Ufa – Ural 4:1 (kon.) | Lok. Moskva – Jenisej 2:1 (kon.) | Zenit – Samara 4:2 (kon.)
FK Krasnodar – CSKA Moskva 2:0 (kon.)
konec
FK Krasnodar
2:0 (1:0)
CSKA Moskva
Neděle 28.04.2019, 18:00 • Stadion Kubaň, Krasnodar • Ruská Premier Liga • 26. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Příjemný podvečer všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z ruské Premier ligy mezi Krasnodarem a CSKA Moskva. Výkop je stanoven na 18 hodin.
     
    Dnes budeme sledovat souboj třetího celku ruské ligy se čtvrtým. O něco lépe je na tom hostující CSKA, které vybojovalo čtyřicet čtyři bodů, tedy o bod více než domácí Krasnodar. Obě mužstva si však dělají zálusk na druhý Lokomotiv, který má čtyřicet šest bodů. Právě druhá příčka totiž zaručuje účast v Lize mistrů. Krasnodar naposledy remizoval na půdě Achmatu, zatímco CSKA doma přehrálo Anži Machačkala.
     
    Vzájemný duel

    Dnešní soupeři se spolu střetli na konci října. Krasnodar na půdě CSKA vyhrál 2:1.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Krasnodar: Safonov – Petrov, Spajić, Fjóluson – Stockij, Pereyra, Kaboré, Wanderson – Utkin, Claesson, Ignatěv.
    Náhradníci: Sinicyn, Kricjuk – Ramírez, Skopincev, Černikov, Sulejmanov, Martynovič.

    CSKA Moskva: Akinfejev – Mário Fernandes, Vasin, Becao, Divejev – Nababkin, I. Achmetov, Obljakov, Sigurdsson – Vlašić, Čalov.
    Náhradníci: Pomazun, Kyrnac – Magnússon, Jefremov, N'diaye, Ščennikov, Bijol, Nišimura, N. Černov, Bistrović, Hernández.

    Rozhodčí: Ivanov – Usačev, Berezněv.
     
    Oba týmy už nastupují na hrací plochu. Krasnodar bude hrát v černém, zatímco CSKA oblékne bílou sadu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hostující CSKA obstaralo výkop do prvního poločasu dnešního utkání. Hosté se ihned vydali do útoku, jenže nákop na pravé křídlo byl příliš dlouhý.
     
    2
    Do rozehrávky CSKA Moskva se musel zapojit také brankář Igor Akinfejev. Gólman CSKA následně nakopl míč na levé křídlo, kde uspěl domácí zadák.
     
    3
    Viktor Claesson napadal rozehrávku soupeře na levé straně hrací plochy. Stopeři CSKA si nechtěli komplikovat život a raději si vyměnili přihrávky.
     
    4
    Maciel Wanderson se zmocnil volného míče na pravé straně, potáhl jej vpřed na polovinu soupeře, ale důrazný Kirill Nababkin jej včasným skluzem obral o míč.
     
    5
    Viktor Claesson se stáhl pro míč až na vlastní polovinu, kde se s balónem krásně otočil a roztáhl hru na pravou stranu. Úvod duelu je hodně opatrný.
     
    6
    Mauricio Pereyra vybojoval odražený míč na polovině hřiště, obešel statického soupeře, jenže jeho průniková přihrávka byla moc pomalá.
     
    7
    Maciel Wanderson se na pravém křídle zbavil Nababkina, prošel na hranici velkého vápna, jenže Ivan Ignatěv ve skluzu netrefil branku CSKA.
     
    8
    Krasnodar právě vstřelil branku!
    Domácí Krasnodar se nakonec dostává do vedení! Tohle sehráli domácí fotbalisté opravdu dobře. Hráči Krasnodaru zachytili nepovedený odkop, ihned přenesli hru do šestnáctky a DANIIL UTKIN uklidil míč do sítě!
    8. Daniil UTKIN - 1:0
     
    10
    CSKA zahrávalo rohový kop. Na prudký centr si brousil zuby Bacao, jenže hostující stoper ve vzduchu neuspěl a nedostal se k hlavičce.
     
