Carolina – NY Islanders 5:2 (kon.) | St. Louis – Dallas 1:2 (kon.)
konec
Carolina Hurricanes
5:2 (1:1, 3:0, 1:1) Stav série: 4:0
New York Islanders
Sobota 04.05.2019, 01:10 • PNC Arena, Raleigh • Play-off NHL • Semifinále V. konference
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    Krásný den všem fanouškům NHL! Již dnes můžeme znát prvního účastníka finále konferencí. Carolina jede v play-off jako namazaný stroj a Islanders jsou krůček od vyražení. Čtvrté utkání mezi Canes a Isles začíná pár chvilek po jedné hodině ranní.
     
    HURRICANES 3:0 ISLANDERS

    SFVK1: Islanders 0:1 Carolina
    65. J. Staal (Niederreiter, Pesce)

    SFVK2: Islanders 1:2 Carolina
    14. Barzal (Lee, Eberle) – 41. Foegele (Wallmark, Mäenalanen), 42. Niederreiter (Teräväinen, Slavin)

    SFVK3: Carolina 5:2 Islanders
    7. Teräväinen (Slavin, Hamilton), 32. Faulk (Foegele, Staal), 51. Williams (Aho), 60. Teräväinen (Pesce, Staal), 60. Aho (Wallmark) – 9. Toews (Bailey, Eberle), 35. Bailey (Kühnhackl)
     
    NOVINKY Z KABINY

    - Petr Mrázek (CAR) se ve druhém utkání série zranil. Opět nebude chytat, ale byl již na ledě. "Až bude stoprocentní, tak ho vrátíme do hry," pronesl kouč Hurricanes Rod Brind'Amour.

    - Micheal Ferland (CAR) letos odehrál v play-off pouze tři duely a opět nebude hrát.

    - Kouč Trotz připustil, že ve čtvrtém utkání série může dojít ke změně v sestavě na každém postu. Včetně brankoviště.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Carolina Hurricanes: McElhinney (Nedeljkovic) – Slavin, D. Hamilton, Pesce, Faulk, H. Fleury, de Haan – Foegele, Aho, Williams – Niederreiter, J. Staal, T. Teräväinen – Svečnikov, Wallmark, B. McGinn – Martinook, McKegg, P. Brown.

    New York Islanders: Lehner (Greiss) – Pelech, Pulock, Leddy, Hickey, D. Toews, Mayfield – Komarov, B. Nelson, Jo. Bailey – Kühnhackl, Barzal, Eberle – Beauvillier, Filppula, Lee – M. Martin, Cizikas, Dal Colle.

    Rozhodčí: Sutherland, Kozari – Gibbons, Murray.
     
    Krásné ráno všem milovníkům zámořského hokeje! Zaplněná aréna v Raleigh vítá hráče obou celků, v Carolině panuje naprosto skvělá atmosféra. Pojďme na to!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Bouřlivou atmosférou začalo čtvrté utkání série. Islanders vyhráli vhazování a hned posílali kotouč za branku, kde se nyní bojuje o neposednou černou gumu.
     
    01:13
    Hosté se dostávali do pásma, ale tam se jim zakončit nepovedlo. Anders Lee byl ovšem faulován a Andrej Svečnikov inkasuje dvě minuty za hru vysokou holí.
     
    01:32
    Josh Bailey stál mezi kruhy, odkud vylepšoval pozici na levý kruh pro Jordana Eberleho. Ten se do kotouče svižně opřel, ale pozorného domácího brankáře neprostřelil!
     
    02:30
    Islanders právě vstřelili branku!
    Islanders ovšem pokračovali v dobré kombinační hře v přesilovce a dočkali se první branky! Devon Toews poslal od modré čáry puk do brankoviště, kde se u pravé tyčky prosadil mladičký MATHEW BARZAL! Asistence: Devon Toews a Jordan Eberle.
    02:30 Mathew BARZAL - 0:1
     
    03:14
    Ostrované mají v hlavách, že jim teče do bot a do utkání vstoupili opravdu skvěle. Domácí se zatím do ničeho nedostali a takhle to newyorskému celku sedí.
     
