Hoffenheim – Wolfsburg 1:4 (kon.) | Norimberk – Bayern 1:1 (kon.)
konec
1. FC Norimberk
1:1 (0:0)
Bayern Mnichov
Neděle 28.04.2019, 18:00 • Stadion Nürnberg, Nürnberg • Německá Bundesliga • 31. kolo
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že Norimberk ubojoval bod proti favoritovi, se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek nedělního večera. (20:02:28)
     
    Ani bláznivý konec rozuzlení nepřinesl, a tak oba celky berou po bodu. Těžko říct, který z týmů bude s konečným výsledkem více spokojen, asi Norimberk. Domácí hráči nejprve neproměnili pokutový kop a následně únik na druhé straně neproměnil Kingsley Coman. Bayern byl sice více nebezpečný, ale těžko hledal cestu k vyloženým šancím přes výbornou domácí obranu. Náskok Mnichova tak na čele tabulky narostl na dva body.
     
    90+6
    Konec zápasu.
    90+5. Kingsley Coman (BAY)
     
    90+5
    Domácí celek rozehrával standardní situaci, po které se od poloviny hrací plochy hnal na druhou stranu Kingsley Coman. Hostující záložník mířil k pravé tyči, ovšem Christian Mathenia se stal hrdinou okamžiku.
     
    90+2
    Před malou chvilkou přistoupil k postranní čáře čtvrtý rozhodčí, který na tabuli ukázal, že se bude hrát pět minut nad rámec normální hrací doby.
    90+1. Tim Leibold (NUR)
     
    90+1
    K rozehrání pokutového kopu se postavil Tim Leibold, jehož pokus byl tak přesný, že orazítkoval pravou tyčku! Míč poté zamířil pryč od hostující brány.
     
    90
    Žlutou kartu dostává David Alaba (Bayern Mnichov).
    89. David Alaba (BAY)
     
    89
    V samotném závěru vybojoval rohový kop Sebastian Kerk, který ho také rozehrál. V pokutovém území byl pak sestřelen Georg Margreitter, jehož zasáhl David Alaba loktem do obličeje!
     
    88
    Střídání v týmu 1. FC Norimberk: ze hřiště odchází Robert Bauer, přichází Ivo Iličević.
     
    87
    K jeho rozehrání se postavil Joshua Kimmich, jenž na zadní tyči našel spoluhráče, jehož hlavička zamířila nad domácí branku.
     
    86
    Čas plyne neuvěřitelně rychle a obraz hry je stále stejný. Mnichovští se snaží rozhodnout, jenže centr Sergee Gnabryho byl znovu odvrácen. Následně ale stejný hráč napravo vybojoval další standardní situaci.
     
    84
    Hostující celek se stále přibližoval k šestnáctce, kam z pravé strany poslal také centr. Za míčem se hnal Serge Gnabry, ovšem před ním zasáhl opět bránící soupeř.
     
    83
    Na rozhodnutí stavu zápasu zbývá stále dost času. Mnichov je často na balonu a zejména ve druhém poločase si tvoří velké příležitosti.
     
    82
    Střídání v týmu 1. FC Norimberk: ze hřiště odchází Eduard Löwen, přichází Georg Margreitter.
     
    81
    Deset minut hry zbývá do konce normální hrací doby. Na pravé straně se rozebíhal Kingsley Coman, ovšem tělem se před něj dostal Tim Leibold, jenž vybojoval pro domácí autové vhazování.
     
    79
    Za dalším přihrávkou k pravé tyči mířil aktivní Serge Gnabry. Jenže z branky také vystartoval Christian Mathenia, který byl u balonu o něco dříve než ofenzivní hráč Bayernu.

    Michal Luxa

    Branky: 48. Matheus Pereira – 75. Gnabry (Coman)

    Karty:   68. Ewerton (NUR) – 90. A. Davies (BAY)


    Držení míče: 33 % : 67 %.
    Střely na branku: 4:6. Střely mimo: 4:9. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 11:8.
    1. FC Norimberk: Mathenia – Bauer (88. Iličević), Mühl, Ewerton, Leibold – Erras – Behrens (C), Löwen (82. Margreitter) – Matheus Pereira, Ishak (72. Tillman), Kerk.
    Náhradníci: Bredlow – Kubo, Iličević, Petrák, Margreitter, Tillman, Rhein.

    Bayern Mnichov: Ulreich – Kimmich, Süle, Hummels, Alaba – Javi Martínez (56. James Rodríguez, 72. A. Davies), Th. Alcântara – T. Müller (C) (46. Gnabry), Goretzka, Coman – Lewandowski.
    Náhradníci: Hofmann – Robben, James Rodríguez, Rafinha, A. Davies, Gnabry, Sanches.

    Rozhodčí: Stieler – Jöllenbeck, Gittelmann
    thejrc.org