Karlovy Vary – Olympia Radotín 1:1 (3:1 po pen.) | Štěchovice – Ústí n/O 3:0 (kon.) | Jirny – Vyšehrad 0:0 (zruš.)
Brozany – Písek 1:1 (4:5 po pen.)
po penal. (4:5)
SK Sokol Brozany
1:1 (1:0)
FC Písek
Neděle 28.04.2019, 17:00 • Hřiště SK Sokol Brozany • Česká fotbalová liga • 25. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Zdravím vás u 25. kola Fortuna České fotbalové ligy. Na hřišti v Brozanech nad Ohří se představí dva týmy ze spodku tabulky, navíc se stejným počtem bodů, domácí SK Sokol Brozany a hosté FC Písek. Přeji vám příjemné počtení.
     
    Ani jednomu z týmů se v aktuální sezóně příliš nedaří. Písku patří patnácté místo, Brozanům pak šestnácté. Oběma týmům se navíc podařilo získat stejný počet 24 bodů. Z posledních pěti zápasů mají oba týmy navíc i identicky rozvržené výsledky, a sice tedy dvě výhry a tři prohry, byť Brozanům se jednou podařilo vybojovat navíc alespoň bod díky výhře na penalty v Převýšově.
     
    Předchozí vzájemné utkání obou týmů bylo dosti vyrovnané a vyhrocené. Po trefách Janušky a Pince na jedné straně a Chukwumy s Bendou na druhé straně dospělo utkání do pokutových kopů. Právě Jaroslav Benda zachránil alespoň remízu pro Brozany v 91. minutě. Oba týmy navíc dohrávaly v deseti mužích. Nejprve v nastavení první půle dostal červenou kartu písecký Martin Held, v 56. minutě pak druhou žlutou kartu brozanský Chukwudi Chukwuma. Stejně vyrovnané byly i pokutové kopy, které dospěly až do páté série. V brozanských barvách bylo úspěšných všech pět střelců, na straně Písku minul pouze Pinc v první sérii.
     
    Úvodní sestavy:

    Sokol Brozany: Lipš – Stehlík, Mešič, Maigini, Cibulka (C), Eliáš, Studecký, Šollar, Bubeníček, Chukwuma, Novotný.
    Náhradníci: Vávra – Petryk, Diarra, Farkaš, Berger.

    FC Písek: Toma – Benetka, Vacovský, Vávra, Held J., Ratkovič, Presl, Pinc, Běloušek, Voráček, Hanzlík (C).
    Náhradníci: Vojtíšek – Sigmund, Pecka, Held M., Hrachovec, Ulbrich, Sedláček.

    Rozhodčí: Pastyřík – Mudra, Šafránková.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Úvodního výkopu se sice zmocnili písečtí fotbalisté, míč se záhy dostal do brozanské moci. Domácí fotbalisté pak zahájili svou úvodní útočnou aktivitu.
     
    2
    Na úrovni středového kruhu si ukořistili míč pro sebe Písečtí. Ti se záhy navíc probili až do vápna. Zakončení měl na svých kopačkách Roman Vávra, ovšem proti jeho střele šel Lipš ve skluzu a kolíky kopačky ho vyrazil.
     
    4
    Brozany právě vstřelily branku!
    Gól však padl na brozanské straně! Z protiútoku se dostal do vápna PAVEL NOVOTNÝ, který dokázal do branky srazil vyvedený centr Ivana Šollara.
    4. NOVOTNÝ - 1:0
     
    5
    Pavel Novotný se pokusil o posunutí míče přes půlku. Krátkou přízemní přihrávkou ale našel pouze některého ze svých protihráčů.
     
    6
    Brozany ovšem pokračují ve svém snažení, výsledkem čehož je křižná střela na branku v podání Chukwudiho Chukwumy. Gólman Toma se po ní marně natahoval, ovšem ani to by mu nepomohlo, neboť míč přeletěl i vzdálenější tyč.
     
    8
    V souboji proti dvěma protihráčům přišel Chukwuma o míč. Zároveň byl ale faulován, čímž se stejně kopalo proti brance Michala Tomy.
     
    9
    Písku se podařilo přesunout hru na opačný konec trávníku. Nic závratného ovšem Jihočeši před brankou Lipše nepředvedli, naopak Brozany přešly do rychlého brejku.
     
    10
    Hosté se stále drží na polovině hřiště, kde také usilovně kombinují. Díky tomu se navíc záhy dokázali posunout blíže k brance Přemysla Lipše, ovšem i tam váhají se zakončením.
     
    12
    Nedovolený zákrok na čas odstavil Písecké od míče. Ti se sice k němu dokázali záhy vrátit, zároveň se však museli přesunout k vlastní brance a odsud se pokusit o další přechodový útok.
     