    03:50
    První útok domácího celku. Justin Williams přihrával od levého mantinelu k pravému kruhu, kde se ale nikdo ke kotouči nedostal. Stejný hráč byl následně faulován.
     
    04:02
    Vyloučení v týmu New York Islanders (Leo Komarov – 2 min., hrubost).
     
    04:44
    Carolina právě vstřelila branku!
    Domácí celek taktéž využívá přesilovku a podobným způsobem, jako Isles! SEBASTIAN AHO stál u pravé tyčky a dostrkal kotouč za záda Robina Lehnera! Je srovnáno a PNC Aréna je na nohou. Asistence: Teuvo Teräväinen a Justin Faulk.
    04:44 Sebastian AHO - 1:1
     
    05:29
    Rázem ale mohlo být opět veseleji na Ostrovech! Brock Nelson se šikovně obtočil kolem branky a zakončoval na první tyčku. Curtis McElhinney byl ovšem pozorný.
     
    06:33
    Anthony Beauvillier se dostával po levé straně do zakončení, ale branku se mu trefit nepovedlo. Mezitím se mimo hru do sebe lehce pustili Jordan Martinook a Scott Mayfield. Oba inkasují po dvou minutách.
     
    06:33
    Vyloučení v týmu Carolina Hurricanes (Jordan Martinook – 2 min., nafilmovaný pád nebo přehrávání).
    Vyloučení v týmu New York Islanders (Scott Mayfield – 2 min., hrubost).
     
    07:15
    Hraje se tedy ve čtyřech na obou stranách. Aktivnější je zatím domácí celek, ale ten to zkouší pomalu a moc neriskuje. Isles se ovšem v této hře ke kotouči nedostalo.
     
    07:45
    Až nyní přišla protiakce hostů. Mathew Barzal to na levém křídle vzal na sebe a svižně zakončoval. Obránce Jaccob Slavin ale jeho střelu srazil do ochranné sítě.
     
    08:11
    Anthony Beauvillier se po levé straně dostával do pásma, ale narazil na Faulka. Ten jej hitem poslal k zemi a u kotouče je tak opět domácí mužstvo.
     
    09:44
    Delší dobu se hraje bez přerušení a nyní se čekalo, co se stane. Calvin de Haan si najel do pásma Ostrovanů a jen nahazoval za branku. Canes hned napadají.
     
    10:39
    Na modré čáře se ke kotouči dostal hostující Ryan Pulock, ale jeho nahození se do branky nedostalo. To platilo i o opětovném pokusu pár sekund na to.
     
    11:49
    Stále se hraje několik minut bez přerušení. Domácí šli nyní ve třech do útoku, ale hosté to v oslabení zvládli a Canes nezakončili. Hra se hned obrací.
     
    12:45
    V další akci, kterou domácí celek vedl podél levého mantinelu, se píská ofsajd a po něm uvidíme komerční přestávku. Nadále platí stav 1:1, sledujeme rychlý a tvrdý hokej.
     
    Střely na branku: 2:6
     
    12:55
    Brock McGinn úžasným hitem poslal na mantinel Leddyho za brankou Lehnera, domácí publikum šílí. Isles se každopádně dostali ke kotouči a jdou do útoku.
     
    13:52
    Nino Niederreiter nyní dostával dlouhou přihrávku do útoku, ale tu se mu nakonec nepovedlo zpracovat. Píská se icing a vhazovat se bude před brankou McElhinneyho.
     
    14:22
    Hosté v útoku aktivně napadali a nechtěli pustit domácí celek do ničeho nebezpečného. Justin Faulk musel kotouč po mantinelu vyhodit jen do útočné třetiny.
     
    15:32
    Pokračovalo se aktivitou hostujícího mužstva. Nick Leddy dostal přihrávku před levý kruh, ale jeho svižná rána po ledě skončila jen na zadním mantinelu.
     
    16:11
    Andrej Svečnikov se z ničeho nic objevil v obrovské šanci! Ruský mladíček dostal přihrávku zpoza branky a u pravé tyčky svižně zakončoval. Robin Lehner ale předvedl skvělý zákrok.
     
