Roller Storm – Brno 6:9 (kon.) | ILHK Hr. Králové – Černošice 4:7 (kon.) | IHC Olomouc – IHC Kladno 5:2 (kon.)
IHC Nový Jičín – Uh. Brod 11:4 (kon.) | IHC Přerov – Devils Zlín 13:4 (kon.) | IHC Prague Rats – Brno 8:5 (kon.)
Roller Storm – HC Boskovice inline 6:8 (kon.) | IHC Nový Jičín – Devils Zlín 12:6 (kon.) | IHC Přerov – Uh. Brod 15:3 (kon.)
ILHK Hr. Králové – IHC Kladno 6:4 (kon.) | IHC Olomouc – Černošice 11:3 (kon.) | IHC Prague Rats – HC Boskovice inline 9:3 (kon.)
konec
IHC Roller Storm Praha
6:8 (2:2, 2:3, 2:2, 0:1)
HC Boskovice inline
Sobota 04.05.2019, 16:00 • SH Jižní Město, Praha • STILMAT extraliga inline hokeje • 1. kolo
Partner:
     
    Dnešní utkání je u konce! Roller Storm i podruhé jen velmi těsně přišel o tříbodový zisk, tentokrát o pouhé dvě gólové trefy. Naopak Boskovice se mohou radovat z první výhry hned v prvním utkání letošního ročníku. (17:23:57)
     
    Konec zápasu.
     
    47:20
    Díky tomu se Jan Veselý pokouší řadou pokusů ostřelovat boskovickou branku.
     
    46:56
    Roller Storm to zkouší bez gólmana!
     
    46:52
    Oddechový čas pro domácí.
     
    46:10
    Hráči Stormu stále kombinují na útočné polovině a snaží se ještě něco udělat s výsledkem. Samotná střelba je ovšem nad jejich síly a málokdy se k ní odhodlávají.
     
    44:34
    Zdeněk Petráš se pokusil procedit kotouč zpoza soupeřovy branky někomu na zakončení. Po nějaké době dokázal najít Jana Kerna, ovšem před ním stálo několik hráčů Boskovic, kteří střelu zblokovali.
     
    43:25
    U své branky se ke kotouči dostal Roller Storm. Ten neváhal ani vteřinu a záhy se vydal na útočnou výpravu. Z ní se domácí dokázali přesunout a následně i usadit v útočném pásmu.
     
    41:51
    Tak to byla velká akce v podání Václava Klindery! Po svém úspěšném výjezdu do útočného pásma se dostal v mezikruží k zakončení! V klíčovém momentu ale přestřelil branku.
     
    41:35
    Domácí v plném počtu.
     
    40:37
    Zdeněk Petráš v rychlosti ubránil kotouč před Tadeášem Králem a nasměroval do kontru po křídle Filipa Bílka. Ovšem ani ten nedokázal přesně zakončit na boskovickou branku a naopak Storm musel čelit dalšímu výpadu hostí.
     
    40:05
    Vyloučení v týmu IHC Roller Storm Praha (Jan Veselý – 1,5 min., faul kolenem).
     
    39:56
    Boskovice právě vstřelily branku!
    DAVID ŠEBEK se utrhl výrazně v útočném pásmu a zcela sám se vydal přes celou délku hrací plochy a poslal svůj tým do dvoubrankového vedení! Bez asistence.
     
    38:12
    Přesto se po nějaké době dostal puk do sevření hráčů boskovického týmu. Hosté se díky tomu dostali do určitého množství šancí, z nichž ale nic nevytěžili a naopak museli čelit protiútoku Stormu.
     
    37:31
    Pro kotouč se do prostoru k vlastní brance vrátil Jakub Frodl, který následně rozehrál útočnou situaci proti soupeřově brance.
     
    36:20
    První nájezd po pravé straně zkusil Jan Kern. Útočník Roller Stormu ovšem z této příležitosti přímo nic nevytěžil, byť tedy udržel svůj tým na dostřel v útočném pásmu.
     
