Švédsko – Rusko 6:4 (kon.)
konec
Švédsko
6:4 (1:1, 3:1, 2:2)
Rusko
Středa 01.05.2019, 15:00 • Ericsson Globe, Stockholm • Euro Hockey Tour
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek svátečního dne a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit zase na shledanou. (17:35:26)
     
    Dnešní utkání sledovalo 13 447 diváků.
     
    Střely na branku: 38 – 23
     
    Je dobojováno. První duel na turnaji EHT v rámci Carlson Hockey Games zvládli lépe Švédové, kteří byli od začátku zápasu ve vedení. Rusové stále jen dotahovali, na srovnání stavu skóre se ale nedostali. Nezískají tak ani bod. Od čtvrtka už budou boje na posledním turnaji EHT probíhat v Brně v DRFG aréně, kde už se představí i česká reprezentace. Ta se zítra utká s Finy.
     
    Konec zápasu.
     
    59:55
    Nepřesná střela Rusů a je konec. Švédsko už toto utkání rozhodně zvládne a zapíše na turnaji Carlson Hockey Games první tři body do tabulky.
     
    59:30
    A znovu je Vasilevskij odvolán, následuje další hra bez brankáře. Rusové to ale už asi nestihnou.
     
    59:26
    Ruská lavička si bere oddechový čas.
    59:26 Nikita KUČEROV - 6:4
     
    59:26
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Nyní se v powerplay Rusové prosazují a ještě vykřesali malou jiskru naděje. NIKITA KUČEROV z levé strany propálil Markströma a znovu je to o dva góly – 6:4. Asistence: Michail Sergačjov a Kirill Kaprizov.
     
    58:40
    Ruská branka je znovu prázdná!
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
    57:52 Mario KEMPE - 6:3
     
    57:52
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Zřejmě je hotovo. Rusové inkasují při hře v šesti hráčích a znovu dotahují tříbrankové manko. MARIO KEMPE z velké dálky vyhodil kotouč, který skončil až v prázdné ruské kleci – 6:3. Asistence: Loui Eriksson a Anton Lander.
     
    57:21
    Ruská branka je prázdná Sborná to zkouší se šesti bruslaři v poli. Pokusí se tak o kontaktní branku.
     
    56:26
    Následuje další komerční přestávka.
     
    56:15
    Švédové dostali kotouč za ruskou klec a odcházejí střídat. Sborná tak zakládá svou akci z hloubi vlastního obranného pásma. Švédi se tak musí vrátit zpět.
     
    55:47
    Rusové vrhají své poslední síly do útoku, není na co čekat. Stále ztrácejí dva góly čtyři minuty a kousek před koncem třetí periody.
     
    55:24
    Z levé strany chtěl střílel Loui Eriksson, ale puk mu nesedl. Nabruslil s ním za ruskou branku, ale svou přihrávku na spoluhráče poslal příliš daleko.
    Marken.cz

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 3. Nygård (Bratt), 21. Eriksson (Lander, E. Pettersson), 24. Krüger (Bengtsson), 39. Lindblom (Bratt, E. Pettersson), 47. Eriksson (Lander, E. Pettersson), 58. M. Kempe (Eriksson, Lander) – 19. Jelesin (N. Gusev, Malkin), 31. Andronov (S. Plotnikov, N. Gusev), 50. Grigorenko (Barabanov, Anisimov), 60. Kučerov (Sergačjov, Kaprizov)


    Švédsko: Markström (Enroth) – A. Larsson, Ekman-Larsson (C), Hägg, E. Gustafsson, M. Pettersson, Holm, Svedberg – Nygård, E. Pettersson, Bratt – Wedin, A. Kempe, Lindblom – Eriksson, Lander, M. Kempe – Rasmussen, Krüger, Bengtsson.
    Rusko: Vasilevskij (Georgijev) – Nestěrov, Sergačjov, Zub, Chafizullin, Jelesin, Kiselevič, Blažijevskij – Kučerov, Malkin (A), N. Gusev – Kaprizov, Anisimov, Grigorenko – Dadonov, Kadějkin, Barabanov – S. Plotnikov (A), Andronov, Kovalčuk (C) – I. Michejev.

    Rozhodčí: Lassi Heikkinen, Aaro Brännare – Andreas Malmqvist, Daniel Persson

    Diváci: 13 447
    thejrc.org