    16:55
    Dvě velké šance a v nich Nino Niederreiter! První rána od levého mantinelu byla Lehnerem vyražena, následný bekhend před brankou skončil na břevně!
     
    17:40
    Na druhé straně dobře zasáhla dvojka Curtis McElhinney, která přerušila hru. V osmnácté minutě je stav stále nerozhodný, ale domácí nyní dvě obrovské šance spálili.
     
    Střely na branku: 4:8
     
    18:00
    Nick Leddy se dostával ke střele od modré čáry, ale ta byla před brankou zablokována. Domácí šli do protiakce a jeden z hráčů střílel z levého kruhu jen do betonu Lehnera.
     
    18:38
    Následně se dostal ke kotouči na modré obránce Justin Faulk, který to zkoušel po ledě. Jeho pokus ale neměl nebezpečné parametry a kotouč skončil za brankou.
     
    19:16
    Poté byli sice Islanders aktivní v útoku, ale nakonec je jejich snaha ukončena odpískáním icingu. Vhazuje se po pravici Robina Lehnera, do konce třetiny zbývají vteřiny.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První třetina je u konce a do kabin se jde za stavu 1:1. Hosté do utkání vstoupili aktivně a hned ve třetí minutě využil přesilovku Mathew Barzal. Canes ale dostali vzápětí stejnou výhodu a Sebastian Aho srovnal. Domácí mají více vyložených šancí, opticky je ale na ledě aktivnější tým z New Yorku.

    Střely na branku: 5:10
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:21
    Domácí celek dlouho vymýšlel, jak založí útok. Nakonec se to nepovedlo a po vyhození přes všechny čáry se přerušuje. Rozhodčí ale ukazují na středový kruh.
     
    20:28
    Hned po buly nahodili hokejisté Caroliny na branku a po zásahu Robina Lehnera se bude vhazovat po jeho levici.
     
    21:00
    Justin Williams se poté zmocnil kotouče a zpoza branky přihrával mezi kruhy, kde se ale jeden z domácích netrefil. Isles i tak ale vyhodili na zakázané uvolnění.
     
    21:30
    Andrej Svečnikov podruhé ve velké šanci nepřekonal Robina Lehnera v brance! Ruský útočník si najel středem hřiště před branku, ale hostující jednička chytá!
     
    22:11
    Carolina právě vstřelila branku!
    Canes ovšem naskočili do druhé třetiny naprosto fantasticky a zaslouženě se ujímají vedení! Sebastian Aho za brankou vybojoval kotouč a před brankou našel Warrena Foegeleho. Ten viděl u pravé tyčky volného TEUVO TERÄVÄINENA, jenž se do odkryté branky nemýlil! Asistence: Warren Foegele a Sebastian Aho.
    22:11 Teuvo TERÄVÄINEN - 2:1
     
    23:17
    Carolina právě vstřelila branku!
    Neuvěřitelně, jak domácí celek hraje a je stále blíže k postupu do finále konference! Střelu od modré čáry sice Robin Lehner zachytil, ale kotouč mu spadl k betonům a GREG MCKEGG jej poslal do branky! Asistence: Brett Pesce a Jordan Martinook.
    23:17 Greg MCKEGG - 3:1
     
    23:17
    Střídání v týmu New York Islanders: ze hřiště odchází Robin Lehner, přichází Thomas Greiss.
     
    23:58
    Leo Komarov se dostal před levým kruhem k volnému kotouči a poslal jej na branku. Curtis McElhinney byl ovšem připraven a extra zákrok předvádět ani nemusel.
     
    24:48
    Následně sváděli Lee a Faulk sprinterský souboj, který dopadl o něco lépe pro hostujícího hráče. Ten totiž dokázal vybojovat vhazování po levici domácího brankáře.
     
    25:38
    Islanders byli následně aktivní v útoku a do hry se mohou vrátit v přesilové hře. Brock McGinn dostává dvě minuty za hru vysokou holí proti Eberlemu, kterému vracel krosček.
     
    26:15
    Ostrované nenaskočili do své druhé přesilové hry ideálně. Canes nejdříve vyhodili a při zpětném získání pásma si hosté najeli jen do ofsajdového postavení.
     
