Vítkovice – Prostějov 0:2 (kon.) | Jihlava – Žižkov 4:1 (kon.) | Hr. Králové – Č. Budějovice 1:0 (kon.)
konec
FC Hradec Králové
1:0 (1:0)
SK Dynamo Č. Budějovice
Pátek 03.05.2019, 18:00 • Všesportovní stadion, Hradec Králové • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 26. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Příjemný páteční podvečer z Hradce Králové! FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA sem dnes v rámci atraktivního šlágru 26. kola přivede souboj mezi domácím týmem, který je momentálně na třetí pozici v tabulce, a jednoznačným lídrem z Českých Budějovic. A pokud by Dynamo dnes uhrálo více bodů než v tabulce druhá Jihlava, byli bychom dokonce svědky postupových oslav Jihočechů! Votrokům však jde také o hodně, v důležitém zápase musí bodovat, aby se udrželi na barážové příčce!
     
    Úvodní sestavy:

    FC Hradec Králové: Ottmar (C) – Kopečný, J. Pokorný, Martinec, Leibl – Jukl – Vlkanova, Kateřiňák, Zorvan, Urma – Šípek.
    Náhradníci: Vízek – Finěk, Kvída, Durdević, Soukeník, Firbacher.

    SK Dynamo Č. Budějovice: Staněk – Kladrubský (C), L. Havel, P. Novák, Helešic – Čavoš, Javorek – Brandner, Grajciar, Provod – Ledecký.
    Náhradníci: Křížek – Fišl, Táborský, Wermke, Řezáč, Havelka, Mršić.

    Rozhodčí: Franěk – Dobrovolný, Šimáček.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    První akci si připsali domácí, ale příliš se jim tedy nepovedla, protože míč se brzy stěhoval i hostující branky na kopačky Dynama.
     
    3
    Jihočeši zahrávali následně rohový, který přinesl o poznání větší nebezpečí! Votroci to však nakonec dokázali zvládnout a na hranici pokutového území dostat balon do bezpečných míst!
     
    5
    Tutovka Hradce! Zorvan střílel z vápna sice hodně nepřesně, ale trefil chumel hráčů, od kterého se balon prudce odrazil přímo mezi tři tyče. Staněk ale fantasticky zasahuje!
     
    7
    Votroci zatím hosty tlačí a snaží se jít do nečekaného vedení, Staněk ale opět přerušil hru, tentokrát dokázal uzmout ze vzduchu hodně prudký centr z pravé strany.
     
    9
    Staněk zatím dvakrát během deseti minut sice předvedl dva důležité zákroky, zároveň ale dvakrát nerozehrál úplně podle představ. Hradec ale nynější nepovedené rozehry nedokázal využít ani ke kombinaci.
     
    11
    Domácí však nyní málem trestuhodně nechali volného nejlepšího střelce soutěže, Ledecký se ve vápně Hradce obtočil s míčem na noze, ovšem pak pálil vysoko nad!
     
    13
    Východočeši mají i nadále převahu a jsou směrem dopředu pohledně tvořiví, teď se snažil z levé strany centrovat Leibl, celou situaci sice vyřešil velice dobře, v poslední chvíli ale uklouzl!
     
    15
    Do hry se teď na chvíli dostaly také Budějovice, vpředu toho ale příliš nevymysleli, proto se hraje už znovu blíže k brance hostů.
     
    17
    Teď se nic zásadního neděje, oba týmy si párkrát vyměnily míč a nyní to vypadá, že zase dojde na nějakou zásadnější akci. Každopádně Hradec se dopředu teď také nějak extra nežene.
     
    18
    Faulovaný byl nakonec nedaleko středového kruhu hradecký Zorvan, po další krátké pauze se tak bude pokračovat dlouhým balonem do vápna hostů.
     
    20
    Hradečtí sice opravdu dostali balon do šestnáctky Dynama, ale dopustili se tam zároveň faulu, takže se hra opět přerušuje a po dalším odmlce bude tentokrát rozehrávat Dynamo.
     
