Leeds – Aston Villa 1:1 (kon.)
konec
Leeds United
1:1 (0:0)
Aston Villa FC
Neděle 28.04.2019, 13:00 • Elland Road, Leeds • Anglická Championship • 45. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.
     
    Dobré odpoledne u druhé nejvyšší anglické soutěže. Domácí Leeds United bude bojovat o naději na přímý postup do nejvyšší soutěže, zatímco ve formě hrající Aston Villa už má jistotu, že se ukáže v play-off o postup do Premier League. Úvodní vzájemné utkání těchto dvou soupeřů vyhrál Leeds ve Villa Parku po přestřelce 3:2.
     
    44 Z, 3. místo, Skóre: 70:46, 82 bodů
    ------------------------------------------------------------------
    Leeds United měl letos jasný cíl a to postoupit do Premier League. No jo, jenže takových klubů je v Championship hned několik. I podle toho vypadá tabulka. Aktuálně je Leeds třetí se ztrátou šesti bodů a šance na přímý postup je takřka nulová. Přes to bude dnes Leeds bojovat o šanci. Svěřenci Bielsy mohou litovat, neboť poslední dvě utkání prohráli a přišli tak o větší šanci, zabojovat o přímý postup do nejvyšší anglické soutěže, protože s téměř jistotou budou muset do play-off. No a Leeds může hrát i to, aby nenarazil v play-off na dnešního soupeře, protože ten aktuálně smete z cesty vše co mu stojí v cestě.
     
    44 Z, 5. místo, Skóre: 80:58, 75 bodů
    ------------------------------------------------------------------
    Aston Villa FC budí v posledních týdnech svým soupeřům hrůzu. I tým z Birminghamu má v úmyslu vrátit se do Premier League a dlouho to vypadalo, že se nevejde ani mezi šestku do play-off. Jenže pak přišla šňůra. Šňůra, která aktuálně čítá deset výher v řadě a soupeři se jen modlí, aby na Aston Villu v prvním kole play-off nenarazili. Může to být i Leeds United, ale v tuto chvíli by Aston Villa hrála derby s West Bromwich Albion. Ale zpět k této úchvatné vítězné sérii, Villans naposledy poznali hořkost porážky 16.2., což je už více než dva měsíce.
     
    Úvodní sestavy:

    Leeds United: Casilla – Ayling, Jansson, Cooper, Dallas – Phillips – Hernandez, Forshaw, Klich, Harrison – Bamford
    Náhradníci: Peacock-Farrell, Roberts, Berardi, Brown, Shackleton, Clarke, Bogusz

    Aston Villa FC: Steer – Elmohamady, Tuanzebe, Mings, Taylor – Hourihane, McGinn, Grealish – Green, El Ghazi, Kodjia
    Náhradníci: Sarkic, Hutton, Jedinak, Whelan, Bjarnason, Lansbury, Adomah

    Rozhodčí: Attwell.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    O rychlý brejk se po zisku balonu pokusil Forshaw, ale dostal se pouze na polovinu, poté ho hráči Aston Villy připravili o míč.
     
    2
    Pěkný centr z levé strany poslal El Ghazi, jenž našel ve vápně naběhnutého Greena, který hlavou v dobré šanci minul branku!
     
    3
    A znovu velmi dobrý centr, tentokrát z levé strany a další zakončení hlavou. Tentokrát těsně minul branku Kodjia. Ale ze začátku zápasu hosté jednoznačně ovládají vzdušný prostor.
     
    4
    Obranu Leeds svými kličkami deptal a motal Mings, nakonec byl o míč připraven na hranici vápna.
     
    6
    Poněkud nevózní začátek ze strany domácích. Aston Villa vlétla do zápasu jako uragán a je lepším celkem.
     
    8
    Málem se k odraženému míči dostal ve vápně Bamford, ale naneštěstí pro domácí podklouzl, čímž usnadnil obraně Villans pozici.
     
    9
    Z pravé strany nacentroval míč přesně Ayling na kopačku Harrisona, který to zkusil z voleje ale rána mu moc nesedla. Nicméně první slušná šance domácích.
    9. Harrisonovo nepovedené zakončení v dobré šanci
     
    10
    Rychlý úprk Grealishe k brance Leedsu se obraně domácím podařilo zastavit včas. United získali míč a poslední desítky sekund se dostávají častěji do hry.
     
    Aston Villa v letošní sezoně Championship nevyhrála jediné utkání proti soupeřům z top 6. Připsala si pouze dvě remízy.
     
    12
    Sympatickým pokusem se ukázal Klich, jenž to zkusil ze zhruba pětatřiceti metrů a míč přeletěl břevno opravdu jen o kousek.
     
