Roller Storm – Brno 6:9 (kon.) | ILHK Hr. Králové – Černošice 4:7 (kon.) | IHC Olomouc – IHC Kladno 5:2 (kon.)
IHC Nový Jičín – Uh. Brod 11:4 (kon.) | IHC Přerov – Devils Zlín 13:4 (kon.) | IHC Prague Rats – Brno 8:5 (kon.)
Roller Storm – HC Boskovice inline 6:8 (kon.) | IHC Nový Jičín – Devils Zlín 12:6 (kon.) | IHC Přerov – Uh. Brod 15:3 (kon.)
ILHK Hr. Králové – IHC Kladno 6:4 (kon.) | IHC Olomouc – Černošice 11:3 (kon.) | IHC Prague Rats – HC Boskovice inline 9:3 (kon.)
konec
ILHK Hradec Králové
6:4 (2:1, 1:2, 2:0, 1:1)
IHC Čerti Kladno
Sobota 04.05.2019, 17:00STILMAT extraliga inline hokeje • 1. kolo
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Podruhé vás zdravíme z Třebechovic pod Orebem, kde budeme sledovat odpolední bitvu inline hokejistů Hradce Králové a Kladna. Oba týmy své úvodní zápasy prohrály – Hradec nestačil na Černošice 4:7, Kladno padlo 2:5 v Olomouci. Kdo oslaví první vítězství v novém ročníku Stilmat extraligy?
     
    Úvodní sestavy:

    ILHK Hradec Králové: Mahdal – M. Voženílek, Bezděk, Kuťák (A), Malík, A. Půlpán (C), Kastner, T. Půlpán (A), D. Voženílek, Netušil. Trenér: Zdeněk Karlík.

    IHC Čerti Kladno: Frolík – Petrus, Volráb, Balcar (A), Brém, Procházka, Slabý, Hulcr, Libovický (C), Kvapil, Hašek, Březina, Nekvinda. Trenér: Jan Petrus.

    Rozhodčí: Pechánek, Všetečka.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:52
    Hradečtí si vytvořili první zajímavou šanci zápasu. Po pravé straně prchnul dopředu David Malík a Martin Frolík musel rychle vykopnout pravý beton.
     
    01:42
    Čerti odpověděli protiútokem, který spustil útočnou lavinu. Před kladenským brankovištěm pak dorážel Daniel Voženílek s parťáky, nicméně Frolík kotouč znovu nepustil.
     
    02:41
    Puk zatím většinu času drží Hradečtí, Filip Kuťák teď po pěkném pasu zpoza branky napálil jen boční síť.
     
    02:52
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Jenže vedení se ujímají hosté, a to zase z bleskového protiútoku! Po levé straně našlápl obránce hokejové osmnáctky Ondřej Volráb a před brankovištěm pak vybídl volného TOMÁŠE BŘEZINU, který nemohl prázdnou klec minout – 0:1! Asistence: Ondřej Volráb, Petr Hašek.
     
    03:49
    Další gól mohl padnout na kterékoli straně. Zakončení Slabého vytáhl vyrážečkou Mahdal, na druhé straně pak Kuťákovu šanci famózně vytáhl Frolík. Volný puk mohl dorážet Daniel Voženílek, jenže zívající svatyni nepochopitelně minul!
     
    04:41
    Frolík je zatím hlavním hrdinou Středočechů. Po další hradecké akci zůstal téměř na čáře, přesto ramenem parádně vytáhl střelu Lukáše Bezděka.
     
    05:18
    Hradečtí sahají po vyrovnání, ale pořád nemůžou najít recept na Frolíka! Nutno říct, že Marek Voženílek i Bezděk ho teď spíš napálili, jejich střely šly doprostřed branky.
     
    05:52
    Čerti pravděpodobně nebudou svou taktiku měnit, jen vyčkávají na rychlé kontry a jinak jsou zatažení poblíž svého brankoviště. Samozřejmě se tedy vytahují k napadání, to by jinak neměli šanci hradeckou aktivitu přežít.
     
    06:34
    Hradec právě vstřelil branku!
    Teď už domácí po zásluze vyrovnávají skóre. Filip Kuťák si to namířil do situace dva na dva, jenže z té vytvořil přečíslení zadovkou na DANIELA VOŽENÍLKA. Bývalý juniorský reprezentant pak neomylně trefil bližší růžek – 1:1! Asistence: Filip Kuťák, David Malík.
     
    07:27
    Hradečtí byli před Frolíkem sami dva, jenže Lukáš Kastner si na něj nepřišel. Kladenský fantom pak vypíchl puk i kličkujícímu Aleši Půlpánovi, který by už jinak zakončoval asi do prázdné klece.
     
