Frosinone – Neapol 0:2 (kon.) | Chievo – Parma 1:1 (kon.) | Spal – Janov 1:1 (kon.)
Sampdoria – Lazio 1:2 (kon.) | Turín – AC Milán 2:0 (kon.)
konec
Frosinone Calcio
0:2 (0:1)
SSC Neapol
Neděle 28.04.2019, 12:30 • Stadio Benito Stirpe (Frosinone) • Italská Serie A • 34. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:30.
     
    Krásné nedělní odpoledne, vítám všechny příznivce fotbalu. Nejvyšší italská soutěž Serie A pokračuje již čtyřiatřicátým kolem a my se společně zaměříme na utkání Frosinone, které před domácím publikem přivítá Neapol.
     
    Frosinone Calcio

    Frosinone bojovalo v loňské sezoně v Serii B. Po dvaačtyřiceti odehraných kolech skončilo Frosinone na třetí pozici, ze které vede cesta do nejvyšší soutěže před barážová utkání. Nejprve si v semifinálovém dvojutkání poradilo Frosinone s Cittadelou, následně otočilo nepříznivý stav z úvodního zápasu proti Palermu. O postupové branky se postarali v domácím prostředí Maiello s Cianem.

    V přípravným duelech si nováček Serie A nejprve poradil s kanadským týmem Oakville Blue Devils 2:0. Následně ale s o poznáním silnějším celkem ze Španělska Betisem prohrál na domácí půdě jasně 1:3.

    Do aktuální sezony ale Frosinone nevstoupilo nejlépe. Už od samého úvodu nového ročníku se pohybuje na sestupových pozicích, jinak to není ani po třiatřiceti odehraných kolech. Před měsícem sice Frosinone porazilo velmi těsně Fiorentinu i Parmu, ale poté hned třikrát v řadě odešlo poraženo.
     
    SSC Neapol

    Neapol dlouho bojovala v minulém ročníku Serie A o titul. Pět kol před koncem dokonce porazila svého úhlavního rivala Juventus, ale následně přišlo zaváhání na trávníku Fiorentiny a bylo téměř po nadějích. Nakonec neapolskému klubu chyběly čtyři body na dorovnání prvního místa.

    V přípravě sice Neapol snadno porážela týmy z nižších italských soutěží, ale s kvalitnějším týme zvítězila jen proti německému Dortmundu 3:1. Od Liverpoolu vyfasovala pět branek a v generálce s Wolfsburgem se překvapivě radoval z vítězství 3:1 tým z Bundesligy.

    Se začátkem nové sezony se ale Neapolským začalo dařit. Proti Laziu i s AC Milán vždy Neapol uhrála tři body o jedinou branku. I přes venkovní porážky se Sampdorií a Juventusem se Neapol drží na druhé pozici se pětibodovým náskokem na třetí Inter. Již jistého vítěze Serie A Juventus nedostihne, ale i druhé místo zaručující přímý postup do základní skupiny Ligy mistrů by byl úspěch.

    Do vyřazovací části Evropské ligy se Neapol dostala ze třetí pozice v základní skupině Ligy mistrů. V neskutečně našlapané skupině s PSG, Liverpoolem a Bělehradem připravila Neapol o postup v Lize mistrů jen horší vzájemná bilance s loňskými finalistky z Liverpoolu.
     
    Posledních pět vzájemných zápasů

    08.12. 2018 Neapol – Frosinone 4:0
    14.05. 2016 Neapol – Frosinone 4:0
    10.01. 2016 Frosinone – Neapol 1:5
    21.04. 2007 Frosinone – Neapol 1:2
    02.12. 2006 Neapol – Frosinone 1:1
     
    Úvodní sestavy:

    Frosinone Calcio: Sportiello – Goldaniga, Ariaudo, Brighenti – Ghiglione, Gori, Valzania, Maiello, Beghetto – Pinamonti, Trotta.
    Náhradníci: F. Bardi – F. Zampano, Paganini, Ciofani, Chibsah, Krajnc, Simič, Cassata, Dionisi, Molinaro, M. Capuano, Sammarco.