    36:01
    Začala čtvrtá čtvrtina.
     
    Třetí čtvrtina pokračuje v duchu třetin předchozích, díky čemuž padly na každé straně vždy dvě trefy a Boskovice stále vedou o jediný gól.
     
    36:00
    Třetí čtvrtina skončila.
     
    35:20
    Boskovice právě vstřelily branku!
    A je z toho další trefa pro Boskovice! Z rozehrávky ve středním pásmu zahrozil NIKLAS KÜLZER, který si sjel do pásma a k pravé straně uklidil kotouč. Asistence: Lukáš Šmíd
     
    34:44
    Storm dokázal ubránit velký nápor Boskovic na svou branku. Tadeáš Král se tím pádem musel vrátit na vlastní stranu a tam znovu rozehrát.
     
    31:37
    Vyloučení v týmu HC Boskovice inline (Jiří Šmahel – 1,5 min., podrážení).
     
    30:03
    Roller Storm právě vstřelil branku!
    Záhy je ovšem zase srovnáno! Ihned po vhazování se vydal do útoku ZDENĚK PETRÁŠ, který svou trefou zaskočil nepřipraveného Külzera. Asistence: Václav Klindera.
     
    29:56
    Boskovice právě vstřelily branku!
    Přesto se nakonec Boskovice dostaly do šance! Z ní poslal kotouč pod horní víko TADEÁŠ KRÁL! Asistence: Marek Pilát.
     
    29:31
    Jan Kern si dokázal vybojovat kotouč pro sebe.
     
    28:02
    Marek Pilát velmi pomalu posunul kotouč doprava na Filipa Krále, což ovšem záhy nasměrovalo Boskovice k další útočné příležitosti.
     
    26:37
    Svým obranným zákrokem zabránil Filip Novák od bezprostředního pokračování boskovické akce. Přesto se Moravané v útočném pásmu udrželi, byť tedy bez výraznějšího ohrožení Hauserovy branky.
     
    24:23
    Roller Storm právě vstřelil branku!
    Série rychlých nahrávek v útočném pásmu vrací Šmahela na hrací plochu. Domácí Storm rozhodil obranu Boskovic a díky VÁCLAVU KLINDEROVI se opět vrací do hry. Asistence: Zdeněk Petráš, Jan Veselý.
     
    24:01
    Začala třetí čtvrtina.
     
    Počátek druhé čtvrtiny patřil Boskovicím, na což ovšem domácí Storm dokázal v závěru zareagovat a snížit nepříznivý stav na jedinou branku.
     
    24:00
    Druhá čtvrtina skončila.
     
    23:56
    Vyloučení v týmu HC Boskovice inline (Jiří Šmahel – 1,5 min., napadení).
     
    22:36
    Roller Storm právě vstřelil branku!
    Byť Veselého průnik nevyšel, ten další v podání MARTINA MATĚJČKA již ano. Nájezd z levé strany dokázal v souboji jeden na jednoho přesně poslat za Külzerova záda a snížit na rozdíl jediné branky. Asistence: Jakub Frodl.
     
    22:01
    Z dlouhé souhry Boskovic před svou brankou nakonec dokázal vybruslit Jan Veselý.
     
    20:21
    O střelu z otočky se pokusil Miroslav Dani. Ve velké rychlosti ovšem nastřelil pouze obránce stojícího před ním, díky čemuž se Boskovice dostaly do protiútoku.
     
    19:28
    Roller Storm právě vstřelil branku!
    Brejky však vycházejí i hráčům Roller Stormu! Zcela sám se vyřítil na branku Külzera JAN KERN, který zcela přesně našel volnou skulinu v boskovické svatyni. Bez asistence.
     
    18:30
    Boskovický tlak v útočném pásmu pokračuje i nadále. Moravané se neustále dostávají do brejků, ovšem z nich nic zásadního vytěžit nedokázali.
     
