Sevilla – Leganés 0:3 (kon.)
konec
Sevilla FC
0:3 (0:2)
CD Leganés
Pátek 03.05.2019, 21:00 • Estadio Ramón Sánchez Pizjuán (Sevilla) • Španělská LaLiga • 36. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 3:3. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 11:23. (22:51:59)
     
    Dvě nastavené minuty ve druhém poločase jsou minulostí a zápas končí. Leganés se z trávníku Sevilly odváží překvapivé vítězství 3:0!

    Sevilla byla sice v úvodních minutách aktivnější, ale první branka padla do sítě Tomáše Vaclíka. Po nepřesné rozehrávce Quincyho Promese se dostal k míči Rodríguez, ve vápně ještě lehce tečoval přihrávku Braithwaite, ale pálil až Júsuf Najsrí, který překonal českého gólmana. Druhý zásah přidali hosté po dlouhém autu do pokutového území, kde si míč zpracoval Martin Braithwaite a s ledovým klidem poslal dělovku do sítě.

    Po změně stran měla navrch domácí Sevilla, ale ani jednou nedokázala ohrozit Ivána Cuéllara a tak přišel trest v podobě třetího zásahu. Po Braithwaitově zpětné přihrávce dopravil balon za záda Tomáše Vaclíka Óscar Rodríguez.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase dvě minuty.
     
    90+1
    Leganés dostává samotný závěr zápasu na útočné polovině. Gil musel odkopávat před útočícím Carrillem pouze na rohový kop.
     
    90
    Munir zkoušel najít dnes neviditelného Ben Yeddera, na hranici vápna se ale postavil do cesty Omeruo a s přehledem odkopl balon do bezpečí.
     
    89
    Po obranné hlavičce Bustinzy ještě zůstali domácí na útočné polovině, ale to už jdou hostující hráči zformováni před pokutovým územím.
     
    88
    U rohového praporu byl ještě faulován Bryan Gil. Domácí rozehrávali po krátké strkanici volný přímý kop, ale obrana Leganés je dnes postavena perfektně.
     
    87
    Střídání v týmu CD Leganés: ze hřiště odchází Júsuf Nasjrí, přichází Guido Carrillo.
     
    86
    Domácí příznivci již opouštějí hlediště. Sevilla sice ještě snaží ohrozit branku hostujícího celku, ale Leganés se s přehledem brání.
     
    84
    Střídání v týmu CD Leganés: ze hřiště odchází Martin Braithwaite, přichází José Arnaiz.
    83. Óscar RODRÍGUEZ - 0:3
     
    83
    Leganés právě vstřelili branku! Leganés přidává třetí gól! Sevilla téměř po celý druhý poločas tlačila hosty, ale právě Leganés se potřetí raduje z branky! Braithwaite přebral míč na hranici ofsajdu, poté zavezl míč do vápna, zpětnou přihrávkou našel ÓSCARA RODRÍGUEZE, který poslal balon do sítě. I s lehkou pomocí skluzujícího Gómeze.
     
    83
    Lehký centr z pravé strany si pohlídal ve středu vápna brankář Leganés Iván Cuéllar. Po dlouhém výkopu se hosté udrželi u balonu na útočné polovině.
     
    82
    Příliš času již domácímu týmu na zdramatizování závěru zápasu nezbývá. Navas měl na pravé straně proti sobě hned tři soupeře, ale přece jen ještě procedil míč do vápna. V něm ale uspěl v souboji Siovas.
     
    81
    Mladý záložník Sevilly Bryan Gil spolupracoval s Gonalonsem, následně se domácí dopracovali až do vápna, ale Sarabiova přihrávka byla znovu zblokována.
     
    80
    Vázquezův centr byl nadzvednut Bustinzou. Sevilla rychle rozehrála od rohového praporku, ale opět zvítězil v hlavičkovém souboji Omeruo.
     
    79
    Střídání v týmu CD Leganés: ze hřiště odchází Juanfran, přichází Allan Nyom.
     
    78
    Po faulu na Gila rozehrával standardní situaci Sarabia. Prvotní centr pokryl hlavičkou Kenneth Omeruo, následný pokus z velké dálky si pohlídal naopak Cuéllar.

    Vít Schück

    Branky: 9. Nasjrí (Braithwaite), 22. Braithwaite, 83. Óscar Rodríguez (Braithwaite)

    Karty:   45. Sarabia (SEV) – 66. Recio (LGS)


    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 3:3. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 11:23.
    Sevilla FC: Vaclík – Navas (C), Sergi Gómez, Mercado, Escudero – Sarabia, Mesa (41. Gonalons), Rog (72. Gil), Promes (46. F. Vázquez) – Ben Yedder, Munir.
    Náhradníci: Soriano – F. Vázquez, Gil, Aleix Vidal, Gnagnon, Nolito, Gonalons.

    CD Leganés: Cuéllar – Bustinza (C), Omeruo, Siovas – Juanfran (79. Nyom), Óscar Rodríguez, Recio, Vesga, J. Silva – Nasjrí (87. Carrillo), Braithwaite (84. Arnaiz).
    Náhradníci: Lunin – Tarín, Arnaiz, Carrillo, El Zhar, Nyom, Gumbau.

    Rozhodčí: Undiano – Díaz, De Francisco
    thejrc.org