Roller Storm – Brno 6:9 (kon.) | ILHK Hr. Králové – Černošice 4:7 (kon.) | IHC Olomouc – IHC Kladno 5:2 (kon.)
IHC Nový Jičín – Uh. Brod 11:4 (kon.) | IHC Přerov – Devils Zlín 13:4 (kon.) | IHC Prague Rats – Brno 8:5 (kon.)
Roller Storm – HC Boskovice inline 6:8 (kon.) | IHC Nový Jičín – Devils Zlín 12:6 (kon.) | IHC Přerov – Uh. Brod 15:3 (kon.)
ILHK Hr. Králové – IHC Kladno 6:4 (kon.) | IHC Olomouc – Černošice 11:3 (kon.) | IHC Prague Rats – HC Boskovice inline 9:3 (kon.)
konec
IHC Roller Storm Praha
6:9 (0:2, 2:2, 3:3, 1:2)
Mission Roller Brno
Sobota 04.05.2019, 12:00 • SH Jižní Město, Praha • STILMAT extraliga inline hokeje • 1. kolo
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:00.
     
    Zdravím vás u prvního kola nového ročníku STILMAT extraligy inline hokeje. V pražské sportovní hale Jižní Město proti sobě nastoupí domácí IHC Roller Storm Praha proti moravskému soupeři Mission Roller Brno. Přeji příjemné hokejové počtení.
     
    IHC Roller Storm Praha

    Roller Storm v letošním ročníku obhajuje druhé místo v základní části a čtvrtfinálovou účast v play-off. Tam narazil na olomoucké Eagles, jímž podlehl v obou zápasech. Pro nadcházející ročník si Roller Storm také udržuje téměř identickou soupisku. Tu oproti minulé sezóně opustili jen obránce Jiří Dostál a útočník Martin Kadlec. Řady Roller Stormu místo nich rozšířil mladý útočník Miroslav Dani.
     
    Mission Roller Brno

    Jediný brněnský zástupce STILMAT extraligy zakončil minulý ročník na desátém místě, z čehož se probojoval do play-off. Z jedenácti odehraných duel tak brněnští inlinehokejisté zaznamenali čtyři výhry a sedm proher. Lépe se brněnským dařilo v play-off. Nejdříve ve dvou zápasech vyřidíli Černošice, ovšem pak narazili v sérii na Prague Rats, jímž naopak ve dvou duelech podlehli..
     
    Úvodní sestavy:

    IHC Roller Storm Praha: Hauser (Škubal) – Novák, Bílek (A), Dani, Petráš, Kern, Frodl (C), Matějček, Veselý, Klindera,.

    Mission Roller Brno: Chvátal (Hrachovina P.) – Kazlepka, Göndör, Sedláček, Strýček, Hrachovina D., Dufek, Skácel, Drobný, Kubica.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:03
    První puk vybojovali hráči Roller Stormu, kteří se s ním ovšem rychle přesunuli k vlastní brance. Tam se sehráli a Martin Matějček se s míčkem vydal kupředu.
     
    00:47
    Z pravé strany si velmi rychle na Hauserovu branku najížděl Jiří Drobný. S jeho střelou sice neměl gólman pražského celku příliš těžkou práci, vystrnadit Brněnské z útočné třetiny už je úkol o něco náročnější.
     
    01:48
    Jan Veselý se vydal k nadějnému průniku po křídle. Na modré čáře mu ale kotouč odskočil přímo na hůl Dominika Hrachoviny. Díky tomu se Brno vydalo do protiútoku.
     
    02:16
    Brno právě vstřelilo branku!
    Z něho také hosté vstřílejí první branku! Z rychlého kontru zahrozil JAN DUFEK, který ve velké rychlosti uklidil kotouč do branky Martina Hausera. Asistence: Petr Hrachovina.
     
    03:38
    Roller Storm s přibývajícím časem navyšuje své tempo a množství střeleckých pokusů. V nich ovšem postrádá přesnost, čímž nemá Petr Hrachovina tolik práce, kolik by očekával v podobné situaci.
     
    04:47
    Po krátké souhře za brankou Hrachoviny se vydal na rychlý výjezd k brance soupeře Pavel Strýček. Hauser tím pádem musel znovu zasahovat, se střelou si ovšem poradil úspěšně.
     
    05:55
    Jan Veselý pozdržel míček za svou brankou, následně vyslal Jana Kerna do protipohybu směrem do útočného prostoru. Zde se ale Storm dlouho neudržel a naopak musel čelit tlaku Brna.
     