    22
    Jihočeši se prozatím skutečně moc nemohou dostat do potřebných akcí, možná to je zvolenou taktikou, jelikož na hřišti je dnes vidět opravdu zatím převážně Hradec.
     
    24
    Další dvě akce domácích, pravou stranou, ale ani levou to Hradci nakonec nevyšlo tentokrát podle představ. Nutno podotknout, že Votroci jsou sice stále aktivnější, ale v prvních minutách byl o hodně nebezpečnější, než tomu je teď.
     
    26
    Ale pozor! Hosté se najednou dostali do akce, která skončila nebezpečným pohybem ve vápně a pak také střelou! Ottmar však nakonec zasahovat nemusel, každopádně to vypadá, že se Dynamo směrem dopředu začíná zvedat.
     
    28
    Je to tak, hosté hru trochu vyrovnávají a Hradec postupně z převahy ztrácí.
     
    30
    Zlepšené minuty mohli hosté korunovat klidně i vedoucí branky! Do samostatného úniku se totiž po velké hrubce hradecké defenzivy dostal Brandner, Ottmar ale dokázal celou situace perfektně vyřešit!
     
    32
    Další velká příležitost Dynama! Odražený míč se snažil z první vecpat mezi tři tyče Čavoš, prudká rána ale jen o kousek minula branku!
     
    34
    Hradec dlouho držel míč na kopačkách, až se nakonec dostal do vápna, kde si však hosté všechny hradecké hráče rychle rozebrali, takže Staněk vůbec zasahovat nemusel.
     
    35
    Zlepšení Dynama je vidět stále více a více každou minutou, nyní se tak budou bránit hlavně Votroci, protože směrem dopředu se řítí Dynamo.
     
    37
    Hradec přečkal sérii velkých závaru ve vlastním pokutovém území! Z pravé strany centroval Grajciar a poté Kladrubský, ani tady však nakonec Ottmar nemusel zasahovat do hry, jelikož Budějovice své koncovky vždycky až příliš uspěchaly.
     
    39
    Hradec si oddychl a nyní to tak zase bude pro změnu on, který bude směrem dopředu tvořit.
     
    41
    Hradec Králové právě vstřelil branku!
    Na levé straně vybojoval v útoku balon Jakub Šípek, který se pak dostal na hranici vápna pro Miloše Kopečného. Už to vypadalo, že hradecký hráč prováhal ideální možnost na zakončení, ovšem on následně lobem za obranu oslovil FILIPA ZORVANA, který zachoval klidnou hlavou a následně prudce uklidil míč k pravé tyči – 1:0!
     
    43
    Žlutou kartu dostává Patrik Čavoš (SK Dynamo Č. Budějovice).
     
    44
    Martinec šel uprostřed hřiště do tvrdého souboje, ze kterého nakonec spadl z výšky na záda. Následuje velká strkanice a rozhodčí určitě bude udělat karetní tresty!
     
    45
    Žlutou kartu dostává Michal Leibl (FC Hradec Králové).
    Žlutou kartu dostává Peter Grajciar (SK Dynamo Č. Budějovice).
     
    45+1
    Martinec byl opět zcela identicky faulován, akorát na druhé straně hřiště! Žlutá karta pro hostujícího Ledeckého a možná štěstí, že poločasová přestávka uklidní emoce...
     
    45+2
    Probíhá druhá ze dvou nastavených minut, hosté se drží v útoku, do koncovky se už ale asi neprobojují.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Zatím se hraje vyrovnaně na obě strany, teď ale má míč v moci Hradec, který se snaží postupně probojovat dopředu.
     
    48
    Žlutou kartu dostává Petr Javorek (SK Dynamo Č. Budějovice).
     
