Japonsko – Švédsko 3:4 (po pr.) | J. Korea – Itálie 6:3 (kon.) | Norsko – Česko 0:5 (kon.)
po prodl.
Japonsko
3:4 (0:0, 1:1, 2:2 - 0:1)
Švédsko
Středa 01.05.2019, 13:00 • Ostravar aréna • MS v para hokeji • O umístění
Partner:
     
    45:20
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Tak to bylo rychlé! NIKLAS INGVARSSON ukázal svoji třídu a švédský kapitán rozhoduje nádhernou akcí. Vyjel si od pravého mantinelu na střed a parádní ranou rozvlnil síť. Asistence: Peter Nilsson, Niklas Rakos.
     
    39:07
    Japonsko právě vstřelilo branku!
    Opět vyrovnáno, dnes je to přestřelka! Rozhodující práci odvedli Kodama, který zachytil švédské vyhození od zadního mantinelu, a Kumagai operující před brankou. SATORU SUDO už zakončoval do odkryté branky, i když to bylo s porcí štěstí pod Nilssonovou rukou. Asistence: Masaharu Kumagai, Nao Kodama.
     
    35:02
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Teď to byla přehlídka japonských chyb, za které je asijský celek tvrdě potrestán! Sudo mohl v pohodě vyhodit od vlastní branky, místo toho se rozhodl školit Švédy a šetřit více času. Když už se rozhodl pro vyhození, trefil jen Cederstama a ten přihrál NIKLASI INGVARSSONOVI, jenž znovu posílá do vedení Švédy. Japonci totiž vůbec nesledovali hru a v domnění, že Sudo vyhodil, odjeli střídat. Asistence: Daniel Cederstam.
     
    32:52
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Švédové prohrávali jen 36 sekund! NIKLAS INGVARSSON poslal od modré čáry výstavní ránu do horního levého růžku a je zase vyrovnáné. Asistence: Christian Hedberg.
     
    32:16
    Japonsko právě vstřelilo branku!
    Pěkná střela před chvilkou nevyšla, ale takový pašerák po ledě ano a Japonsko otáčí vývoj! HIDEAKI ISHII ani nevěděl, že dal gól, ale je to tak, Ulf Nilsson propustil puk k tyči. Asistence: Yoshimiro Shioya.
     
    29:01
    Japonsko právě vstřelilo branku!
    Konečně to Japoncům vyšlo a vyrovnávají. Kumagai z pravého kruhu narýsoval přihrávku před branku, kde Peter Nilsson nepokryl skórujícího NAO KODAMU, kterému stačilo nastavit hokejku a usměrnit puk do odkryté sítě. Asistence: Masaharu Kumagai.
     
    19:09
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Tre Kronor rychle využívají přesilovku a jdou do vedení! Dickson Gyllsten na pravém kruhu ustál souboj a i když nevystřelil razantně, o dorážku se postaral NIKLAS RAKOS. Proběhla ještě krátká konzultace s videem, jestli Rakos nebránil gólmanovi, ale ten byl mimo brankoviště, a tak je vše v pořádku. Asistence: Maximilian Dickson Gyllsten, Daniel Cederstam.

    Jan Chlubna

    Branky a nahrávky: 30. Kodama (Kumagai), 33. Ishii (Shioya), 40. Sudo (Kumagai, Kodama) – 20. Rakos (Gyllsten, Cederstam), 33. Ingvarsson (Hedberg), 36. Ingvarsson (Cederstam), 46. Ingvarsson (P.Nilsson, Rakos)


    Japonsko: Fukushima (Hoshiro) – Sudo, Ishii, Kumagai, Misawa – Yoshikawa, Kodama "C", Hamamoto, Sakamoto, Shiba, Shioya, Niitsu.
    Švédsko: U. Nilsson (Nejman) – P. Nilsson, Sirén, Ingvarsson "C" – Hedberg, Cederstam, Dickson Gyllsten, Pettersson, Rakos.

    Rozhodčí: Bethmann (USA) – Fergenbaum (Kanada), Lintai Li (Čína)
    thejrc.org