    SSC Neapol: Ospina – Malcuit, Luperto, Koulibaly, Ghoulam – Callejón, P. Zieliński, Ruiz, Younes – D. Mertens, Milik.
    Náhradníci: Meret, Karnezis – Hysaj, Albiol, Ounas, Gaetano, Zedadka, Rui, Verdi.

    Rozhodčí: La Penna – Prenna, Baccini.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Hlavní rozhodčí již přivádí obě úvodní jedenáctky na hrací plochu. Zápas čtyřiatřicátého kola nejvyšší italské soutěže Serie A může za několik málo okamžiků začít.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    O úvodní rozehrávku ze středového kruhu se postarali fotbalisté domácího Frosinone. Younes se snažil napadat, ale rozehrávající Goldaniga ho trefil do hlavy, nepříjemný start do zápasu pro hráče Neapole.
     
    3
    Neapol se poprvé dostává k balonu. Ghoulam spolupracoval na levé straně s Younesem, poté přišla přihrávka na pravý kraj, kde se ale srazili Callejón s Mertensem.
     
    4
    José Callejón se drží za rameno, hra ale mezitím pokračuje a hostující celek se snaží postupovat do útoku. Younesova přihrávka do středu našla volného Milika.
     
    5
    Hned dvě povedené kličky v pokutovém území předvedl Fabián Ruiz. Střela už hostujícímu záložníkovi tak nevyšla a Sportiello mohl lehce zasáhnout ve středu branky.
     
    6
    Z pravé strany cpal do šestnáctky střílený centr José Callejón. Balon ale pouze prosvištěl malým pokutovým územím a skončil mimo branku.
     
    7
    Také Frosinone se dostalo s balonem na útočné polovinu trávníku. Beghetto přihrával mezi obránci na Trottu, ale Leporto se stačil otočit za balonem.
     
    8
    Tentokrát se vložil do rozehrávky Kalidou Koulibaly. Hostující stoper našel na pravém kraji Callejóna, ten už ale neměl potřebný čas na další přenesení hry.
     
    9
    Domácí brání ve velkém počtu před pokutovým územím. Neapol sice drží balon pod kontrolou, ale zatím nemá šanci k proniknutí do šestnáctky.
     
    10
    Frosinone se hnalo do otevřené obrany. Trotta našel svého kolegu z útoku Pinamontiho, který si udělal kličkou místo ke střele, ale poté netrefil branku.
     
    11
    Kévin Malcuit prosvištěl kolem bránícího Beghetta, následně kroutil míč do pokutového území, ale domácí odvrátil nebezpečí na rohový kop.
     
    12
    Od rohového praporku rozehrával do vápna José Callejón. Před Sportiellem se cpal ke hlavičce Koulibaly, ale obrana domácího celku byla důraznější.
     
    13
    Mirko Gori zboural ve středu pole Mertense, následně se hostující útočník držel za zápěstí, ale ošetřovat a nenechal a hra může pokračovat bez výraznější prodlevy.
     
    14
    Younesovu kličku vystihl u středového kruhu Valzania. Následně domácí šli do protiútoku, ale pobídku do pokutového území sebral jen David Ospina.
     
    15
    Další prudký pas z pravé strany si sebral do rukavic Sportiello. Mertens se dožadoval odpískání penalty za držení za dres, ale hlavní rozhodčí nechává hru plynout.
     
    16
    Neapol rozehrávala po dalším zblokovanén centru rohový kop. Callejónův pas do domácího vápna skončil jen u Goldanigy. Hosté se nemohou prosadit k jedinému zakončení.
     
    18
    Neapolští fotbalisté začíná zvyšovat své útočné nasazení. Mertens si vyměnil míč s Younesem, poté se německý záložník prosmýkl do pokutového území, ale střelou ke vzdálenější tyči Sportiella nepřekonal.
     
    19
    Frosinone vyvezlo balon na útočné území. Přihrávka Beghetta však nenašla rozběhnutého Pinamontiho. U balonu jsou tak znovu hostující fotbalisté.
     
