě poslední šance, jak vnést do utkání prvek dramatu.
     
    90+3
    Přetah na delší tyč vyšel hostům tak napůl, Mustafi ale udržel ještě pro Arsenal útok.
     
    90+3
    Leicester se ubránil a šel do hodně rychlého protiútoku, který zakončoval Barnes, ale pouze do Lena.
     
    90+4
    Ofsajd Arsenalu, respektive Torreiry, značí definitivní konec naději pro Kanonýry. Ty čeká tedy smutná cesta domů.
     
    90+5
    Leicester právě vstřelil branku!
    Potupa dokonána a pro Arsenal se jedná o totální zmar. Byl to další protiútok, po kterém se díky rychlé kombinaci ocitli za obranou Arsenalu Pereira s JAMIEM VARDYM. Pereira mohl zakončovat, ale raději nahrál rodilému kanonýrovi, který Kanonýry potopil dorážkou do prázdné – 3:0! Asistence: Ricardo Pereira.
    90+5. Jamie VARDY - 3:0
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Leicester rozebral Arsenal 3:0 a zkomplikoval mu cestu do pohárové Evropy!

    Před chvílí nám skončilo nadprůměrné utkání 36. kola mezi Leicesterem City a Arsenalem. Po bezbrankové první půli i nadále domácí pokračovali v nátlakové a nepříjemné hře, která byla navíc umocněna hrou v přesile, neboť se Arsenal musel obejít od 36. minuty bez Ainsleyho Maitlanda-Nilese, který inkasoval červenou kartu. Do vedení se Lišky dostaly v 59. minutě po hlavičce Youriho Tielemanse a i přesto, že Arsenal s blížícím se koncem začal lehce tlačit, domácí dovedli zápas do bezpečné výhry. Uklidňující gól přidal po Schmeichelově výkopu na 80 metrů v 86. minutě Jamie Vardy, ten samý hráč pak v páté minutě nastavení definitivně potopil křižník jménem Arsenal. Jednoduše, domácí za výhrou šli a tři body jsou pro ně naprosto zasloužený artikl. Unai Emery tak z posledních 12 zápasů jako kouč v Premier League vyhrál pouze dva!
     
    Držení míče: 67 % : 33 %.
    Střely na branku: 12:1. Střely mimo: 12:5. Rohy: 8:6. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 13:13.
     
    Dnešní utkání sledovalo 32 037 diváků.
     
    I pohled na statistiky ukazuje, že to byla jasná záležitost pro domácí tým. Bylo mi ctí vás tímto utkáním provázet. Všem fanouškům Premier League přeji příjemné léto, ostatním čtenářům příjemný zbytek víkendu a na podzim se na vás budu (zřejmě) opět těšit! (15:11:07)

    Tomáš Kalas

    Branky: 59. Tielemans (Maddison), 86. Vardy, 90+5. Vardy (R. Pereira)

    Karty:   13. Ndidi (LEC), 65. R. Pereira (LEC), 70. Chilwell (LEC) – 8. Maitland-Niles (ARS), 65. Papastathopoulos (ARS)   36. Maitland-Niles (ARS)


    Držení míče: 67 % : 33 %.
    Střely na branku: 12:1. Střely mimo: 12:5. Rohy: 8:6. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 13:13.
    Leicester City: Schmeichel (C) – R. Pereira, J. Evans, Maguire, Chilwell – Choudhury (79. N. Mendy) – Albrighton (86. D. Gray), Tielemans, Ndidi (46. H. Barnes), Maddison – Vardy.
    Náhradníci: D. Ward – Söyüncü, Fuchs, D. Gray, N. Mendy, H. Barnes, Iheanacho.

    Arsenal FC: Leno – Maitland-Niles, Mustafi, Papastathopoulos, Kolašinac – Mchitarjan (73. Guendouzi), Torreira, Xhaka (C), Iwobi (46. Koscielny) – Aubameyang, A. Lacazette (79. Nketiah).
    Náhradníci: Čech – Koscielny, Mavropanos, Alnaní, Guendouzi, Willock, Nketiah.

    Rozhodčí: Oliver – Burt, Bennett

    Diváci: 32 037
    thejrc.org