Japonsko – Itálie 1:5 (kon.) | Norsko – Kanada 2:14 (kon.) | USA – J. Korea 4:0 (kon.)
Švédsko – Česko 1:6 (kon.)
konec
USA
4:0 (2:0, 1:0, 1:0)
Jižní Korea
Neděle 28.04.2019, 16:30 • Ostravar aréna • MS v para hokeji
Partner:
     
    42:15
    Korejská střídačka si bere time-out předtím než bude vhazováno u americké branky.
     
    36:51
    Utkání USA – Korea momentálně sleduje 1513 diváků. Počet sympaticky roste, jak se blíží večerní zápas České republiky se Švédskem.
     
    35:55
    Farmer byl blizoučko třetímu gólu USA při oslabení! Jeho pokus ale poskakoval po brankáři Yuovi, který nějakým fantastickým způsobem puk dostal mimo tři tyče.
     
    35:00
    Josh Hargis se po několikáté vrací do trestného boxu, tentokrát inkasuje dvě minuty za teeing. Amerika už ale dnes dala dvě branky v oslabení, takže to nemusí být nutně její nevýhoda.
     
    34:39
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Američané se dočkali. Tak dlouho nepůjčili Korejcům puk a rotovali pásmem, až Farmer vyslal přízemní střelu, kterou před brankou tečoval NOAH GROVE. Asistence: Declan Farmer, Josh Pauls.
     
    21:05
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Druhý gól Američanů při oslabení znamená vedení 3:0! A tentokrát to byla neskutečná paráda. Představte si, že hrajete ve čtyřech a přesto dokážete ujet do přečíslení tří proti jednoho, které využijete po ose nahrávek v kosmické rychlosti prohozením puku mezi hokejkami a pohotovým zasunutím do branky. Pokud se jmenujete DECLAN FARMER a máte spoluhráče Brodyho Roybala a Joshe Paulse, tak to možné je.
     
    19:27
    Josh Hargis dostává dvě minuty za faul loktem. V ponechané výhodě se odjíždějící gólman Yu srazil se spoluhráčem Seung Hwan Jungem, ale oba se tomu jen zasmáli.
     
    16:51
    Američané točí Korejce. Dodson ve finále od zadního mantinelu našel McDermotta, ten pálil těsně vedle.
     
    13:51
    Po americké kombinaci zůstal kotouč ležet pod sáněmi Yua, odkud se ho snažil dorazit do branky Pauls. Neúspěšně.
     
    13:02
    Korea jde do čtyř. Ju Seung Lee sevřel puk rukou a dostává dvě minuty.
     
    12:50
    Josh Pauls ukázal, že jako obránce umí být i nejrychlejším hráčem na ledě. Projel mezi korejskými obránci až do zakončení, Yu nadvakrát situaci vyřešil.
     
    11:27
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Američané trestají Korejce za špatnou přesilovku dokonce gólem. BRODY ROYBAL proletěl do levého kruhu a nechytatelnou dělovkou kolem Yuova ramena vsítil druhou branku.
     
    09:32
    Američané zaútočili, ale Josh Hargis to přehnal s důrazem před brankou a je vyloučen za nedovolené bránění. Srovná Korea v přesilovce?
     
    08:45
    Korejci ustřihli kratičký nápor Američanů a vyrazili do přečíslení. Pokus o zakončení z mezikruží nakonec stihli dobruslující hráči zblokovat, ale americká branka byla po kontaktu brankáře s hráčem mimo brankoviště chvíli prázdná. Nikdo toho nedokázal využít.
     
    03:30
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Američané po deseti sekundách využívají hned první přesilovku a vstupují do vedení. Pauls bekhendem nahrál z jednoho kruhu na druhý a JACK WALLACE bez váhání prostřelil Yua. Asistence: Josh Pauls.
     
    03:20
    Ju Seung Lee držel protihráče a je vyloučen.

    Jan Chlubna

    Branky a nahrávky: 4. Wallace (Pauls), 12. Roybal, 22. Farmer (Roybal, Pauls), 35. Grove (Farmer, Pauls)


    USA: Jen Lee (Cash) – Dequebec, Wallace, Douglas, Pauls "C" – Roybal, Hargis, McKee, Dodson, McDermott, Roman, Zych, Farmer, Grove.
    Jižní Korea: Man Gyun Yu (Jae Wong Lee) – Young Jae Cho, Young Sung Kim, Si Woo Cho, Kwang Hyuk Choi, Dong Shin Jang – Ju Seung Lee, Jong Ho Jang "C", Jee Hyun Ryu, Seung Hwan Jung, Jong Kyung Lee, Jun Yong Lee, Inkyum Kim, Dea Jung Kim.

    Rozhodčí: Grumsen (Dánsko) – Lintai Li (Čína), Lunden (Švédsko)

    Diváci: 1513
    ocianews.com