    20
    Ani dvacet minut úvodní branku nepřineslo. Neapol je jasně aktivnějším týmem, ale přes staženou obranu Frosinone se nemůže prosadit.
     
    21
    Neapol právě vstřelila branku!
    Neapol se dostává do vedení! Těsně před šestnáctkou byl stažen k zemi Fabián Ruiz. Míč si postavil na místo přestupku DRIES MERTENS. Kapitán Neapole napálil míč parádně před obranou zeď přesně pod břevno domácí branky.
    21. Dries MERTENS - 0:1
     
    23
    Hosté pokračují v útočení. Z hranice vápna vypálil směrem na domácí branku Zielinski, ale mezi tři tyče se o kus netrefil.
     
    24
    Hostující celek je natlačen těsně před vápnem Frosinone. Zielinski spolupracoval s Callejónem, který ale nepřihrával přesně do středu vápna k Milikovi.
     
    25
    Druhý tým Serie A ovládá hru. Zielinski nahrával k ose trávníku Ruizovi, který další přesnou přihrávku na Mertense nepřidal.
     
    26
    Malcuit měl na pravém kraji o něco více prostoru. Po přenesení balonu přes celou šířku trávníku mohl jít Younes do vápna, ale přihrávkou k Milikovi nadějnou akci zazdil.
     
    27
    Frosinone se dokázalo po delším čase podívat také na útočnou polovinu. Beghetto poslal míč podél postranní lajny na Trottu, následně už se ale zmocnil balonu Malcuit.
     
    28
    Ruize srazil k zemi u středového kruhu Maiello. Následně se Neapol dostala do blízkosti pokutového území, ale v obraně skvěle zakročil Ariaudo.
     
    29
    Malcuitova pobídka skončila až u postranní lajny u Milika. Hosté se následně snažili prokombinovat až do vápna, ale Goldaniga byl skvěle postavený.
     
    30
    Po půlhodině hry vede druhá Neapol na půdě předposledního Frosinone jen o jednu branku. O tu se postaral z volného přímého kopu Dries Mertens.
     
    32
    Po přihrávce na pravou stranu byl u balonu José Callejón. Zkušený Španěl poté kličkou obelstil Brighentiho, dále už ho ale nepustil Ariaudo.
     
    33
    Po obloučku do pokutového území zakončoval z otočky Pinamonti. Útočník Frosinone však netrefil míč ideálně a Ospina tak nemusel předvést těžký zákrok.
     
    34
    Zielinski si narazil s Ruizem ve středu pole, následně byl ve hře i Callejón, ale to už byla obrana domácího celku zformována před vápnem.
     
    35
    Faouzi Ghoulam vhazoval zpoza postranní lajny. Neapolští fotbalisté se snaží útočit, ale proti stažené obraně se nemohou dále prosadit.
     
    36
    Ghoulamův centr z levé strany skončil v pokutovém území na hlavě Goldanigy. Frosinone se následně dokázalo osvobodit dlouhým odkopem.
     
    37
    Frosinone přežilo těžké minuty v obraně a nyní se pouští také do ofenzivy. Maiello však následně chyboval v rozehrávce a domácí museli faulovat před vápnem.
     
    38
    Opět vzal zodpovědnost na sebe Dries Mertens. Prudkou ránu přes zeď ale nyní umístil jen těsně nad břevno domácí branky.
     
    40
    První poločas pomalu míří ke svému závěru. Také Luca Valzania pálil z velké vzdálenosti, ale balon se stočil před brankou Neapole vysoko nad.
     
    41
    Skluzem fauloval rozehrávajícího Ruize Raffaele Maiello. Neapol chce ještě do přestávky přidat pojišťovací branku. Daleko nebyl Callejón, ale jeho průnik byl zastaven Brighentim.
     
    42
    Malcuit získal míč ještě na útočné polovině trávníku. Následně přihrával Calljónovi, který byl ale v obležení hned několika soupeřů.
     