    08:09
    Neutuchající hradecká aktivita rezultuje v první přesilovou hru. Patrik Balcar (IKL) je vyloučen za sekání.
     
    08:33
    Filip Kuťák nejdřív z pravé strany mířil na druhý růžek, tam měl Frolík nastavené držadlo hole. Potom domácí špílmachr pro změnu udělal kličku na střed, jenže ani další střela gólem neskončila.
     
    08:59
    Daniel Voženílek z pozice obránce tvrdou ranou míjí, ale Hradec dál svírá soupeře v kleštích.
     
    09:24
    Daniel Voženílek nabil na tutovku Filipu Kuťákovi, jenže ten z pravé strany nezvedl puk dostatečně a napálil jen přesunutého Frolíka!
     
    10:03
    Hosté jsou kompletní, v závěru oslabení si s nimi zalaškoval Michal Mahdal, který se vydal puk rozehrát do rohu. Jen tak tak, že mu přispěchal na pomoc spoluhráč.
     
    10:40
    Domácí stále drží puk na hokejkách a plánují obrat ve skóre.
     
    10:53
    Ani Lukáš Bezděk ho nezařídil, pokus z levé strany na první růžek podle všeho zase vytáhl Frolík.
     
    11:10
    Hradec právě vstřelil branku!
    Jenže teď už je obrat na světě. Dva hráči znovu rozpohybovali kladenské beky a dozadu se svezl i Frolík, takže na přesně mířený pokus TOMÁŠE PŮLPÁNA do růžku stačit nemohl. Hodně podobný gól tomu prvnímu – 2:1. Asistence: Aleš Půlpán, Robin Netušil.
     
    11:31
    Čerti se provnili zakázaným uvolněním, které jsme tady v prvním utkání neviděli ani jedno.
     
    11:49
    Frolík se nenechal nachytat pokusem Daniela Voženílka z velkého úhlu. Jeho spoluhráč potom napálil kotouč do ochranné sítě, ale v inline hokeji se to netrestá.
     
    12:00
    První čtvrtina skončila.
     
    Hradečtí inline hokejisté byli v úvodní čtvrtině naprosto jasně lepším týmem a ačkoli po gólu Tomáše Březiny prohrávali, skóre po zásluze otočili. Přidat mohli ještě víc branek, ale v tom jim zabránil Martin Frolík. Zvednou se po pauze Čerti, nebo bude dominance domácích pokračovat?
     
    12:01
    Začala druhá čtvrtina.
     
    12:16
    Ani ofsajd není v inline hokeji moc častým prohřeškem, nyní se přihrávky přes červenou čáru dopustili Východočeši.
     
    12:59
    Čerti při své ojedinělé útočné snaze přišli o kotouč a teď se s ním mazlí domácí. Jen tak ho nebudou chtít dát z hokejky.
     
    13:53
    Tomáš Půlpán se vydal kupředu středem hracího pole, ale tam ho soupeři obklopili a domácí forvard neměl nárok.
     
    14:33
    Šance střídá šanci. Nejdřív Balcar v přečíslení tři na jednoho poslal přihrávku mimo, potom Frolík vypíchl puk Malíkovi. No a následně střílel z úhlu tuším kladenský kapitán Libovický a Michal Mahdal také musel podržet své mužstvo.
     
    15:22
    Další zbytečná chyba domácího týmu, tedy další přihrávka přes červenou čáru a ofsajd. Tohle na zevrubné taktické poradě v přilehlém restauračním zařízení mezi zápasy určitě neplánovali.
     
    15:48
    Hradečtí teď namazali puk na hokejku Janu Kvapilovi, ten ovšem ve vyložené šanci míjí! Netrefil se ani z dorážky z velkého úhlu.
     
    16:07
    Filip Kuťák zase na druhé straně netrefil kotouč před úplně prázdnou brankou!
     
    16:07
    Ale mohl za to i faul talentovaného košíkáře Ondřeje Volrába (IKL). Minuta a půl za sekání, druhá přesilovka pro Hradec.
     
    16:49
    Bude se hrát ve třech na obou stranách. Březina s Haškem sice nevyužili velkou možnost v oslabení, ale už předtím hákoval Lukáš Bezděk (IHK).
     
    17:01
    Hradec právě vstřelil branku!
    Víc prostoru na hrací ploše svědčilo domácímu šikulovi FILIPU KUŤÁKOVI, který sebevědomě projel z levé strany na střed a protože k němu nikdo nepřistoupil, zamířil na oblíbený růžek nad vyrážečkou Frolíka – 3:1! Asistence: Tomáš Půlpán.
     