    11
    Maciel Wanderson prošel po pravém křídle až na hranici velkého vápna, jenže jeho centr přiletěl na značku pokutového kopu, kde nebyl nikdo z domácích.
     
    12
    Hráči Krasnodaru nadále pokračují v aktivitě a ženou se do útoku. Naopak fotbalisté hostujícího CSKA se zatím nemohou dostat do tempa.
     
    13
    Nikola Vlašić si naběhl na dlouhý míč z autového vhazování a hlavou prodloužil míč do velkého vápna. Nikdo v bílém na jeho pobídku nedosáhl.
     
    14
    Uroš Spajić napadal rozehrávku soupeře na polovině hrací plochy. Běhavý fotbalista dostal pod tlak Fernandese, který si musel pomoci odkopem do autu.
     
    15
    Fjodor Čalov se zjevil za obranu domácího Krasnodaru, jenže o možnost k zakončení jej připravil zdvižený praporek asistenta rozhodčího. Ofsajd!
     
    16
    Tentokrát se Čalov natáhl po povedeném centru z pravé strany, jenže jeho zakončení bylo opět nepřesné. Domácí obrana však musí zlepšit svůj výkon.
     
    17
    Charles Kaboré byl pozdě v souboji s Vlašičem a dopustil se nedovoleného zákroku. Domácí hráč může být rád, že nevyfasoval žlutou kartu.
     
    18
    Ivan Ignatěv spěchal za odraženou přihrávkou na polovinu soupeře, jenže vinou špatného zpracování si míč předkopl daleko před sebe.
     
    19
    Dmitrij Stockij poslal zajímavý nákop na hranici pokutového území, jenže nikdo v černém dresu na jeho pobídku nedosáhl. Hra je plná nepřesností.
     
    20
    Igor Divejev rozehrával přímý kop CSKA Moskva. Jeho nákop prolétl na hranici velkého vápna, jenže tam uspěli zadáci v dresech Krasnodaru.
     
    21
    Nikola Vlašić prošel po levém křídle až do pokutového území, jenže jeho následný centr odkopl domácí obránce Jón Fjóluson mimo velké vápno.
     
    22
    Charles Kaboré to znovu přehnal s agresivitou v souboji na polovině hrací plochy a dopustil se nedovoleného zákroku. Rozehrávat bude hostující CSKA.
     
    23
    Nikola Vlašić vymyslel zajímavý centr vnějším nártem. Na jeho pobídku však nedosáhl nikdo v dresu CSKA a obránce Jón Fjóluson zahrál malou domů.
     
    24
    Nikola Vlašić nakopl míč na hranici pokutového území. Do odraženého balónu se následně položil Kirill Nababkin, jehož pokus skončil nad břevnem.
     
    25
    Maciel Wanderson si skvěle pokryl míč v blízkosti pokutového území a nechal se faulovat. Domácí celek bude zahrávat další přímý kop z dobré pozice.
     
    26
    Žlutou kartu dostává Ivan Obljakov (CSKA Moskva).
     
    27
    Hra je přerušena! Kirill Nababkin zůstává ležet na trávníku po jednom z hlavičkových soubojů v pokutovém území. Podle všeho ale bude schopen pokračovat.
     
    28
    Uroš Spajić se na vlastní polovině dopustil nedovoleného zákroku na Fjodora Čalova. Domácí fotbalista se sice diví, ale sudí si je verdiktem jistý.
     
    29
    Následný přímý kop si vzal na starost Ilzat Achmetov, který to však přehnal s výškou svého centru a poslal míč vysoko na tribunu za brankou.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina dnešního utkání. Domácí Krasnodar se rychle dostal do vedení a od té doby nepouští CSKA do tlaku.
     
    31
    Fjodor Čalov si došel pro přihrávku hodně hluboko. Hostující útočník poté přenesl hru na levé křídlo. CSKA sice hraje aktivně, ale nemůže se dostat do šancí.
     
    32
    Až nyní se hosté dostali do zakončení. Mário Fernandes dokázal zakončit v pádu, ale jeho projektil letící těsně nad zemí minul branku o pořádný kus.
     
    33
    Jón Fjóluson diriguje rozehrávku Krasnodaru na polovině soupeře. Domácí jsou v prvním poločase pohybově aktivnější a hrají s míčem.
     