    43
    Další faul napadajícího Ghiglioneho. Neapol kontroluje hru těsně před přestávkou na útočné polovině. Mertensův průnik zastavil před zakončením Goldaniga.
     
    44
    Domácí se dožadovali po pádu Pinamontiho v pokutovém území penalty, ale hlavní rozhodčí přešel lehké přistrčení bez povšimnutí.
     
    45
    Žlutou kartu dostává Paolo Ghiglione (Frosinone Calcio).
     
    45
    Ani další přihrávka za obranu Neapole nebyla z nejpřesnějších. Trotta se sice ještě vydal za balonem, ale jako první u něj byl David Ospina.
     
    45
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Hlavní rozhodčí nenastavil v prvním poločase ani sekundu navíc. Spokojeněji odcházejí do šaten hráči Neapole, která vede na půdě Frosinone o jednu branku.

    Neapol byla od samého úvodu zápasu aktivnější týmem. Dlouho se však favorizovaný celek nemohl prosadit k jedinému zakončení, až po dvaceti minutách domácí faulovali těsně před vápnem a parádní ránou přes zeď otevřel skóre Dries Mertens. Do konce první půle si již ani jeden z týmů další brankovou příležitost nevypracoval.
     
    Druhý poločas začne přibližně ve 13:31.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Druhou polovinu zápasu odstartovala rozehrávka Neapole ze středového kruhu. S Ruizem si narazil Zielinski, poté byl v pohybu Mertens, ale balonu k němu nedoputoval.
     
    48
    Sportiello musel ihned zasahovat. S propagační střelou Milika si ale ve středu branky bez potíží poradil. Neapol pokračuje v držení míče.
     
    49
    Přes levou stranu se Neapol dostala až do pokutového území. Mertens šel z úhlu na branku, při snaze obejít Brighentiho však lehce fauloval.
     
    50
    Srážku ve středu pole více odnesl Piotr Zielinski. Neapol rychle rozehrávala do kombinace, ale Koulibaly musel pod tlakem přihrával jen Ospinovi.
     
    51
    Neapol právě vstřelila branku!
    Neapol krátko po návratu z poločasové přestávky přidává druhou branku. AMIN YOUNES si pracoval průnikovou přihrávku, poté se kličkou zbavil obránce a křížnou ránou překonal také Sportiella.
    51. Amin YOUNES - 0:2
     
    53
    Neapolští fotbalisté se museli bránit. Do pokutového území se hnal v rychlosti Trotta, ale v klíčový moment mu utekl balon dále od kopačky.
     
    54
    Hostující fotbalisté prošli až do pokutového území. Po zpětné Mertensově přihrávka mohl zakončovat Callejón, ale byl podražen Goldanigou. Hlavní rozhodčí ale penaltu nepíská.
     
    55
    Ke slovu se dostalo také domácí Frosinone. Valzania si narazil s Gorim, následně byl ve hře i Trotta, ale to už byla obrana Neapole před vápnem.
     
    56
    Kombinace hostujícího celku pokračuje. Zielinski v polské spolupráci našel Milika, ten ale těsně před pokutovým územím narazil na Ariauda.
     
    57
    V pokutovém území Frosinone skončil na trávníku Mertens. Faul se ale píská proti hostům, když právě belgický útoční přidržel za dres Maiella.
     
    58
    O nebezpečný centr do pokutového území se postaral Beghetto. Hostující obrana musela být v pozoru, ale Trottova hlavička pouze prolétla vedle branky.
     
    59
    Střídání v týmu Frosinone Calcio: ze hřiště odchází Paolo Ghiglione, přichází Luca Paganini.
     
    60
    Po hodině hry vede Neapol na půdě předposledního Frosinone o dva zásahy. Po přestávce přidal druhou branku hostujícího celku Younes.
     
    61
    David Ospina nyní zachránil Neapol od inkasované branky! Goriho ránu vyrazil Ospina před sebe, následně ještě dorážel Pinamonti, ale branku netrefil. Navíc postrčil kolumbijského gólmana až za reklamu.
    61. David Ospina skvěle vychytal kapitána Frosinone
     
    62
    Neapol uklidňuje hru kombinací ve středu trávníku. Maiello zachytil přihrávku Younese rukou, následně mohou hosté pokračovat v držení balonu.
     