    48
    Přímý kop domácí zahráli skvěle a na dorážku si naběhl Vlkanova, který se dokázal prosadit. Velkou radost Hradeckých ale kazí praporek rozhodčího, který značí opravdu těsný ofsajd!
     
    49
    Neuvěřitelné, na druhé straně překonal vzápětí Ottmara Brandner, i on ale zakončuje z ofsajdu!
     
    51
    Votroci jsou však při chuti a už jsou opět nastěhovaní v útoku, aby se pokusili dostat do nadějné střelecké pozice.
     
    52
    Žlutou kartu dostává Jakub Pokorný (FC Hradec Králové).
     
    53
    Dlouhý míč v útoku zalepil povedeně Urma, následně ho ale spoluhráči už nedokázali včas podpořit, takže bylo stejně tak rychle po celé akci.
     
    55
    Po přímém kopu z levé strany si naběhl před Staňka Pokorný, brankář Dynama byl však rychlejší a míč rychle schoval do rukavic.
     
    56
    Další balon z levé strany, ten tentokrát našel ve vápně nejmenšího hráče na hřišti, kterým je hradecký Vlkanova. Staněk tak musel rychle skákat k levé tyči, kam domácí útočník povedeně uklidil míč.
     
    58
    Vlkanova podruhé! Tentokrát běžel do zdánlivě ztracené situace mezi dva obránce, kteří si však s hostujícím brankářem nedokázali rychle porozumět a Budějovice mohou být hodně rády, že to neskončilo hůře!
     
    59
    Šípek mohl trestat obrovskou chybu! Ta vznikla na levé straně, takže hradecký hráč šel ze strany sám na brankáře, ale vzhledem k tomu, že to bylo už opravdu z velkého úhlu, dokázal Staněk tuto situace perfektně zvládnout!
     
    60
    Vzápětí ještě o kulatý nesmysl bojoval ve vápně hostů Vlkanova, prudce ale dostal míčem do břicha, což mu vyrazilo dech, takže rychle musel přispěchat na pomoct brankář Dynama. Po chvíli se bude pokračovat.
     
    61
    Střídání v týmu SK Dynamo Č. Budějovice: ze hřiště odchází Petr Javorek, přichází Ivo Táborský.
     
    63
    Dynamu se útok příliš nepovedl, takže toho chtěl využít domácí tým k rychlému brejku, který však taktéž nedopadl příliš povedeně...
     
    64
    Hostující Táborský teď běžel s míčem před velké vápno, ale nakonec vystřelil vysoko nad.
     
    65
    Na druhé straně o hodně lépe seřídil svá mířidla Kateřiňák, ke vší smůle však mířil jen doprostřed branky, kde si to Staněk bezpečně pohlídal.
     
    67
    Střídání v týmu SK Dynamo Č. Budějovice: ze hřiště odchází Matěj Helešic, přichází Matej Mršić.
     
    68
    Dnešní zajímavé utkání sleduje 915 diváků, nutno podotknout, že převážná část je samozřejmě domácích, která svůj tým v domácím prostředí už delší čas neviděla takto bojovat a hrát převážně dobrý fotbal!
     
    70
    Hra se teď trochu uklidnila, hosté faulovali nedaleko svého vápna, takže se kopala standardní situace. S tou ale domácí nějak nespěchali a nakonec o míč záhy přišli.
     
    72
    Značná příležitost však tentokrát už přichází! Z levé strany běžel osamocený na bránu Leibl, který nakonec místo přihrávku zvolil prudkou ránu na zadní tyč, kterou těsně netrefuje zařízení!
     