    13
    Velmi slibná kombinace Harrisona s Bamfordem vedla k zakončení Harrisona. Nakonec neohrozil Steera, ale vybojoval rohový kop.
     
    14
    Z rohového kopu nakonec žádné vzrušení nebylo, naopak do protiútoku se vydal Green a toho za cenu žluté karty zastavil na půli hřiště Hernandez (LDS).
     
    15
    Grealish byl při rozehrávce na vlastní půli pod velkým tlakem a nakonec si pomohl lehce nafilmovaným pádem. Villans budou rozehrávat.
     
    17
    Forshaw musel dobíhat balon velmi svižně, aby stihl míč na hrací ploše a tak kvalita jeho centru do vápna nebyla nikterak valná. Steer v poklidu zachytil míč.
     
    19
    Po dalším letícím balonu do vápna rozehraje Leeds rohový kop. Velmi chytře si počínal Hernandez, který pohlídal situaci tak, aby míč došel do zámezí.
     
    19
    Ačkoliv United neohrozili branku Steera přímo po rohu, tak přece jen se posléze dostal do hlavičkového zakončení Bamford. Pokusu ale chyběla razance.
     
    21
    Na vlastní polovině se ke skluzu odhodlal proti Grealishovi domácí stoper Cooper (LDS), no a sudí Attwell ho ocenil žlutou kartou.
     
    24
    Po krátkých dohadech se konečně pokračovalo a po pravé straně si vytvořil prostor ke střele McGinn. Jenomže střela k bližší tyči postrádala razanci.
     
    25
    Ayling se vůbec s ničím nemazal, neměl moc možností a tak plnou parou nastřelil obránce Villans, tak aby Leeds zahrál rohový kop.
     
    26
    Ale z něj nakonec nic domácí United nevytěžili. Ačkoliv zůstali i po nepovedeném rohu u míče, Harrison pak poslal nepřesný míč do vápna a to už si Aston Villa pohlídala.
     
    27
    Villans drželi balon na svých kopačkách, ale vlastní chybou se dostali pod tlak a byli pak nuceni nepřesným odkopem vrátit balon domácím.
     
    29
    Pěknou kombinací se dostala Aston Villa až do vápna, ale pak poslal Green zpětnou přihrávku a to už nikdo z jeho spoluhráčů nečekal. Tím akce hostů skončila.
     
    30
    Na druhé straně to zkusil zpoza vápna Forshaw, ale tahle střela se mu vůbec nepovedla. Letěla vysoko nad branku Steera.
     
    31
    Vyznamenat se musel Casilla, protože letící míč do vápna chytře tečoval hlavou McGinn a balon už pomalu mířil k tyči. Skvěle ale zasáhl domácí brankář.
    31. Casillův reflexivní zákrok po hlavičce McGinna
     
    33
    Leeds se s míčem na vlastní půli snaží uklidnit hru a vyčkává, co mu soupeř nabídne za možnosti.
     
    35
    Volný prostor před sebou měl Hernandez, který se opřel do míče, ale z pětadvaceti metrů nakonec branku hostí netrefil.
     
    36
    Aston Villa rozehrála na útočné polovině volný kop a na centr do vápna si nejvýše vyskočil Mings, který minul jen těsně pravou tyč Casilly.
     
    38
    A znovu volný kop v podání Villans, ale tentokrát to dopadlo pro hosty hůře. Casilla si stáhl míč ze vzduchu do rukavic.
     
    39
    Domácí dobrým napadáním obrali míč na útočné polovině Mingse, ale byl jim odpískán faul. Na můj vkus, posledních pár rozhodnutí sudího Attwella vyšlo rozhodně ve prospěch Aston Villy.
     
    40
    No a první odpískaný faul Aston Villy nese na Elland Road nevídaný úspěch. Leeds bude rozehrávat z vlastní poloviny.
     
    41
    Leeds to dnes hodně zkouší zpoza vápna, nejprve střílel Forshaw, tomu střelu zblokoval Tuanzebe, no a o pár sekund později střílel Dallas, ale ten přestřelil branku o několik metrů.
     
    43
    Do malého vápna si sběhl Kodjia, ale toho si pohlídala dvojice obránců Leedsu a tak se k centru nedostal.
     
    43
    A znovu velmi sporná situace, na polovině hřiště byl stažen k zemi Bamford a hra pokračovala dále. Nakonec je odpískán faul kousek od vápna domácímu Dallasovi.
     
    45
    No a pozor, žlutou kartu dostal dokonce kouč Leedsu Bielsa! Předpokládám, že za nějaké ostřejší slovíčko směrem ke čtvrtému rozhodčímu.
     