    13
    Odkop Přemysla Lipše odrazil zpět směrem k vápnu Ondřej Běloušek. Písku pak nějakou chvilku trvalo, než se přesunul zpět do vápna, což se Jihočechům ale stejně nakonec podařilo.
     
    14
    V poslední chvíli dokázal Běloušek ve skluzu odrazit centr, který by jistě znamenal pro Brozany velkou příležitost.
     
    16
    Odkop Michala Tomy skončil mimo hřiště. Z outu ho tak vhazoval zpět Tomáš Bubeníček, načež se rozhořel tuhý boj o míč u levé postranní čáry.
     
    17
    Dosti přetažený přímý kop v podání Ivana Šollara. Oba týmy pak dělaly maximum, aby ho dokázaly udržet na úrovni hřiště.
     
    19
    Jak Přemysl Lipš na jedné straně, tak Michal Toma na straně druhé se dostávají do šancí dosti často. Dá se navíc říct, že se hra přenáší defacto jen mezi nimi, byť se do postupného přechodu zapojí větší množství hráčů obou barev.
     
    20
    Petr Eliáš se pokusil vybojovat míč z píseckého sevření. Ten však v souboji opustil vymezený prostor hřiště, což ho vrátilo zpět do spárů Písku.
     
    21
    Docela velká šance Písku na začátku další dvacetiminutovky. Proti ní ovšem zafungovala obranná sehranost Brozan. Nejdříve dokázal míč vypíchnout Nasiru Malgini, načež si jej sami Písečtí poslali nad břevno do ochranné sítě.
     
    23
    Jakub Held si dokázal obehrát svého brozanského protihráče. Nic z této akce ale pro svůj tým nevytěžil, naopak Brozany se dostaly do dalšího protiútoku.
     
    24
    Tu také mohli domácí fotbalisté využít k druhé gólové trefě. Míč však po střele jednoho z útočících hráčů, byť ze slibné pozice, branku nakonec jen přeletěl.
     
    25
    Znovu se k míči dostal Lipš, který si opět zkusil odkop. Díky tomu se k balonu dostali Písečtí, kteří zkouší svůj další průnik.
     
    26
    Muamer Mešič si nasměroval míč pro exekuci přímého kopu z dosti slibné pozice. Svou práci odvedl precizně, dokázal najít ve vápně své spoluhráče, ovšem jeden z nich se při zakončení dopustil přestupku, čímž se odkopávalo od Tomovy branky.
     
    29
    Průnik Písku vzal rychle za své. Hlavičkou navíc zahájil jeho návrat do prostoru před jihočeskou brankou Maigini. Brozanští se tím pádem pokusili o další protútok.
     
    31
    Chukwudi Chukwuma velmi krásně po zasekávačce našel Muamera Mešiče. Ten se posléze pokusil nasměrovat míč na ještě lépe postaveného Martina Studeckého, což už tak elegantní nebylo, zejména proto, že míč Mešičovi poskočil a letěl před něj namísto do boku.
     
    36
    Přetahovaná o míč ve středovém kruhu nevynesla do šance žádný týmů, neboť míč skončil mimo hřiště.
     
    37
    Velmi nadějná exekuce přímého kopu v podání Ivana Šollara! Písecké navíc mělo zmátnout, že do poslední chvíle nevěděli, zda bude kopat on či Mešič. Šollar záhy vyslal míč směrem do pravého horního rohu branky a jen velmi těsně jej minul.
     
    40
    Písečtí se po nějaké době opět dostali k rozehrávce. Díky tomu se záhy dostali i na soupeřovu polovinu, byť zakončení se zdá pro písecké velmi těžkým úkolem.
     
    41
    Přetahovaná o míč ve středu hřiště nemůže najít vítěze. Mírnou výhodu však má Písek, neboť se hraje o něco málo blíže k Lipšově brance.
     
    43
    Písek se stále drží u míče a kombinuje s ním na vlastní obranné třetině. Díky tomu se záhy dostali na opačný konec hřiště, kde vyslal nadějný centr Antonín Presl. Srazil ho však pouze brozanský obránce směrem před sebe.
     
    44
    Andrija Ratković si poradil v souboji o míč s Tomášem Bubeníčkem. Následně se pokusil přesunout blíže k brance, ovšem i on míč srazil a nedokázal ho přesně nasměrovat na některého ze spoluhráčů.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    První poločas je u konce. Oba týmy se držely v dosti vyrovnaném tempu hry, byť tedy domácí měli o něco málo více šancí. Díky tomu také vedou o rozdíl jediného gólu, který vsítil Pavel Novotný.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Druhou půli zahájily Brozany dosti aktivně. Velmi brzy se dostaly do útočného pásma, leč tam už ne ke střele.
     
    48
    Roman Vávra rozehrál těsně před velkým vápnem. Ničemu platné mu to však nebylo, navíc se domácí přesunuli zpět a zahrozili na branku Tomy.
     