    07:28
    Brněnští v signalizované výhodě v klidu kombinují.
     
    07:41
    Brno právě vstřelilo branku!
    A těží z ní také svou druhou trefu! Po dlouhé kombinaci v útočné třetině se opřel do střely JAN DUFEK, který přímo překonal Hausera a připisuje si již druhou dnešní trefu. Asistence: Zdeněk Kubica, Pavel Strýček.
     
    08:56
    Středem pole si proti brance Stormu vyjel Roman Skácel. V mezikruží posunul kotouč doprava na lépe postaveného Jiřího Drobného, který také vypálil. Martin Hauser ale zůstal pozorný a puk zastavil mezi betony.
     
    09:55
    Po dlouhém útočném tlaku se hráči Brna museli vrátit ke své brance, kde tentokrát svou rozehrávku zahajuje Dominik Hrachovina.
     
    10:36
    Vyloučení v týmu IHC Roller Storm Praha (Filip Bílek – 1,5 min., vysoká hůl).
     
    10:49
    První brněnská přesilovka znamená další tlak Mission Rolleru na Hauserovu branku. Obrana Pražanů se ale zatím drží zuby nehty a odráží nepříjemný nápor svého soupeře.
     
    11:57
    Ještě v závěru první čtvrtiny se hra přesunula před Hrachovinu.
     
    12:00
    První čtvrtina skončila.
     
    První čtvrtina je u konce. Brněnský tým v ní byl daleko aktivnější a překvapuje Pražany, díky čemuž také zcela zaslouženě vede 2:0 a vstupuje do dalších čtvrtin s jasnou výhodou.
     
    12:01
    Začala druhá čtvrtina.
     
    12:30
    První buly druhé čtvrtiny vyhrál Storm, který se dostal k rozehrávce od vlastní branky. Záhy navíc zahájil přesun na opačný konec hřiště, kde ovšem nemůže navázat na útočnou aktivitu, naopak puk odevzdal soupeři.
     
    13:54
    Za vlastní brankou se kotouče zmocnil Pavel Strýček. Brňané se díky tomu přesunuli postupně před Hausera, ovšem ani tentokrát se zde nedokázali nikterak střelecky prosadit.
     
    15:11
    O tvrdou dorážku střely z pravé strany pod velkým úhlem se postaral Zdeněk Petráš!
     
    15:30
    Brno právě vstřelilo branku!
    Gól však padl na opačné straně. Z rychlého protiútoku překvapil gólmana Hausera ROMAN SKÁCEL, jemuž nečinilo velký problém kotouč dorazit do branky. Asistence: Pavel Strýček.
     
    16:19
    Roller Storm právě vstřelil branku!
    Do první gólové situace se dostal i pražský tým! Z brejku po vhazování precizně poslal kotouč za záda Hrachoviny JAN KERN, čímž snižuje nepříznivý stav pro svůj tým. Asistence: Miroslav Dani.
     
    17:18
    U kotouče se drží brněnští inlinehokejisté. Jistotu posunu hlouběji do útočného pásma ale tentokrát nemají, navíc Pražany gól nabudil ještě k větší aktivitě.
     
    18:27
    Roller Storm právě vstřelil branku!
    A tu také využívají ke vstřelení druhé branky! Z rychlého brejku zahrozil JAKUB FRODL, jehož střela zcela jasně zaplula do Hrachovinovy branky. Asistence: Zdeněk Petráš.
     
    18:48
    Vyloučení v týmu IHC Roller Storm Praha (Jan Veselý – 1,5 min., sekání).
     
    19:04
    Ofsajdu se dopustil Zdeněk Kubica, díky čemuž se přerušila akce brněnského týmu. Naopak Mission Roller musel čelit krátkému náporu domácího Stormu, byť ani ten se k výraznější střele nedostal.
     
    19:48
    Brno právě vstřelilo branku!
    Brňané využívají i svou druhou přesilovku a po dlouhé kombinaci v útočném pásmu umístil kotouč do branky Martina Hausera DOMINIK HRACHOVINA. Asistence: Zdeněk Kubica, Jan Dufek.
     
    19:48
    Domácí v plném počtu.
     
    20:55
    Hra čtyři na čtyři zatím o něco více svědčí hráčům brněnského týmu, který se stále drží v prostoru těsně před Hauserem. Tentokrát mu však činí problém zakončení, což naopak dává šanci Roller Stormu.
     
    23:25
    V závěru druhé čtvrtiny se drží u kotouče domácí tým, který se ještě snaží dostat do akce.
     