    17:35
    Aleš Půlpán trefuje z brejku kladenskou tyč!
     
    18:03
    Hosté jsou kompletní a spoustí velký tlak. Kvapil svou tečovanou ranou míjí.
     
    18:18
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Už se zdálo, že Čerti se zkráceným zbytkem početní výhody nenaloží gólově, ale nakonec naložili! A byl to právě navrátilec z trestné ONDŘEJ VOLRÁB, který se zapojil do přesilovkového vzorce a přesnou střelou překonává Mahdala – 3:2. Asistence: Tomáš Libovický.
     
    19:10
    A je tu další komplikace pro domácí, legenda hradecké hokejové juniorky Lukáš Kastner (IHK) je vyloučena za krosček.
     
    19:52
    Patrik Balcar viděl na protějším růžku spoustu volného prostoru, ale střelou z levé strany branku míjí.
     
    20:20
    Středočeši se musí vrátit zpátky a vyklidit útočnou polovinu, chybí jim častější střelba.
     
    20:49
    Ani Lukáš Hulcr od pravého hrazení to nevytrhnul, trefil jen boční hradeckou síťku. Domácí hrají v plném počtu.
     
    21:18
    Hra je teď poměrně neurovnaná. Na jedné straně útočil Kastner, na druhé se nevedlo formaci Jana Kvapila. Kotouč proskákal do vlastnictví Michala Mahdala.
     
    21:36
    Nebezpečná šance Jiřího Nekvindy. Po křižném pasu mohl z pravé strany vyrovnat, ale neuspěl ani první střelou, ani dorážkou.
     
    22:03
    Mahdal teď roztleskal fanoušky krásným semaforem proti dělovce Aleše Petruse, jenž dokončoval Nekvindovu práci. Domácí brankář prostě věděl, kam to pošle.
     
    22:31
    Ani Daniel Procházka, který byl na levé straně naprosto osamocený, neprostřelil hradeckého brankáře. Ten má ve druhé čtvrtině mnohem víc práce.
     
    23:13
    Východočeši vracejí puk za svou branku a ještě se pokusí před přestávkou udeřit.
     
    23:42
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Místo toho ale hosté gólem do šatny vyrovnávají! A Michal Mahdal z něj nebude mít radost. Po pravé straně se vydal do útoku osamocený forvard PETR HAŠEK, natáhl ke střele na první tyčku a procedil ji Mahdalovou výstrojí do sítě – 3:3! Asistence: Ondřej Volráb, Patrik Balcar.
     
    24:00
    Druhá čtvrtina skončila.
     
    Trochu se nám opakuje scénář z dnešního prvního zápasu. Hradec jako by za stavu 3:1 přestal hrát, Kladno bylo ve druhé čtvrtině lepší a poměrně zaslouženě vyrovnalo skóre. Pojedeme tak od nuly.
     
    24:01
    Začala třetí čtvrtina.
     
    24:42
    Uvidíme, jestli se Hradečtí zase vrátí na koně. Tomáš Půlpán to zkusil sám po pravé straně, nicméně na první tyči nenašel volné místečko a Frolík přerušuje hru.
     
    24:51
    Vyloučení na obou stranách. Lukáš Bezděk a Jiří Nekvinda jsou shodně potrestání za vysokou hůl, což se nelíbí domácímu borcovi.
     
    25:28
    Čerti neuspěli z prvního útoku, teď drží puk domácí. Rychlý brejk ale nezvládli.
     
    25:52
    Kotouč je zašlápnut v rohu kladenského pásma, rozhodčí přerušují hru a bude se vhazovat po Frolíkově levici.
     
    26:15
    Středem se zkoušel mezi hradeckými zadáky probít Petr Hašek, nicméně si ukousl příliš velké sousto a Michal Mahdal ani nemusel zasahovat.
     
    26:49
    Haškovi nyní v dalším kontru ujel kotouč, potom ho na něj neprocpal Volráb.
     
    27:10
    Před kladenskou brankou dostal puk na stranu Daniel Voženílek. Chtěl si Frolíka rozhýbat a pak mu poslat kotouč na první tyč, ale tam mu nezbylo místečko.
     
    27:49
    Mahdal míří na střídačku, domácí hrají v ponechané výhodě.
     
    27:58
    Netrvala ale dlouho. Patrik Balcar (IKL) je vyloučen za hrubost, tahle přesilová hra domácích může být pro výsledek hodně důležitá.
     