    26:57
    Hosté poté delší dobu kombinovali, ale nakonec skvěle zapracoval všestranný Sebastian Aho. Ten u pravého hrazení vybojoval kotouč a poslal jej nakonec mimo pásmo.
     
    27:39
    Domácí v plném počtu.
     
    28:38
    Domácí bojovníci se dostali do útoku a Jaccob Slavin zakončoval od levého mantinelu. Thomas Greiss ale poprvé v utkání zakročil správně.
     
    28:51
    Carolina právě vstřelila branku!
    Tak to je pořádný fičák, domácí dávají třetí branku v první desetiminutovce druhé třetiny a Canes jsou jednou nohou v konferenčním finále! JUSTIN WILLIAMS dostal parádní žabku zpoza branky od Jordana Staala a ze vzduchu se mu povedlo zamířit přímo mezi betony Thomase Greisse. Asistence: Jordan Staal a Nino Niederreiter.
    28:51 Justin WILLIAMS - 4:1
     
    28:59
    Hned po vhazování se hosté dostali do útoku, ale Curtis McElhinney nahození od pravého mantinelu pohotově ukryl v lapačce a pokračovat se bude po komerční pauze.
     
    Střely na branku: 13:12
     
    29:13
    Puk před branku nyní dostával Nino Niederreiter, který se pokoušel tečovat nahození od levého mantinelu. Pátá branka v první polovině utkání ovšem nepřišla.
     
    29:54
    Domácí mohou pokračovat v aktivitě a ukázat něco ze své formy. Scott Mayfield si za brankou pomohl jasným nedovoleným bráněním a Canes mají přesilovku.
     
    30:13
    Justin Faulk hned na startu početní výhody zakončoval od modré čáry, ale jeho pokus se do branky nedostal. Isles se následně povedlo vyhodit mimo obranné pásmo.
     
    31:05
    Carolině se poté již nepovedlo dostat do útoku a Ostrované si v oslabení přihrávají. Canes mají k dispozici ovšem ještě jednu minutu přesilové hry k dispozici.
     
    31:34
    Na pravý kruh poté dostal nabito Andrej Svečnikov, jenž poslal na branku dělovku z první. Puk se ale nakonec do branky nedostal, zablokoval jej totiž bránící borec Isles.
     
    31:55
    Hosté v plném počtu.
     
    32:45
    Pokračuje se aktivitou domácího mužstva v útočné třetině. Carolina svého soupeře naprosto jasně přehrává a pomalým krokem míří mezi čtyři nejlepší celky!
     
    33:38
    Devon Toews dostal přihrávku na modrou čáru a do brankoviště poslal takovou žabičku. K vidění byly nějaké dorážky, ale domácí dvojka všechno přežila bez úhony.
     
    34:28
    Curtis McElhinney nyní úžasně zasáhl a PNC Aréna bouří! Matt Martin totiž dostal přihrávku k levé tyčce, ale přesouvající se McElhinney parádně zakročil a vysloužil si bouřlivý potlesk.
     
    34:47
    Po komerční přestávce se bude pokračovat třetí početní výhodou hostujícího mužstva. Nino Niederreiter si pomohl sekyrou a již odjíždí na lavici hanby.
     
    35:05
    Aktivně si do útočné třetiny najel aktivní obránce Devon Toews, jenž mezi kruhy zakončoval. Jeho pokus ale orazítkoval jen tyčku, která byla slyšet po celé aréně!
     
    35:56
    Aktivita Isles pokračovala a Barzal připravil další střelecký pokus pro Toewse. Ten zakončoval svižně na modré čáře, ale trefil jen obětavého domácího hráče před brankou.
     
    36:48
    Domácí v plném počtu.
     
    37:09
    Anthony Beauvillier se pral o kotouč na pravé straně a nakonec jej vybojoval. Z úhlu to trochu se štěstím zkoušel bekhendově a Curtis McElhinney musel nakonec zády zasahovat.
     