    45+1
    Z následného volného kopu to zkusil Grealish přízemní ránou k bližší tyči, ale Casilla byl u míče včas.
     
    45+3
    V poslední minutě nastavení se pokusil o dlouhou ránu Bamford, ale ta mu zrovna dvakrát nesedla. Míč tak nechal Steer jen doletět do zámezí.
     
    45+3
    To se vidí málokdy! Hráči Leedsu mířili s míčem do vápna a v tu chvíli sudí Attwell ukončil první půli. Velká dávka emocí koluje po Elland Road a zřejmě ještě bude.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    Statistiky po prvním poločase:

    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 1:2. Střely mimo: 6:3. Rohy: 3:0. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 10:6.
     
    V prvním poločase jsme viděli jak je u anglického fotbalu známo bitvu na doraz. Oba týmy měly pár pěkných příležitostí, ale nebyly to zas tak jasné gólovky. Hlavním tématem první půle, ale jistě bude sudí Attwell. Nepřísluší mi hodnotit výkon hlavního arbitra, ale pokud dovolíte, spousta rozhodnutí vzešlo jednoznačně ve prospěch Aston Villy, načež všemu dal korunu ukončením prvního poločasu při útoku Leedsu. O emocích může mluvit hlavní kouč domácích Bielsa, který viděl žlutou kartu.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Leeds United: ze hřiště odchází Dallas, přichází Berardi.
    Střídání v týmu Leeds United: ze hřiště odchází Harrison, přichází Roberts.
     
    47
    Domácí započali druhou půli tlakem. A po centru do vápna tečoval míč lehce rukou Taylor a jeho nervózní pohled jen potvrdil, že měl strach o penaltu. Ta se nakonec nepíská.
     
    48
    Další letící balon do vápna tečoval hlavou Bamford. Míč ale letěl hodně do výšky a tak Steer neměl problém zachytit míč do rukavic.
     
    49
    Do dobré střelecké pozice se dostal Forshaw, který měl i dostatek prostoru zamířit a nakonec těsně minul pravou tyčku branky Steera!
    49. Forshaw těsně minul branku Aston Villy
     
    51
    Po faulu Janssona rozehrával volný kop na polovině domácích Grealish. Podle reakcí na Twitteru, kde hostujícímu záložníkovi fanoušci vyčítali filmování, nebude zrovna u fanoušků Leedsu populární a tak se jeho nepovedená rána dočkala velkého potlesku.
     
    53
    Ve vápně se dostával k míči Bamford, ale byl zády k brance a tak nemohl vystřelit. Toho využila obrana Aston Villy a obrala ho o míč.
     
    54
    Dobrým centrem našel ve vápně Elmohamady volného Kodjiu, který měl před sebou už jen Casillu, ale branku v jasné šanci přestřelil!
    54. Velká šance Kodjii zůstala nevyužita
     
    56
    Po obléhání vápna Aston Villy se o střelu pokusil Hernandez. Rána neměla špatné parametry, ale nakonec přece jen skončila nad břevnem Steerovi branky.
     
    59
    Po hodině hry zahrávala Aston Villa vůbec první rohový kop. K balonu se dostal na hranici vápna Mings, jenže ten trefil pouze obranný val Leedsu.
     
    61
    Green šlapákem nepříjemně sešlápl nohu Forshawovi, který byl teď ošetřován, ale hra bude za malý moment pokračovat.
     
    63
    Žlutou kartu dostává Klich (Leeds United).
     
    64
    Volný kop Leedsu na útočné polovině moc starostí obraně Villans neudělal. Přes to, domácí budou ještě u míče, rozehrají rohový kop.
     
    65
    Jenže po centru do vápna, je domácímu Janssonovi odpískán útočný faul. Steer tak bude z vlastního vápna rozehrávat.
     
    67
    Centr Greenovi tak úplně nesedl, přes to byl poměrně nebezpečný, protože se snášel padáčkem na branku, což donutilo Casillu raději vyrazit na roh.
     
    69
    Střídání v týmu Aston Villa FC: ze hřiště odchází Green, přichází Adomah.
     
    71
    El Ghazi nikam nespěchal, podržel balon a pak předal zpětnou přihrávkou míč Taylorovi. Ten měl velmi dobrou možnost, ale Jansson obětavě zblokoval ránu!
     