    28:20
    Střelu Marka Voženílka ze zadních řad ještě někdo tečoval, ale Frolík i tak se štěstím zasáhl. Hosté vyhazují.
     
    28:41
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradečtí přesilovku využívají a berou si zpátky ztracené vedení! Lukáš Bezděk vrátil puk z levé strany krížem ALEŠI PŮLPÁNOVI, který se s ním vydal skrz dvojici bránících hráčů a potom ho neomylně zvedl do růžku. Poprvé nad lapačku – 4:3! Asistence: Lukáš Bezděk, Marek Voženílek.
     
    29:30
    Hned mohlo být zase vyrovnáno, ale Jan Kvapil neposlal svou teč do prostoru mezi třemi tyčemi.
     
    30:04
    Hašek s Volrábem jsou dneska poměrně dost vidět, teď druhý jmenovaný z první napálil nabídku parťáka po zemi do betonů připraveného Mahdala.
     
    30:06
    Nicméně vzápětí putuje na trestnou lavici Tomáš Půlpán (IHK) za sekání.
     
    30:48
    Čerti první střelou napálili jednoho ze svých, tu druhou některý z bránících hráčů odrazil do ochranné sítě a hra je přerušena.
     
    31:29
    Moc kombinace a málo střelby. Neboť kombinace je to nepřesná. Asi tak vypadá přesilovka Kladenských.
     
    31:59
    Hradec je kompletní. V závěru přesilovky nevyužil gólovou pozici Patrik Balcar, po jejím skončení pak dělovkou minul Tomáš Brém!
     
    32:34
    Čerti nicméně zůstávají u kotouče a chtějí vyrovnat.
     
    32:50
    Hradec právě vstřelil branku!
    Jenže ALEŠ PŮLPÁN je zásadně proti! Hradecký kapitán to teď provedl fantasticky, nikoho nehledal a přechytračil dvojici bránících soupeřů. Před Frolíkem pak kotouč zase libově zvedl do toho stejného růžku a je to 5:3! Asistence: Marek Voženílek.
     
    33:38
    Už to zase mohlo být o gól, domácí totiž osudově chybovali v rozehrávce. Březina přenechal puk Volrábovi, jehož střelu vytáhl Mahdal špičkou lapačky do břevna a pak do ochranné sítě!
     
    34:04
    Z rychlého protiútoku tři na dva zase nenašel místo u tyčky Patrik Balcar, Mahdal ho utěsnil na výbornou a pak zastavil i dorážku. Má hodně práce s udržením hradeckého vedení.
     
    34:58
    Neuvěřitelné, co se dá nedat! Další kiks v rozehře vystihl Patrik Balcar, jenž se dostal k volnému kotouči. Mahdala si stahovačkou poslal ke druhé tyčce, jenže pak neskutečně neposlal puk do prázdné branky, nýbrž do ochranné sítě!
     
    35:35
    Odpověď pasivnějších Východočechů chystal Daniel Voženílek, nicméně jeho přihrávka na parťáka neprošla.
     
    35:53
    A ještě Filip Kuťák mohl v přečíslení navýšit hradecké vedení, Frolík ho ale vychytal vyrážečkou.
     
    36:00
    Třetí čtvrtina skončila.
     
    Kladno pokračuje v dobrém výkonu, i ve třetí čtvrtině bylo o něco aktivnějším týmem, jenže brankář Michal Mahdal chytá výborně a domácí kapitán Aleš Půlpán vstřelil dva zatím rozdílové góly. Zvládnou ještě hosté ztrátu dotáhnout?
     
    36:01
    Začala čtvrtá čtvrtina.
     
    36:13
    Čerti měli jít na přesilovku po údajném faulu Lukáše Bezděka, ale Petr Hašek se přiznal, že se o nedovolený zákrok nejednalo. Tleskáme!
     
    37:28
    Po levé straně našlápl Filip Kuťák, svůj povedený slalom ale nezakončil přesnou střelou. Hradec pak spustil tlak, jedno přečíslení prováhal a v další situaci pálil přes beka Daniel Voženílek, nicméně Frolík si poradil.
     
    38:20
    Kuťák parádně přenechal puk znovu Danielu Voženílkovi. Jeho gólovou možnost zneškodnil Frolík, kotouč se pak snášel obloučkem za jeho záda, ale hosté ho zvládli v poslední chvíli odpálit!
     
    39:21
    Aleš Půlpán si chtěl vymodlit faul, nicméně marně. Jeho akce skončila po zásahu kladenské hole mimo branku.
     