    24:00
    Druhá čtvrtina skončila.
     
    Druhá čtvrtina je u konce. Oproti té první přinesla o poznání vyrovnanější hru, ve které padly na každé straně dvě branky. Díky tomu si ovšem Brňané stále drží dvoubrankový náskok.
     
    24:01
    Začala třetí čtvrtina.
     
    24:24
    Roller Storm právě vstřelil branku!
    Domácí se po úvodním vhazování dostali do střelecké situace, ze které také snížili! Po rychlé kombinaci uklidil kotouč do branky FILIP NOVÁK. Asistence: Zdeněk Petráš, Jan Veselý
     
    25:14
    Vyloučení v týmu Mission Roller Brno (Marek Göndör – 1,5 min., podrážení).
     
    25:49
    Roller Storm právě vstřelil branku!
    A je vyrovnáno! Přesilovkovou akci po velmi dlouhé kombinaci ukončil úspěšnou trefou JAKUB FRODL. Asistence: Miroslav Dani, Jan Kern.
     
    26:26
    Roller Storm právě vstřelil branku!
    Pražané otáčejí zprvu velmi nepříznivý vývoj utkání! Odražený kotouč převzal JAKUB FRODL, který tím pádem kompletuje svůj hattrick! Bez asistence.
     
    26:58
    Vyloučení v týmu Mission Roller Brno (Pavel Strýček – 1,5 min., hákování).
     
    28:02
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu IHC Roller Storm Praha (Jan Kern – 1,5 min., podrážení).
    Vyloučení v týmu IHC Roller Storm Praha (Filip Bílek – 1,5 min., hákování).
     
    28:45
    To byla velmi nadějná akce v podání Dominika Hrachoviny! Brněnský útočník se ocitl v útočném prostoru zcela sám a z mezikruží také vypálil. K jeho smůle mu ale kotouč sjel po holi a zamířil se to vedle pravé tyče, přičemž se tvrdě odrazil o mantinel.
     
    29:08
    Brňané ovšem stále pokračují ve vlastní kombinaci v útočné třetině. Od vystřelení jim ale obrana Roller Stormu brání seč ji síly stačí.
     
    30:13
    Brno právě vstřelilo branku!
    Je znovu srovnáno! Na hranici kruhu se dostal ke kotouči ZDENĚK KUBICA, který trefou těsně nad betony pražského gólmana vrací svůj tým do hry. Asistence: Pavel Strýček.
     
    30:33
    Pražané se pokusili o výjezd ven z obranné třetiny. Namísto toho si ovšem kotouč pro sebe ukořistil Marek Göndör, který se sice zpočátku vrátil hlouběji do středu pole, o to důraznější útok svého týmu však zahájil.
     
    31:32
    O střelu bekhendem do zacloněného výhledu Hausera se pokusil Dominik Hrachovina. Výsledkem všeho však byl jen protiútok Roller Stormu.
     
    32:01
    Po pravém křídle se na další útočnou výpravu vydal Václav Klindera. Před brankou ovšem neměl nikoho, komu by dokázal nahrát, čímž byla celá akce odsouzena k zániku a Brňané se vydali do protiútoku.
     
    33:10
    Vyloučení v týmu IHC Roller Storm Praha (Zdeněk Petráš – 1,5 min., sekání).
     
    33:18
    Další přesilovka znamená další sevření kotouče brněnskými hráči. Ti se stále pokoušejí o udržení v útočném pásmu a následně i vystřelení.
     
    34:05
    Brno právě vstřelilo branku!
    Využitím další přesilovky jdou Brněnští do vedení! Odražený kotouč po rychlé souhře převzal PAVEL STRÝČEK, který neváhal ani nejmenší okamžik a poslal ho za záda gólmana Roller Stormu.
     
    35:16
    Kotouč stále patří brněnským inlinehokejistům, kteří pokračují ve svém útočném snažení.
     
    35:33
    Brno právě vstřelilo branku!
    A díky tomu ještě v samém závěru třetí čtvrtiny navyšují své vedení! O to se po rychlém protiútoku středem pole postaral ROMAN SKÁCEL. Asistence: Zdeněk Kubica
     
    36:00
    Třetí čtvrtina skončila.
     
    I třetí čtvrtina pokračovala ve velmi vyrovnaném, ofenzivním duchu, byť tedy místy měl Roller Storm převahu. Ovšem Brňané si stále drží svůj dvoubrankový náskok, přestože nyní chvíli i svému soupeři podlehli.
     
    36:01
    Začala čtvrtá čtvrtina.
     
