J. Korea – Litva 1:2 (kon.) | Kazachstán – Bělorusko 3:2 (po pr.)
konec
Jižní Korea
1:2 (0:1, 0:0, 1:1)
Litva
Sobota 04.05.2019, 10:00 • Barys Arena, Nur-Sultan • Mistrovství světa - I. A Divize • 4. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:31
    Až teď míří Matt Dalton na střídačku, je tu jihokorejská power-play. Ale opravdu krátká.
    49:32 Paulius GINTAUTAS - 1:2
     
    49:32
    Litva právě vstřelila branku!
    Litva se však ubránila a sama udeřila. Katulis zachytil korejské vyhození vzduchem, z rohu pak našel najetého PAULIUSE GINTAUTASE a ten z kruhu prostřelil Daltona – 1:2! Asistence: Arturas Katulis.
    42:26 KIM Sang-wook - 1:1
     
    42:26
    Jižní Korea právě vstřelila branku!
    Teď už je srovnáno! Po nahození od modré čáry se puk odrazil před brankoviště a KIM SANG-WOOK dokázal bekhendem poslat svou střelu přesně k tyči – 1:1. Asistence: Kim Ki-sung, Lee Don-ku.
    40:00 Kumeliauskasův gól přišel až po vypršení hrací doby
     
    40:00
    Litevci dostali v závěru puk do branky a chvíli se radovali z gólu, ta jim však vydržela jen malou chvíli, neboť rozhodčí u videa zjistili, že branky bylo dosaženo až po vypršení hrací doby.
     
    38:56
    Nápor Korejců je v tuto chvíli u konce, neboť Kim Won-jung se dopustil faulu a už je na trestné lavici s dvouminutovým trestem za držení.
     
    32:12
    Přesilovka pro Jižní Koreu, dvě minuty za držení dostal Dainius Zubrus.
    27:15 Bosas mířil z brejku mimo
     
    27:15
    Náskok Litvy mohl navýšit Bosas, který se zničehonic dostal do brejku, svou střelu však poslal vedle Daltonovy branky.
    24:05 Neuznaný gól Korejců
     
    24:05
    Teď už ale Armalis kapituloval, když po neustálých pokusech zblízka vystřelil Kim Sang-wook a před brankovištěm tečoval Ahn Jin-hui, od kterého se puk dostal do sítě. Rozhodčí si ale ještě u videa nechal zkontrolovat, zda Kim Ki-sung nestál v brankovišti a po poměrně dlouhém zkoumání gól skutečně pro pohyb hráče v brankovišti neuznal!
     
    23:02
    Přesilovka tentokrát pro Korejce, neboť Nerijus Alisauskas vyhodil puk pryč z ledové plochy a dostal dvě minuty za zdržování hry.
    13:16 Tadas KUMELIAUSKAS - 0:1
     
    13:16
    Litva právě vstřelila branku!
    Přesilovka je bleskově využitá, Litva jde do vedení! Po buly vystřelil Alisauskas, Dalton jeho ránu pouze vyrazil a před brankovištěm číhajícímu TADASI KUMELIAUSKASOVI se povedla bekhendová dorážka, když se puk pomaličku dokutálel těsně za brankovou čáru. Asistence: Nerijus Alisauskas, Arnoldas Bosas.
     
    13:07
    Je tu první vyloučení, Litva si zahraje přesilovku. Dvě minuty za držení dostal Alex Plante.

    Aleš Pur

    Branky a nahrávky: 43. Kim Sang-wook (Kim Ki-sung, Lee Don-ku) – 14. Kumeliauskas (Alisauskas, Bosas), 50. Gintautas (Katulis)


    Jižní Korea: Dalton (Lee) – Plante (A), Kim W.-J., Lee D.-K., Regan, Song H.-Ch., Kim H.-S., Choi J.-W. – Kim K.-S., Kim S.-W. (C), Ahn J.-H. (A) – Šin S.-W., Šin S.-H., Cho M.-H. – Jeon J.-W., Park J.-K., Lee Ch.-H. – Park S.-J., Kim W.-J., Kim H.-K. – Lee Y.-J.
    Litva: Armalis (Lubys) – Protčenko, Alisauskas (A), Gusevas, Krukovski, Domeika, Katulis, Rumševičius – Zubrus (C), Kumeliauskas, Bosas – Baltrukonis, Bogdziul, Krakauskas – Cetvertak, Cizas (A), Gintautas – Bendzius, Misiuk, Verenis – Jagelavičius.

    Rozhodčí: Holm (SWE), Vikman (FIN) – Výleta (SVK), Waldejer (NOR)

    Diváci: 321
    thejrc.org