    34
    Mário Fernandes se po dalším souboji dožadoval odpískání přímého kopu pro CSKA. Sudí měl střet přímo před očima a nechal pokračovat ve hře.
     
    35
    Daniil Utkin se zpoza hranice pokutového území opřel do odraženého míče, jenže jeho technický projektil prosvištěl kolem zadní tyče.
     
    36
    Žlutou kartu dostává Ivan Ignatěv (FK Krasnodar).
     
    37
    Viktor Claesson poslal z pravé strany zajímavý centr na značku pokutového kopu, jenže tam nebyl nikdo v černém dresu domácího Krasnodaru.
     
    38
    Viktor Vasin nyní uklidňuje hru CSKA na polovině hřiště. Nikdo v bílém dresu teď zrovna nehýří pohybem. Krasnodar se brání úplně v pohodě.
     
    39
    Igor Divejev uspěl v hlavičkovém souboji na polovině hřiště, jenže k odraženému míči se dostal jeden z hráčů Krasnodaru.
     
    40
    Mário Fernandes dostal přihrávku na pravou stranu hřiště, jenže neodcentroval před branku a raději si pomohl zpětnou přihrávkou na Vasina.
     
    41
    Arnór Sigurdsson napřáhl ke střele zpoza hranice pokutového území, jenže míč ve vzduchu zaplaval a prosvištěl kolem branky Krasnodaru.
     
    42
    Daniil Utkin odcentroval z levé strany do pokutového území, jenže trefil jednoho z obránců CSKA, od nějž se míč odrazil mimo šestnáctku.
     
    43
    Žlutou kartu dostává Charles Kaboré (FK Krasnodar).
     
    44
    Daniil Utkin pustil míč za sebe, jenže dobíhající Wanderson se neprotlačil před důrazného stopera Divejeva, jež míč odehrál do bezpečí.
     
    45
    Na světě je další žlutá karta! Za ostrý skluz ji dostává Mauricio Pereyra.
     
    45+1
    Nastavují se dvě minuty!
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    První poločas končí! Po úvodní pětačtyřicetiminutovce mohou být spokojenější hráči domácí Krasnodaru! Celek z jihu Ruska se prosadil už osmé minutě, kdy se prosadil Daniil Utkin! CSKA poté hrálo o něco aktivněji, ale zatím se nemůže dostat do vyložené šance. Do kabin se proto odchází za stavu 1:0.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu CSKA Moskva: ze hřiště odchází Igor Divejev, přichází Georgij Ščennikov.
     
    47
    Rodrigo Becao se z pozice stopera zjevil na pravém křídle, odkud poslal prudký centr do pokutového území, jenže nikdo ze spoluhráčů na jeho pobídku nedosáhl.
     
    48
    Hosté zahrávali rohový kop. Centrovaný míč přiletěl na přední tyč, kde kralovali domácí zadáci, kteří míč odhlavičkovali daleko od branky.
     
    49
    Maciel Wanderson si na pravé straně předkopl míč daleko před sebe a už jej nedohnal na trávníku. Vhazovat tak bude hostující CSKA Moskva.
     
    50
    Hra je přerušena! Jeden z domácích hráčů zůstává po tvrdém střetu ležet na trávníku a drží se za levé rameno. Uvidíme, zda bude schopen pokračovat.
     
    51
    Zraněný fotbalista už je zpátky na nohou a podle všeho bude schopen nadále pokračovat. Uvidíme, zda bude schopen dohrát duel až do konce.
     
    52
    Nikola Vlašić operoval s míčem u nohy na pravé straně hrací plochy, jenže jeho centr skončil na noze prvního obránce v dresu Krasnodaru.
     
    53
    Georgij Ščennikov dostal přihrávku do prostoru na levé straně hrací plochy, jenže měl velké problémy se zpracováním a míč mu uskočil do zámezí.
     
    54
    Arnór Sigurdsson napřáhl ke střele zpoza hranice pokutového území, jenže míč se mu svezl po vnějším nártu a prolétl kolem levé tyče branky Krasnodaru.
     
    55
    Kirill Nababkin prošel s míčem na polovinu soupeře, jenže hráčům CSKA se stále nedaří dostat se do nebezpečné možnosti.
     
