Rumunsko – Nizozemsko 3:1 (kon.) | Polsko – Japonsko 7:4 (kon.) | Estonsko – Ukrajina 4:3 (po pr.)
konec
Polsko
7:4 (1:1, 4:0, 2:3)
Japonsko
Sobota 04.05.2019, 15:30 • Tondiraba Ice Hall, Tallinn • Mistrovství světa - I. B Divize • 5. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:58 NAKAJAŠIKI - 7:4

    via Gfycat

     
    59:58
    Japonsko právě vstřelilo branku!
    Tak nakonec onu pomyslnou tečku dali Japonci. Přihrávka zpoza branky byla sice zblokována, ale přesto se odrazila před brankoviště k JUŠIMU NAKAJAŠIKIMU, který využil nedobrého postavení Murrayho. Asistence: Makuru Furuhaši.
    59:30 KOMORSKI - 7:3

    via Gfycat

     
    59:30
    Polsko právě vstřelilo branku!
    Poláci přidávají tečku za dnešním utkáním. FILIP KOMORSKI ujel po levé straně, dostal se poblíž brankoviště a přesnou střelou přidává sedmý polský gól. Asistence: Damian Kapica.
    52:24 ŠINOHARA - 6:3
     
    52:24
    Japonsko právě vstřelilo branku!
    Japonci okamžitě odpovídají! Rychlý kontr zařídil Sato, který sice vyjel mimo střelecký úhel, ale přihrávkou před brankoviště našel KOTU ŠINOHARU, jenž podstřelil padajícího brankáře Murrayho. Asistence: Hiroto Sato, Makuru Furuhaši.
    52:00 BRYK - 6:2
     
    52:00
    Polsko právě vstřelilo branku!
    Bleskové proměnění přesilovky! Rána MATEUSZE BRYKA od modré čáry doletěla pod horní tyč Hatovy brány. Asistence: Patryk Wronka, Filip Komorski.
    42:48 NAKAJAŠIKI - 5:2
     
    42:48
    Japonsko právě vstřelilo branku!
    Hiroto Sato nabral na pravém křídle rychlost, dojel vyhozený puk a přihrál na střed, kam si najel JUŠI NAKAJAŠIKI. Tomu se podařilo využít přesunu brankáře Murrayho a vsítil gól v oslabení! Asistence: Hiroto Sato, Kohei Sato.
    38:21 JEZIORSKI - 5:1
     
    38:21
    Polsko právě vstřelilo branku!
    Krásná akce polských hokejistů! BARTLOMIEJ JEZIORSKI dostal přesnou přihrávku za obranu, najel si až mezi kruhy a střelou k levé tyči propálil Hatu. Asistence: Tomasz Malasinski, Mateusz Bryk.
    29:07 DZIUBINSKI - 4:1
     
    29:07
    Polsko právě vstřelilo branku!
    Polác i odskakují do třígólového vedení! Od modré čáry se prosadil střelou PATRYK WRONKA, jenž zvyšuje na 4:1! Asistence: Damian Kapica, Marcin Kolusz.
    23:13 GOSCINSKI - 3:1
     
    23:13
    Polsko právě vstřelilo branku!
    Tohle se Japonsku hrubě nevyvedlo. Vůbec se hráči v bílém nevšímali MATEUSZE GOSCINSKIHO, který si sjel s pukem ze strany mezi kruhy a přesnou střelou podstřelil Onodovi ruku s vyrážečkou. Bez asistence.
    22:55 DZIUBINSKI - 2:1
     
    22:55
    Polsko právě vstřelilo branku!
    Rychlý protiútok Polska proměnil KRYSTIAN DZIUBINSKI. Jeho první střelu z levého kruhu Onoda vyrazil, ale jen zpátky k útočícímu Polákovi, který klepl do odraženého puku a dostal ho do branky. Bez asistence.
    07:10 J.TERAO - 1:1
     
    07:10
    Japonsko právě vstřelilo branku!
    Na další útok ale už bylo Polsko krátké! JURI TERAO prokázal velký důraz, nenechal se odstavit od puku a vřítil se až k brankovišti. Murray jeho zakončení vyrazil, jenže se k puku dostal v pravém kruhu Hašiba, vystřelil a další zákrok Murrayho zachytil právě Terao, který z dorážky srovnává na 1:1! Asistence: Rjo Hašiba.
    05:08 MARZEC - 1:0
     
    05:08
    Polsko právě vstřelilo branku!
    Poláci se prosadili z rychlého protiútoku! SZYMON MARZEC zaútočil po levém křídle a ačkoliv se dostal z ideální pozice, z ostrého úhlu našel skulinku v Onodově postavení a otevírá skóre. Asistence: Mateusz Michalski, Marcin Kolusz.

    Jan Vojkůvka

    Branky a nahrávky: 6. Marzec (Michalski, Kolusz), 23. Dziubinski, 24. Goscinski, 30. Wronka (Kapica, Kolusz), 39. Jeziorski (Malasinski, Bryk), 52. Bryk (Wronka, Komorski), 60. Komorski (Kapica) – 8. J.Terao (Hašiba), 43. Nakajašiki (H.Sato, K.Sato), 53. Šinohara (H.Sato, Furuhaši), 60. Nakajašiki (Furuhaši)


    Polsko: Murray (Odrobny) – Kolusz, Dronia, Kostek, Bryk, Wajda, Ciura, Lyszczarczyk – Dziubinski, Wronka, Kapica – Domogala, Neupauer, Malasinski – Jeziorski, Komorski, Goscinski – Michalski, Starzynski, Marzec.
    Japonsko: Onoda (30. Hata) – Kawai, Yamada, H. Sato, Hašimoto, Minošima, Ito, Hajata – Nakajašiki, Saito, K. Sato – Furuhaši, Šinohara, Hirano – H. Terao, Iwamoto, J. Terao – Hašiba, Miura, Osaka.

    Rozhodčí: Nikolic (AUT) – Davis (USA), Judin (RUS)

    Diváci: 842
    thejrc.org