    63
    Neapol rozehrávala nebezpečný rohový kop. Balon prolétl vápnem a skončil na zadní tyči u Callejóna, následně ještě bojoval o balon Koulibaly, ale toho si pohlídal Goldaniga.
     
    64
    Kalidou Koulibaly schytal tvrdý odkop do choulostivých míst a skácel se k zemi. Po chvíli se ale zvedá a zápas může pokračovat.
     
    65
    Nyní už byl Koulibaly nápomocný svým spoluhráčům v obraně. S kličkou Trotty si věděl rady, další zakončení Pinamontiho skončilo mimo branku.
     
    67
    Hned dvakrát během chvíle zachránila Frosinone branková konstrukce. Nejprve napálil tyč José Callejón, následně se balon odrazil do pohybu Mertensovi, který pro změnu trefil břevno!
    67. Marco Sportiello může děkovat postavení své branky
     
    68
    Také na druhé straně bylo pořádně horko. Obrana Neapole pozapomněla na Trottu, který ale svou tečí poslal míč jen mimo branku Davida Ospiny.
     
    69
    Střídání v týmu Frosinone Calcio: ze hřiště odchází Marcello Trotta, přichází Federico Dionisi.
     
    70
    Nápor neapolských fotbalisté se opět lehce zvyšuje. Těsně před hranicí pokutového území skončil na trávníku Dries Mertens po faulu Goldanigy.
     
    71
    Stadionem to jen zahučelo. Arkadiusz Milik se postavil k rozehrávce volného přímého kopu, obrannou zeď s přehledem přestřelil, ale do branky se o metr netrefil.
     
    72
    Neapol kombinuje ve střední části trávníku. S Callejónem si narazil Ruiz, následně byl ve hře také Milik, ale tomu odskočil balon od kopačky k bránícímu Maiellovi.
     
    74
    Hosté lehce polevují v útočení. Frosinone se dokáže snadno bránit výpadům Neapole. Tentokrát odkopával do bezpečí před Milikem Goldaniga.
     
    75
    Střídání v týmu SSC Neapol: ze hřiště odchází Amin Younes, přichází Simone Verdi.
     
    76
    Mertens si nepohlídal ofsajdovou hranici. Po přihrávce Milika už se mohl hnát sám na brankáře Sportiella, ale po odmávání ofsajdu musel balon odevzdat.
     
    77
    Z pravé strany centroval před Ospinu Paganini. Střídající záložník však poslal balon jen vysoko nad branku kolumbijského gólmana.
     
    78
    Do otevřené obrany spěchala hned čtveřice hostujících fotbalistů. Zielinski chtěl jít do vápna, ale pomohl si v souboji s Goldanigou přistrčením.
     
    79
    Střídání v týmu Frosinone Calcio: ze hřiště odchází Luca Valzania, přichází Daniel Ciofani.
     
    80
    Frosinone se usadilo na moment před vápnem Neapole. Prudký centr zpracoval na zadní tyči střídající Ciofani, ale další pas už nebyl přesný.
     
    81
    Střídání v týmu SSC Neapol: ze hřiště odchází Arkadiusz Milik, přichází Adam Ounas.
     
    82
    Žlutou kartu vidí po vzájemné roztržce domácí kapitán Mirko Gori a neapolský záložník Fabián Ruiz.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením zbývá do konce druhého poločasu. Frosinone se začíná nebezpečně přibližovat pokutového území soupeře.
     
    84
    Další žlutou kartu si za přistrčení Callejóna vykoledoval u hlavního rozhodčího Federico Dionisi.
     
    85
    Neapol se opět usadilo s balonem ve střední části trávníku. Zielinski dokonce hledal před pokutovým územím Malcuita, který ale skončil na trávníku.
     