    56
    Nikola Vlašić se ujal rozehrávky rohového kopu CSKA. Jeho centr přiletěl na přední tyč, kde zasáhl skvěle hrající stoper Jón Fjóluson.
     
    57
    Krasnodar právě vstřelil branku!
    Krasnodar přidává druhou branku a výrazně se přibližuje k vítězství! Na povedený centr z pravé strany si naběhl DMITRIJ STOCKIJ a prudkou střelou rozvlnil síť!
    57. Dmitrij STOCKIJ - 2:0
     
    59
    Střídání v týmu FK Krasnodar: ze hřiště odchází Daniil Utkin, přichází Magomed Sulejmanov.
     
    60
    CSKA zahrávalo po hodině hry rohový kop. Na centrovaný míč si naběhl Nikola Vlašić, jenže jeho hlavičku zastavil dobře postavený obránce.
     
    61
    Střídání v týmu CSKA Moskva: ze hřiště odchází Kirill Nababkin, přichází Abel Hernández.
     
    62
    Viktor Vasin se pustil do hlavičkového souboje na hranici pokutového území, jenže nedokázal míč prodloužit k dobře postavenému Hernándezovi.
     
    63
    Magomed Sulejmanov si přehodil míč na levačku a zakončil zpoza hranice pokutového území! Jeho přízemní pokus prolétl kolem branky!
     
    64
    Igor Akinfejev se muse zapojit do rozehrávky hostujícího mužstva. Brankář CSKA nakonec nakopl míč na levé křídlo, kde míč získali fotbalisté Krasnodaru.
     
    65
    CSKA zahrávalo další rohový kop. Vysoký centr tentokrát přiletěl na přední tyč, kde stál připravený obránce Jón Fjóluson.
     
    66
    Mohlo být sníženo! Georgij Ščennikov natáhl ke střele ze střední vzdálenosti, ale jeho projektil zastavila horní tyč!
     
    67
    Domácí fotbalisté už opět hrají s míčem na kopačkách a snaží se otupit rostoucí aktivitu hostujícího CSKA. Pro Krasnodar je to fyzicky náročný duel.
     
    68
    Magomed Sulejmanov táhl rychlý brejk Krasnodaru po levém křídle. Střídající fotbalista se pokusil odcentrovat, ale jediný obránce CSKA pobídku vypíchl.
     
    69
    Hosté zahrávali svůj jubilejní desátý roh v dnešním souboji. Ani tentokrát však hráči CSKA nevyprodukovali nějaký nebezpečný centr.
     
    70
    Maciel Wanderson uspěl v dalším souboji na hranici vlastní šestnáctky a opět odehrál míč do bezpečí. Domácí mohou znovu trošičku pošetřit síly.
     
    71
    Střídání v týmu FK Krasnodar: ze hřiště odchází Maciel Wanderson, přichází Cristian Ramírez.
     
    72
    Magomed Sulejmanov se tentokrát vrátil vypomoci domácí obraně a včasným skluzem odkopl míč mimo nebezpečný prostor. CSKA však stupňuje svůj tlak.
     
    73
    Hosté se opět usadili v blízkosti pokutového území. Zakončený z dobrých pětadvaceti metrů však skončilo na hrudi pozorného obránce.
     
    74
    Jón Fjóluson si křikl o zpětnou přihrávku a následně odkopl míč daleko od pokutového území. Domácí Krasnodar se v posledních minutách soustředí jen na obranu.
     
    75
    Magomed Sulejmanov se hnal do rychlého protiútoku, jenže jeho přízemní ránu dokázal Igor Akinfejev bez problémů vyrazit mimo tři tyče.
     
    76
    Střídání v týmu CSKA Moskva: ze hřiště odchází Georgij Ščennikov, přichází Jaka Bijol.
     
    77
    Sulejmanov je dnes hodně aktivní! Domácí fotbalista nyní napadal rozehrávku stoperů CSKA na polovině hřiště a málem se dostal k míči.
     
    78
    Rodrigo Becao uklidňuje hru postupnou kombinací na polovině. Hostující celek už ale nemá moc času na vstřelení dvou potřebných branek.
     