    50
    Několika střelám v řadě musel Michal Toma čelit. K jeho štěstí mu však pomohlo, že ani jedna z nich netrefila hřiště.
     
    51
    Zcela sám se ocitl jen před gólmanem Chukwudi Chukwuma. Proti němu ale Toma vyběhl dosti vysoko a obral ho o míč, ten si posléze převzal Pavel Novotný, který pokračoval v útočné akci, ke střele se ale dostal pod velkým úhlem a minul.
     
    53
    Střídání v týmu FC Písek: ze hřiště odchází Andrija Ratkovič, přichází Martin Held.
     
    54
    Dlouhý nákop měl podpořit v zakončení Martina Helda. Aktivní nováček na trávníku ale vyfasoval ochranu v podání dvou hráčů v červeném, díky při snaze centrovat podklouzl a o míč přišel.
     
    55
    Nákop Brozan přes půlku našel pouze Filipa Vacovského. Písek se díky tomu dostal k míči a po rozehrávce se přesunul na opačný konec hřiště.
     
    56
    Další samostatný výběh Chukwudiho Chukwumy na branku Tomy! V poslední chvíli mu ovšem cestu zblokoval písecký obránce přes něhož Chukwuma přepadl a vystřelit z tutové šance nedokázal.
     
    58
    Přes zahuštěný střed pole se sérií krátkých přihrávek pokoušejí písečtí fotbalisté probít směrem k brance Přemysla Lipše. Nakonec se i zakončení dostali, ovšem to mířilo jen vedle hřiště.
     
    60
    Brozany se dostaly k rozehrávce přímého kopu, kterou se ještě pokusil do branky srazit Novotný.
     
    61
    Na středu pole se Písečtí dostali k míči a sérií postupných přihrávek různé délky a různé intenzity se probíjejí k brance.
     
    62
    Střídání v týmu FC Písek: ze hřiště odchází Martin Voráček, přichází Václav Hrachovec.
     
    62
    Střídání v týmu Sokol Brozany: ze hřiště odchází Chukwudi Chukwuma, přichází Damián Farkaš.
     
    63
    Jihočechům stále patří míč, byť se s ním musejí vracet blíže k vlastní brance. Navíc, i bez míče na kopačkách, brozanský útok dosti svého soupeře zatahuje k brance.
     
    65
    Střídání v týmu FC Písek: ze hřiště odchází Jakub Held, přichází Tom Ulbrich.
     
    66
    Přemysl Lipš odkopl od své branky. Míč letěl navíc dosti daleko, skoro až mimo hřiště na opačné straně. V poslední chvíli si jej ovšem převzal Filip Vacovský, který zahájil přechod svého týmu zpět před brozanského gólmana.
     
    67
    Dvěma outovými vhazováními za sebou přenesl Tahir Maigini míč do středu pole. Brozanští se zde ale stejně dlouho neudrželi a museli jít bránit vymezený prostor před brankou.
     
    69
    Po nějaké době se stejně domácí dostali do vápna. Ovšem nic závratného zde nepředvedli, naopak po Šollarově chybě o míč přišli ve prospěch hostí.
     
    70
    Slibný samostatný výběh měl Tomáš Bubeníček! Dostal se následně až k zakončení, které mu chtěl nejdříve překazit gólman, následně ho ve skluzu chtěl obrat o míč jeden z obránců. Bubeníček se ale nedal a stále se pokoušel, byť tedy nakonec gólmana nepřekonal.
     
    74
    Hra mezi gólmany. Tak by se daly charakterizovat poslední okamžiky, kdy se Lipšův nákop dostal až k Tomovi.
     
    74
    Střídání v týmu FC Písek: ze hřiště odchází Roman Vávra, přichází Tomáš Pecka.
     
    75
    Brozanští ubránili dalekým odkopem útok na svou branku. Díky tomu se Písek musí opět pomalými krůčky opět posouvat před brankoviště.
     
    76
    Domácím se ovšem v obraně daří, díky čemuž se Písek tentokrát musel vrátit na vlastní polovinu. Ovšem i z ní se po chvilkové souhře vydal směrem k brance Přemysla Lipše.
     
    78
    Docela dlouho se Tom Ulbrich držel v běhu napříč útočným pásmem. Ve vápně ale narazil na brozanského obránce.
     
    79
    Střídání v týmu Sokol Brozany: ze hřiště odchází Ivan Šollar, přichází Dmytro Petryk.
     
    80
    Písek pokračuje ve svém útočném snažení, které navíc v poslední desetiminutovce utkání ještě více graduje.
     
    81
    Jihočeši mají před sebou centr do vápna téměř z rohu. Jeho exekuce ale byla příliš přetažená, navíc se při jeho příjmu srazili hráči obou barev hlavami.
     
    Dnešní utkání sleduje 150 diváků.
     
