Frosinone – Neapol 0:2 (kon.) | Chievo – Parma 1:1 (kon.) | Spal – Janov 1:1 (kon.)
Sampdoria – Lazio 1:2 (kon.) | Turín – AC Milán 2:0 (kon.)
konec
Spal
1:1 (1:0)
Janov CFC
Neděle 28.04.2019, 15:00 • Stadio Paolo Mazza, Ferrara • Italská Serie A • 34. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě z tohoto zápasu vše. Děkuji za pozornost a přeji hezký zbytek neděle. (16:58:38)
     
    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 6:6. Rohy: 2:4. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 14:15.
     
    Druhý poločas nabídl výrazně lepší fotbal, než první a viděli sme mnohem více gólových příležitosti. V jeho první části byl aktivnější Janov, který se i dočkal odměny v podobě vyrovnávající branky Lapaduly. Pak ale převzal otěže utkání domácí tým, který dostal hosty chvílemi pod skutečně drtivý tlak a měl jasnou převahu, gól už ale vstřelit nedokázal. Vzhledem k průběhu utkání je tak remíza víceméné spravedlivým výsledkem. Po tomto nerozhodném výsledku se Spal nachází na 12. místě tabulky, hosté jsou na 16. příčce. Hlavně ale oba týmy získaly další bod náskoku před 18. Empoli. Čtyři kola před koncem má Spal už desetibodový náskok před tímto týmem, Janov šestibodový.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Hosté získali standardku, její rozehrávku ale natahují a zjevně už se snaží dohrát zápas s nerozhodným výsledkem.
     
    90+1
    Criscito s Lazzarim půjdou spolu snad i do sprchy. Domácí křídelník se znovu dostal do souboje s kapitánem Janova, Criscito byl ale tentokrát úspěšnější a o míč ho obral. Lazzari mu pak zabránil v rychlé rozehrávce faulem.
     
    90
    Bude se hrát ještě tři minuty.
     
    89
    Znovu Lazzari a znovu se prosadil přes Criscita. Jeho první centr byl zblokován a vrátil se k němu, druhý pokus už byl ale přesnější. Ve středu pokutového území Janova našel hlavu Farese, který ale poslal hrací předmět z dobré pozice nad branku hostů.
     
    88
    Criscita trefil při rozehrávce do nohy Antenucci. Zásah nebyl až tak tvrdý, kapitán hostů ale leží na zemi a trochu natahuje čas.
     
    87
    Obraz hry se stále nemění. Domácí kombinují na útočné polovině a snaží se strhnout výhru na svou stranu.
     
    86
    Lazzari tentokrát obešel Criscita, který ho už asi musí mít plné zuby, a nacentroval před branku hostů. Jeden z obránců Janova míč odhlavičkoval k Faresovi, jehož střela z voleje končí mimo janovskou svatyni.
     
    85
    Střídání v týmu Spal: ze hřiště odchází Andrea Petagna, přichází Alberto Paloschi.
     
    85
    Sám faulovaný Lapadula si vzal na starost exekuci přímého kopu. Střelu zablokovala domácí zeď a opakovaný pokus letěl vysoko nad Vivianovu branku.
     
    84
    Regini trefil nohou ve vzdušném souboji Lapadulu do zad. Přímý kop pro Janov ze skvělé střelecké pozice.
     
    83
    Teď jim to už ale nevyšlo. Po centru z pravé strany hlavičkoval na přední tyči Murgia, ze záklonu ale namířil jen vysoko nad branku Raduho.
     
    82
    Spal pokračuje i v závěre utkání v tlaku a postupnou kombinací tlačí Janov čím dál více do obrany. Hosté si ale zatím dávají pozor na všechny nebezpečné přihrávky.
     
    81
    Žlutou kartu za zásah Reginiho loktem do hlavy v hlavičkovém souboji dostává Gianluca Lapadula (Janov CFC).
     
    80
    Kurtić kopl míč velmi silně a poslal ho vysoko nad branku Janova. Velmi nepovedená rozehrávka.
     
    79
    Gólman Spalu ho okamžitě rozehrál dopředu na Lazzariho, kterého musel faulem na pravém křídle zastavit Criscito. Přímý kop pro Spal z pravé části útočné poloviny.

    Michal Sadlek

    Branky: 36. Felipe (Vicari) – 57. Lapadula

    Karty:   4. Felipe (SPAL), 39. Vicari (SPAL), 54. Petagna (SPAL) – 62. Romero (JAN), 66. Rolón (JAN), 81. Lapadula (JAN)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 6:6. Rohy: 2:4. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 14:15.
    Spal: Viviano – Bonifazi, Vicari, Felipe (60. Regini) – Lazzari, Murgia, Missiroli, Kurtić, Fares – Petagna (85. Paloschi), Floccari (C) (72. Antenucci).
    Náhradníci: A. Gomis, Fulignati, Poluzzi – Antenucci, Valoti, Regini, Valdifiori, Schiattarella, F. Costa, Paloschi, Rizzo Pinna.

    Janov CFC: Radu – Lazović, Romero, Günter (46. Lapadula), E. Zukanović, Criscito (C) – Lerager, L. Mazzitelli (40. Rolón), Radovanović – Panděv (68. Biraschi), Kouamé.
    Náhradníci: Marchetti, Jandrei – Lapadula, Gi. Pezzella, Biraschi, Rolón, Bessa, Dalmonte, P. Pereira, Lakićević, Schafer.

    Rozhodčí: Massa – Cecconi, Alassio
    thejrc.org