    80
    Hráči CSKA vybojovali přímý kop v blízkosti pokutového území soupeře. Domácí brankář si už staví čtyřčlennou zeď.
     
    81
    Jenže ani z této standardní situace nedokázal hostující celek udeřit. Jeden z hráčů ze zdi srazil prudkou ránu mimo nebezpečné území.
     
    82
    Hosté nyní zahrávali další rohový kop. Centrovaný míč tentokrát přiletěl na malé vápno, odkud jej odehrál vysoký stoper Uroš Spajić.
     
    83
    Stopeři Krasnodaru nyní uklidňují hru postupnou kombinací na vlastní polovině. Nikdo z hráčů CSKA Moskva nyní kombinaci svého soupeře neatakuje.
     
    84
    Na stadionu panuje parádní atmosféra! Domácí fanoušci si užívají fantastický výkon svých oblíbenců a hlasitým skandováním ženou Krasnodar za výhrou.
     
    85
    Magomed Sulejmanov se prohnal do pokutového území, kde ještě udělal kličku do pravé strany, ale Rodrigo Becao mu včasným skluzem ukopl míč.
     
    86
    Domácím se v závěru duelu podařilo otupit tlak CSKA Moskva a Krasnodar nyní bez problémů kontroluje své vedení. Naopak hosté už působí hodně unaveně.
     
    87
    Další útočnou akci CSKA nyní zastavuje zdvižený praporek asistenta rozhodčího. Ofsajd! Rozehrávat bude domácí Krasnodar.
     
    88
    Nikola Vlašić ostrým skluzem zastavil rozběhnutého soupeře a po druhé žluté kartě pro něj dnešní duel končí!
     
    90
    Skupina fanoušků CSKA ještě odstřelila několik dělobuchů a dýmovnic. Domácím příznivcům se to vůbec nelíbí a z tribun se ozývá pískot.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty!
     
    90+2
    Charles Kaboré napřáhl ke střele zpoza hranice pokutového území, napřáhl ke střele pravačkou, jenže jeho pokus prosvištěl vysoko nad břevnem.
     
    90+3
    Abel Hernández dostal přihrávku na hranici pokutového území, jenže jeho zakončení levačkou prosvištělo vysoko nad břevnem.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Domácí Krasnodar zvládl dnešní duel s velkým přehledem a poráží CSKA Moskva 2:0! Celek z jihu Ruska se prosadil už osmé minutě, kdy se prosadil Daniil Utkin! CSKA poté hrálo o něco aktivněji, ale dlouho se nemohlo dostat do šance. Po změně stran hosté zahrávali jeden rohový kop za druhým. Naopak domácím vyšla další akce a Dmitrij Stockij přidal druhou branku! Hostům ještě v závěru zkomplikoval situaci Nikola Vlašić, který dostal druhou žlutou kartu a musel do sprch.
     
    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 6:4. Rohy: 3:13. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 19:15.
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný večer! (19:57:27)

    Tomáš Kubečka

    Branky: 8. Utkin, 57. Stockij (Wanderson)

    Karty:   36. Ignatěv (KRS), 43. Kaboré (KRS), 45. Pereyra (KRS) – 26. Obljakov (CSK)   88. Vlašić (CSK)


    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 6:4. Rohy: 3:13. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 19:15.
    FK Krasnodar: Safonov – Petrov, Spajić, Fjóluson – Stockij, Pereyra, Kaboré, Wanderson (71. Ramírez) – Utkin (59. Sulejmanov), Claesson, Ignatěv.
    Náhradníci: Sinicyn, Kricjuk – Ramírez, Skopincev, Černikov, Sulejmanov, Martynovič.

    CSKA Moskva: Akinfejev – Mário Fernandes, Vasin, Becao, Divejev (46. Ščennikov, 76. Bijol) – Nababkin (61. Hernández), I. Achmetov, Obljakov, Sigurdsson – Vlašić, Čalov.
    Náhradníci: Pomazun, Kyrnac – Magnússon, Jefremov, N'diaye, Ščennikov, Bijol, Nišimura, N. Černov, Bistrović, Hernández.

    Rozhodčí: Ivanov – Usačev, Berezněv
    ocianews.com