    82
    Písek se stále drží na hranici velkého vápna. Tentokrát má navíc velkou šanci do něj projít díky přímému kopu, jehož exekuce se zmocnil Aleš Hanzlík.
     
    83
    Kapitán píseckého týmu ale trefil pouze bránícího hráče Brozan, který svou hlavou odrazil míč do prostoru ke středu pole.
     
    85
    Po Lipšově odkopu se snažil s míčem vykouzlit maximum Muamer Mešič. Nakonec i z levé strany dokázal vystřelit na branku, ovšem jeho obloučkovitá střela se zachytila pouze o vnější síť nad brankou Michala Tomy.
     
    85
    Písek právě vstřelil branku!
    Aktivita Písku se vyplatila a v závěru utkání je srovnáno! ANTONÍN PRESL si nasměroval míč na hranici velkého vápna, který přes velkou skupinu hráčů obou barev nacentroval přímo do branky.
    85. PRESL - 1:1
     
    85
    Střídání v týmu Sokol Brozany: ze hřiště odchází Pavel Novotný, přichází Patrik Berger.
     
    88
    Písečtí to ani nadále nevzdávají a stále se zkoušejí dostávat hlouběji do útoku. Brozanská obrana ale vystupuje dosti účinně a akce venkovního celku spolehlivě odráží na vlastní protiútoky.
     
    89
    Ještě dlouhý out zkusil Maigini. Díky tomu se domácí usadili ve vápně a ještě mohli získat vedení.
     
    90
    Hlavní sudí nastavuje jednu minutu.
     
    90+1
    Ta přinesla hru ve středu pole, z čehož se ještě domácí snaží zahrozit. Damiánu Farkašovi ale střela příliš nesedla.
     
    90+1
    Druhý poločas skončil.
     
    Po většinu druhé půle byl aktivnější hostující tým, který svou šanci dokázal využít v samém závěru, kdy poslal rozhodnutí hry do pokutových kopů.
     
    Střílení penalt začíná.
     
    1. série
    1:0
    Jiří STEHLÍK proměňuje.
     
    1. série
    1:1
    Tomáš PECKA proměňuje.
     
    2. série
    1:1
    Patrik BERGER neproměňuje.
     
    2. série
    1:2
    Filip VACOVSKÝ proměňuje.
     
    3. série
    2:2
    Petr ELIÁŠ proměňuje.
     
    3. série
    2:3
    Aleš HANZLÍK proměňuje.
     
    4. série
    3:3
    Přemysl LIPŠ proměňuje.
     
    4. série
    3:4
    Tom ULBRICH proměňuje.
     
    5. série
    4:4
    Muamer MEŠIČ proměňuje.
     
    5. série
    4:4
    Václav HRACHOVEC neproměňuje.
     
    6. série
    4:4
    Martin STUDECKÝ neproměňuje.
     
    6. série
    4:5
    Antonín PRESL proměňuje.
    Antonín PRESL
     
    Konec zápasu.
     
    Utkání je u konce. Dosti dramatické pokutové kopy zvládli lépe hosté, kteří si tak z Brozan odvážejí dva body.
     
    Ode mne je to odsud z Brozan pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek nedělního večera. (18:59:10)

    Vít Trubička

    Branky: 4. Novotný – 85. Presl

    Penaltový rozstřel:

    1. série:
    1:0   Jiří Stehlík (BRO)
    1:1   Tomáš Pecka (PIS)
    2. série:
    1:1   Patrik Berger (BRO)
    1:2   Filip Vacovský (PIS)
    3. série:
    2:2   Petr Eliáš (BRO)
    2:3   Aleš Hanzlík (PIS)
    4. série:
    3:3   Přemysl Lipš (BRO)
    3:4   Tom Ulbrich (PIS)
    5. série:
    4:4   Muamer Mešič (BRO)
    4:4   Václav Hrachovec (PIS)
    6. série:
    4:4   Martin Studecký (BRO)
    4:5   Antonín Presl (PIS)


    SK Sokol Brozany: Lipš – Stehlík, Mešič, Maigini, Cibulka (C), Eliáš, Studecký, Šollar (79. Petryk), Bubeníček, Chukwuma (62. Farkaš), Novotný (85. Berger).
    Náhradníci: Vávra – Petryk, Diarra, Farkaš, Berger.

    FC Písek: Toma – Benetka, Vacovský, Vávra (74. Pecka), Held J. (65. Ulbrich), Ratkovič (53. Held M.), Presl, Pinc, Běloušek, Voráček (62. Hrachovec), Hanzlík (C).
    Náhradníci: Vojtíšek – Sigmund, Pecka, Held M., Hrachovec, Ulbrich, Sedláček.

    Rozhodčí: Pastyřík – Mudra, Šafránková

    Diváci: 150
    thejrc.org