    39:48
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Tak už jsou Čerti zase na dostřel! A znovu je gólu z pohledu domácích škoda. ALEŠ PETRUS totiž svůj pokus z vrcholu pravého kruhu procedil pod betonem Michala Mahdala až do sítě – 5:4. Asistence: Tomáš Libovický, Jan Kvapil.
     
    40:55
    Hosté pojedou trestné střílení!
     
    40:55
    Tomáš Půlpán je za sekání potrestán trestným střílením, ještě předtím se podrážením provinil Filip Kuťák.
     
    40:55
    Haškovu střelu Mahdal chytá a Hradec stále o gól vede!
     
    40:55
    Nicméně vzhledem k předešlému faulu Kuťáka jdou Čerti ještě na přesilovou hru.
     
    41:28
    Patriku Balcarovi se nezadařilo, tak museli hosté začít ze svého pásma. Jan Kvapil potom z levé strany na Mahdala nevyzrál.
     
    42:09
    Středočeši se v přesilové hře provinili ofsajdem, i když o tom ještě s rozhodčími diskutují.
     
    42:29
    Domácí jsou kompletní.
     
    42:44
    Kuťák se z trestné lavice vydal rovnou do šance, před Frolíkem ještě číhal na dorážku Tomáš Půlpán, ale kotouče se nedočkal.
     
    42:44
    Kladenská střídačka si vybírá oddechový čas.
     
    43:06
    Daniel Voženílek si pomohl volejbalově a vydal se dopředu, jenže zakončení či přihrávku prováhal a pak mu jeden z protivníků zezadu klepl do hokejky.
     
    43:55
    Hradec drží puk na hokejkách a logicky nikam nespěchá...
     
    44:08
    ...Aleš Půlpán pěkně prodloužil puk na Marka Voženílka, jeho bekhend ale Frolík zastavuje.
     
    44:31
    Hradec vyhazuje na icing, předtím měl dobrou pozici Aleš Petrus. Střelu z úhlu si ovšem Michal Mahdal pohlídal.
     
    45:12
    Domácí přišli o kotouč, i když to možná bylo s nedovoleným zákrokem. Čerti kombinují, co vymyslí?
     
    45:47
    Nevymysleli nic, taky si přihráli nepřesně. Kotouč vyletěl na trestnou lavici a vhazuje se poblíž naší kukaně časoměřičů.
     
    46:27
    Tvrdý souboj s Tomášem Půlpánem odnesl Aleš Petrus pádem na mantinel, na ploše to teď vře.
     
    46:45
    Po několika soubojích je právě Aleš Petrus (IKL) vyloučen za hákování a hostům se cesta za vyrovnáním hodně komplikuje. Ale v inlinu je možné všechno.
     
    47:07
    Ondřej Volráb vybojoval kotouč, ale jeho střelu domácí zblokovali a teď v klidu kombinují.
     
    47:30
    Hradec právě vstřelil branku!
    A zdá se, že máme rozhodnuto! Hradečtí se v početní výhodě vydali do přečíslení, které zakončil bekhendovou střelou MAREK VOŽENÍLEK a je to 6:4. Asistence: Robin Netušil.
     
    Konec zápasu.
     
    První vítězství nového ročníku si tedy připisují inline hokejisté Hradce Králové, kteří ztratili vedení 3:1, ale za stavu 3:3 je k úspěchu přiblížil dvěma góly Aleš Půlpán a Čerti se pak už znovu nedotáhli. Na své první body sezóny tak budou čekat.
     
    Od nás je to ze zimního stadionu v Třebechovicích pod Orebem všechno, zítra se tu Hradec ještě utká s Olomoucí. Pro dnešek příjemný zbytek soboty! (18:28:13)

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 7. D. Voženílek (Kuťák, Malík), 12. T. Půlpán (A. Půlpán, Netušil), 18. Kuťák (T. Půlpán), 29. A. Půlpán (Bezděk, M. Voženílek), 33. A. Půlpán (M. Voženílek), 48. M. Voženílek (Netušil) – 3. Březina (Volráb, Hašek), 19. Volráb (Libovický), 24. Hašek (Volráb, Balcar), 40. Petrus (Libovický, Kvapil)


    ILHK Hradec Králové: Mahdal – M. Voženílek, Bezděk, Kuťák (A), Malík, A. Půlpán (C), Kastner, T. Půlpán (A), D. Voženílek, Netušil. Trenér: Zdeněk Karlík.
    IHC Čerti Kladno: Frolík – Petrus, Volráb, Balcar (A), Brém, Procházka, Slabý, Hulcr, Libovický (C), Kvapil, Hašek, Březina, Nekvinda. Trenér: Jan Petrus.

    Rozhodčí: Pechánek, Všetečka.
    thejrc.org