    72
    Leeds právě vstřelil branku!
    To je zápas jako řemen! Fantastickou práci odvedl MATEUSZ KLICH, který si potáhl míč na střed a krásnou ránou k tyči zametl míč do sítě. Navíc se pak strhla velká bitka, která se určitě neodejde bez trestů!
    72. KLICH - 1:0
     
    75
    El Ghazi (ASV) vidí po šarvátce červenou kartu!
    Šarvátky po gólu Leedsu
     
    75
    Žlutou kartu dostává Hourihane (Aston Villa FC).
    Žlutou kartu dostává Bamford (Leeds United).
     
    78
    Aston Villa právě vstřelila branku!
    Čeho se ještě v dnešním zápase dočkáme? To je naprosto neuvěřitelná podívaná. Hosté z rozehrávky po góle okamžitě vystartovali k brance Leedsu a ALBERT ADOMAH doslova došel k prázdné brance a zakončil! Naprosto šílený zápas.
    78. ADOMAH - 1:1
     
    79
    Střídání v týmu Aston Villa FC: ze hřiště odchází Kodjia, přichází Jedinak.
     
    80
    Emoce pracují na sto procent. Na vlastní polovině teď skluzem fauloval McGinn a vidí žlutou kartu.
     
    82
    Z levé strany poslal střílený centr ke vzdálenější tyči Roberts, tam si nabíhal Bamford, ale ten o kousíček letící balon nestihl tečovat na branku.
     
    84
    Tak jak tento hektický duel dopadne? Leeds má aktuálně tlak, drží balon na kopačkách ale centry do vápna prozatím nemají úspěch.
     
    85
    Aston Villa si míče dlouho neužila, po chybné rozehrávce se znovu balonu ujal Leeds a ten se tlačí na polovinu soupeře.
     
    87
    Znovu spolupráce Robertse s Bamfordem a znovu nechybělo moc, aby domácí útočník hlavou tečoval míč směrem na branku.
     
    88
    O další hlavičkový pokus se postaral Ayling, ale branku vůbec netrefil.
     
    90
    Roberts kroutil míč krásně ke vzdálenější tyči a chybělo opravdu málo, aby balon opravdu do sítě Steera zapadl!
     
    90
    Střídání v týmu Aston Villa FC: ze hřiště odchází Grealish, přichází Whelan.
     
    90+2
    Bamford vybojoval pro Leeds rohový kop, zápas se chýlí ke konci, ačkoliv nastavovat se bude celkem 7 minut.
     
    90+3
    Po rohovém kopu vznikl ve vápně Aston Villy obrovský závar! Nejblíže brance byl Roberts, ale dorážel pak i Cooper!
    90+3. Leeds míč za čáru nedotlačil
     
    90+5
    A další obrovská šance domácích! Ayling zatáhl míč do vápna a zpětnou přihrávkou vyzval ke střele z voleje Forshawa. Toho skvělým zákrokem vychytal Steer!
     
    90+6
    Leeds má drtivý tlak a posílá do vápna Aston Villy jeden balon za druhým.
     
    90+7
    Aston Villa se teď dokáže tlaku bránit a drží balon na polovině soupeře, vypadá to, že domácí United už více nestihnou.
     
    90+8
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 11:6. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 14:9.
     
    Máme konec a pokud Leeds a Aston Villa na sebe narazí v nadcházejícím play-off, tak se máme na co těšit. Utkání začalo být více a více emotivní po sporných rozhodnutích sudího Attwella v prvním poločase, ale bylo to stále nic oproti tomu, co odstartovala branka Klicha. Šarvátka, červená karta a naprosto nevídaná vyrovnávací branka Aston Villy. Úžasný zápas nakonec končí remízou, přes to že v závěru si Leeds vytvořil drtivý tlak. (15:02:29)

    Ondřej Krásný

    Branky: 72. Klich – 78. Adomah

    Karty:   14. Hernandez (LDS), 21. Cooper (LDS), 45. Bielsa (LDS), 63. Klich (LDS), 75. Bamford (LDS) – 75. Hourihane (ASV), 80. McGinn (ASV)   75. Ghazi (ASV)


    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 11:6. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 14:9.
    Leeds United: Casilla – Ayling, Jansson, Cooper, Dallas (46. Berardi) – Phillips – Hernandez, Forshaw, Klich, Harrison (46. Roberts) – Bamford
    Náhradníci: Peacock-Farrell, Roberts, Berardi, Brown, Shackleton, Clarke, Bogusz

    Aston Villa FC: Steer – Elmohamady, Tuanzebe, Mings, Taylor – Hourihane, McGinn, Grealish (90. Whelan) – Green (69. Adomah), El Ghazi, Kodjia
    Náhradníci: Sarkic, Hutton, Jedinak, Whelan, Bjarnason, Lansbury, Adomah

    Rozhodčí: Attwell
    bahis siteleri