    73
    Na druhé straně mohl z ničeho nic udeřit jeden z hostí, prudká rána o centimetry minula pravou části branky!
     
    74
    Střídání v týmu SK Dynamo Č. Budějovice: ze hřiště odchází Patrik Brandner, přichází Roman Wermke.
     
    75
    Střídání v týmu FC Hradec Králové: ze hřiště odchází Michal Leibl, přichází Fahrudin Durdević.
     
    76
    Hradečtí tak trochu nečekaně posilují ofenzivu! Přinese to domácí potřebné ovoce?
     
    77
    Po přímém kopu Zorvana vybojoval Vlkanova rohový kop o nohy Táborského.
     
    79
    Rohový kop se sice Hradci vůbec nepovedl, jeden z domácích hráčů ale obětavým skluzem vybojoval míče nazpět a Durdević pořádně z hranice vápna dokázal protáhnout Staňka! Domácí začínají opět postupně přidávat.
     
    81
    Východočechům se zatím daří poměrně dobře držet hosty od své branky, nyní to trochu sice začínalo v hradeckém vápně hořet, i tady to však Votroci zvládli.
     
    82
    Snažení Dynama je u konce, dopředu putují hráči v bílých dresech.
     
    83
    Ledecký nyní dostal kopačkou do hlavy, tady byl tedy sudí Franěk hodně hodný, že neudělil žlutý kartónek...
     
    84
    Tutovka Šípka! Zorvan mu nahrál ve vápně míč do obrovské příležitosti, míč však letěl pouze na Staňka, který tak zároveň předvedl hodně kvalitní zákrok. Tato příležitost by však ještě Votroky mohla tuze mrzet...
     
    86
    Na druhé straně vychytal v obrovské příležitosti Ottmar hostujícího borce, kterým byl Wermke! Na levé straně vápna se pokoušel domácího strážce svatyně přehodit, ale nakonec neúspěšně!
     
    87
    Střídání v týmu FC Hradec Králové: ze hřiště odchází Filip Zorvan, přichází Jan Kvída.
     
    88
    Ottmar vzápětí tak dlouho otálel s rozehrávkou, až ho nakonec od žluté karty zcela jistě vysvobodilo střídání.
     
    89
    Střídání v týmu FC Hradec Králové: ze hřiště odchází Jakub Šípek, přichází Filip Firbacher.
     
    90
    Domácí v důležitých soubojích u středového kruhu zvládli obtížné souboje s vysokými hráči hostů a dostali balon blíže k brance Dynama.
     
    90+1
    Hosté mají autové vhazování nedaleko pokutového území Hradce, ve vápně už je i Staněk!
     
    90+2
    Staněk se zapojuje do hry a nevrací se ani do branky, Dynamo tlačí, co mu všechny síly stačí!
     
    90+2
    Vlkanova ještě spěchal za dlouhým míčem, který ale nestihl. Hradci to však nevadí, protože sudí vzápětí ukončuje zápas!
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Hradec dnes vybojoval hodně cenné tři body, které oddalují postupové radosti Jihočechů a zároveň jim ukončující dlouhou sérii bez prohry, která se traduje od konce loňského září! Ode mě vše, díky za pozornost a příště zase na počtenou! (19:55:26)

    Ondřej Novotný

    Branky: 41. Zorvan

    Karty:   45. Leibl (HKR), 52. J. Pokorný (HKR) – 43. Čavoš (CEB), 45. Grajciar (CEB), 45+1. Ledecký (CEB), 48. Javorek (CEB)


    FC Hradec Králové: Ottmar (C) – Kopečný, J. Pokorný, Martinec, Leibl (75. Durdević) – Jukl – Vlkanova, Kateřiňák, Zorvan (87. Kvída), Urma – Šípek (89. Firbacher).
    Náhradníci: Vízek – Finěk, Kvída, Durdević, Soukeník, Firbacher.

    SK Dynamo Č. Budějovice: Staněk – Kladrubský (C), L. Havel, P. Novák, Helešic (67. Mršić) – Čavoš, Javorek (61. Táborský) – Brandner (74. Wermke), Grajciar, Provod – Ledecký.
    Náhradníci: Křížek – Fišl, Táborský, Wermke, Řezáč, Havelka, Mršić.

    Rozhodčí: Franěk – Dobrovolný, Šimáček
    ocianews.com