    36:16
    Z úvodního brněnského rozjezdu se ke kotouči dostal Filip Bílek, který se s ním udržel v útočném prostoru.
     
    37:00
    Brno právě vstřelilo branku!
    Přesto své vedení navyšuje tým z Brna! Po krásné kombinaci poslal kotouč z bezprostřední blízkosti pravé tyče do branky DOMINIK HRACHOVINA. Asistence: Jan Dufek.
     
    37:43
    Velmi drze si na přejezdu do útočného pásma počínal Jan Kern. Mladý útočník ovšem prováhal díky sevření ideální příležitost k prověření gólmana Hrachoviny a zastavil se až o mantinel.
     
    38:34
    Po zastavení kotouče Janem Veselým se Storm dostal do útoku.
     
    39:10
    Roller Storm právě vstřelil branku!
    Pražané snižují opět na rozdíl dvou branek! JAN VESELÝ převzal odražený kotouč přímo od hokejky gólmana, který také z první poslal velmi rychle do odkrytého prostoru u pravé tyče Hrachovinovy svatyně. Asistence: Filip Novák.
     
    39:52
    Pražané se stále drží v útočné třetině. Jan Veselý vyslal v mezikruží do zakončení Jakuba Frodla, ovšem ten díky sevření hned dvěma protihráči nakonec kotouč na Hrachovinu vyslat nedokázal.
     
    41:04
    Brno právě vstřelilo branku!
    Do samostatného kombinačního útoku se dostal JIŘÍ DROBNÝ ve spolupráci se Zdeňkem Kubicou. Po ní dokázal zcela přesně uklidit kotouč k levé tyči branky Stormu. Asistence: Zdeněk Kubica.
     
    42:02
    O další zakončení brněnského týmu se postaral Jan Dufek. Proti jeho střele z levé strany ale dokázal Martin Hauser včas zakročit a udržet jej ve své lapačce.
     
    42:35
    Hráči Roller Stormu dělají maximum pro zmírnění nepříznivého stavu. Nejdříve si Jan Veselý obkroužil brněnskou branku, načež zpoza ní poslal kotouč na modrou, kde stál Václav Klindera. Jeho dělovka činila Hrachovinovi trochu potíže, přesto si s ní nakonec poradit dokázal.
     
    43:15
    Ke kotouči se znovu dostali brněnští inlinehokejisté, kteří se na několikrát pokoušejí o průnik na soupeřovu branku. Vždy z toho ale nakonec vyjde odražení kotouče k jejich brance a tedy i znovuzahájení akce.
     
    44:41
    Jen velmi těsně netrefil Zdeněk Kubica křižnou střelou na vzdálenější tyč branku Roller Stormu. Dostal se do ní pod dosti velkým úhlem, čímž ji také přestřelil.
     
    46:01
    Václav Klindera se zmocnil kotouče, který dokázal vyvézt do útočného prostoru. K zakončení se posléze dostal Jakub Frodl, ovšem jeho střelu srazil ještě jeden z obránců Mission Rolleru.
     
    47:21
    Po Dufkově zaváhání se opřel do střely Marek Göndör, ovšem i jeho střela byla zblokována.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! V prvním utkání trochu překvapivě bere tři body brněnský tým, který ještě dokázal navýšit své vedení a získal tři body díky tříbrankovému rozdílu.
     
    Již za půlhodinu pokračuje dění dalším zápasem, v němž Brňany pro změnu prověří Prague Rats. Na toto utkání vás také zvu a mile rád vás jím provedu. (13:28:40)

    Vít Trubička

    Branky a nahrávky: 17. Kern (Dani), 19. Frodl (Petráš), 25. Novák (Petráš, Veselý), 26. Frodl (Dani, Kern), 27. Frodl, 40. Veselý (Novák) – 3. Dufek (P.Hrachovina), 8. Dufek (Kubica, Strýček), 16. Skácel (Strýček), 20. D.Hrachovina (Kubica, Dufek), 31. Kubica (Strýček), 35. Strýček (Hrachovina), 36. Skácel (Kubica), 37. Hrachovina (Dufek), 42. Drobný (Kubica)


    IHC Roller Storm Praha: Hauser (Škubal) – Novák, Bílek (A), Dani, Petráš, Kern, Frodl (C), Matějček, Veselý, Klindera.
    Mission Roller Brno: Hrachovina P. (Chvátal) – Kazlepka, Göndör, Sedláček, Strýček, Hrachovina D., Dufek, Skácel, Drobný, Kubica
    thejrc.org