USA – Kanada 5:2 (kon.) | Švýcarsko – Slovensko 6:3 (kon.) | Švédsko – Rusko 4:3 (po pr.)
konec
USA
5:2 (1:1, 3:0, 1:1)
Kanada
Neděle 28.04.2019, 15:40Mistrovství světa do 18 let • O 3.–4. místo
Partner:
     
    Je dobojováno, i přes trochu zbytečné inkasovaní v samém závěru si Američané bez problému došli pro bronzové medaile! Prakticky celých šedesát minut totiž měli jednoznačně navrch, zejména pak zazářili v přesilovkách, ty totiž proměnili hned čtyři. Před medailovým ceremoniálem jsou ještě oceněni všichni čtyři sudí dnešního utkání, poté již ale přijde na řadu rozdávání onoho cenného kovu na krky hráčů USA. Na počtenou se s vámi loučí David Sokol.

    Střely ve třetí třetině: 10:7 (celkem 41:23).

    Nejlepší hráči utkání: Cam York (USA) – Nolan Maier (CAN). (17:58:22)
     
    Konec zápasu.
    59:54 Nathan LÉGARÉ - 5:2
     
    59:54
    Kanada právě vstřelila branku!
    Teda, americké obraně se hodně vymstila naprostá laxnost. Pouhých šest sekund před koncem si do levého kruhu najel NATHAN LÉGARÉ a jelikož byl absolutně nehlídaný, rozhodl se vypálit. Knight měl ovšem zakrytý výhled, tudíž Légarého pokus proletěl až do sítě. Asistence: Samuel Poulin.
     
    59:32
    Drysdale od modré nahazoval na teč Poulinovi, ten ale kotouč těsně minul a Knight tak bez problému schoval puk do lapačky.
     
    59:10
    Pelletier napálil z pravé strany Knightův beton.
     
    58:21
    Vukojevic dosud rozdával tvrdé hity na všechny strany, tentokrát musel ale schytat po nahození jeden od Lindmarka a na chvíli se podíval, co se děje na americké střídačce.
     
    58:03
    Turcotte předvedl ukázkový hit na Moynihana, škoda jen, že hrají spolu v týmu.
     
    57:28
    Helleson zkoušel už trochu moc, jeho stahovačku namísto střely obránce javorových listů zachytil.
     
    56:55
    Hunt přečetl Hughesův záměr s kličkou mezi nohama a zastavuje americký útok.
     
    56:24
    Hughesovu přihrávku odpálil Pelletier takřka přesně do rukou trenéra Kanady Bretta Gibsona. Ten poté puk sebral ze země a hodil ho fanouškům za sebou. Hezké gesto.
     
    55:56
    Pelletier zkoušel od levého mantinelu překvapit Knighta střelou ke vzdálenější tyči, americký brankář ale v klidu vytasil rukavici a puk do ní lapil.
     
    55:41
    Suzuki z pravé strany křižnou nahrávkou pátral po hokejce svého spoluhráče, ale úspěch nezaznamenal.
     
    55:12
    Boldyho pokus končí sražen do ochranné sítě.
     
    54:57
    Na Krebse už byli čtyři bránící hráči moc a kotouč ztrácí.
     
    54:42
    Jack Hughes sice hraje v první přesilovkové formaci USA, tentokrát ale z gólu kanadský bod nevytěžil a začíná se zvyšovat pravděpodobnost, že mu historický zápis o maličký kousek uteče.
    54:26 Cameron YORK - 5:1
     
    54:26
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Gól v americké přesilovce s pořadovým číslem čtyři. Zegras krásnou zadovkou nabil na modrou CAMU YORKOVI, který napřáhl a nadzvukovou ránou prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Asistence: Trevor Zegras.
    Marken.cz

    David Sokol

    Branky a nahrávky: 9. Turcotte (J. Hughes), 27. J. Hughes (York), 33. Brink (Boldy, Fensore), 36. York (J. Hughes, Caufield), 55. York (Zegras) – 20. Cozens (Newhook), 60. Légaré (Poulin)


    USA: Knight (Rowe) – Warren, Fensore, York, McCarthy, Helleson, Vlasic, Thrun – Caulfield, Beecher, Farrell – J. Hughes (C), Gildon, Caufield (A) – Moynihan, Turcotte, Beniers – Boldy (A), Zegras, Brink – Lindmark.
    Kanada: Maier (Gauthier) – Korczak, Harley, Vukojevic, Drysdale, Schneider, Spence, Hunt – Légaré (A), Pelletier, Poulin – Newhook, Cozens (A), Krebs (C) – Tracey, Rees, Zary – Holloway, Suzuki, Tomasino – Washkurak.

    Rozhodčí: Sergej Morozov (RUS), André Schrader (GER) – Henrik Haurum (DEN), Ludvig Lundgren (SWE)
    thejrc.org