    17:24
    Boskovice právě vstřelily branku!
    Střelecké hody Boskovic pokračují již třetí trefou v krátkém čase! Samostatný průnik velmi přesně využil NIKLAS KÜLZER, díky němuž už Boskovice vedou o tři branky. Bez asistence.
     
    16:31
    Boskovice právě vstřelily branku!
    Po vhazování se Boskovice dostaly k další gólové trefě! Do rychlému kontru se opřel TOMÁŠ MÜLLER, jehož zásluhou Boskovice vedou již o dvě branky. Asistence: David Šebek
     
    15:46
    Boskovice právě vstřelily branku!
    A je z toho další trefa v podání již dnes osvědčeného dua Šebek – Šmahel. Díky dlouhé kombinaci po celé ploše vystřelil nakonec DAVID ŠEBEK před branku a přesně zamířil. Asistence: Jiří Šmahel.
     
    14:44
    Jan Hasoň pomalu rozehrával od vlastní branky. Snaha se mu však vyplatila, neboť Boskovice se záhy vydaly do protiútoku.
     
    13:49
    Velmi nadějně si počínal Jan Kern v útočném pásmu. Nebyl však podporován žádným ze spoluhráčů, načež poslal kotouč zadovkou na Hausera.
     
    12:39
    Boskovičtí se drží stále v přesilovkové kombinaci. Z tlaku na branku Hausera ovšem nedokázali nic zásadního vytěžit, naopak obrana Stormu vrátila hru zpět.
     
    12:05
    Boskovický tým se stále drží u kotouče, s nímž se záhy přesunul do útočného pásma. Pokračuje tak i nadále v ostřelování branky.
     
    12:01
    Začala druhá čtvrtina.
     
    První čtvrtina dosti vyrovnaného utkání přinesla po dvou gólech na každé straně. Oběma týmům se nejvíce povedl vstup do utkání, ve kterých se přestřelovali. Domácí navíc dokázali srovnat ještě v závěru.
     
    12:00
    První čtvrtina skončila.
     
    11:26
    Storm se i přes nepříznivý početní stav drží v útočném pásmu.
     
    11:21
    Vyloučení v týmu IHC Roller Storm Praha (Zdeněk Petráš – 1,5 min., hákování).
     
    10:24
    Roller Storm právě vstřelil branku!
    I přes oslabení Roller Storm vyrovnává! ZDENĚK PETRÁŠ se utrhl do samostatného průniku, z něhož vyšší střelou velmi důrazně rozvlnil síť za zády Jana Külzera. Asistence: Martin Matějček.
     
    10:01
    Vyloučení v týmu IHC Roller Storm Praha (Jan Veselý – 1,5 min., hrubost).
     
    09:31
    Pozvolná boskovická rozehrávka od Niklase Külzera přinesla kýžené ovoce v podobě přesunu hostí před branku Hausera.
     
    08:17
    Boskovičtí pokračují ve svém tlaku na branku Martina Hausera. Ten se ovšem, spolu s obranou Stormu, drží velmi úspěšně a blokuje jakýkoliv náznak boskovického střeleckého zakončení.
     
    07:11
    Z mezikruží se pokusil vypálit Filip Bílek. Trefil ale pouze před ním stojícího obránce Boskovic, díky čemuž se hosté dostali do protiútoku.
     
    06:41
    Hosté v plném počtu.
     
    06:12
    Po křídle se vydal do útočného prostoru Miroslav Dani. Zde musel svádět tuhý boj o kotouč, nakonec se zde však udržel a vybojoval pásmo pro svůj tým. Jan Külzer se tím pádem musel držet na pozoru.
     
    05:29
    I ve vlastním oslabení vyzkoušel útočnou výpravu Niklas Külzer. Díky sevření dvojice protihráčů se ovšem k zakončení nedostal, namísto toho se Pražané vydali k vlastnímu protiútoku.
     