    86
    Zdá se, že bude krajní obránce Neapole v pořádku. Po krátkém ošetření se může pokračovat v samém závěru dnešního utkání.
     
    87
    Souhra Mertense s Ruizem skončila dalekonosnou ránou prvně jmenovaného. Balon ještě před Sportiellem skočil, ale domácí brankáře nadvakrát uspěl.
     
    88
    Neapol dohrává zápas s míčem na kopačkách. Frosinone se musí i v samém konci dnešního duelu bránit, stejně tak jako téměř po celý průběh.
     
    89
    Dries Mertens si došel pro balon více do hloubky trávníku. Následně našel na levé straně osamoceného Ghoulama, který ale už necentroval do vápna, ale jen podržel míč.
     
    89
    Střídání v týmu SSC Neapol: ze hřiště odchází Kévin Malcuit, přichází Raúl Albiol.
     
    90
    Verdiho ránu z úhlu dokázal Sportiello vyrazit alespoň na rohový kop. Hosté se ještě udrželi u balonu, následný pokus si již domácí brankář pohlídal.
     
    90+1
    Útočný výpad Neapole vedl po pravé straně José Callejón. Nikdo ze spoluhráčů však nebyl v pohybu a tak musel záložník hostů vypálit. Jeho rána se o metr do branky nevešla.
     
    90+2
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase čtyři minuty.
     
    90+3
    Po dlouhém nákopu Davida Ospiny se dostal k balonu Fabián Ruiz. Následně se zapojil do hry i střídající Simone Verdi. V pokutovém území ale sebral balon Sportiello.
     
    90+4
    Domácí opět zachránila od třetí inkasované branky tyč. Tentokrát pálil z druhého doteku José Callejón, ale svou střelu poslal jen do přední tyče.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Čtyři nastavené minuty jsou minulostí a zápas čtyřiatřicátého kola končí. Neapol si zcela zaslouženě odváží z trávníku Frosinone tři body za vítězství 2:0.

    Neapol byla od samého úvodu zápasu aktivnější týmem. Dlouho se však favorizovaný celek nemohl prosadit k jedinému zakončení, až po dvaceti minutách domácí faulovali těsně před vápnem a parádní ránou přes zeď otevřel skóre Dries Mertens. Do konce první půle si již ani jeden z týmů další brankovou příležitost nevypracoval.

    Nedlouho po změně stran přidal druhý zásah po Milikově přihrávka Amin Younes a bylo prakticky rozhodnuto. Frosinone se nezmohlo na slibnější akci, naopak Neapol hned třikrát ve druhém poločase napálila brankovou konstrukci.
     
    Držení míče: 34 % : 66 %.
    Střely na branku: 4:13. Střely mimo: 9:6. Rohy: 2:6. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 25:16. (14:24:27)

    Vít Schück

    Branky: 21. D. Mertens, 51. Younes (Milik)

    Karty:   45. Ghiglione (FRS), 82. Gori (FRS), 84. Dionisi (FRS) – 82. Ruiz (NEA)


    Držení míče: 34 % : 66 %.
    Střely na branku: 4:13. Střely mimo: 9:6. Rohy: 2:6. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 25:16.
    Frosinone Calcio: Sportiello – Goldaniga, Ariaudo, Brighenti – Ghiglione (59. Paganini), Gori (C), Valzania (79. Ciofani), Maiello, Beghetto – Pinamonti, Trotta (69. Dionisi).
    Náhradníci: F. Bardi – F. Zampano, Paganini, Ciofani, Chibsah, Krajnc, Simič, Cassata, Dionisi, Molinaro, M. Capuano, Sammarco.

    SSC Neapol: Ospina – Malcuit (89. Albiol), Luperto, Koulibaly, Ghoulam – Callejón, P. Zieliński, Ruiz, Younes (75. Verdi) – D. Mertens (C), Milik (81. Ounas).
    Náhradníci: Meret, Karnezis – Hysaj, Albiol, Ounas, Gaetano, Zedadka, Rui, Verdi.

    Rozhodčí: La Penna – Prenna, Baccini
    thejrc.org