    05:11
    Vyloučení v týmu HC Boskovice inline (Filip Král – 1,5 min., sekání).
     
    04:40
    Po přidržení kotouče Filipem Novákem se dostal k zakončení od modré Jan Veselý. Útočník domácích ovšem minul.
     
    03:08
    Roller Storm právě vstřelil branku!
    Rychlá přestřelka v úvodu utkání pokračuje gólem Roller Stormu! Po kombinaci po vhazování dokázal natečovat kotouč do branky MARTIN MATĚJČEK. Asistence: Filip Bílek, Jan Veselý.
     
    02:30
    Boskovice právě vstřelily branku!
    A je z toho další gólová trefa! Jiří Šmahel si krásně najel do předbrankového prostoru, kde kolmicí doprava vyslal kotouč na DAVIDA ŠEBKA. Ten poté z první poslal puk přímo do branky. Asistence: Jiří Šmahel.
     
    02:09
    Kotouč se znovu dostal do boskovického sevření.
     
    00:56
    Boskovice právě vstřelily branku!
    Do vedení jde ovšem hostující tým! Odražený kotouč od gólmana si na svou hokejku převzal FILIP KRÁL, který ji také poslal přímo za Hauserova záda.
     
    00:42
    Kotouč se do branky pokusil doklepnout Filip Bílek.
     
    00:03
    První kotouč připadl Boskovickým. Hráči v zeleném ovšem o kotouč záhy přišli a Storm se vydal do protiútoku.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    IHC Roller Storm Praha: Škubal (Hauser) – Novák, Bílek (A), Dani, Petráš, Kern, Frodl (C), Matějček, Veselý, Klindera.

    HC Boskovice inline: Külzer J. (Martinčík) – Ošlejšek, Němec, Külzer N. – Müller, Šmahel, Král, Šebek (A), Král, Šmíd, Hasoň, Pilát, Antal (C).
     
    HC Boskovice inline

    Boskovický tým musí v letošní sezóně dosti zabrat, aby odvrátil loňský nezdar. Po základní části extraligy se Boskovice umístily na posledním, dvanáctém místě bez zisku jediného bodu. Spolu s kladenskými Čerty jim tak utekla účast v bojích play-off.
     
    IHC Roller Storm Praha

    Roller Storm v letošním ročníku obhajuje druhé místo v základní části a čtvrtfinálovou účast v play-off. Tam narazil na olomoucké Eagles, jímž podlehl v obou zápasech. Pro nadcházející ročník si Roller Storm také udržuje téměř identickou soupisku. Tu oproti minulé sezóně opustili jen obránce Jiří Dostál a útočník Martin Kadlec. Řady Roller Stormu místo nich rozšířil mladý útočník Miroslav Dani.
     
    Zdravím vás u prvního kola nového ročníku STILMAT extraligy inline hokeje. Sportovní hala na pražském Jižním Městě bude hostit střet mezi IHC Roller Storm Praha a HC Boskovice inline. Přeji příjemné počtení.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.

    Vít Trubička

    Branky a nahrávky: 4. Matějček (Bílek, Veselý), 11. Petráš (Matějček), 20. Kern, 23. Matějček (Frodl), 25. Klindera (Petráš, Veselý), 31. Petráš (Klindera) – 1. Král, 3. Šebek (Šmahel), 16. Šebek (Šmahel), 17. Müller (Šebek), 18. N.Külzer, 30. T.Král (Pilát), 36. N.Külzer (Šmíd), 40. Šebek


    IHC Roller Storm Praha: Hauser (Škubal) – Novák, Bílek (A), Dani, Petráš, Kern, Frodl (C), Matějček, Veselý, Klindera.
    HC Boskovice inline: Külzer J. (Martinčík) – Ošlejšek, Němec, Külzer N. – Müller, Šmahel, Král, Šebek (A), Král, Šmíd, Hasoň, Pilát, Antal (C)
    thejrc.org