    37:40
    Po další komerční přestávce uvidíme další přesilovou hru. Casey Cizikas si pomohl nedovoleně a za hákování je vyloučen na dvě minuty. Navýší Carolina své vedení na čtyři branky?
    Carolina trhá rekordy. Tolik lidí nikdy na domácím zápase Canes nebylo

     
    38:12
    K odraženému kotouči před brankou se dostal Justin Faulk, který se před Greissem dostal ke dvěma pokusům bekhendem. Německý brankář ale parádně zakročil!
     
    39:16
    Nino Niederreiter ztratil helmu, a tak chvilku hrál jako za starých časů. Zkoušel to z pravého kruhu po ledě, ale jeho pokus byl zablokován betony Greisse.
     
    39:38
    Právě švýcarský útočník poté připravil střeleckou pozici pro Svečnikova, ale ten na pravém kruhu opět neprostřelil bránící hráče před sebou. Islanders jsou ovšem již v plném počtu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Třígolová třetina, která nám napověděla o vítězi utkání, je u konce! Carolina se do toho opřela a předvedla další parádní výkon. Teuvo Teräväinen, Greg McKegg a Justin Williams se v první desetiminutovce prosadili a poslali svůj celek jednou nohou do konferenčního finále. Najdou Isles síly a vrátí se do utkání?

    Střely na branku: 17:16
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:18
    Hosté se hned na startu třetiny pokoušeli dostat do útoku, ale úspěšní nebyli. Brock Nelson vybojoval kotouč na modré čáře, ale píská se ofsajd.
     
    40:59
    No, Islanders to nebudou mít lehké. Musí vstřelit tři branky a navíc proti nim je celý stadion, který fandí naprosto parádně. Andrej Svečnikov nyní za brankou vybojoval puk, ale v akci nepokračoval.
     
    42:19
    Pokračovalo se bez přerušení, které přišlo až nyní. Kotouč skončil mimo ledovou plochu a pokračovat se bude ve středu ledové plochy.
     
    42:49
    Thomas Greiss musel být nyní pozorný proti nahazovanému kotouči ze střední třetiny. Německý brankář ovšem kotouč viděl a po zákroku jej poslal do rohu, hrají Isles.
     
    43:56
    Nyní se domácím moc nepovedlo rozjet útočnou akci. Nahození bekhendem se doklouzalo za branku Greisse a píská se icing.
     
    44:36
    Lucas Wallmark nyní jen prodloužil přihrávku do útočné třetiny. Puk se dostal za branku Islanders, kam se sjíždí hráči obou celků. Carolina hraje hodně takticky.
     
    45:02
    Leo Komarov si u střídaček počínal hodně neopatrně a hokejkou nakonec zasáhl McGinna do obličeje. Domácí si tak zahrají další početní výhodu.
     
    45:32
    Justin Williams si sjel před brankou a u pravé tyčky si pokoušel vyměnit kotouč s Ahem. Domácí veterán ale zpětnou příhru nedostal a Islanders se povedlo vyhodit.
     
    46:31
    Domácí hrají již chytře a nikam se neženou. Po pomalé kombinaci si sjel až před branku Hamilton, ale ten nezakončil. Na druhé straně v oslabení zakončoval Nelson, ale McElhinney byl připraven.
     
    46:55
    Casey Cizikas byl dalším hráčem v oslabení, který se pokoušel zdramatizovat utkání. Hostující útočník šel do kličky před brankou, ale tu nezakončil nakonec!
     
    47:03
    Hosté v plném počtu.
     
    48:00
    Ke kotouči se na pravém kruhu dostal Jordan Eberle, jenž zakončoval z otočky. Kotouč letěl po ledě k levé tyčce, ale betony McElhinneyho skvěle zakročily!
     
    48:52
    Po menším tlaku hostů se pokoušel zahrozit Nino Niederreiter. Ten se po pravé straně dostal do útoku a na kruhu kotouč zasekával. Ten mu ujel a švýcarský střelec upadl.
     
    49:31
    Josh Bailey se po nepřesné domácí rozehře zpoza branky dostal před brankovištěm ke kotouči a zakončoval. Šlo o takovou technickou ránu nad lapačku, ale McElhinney vytáhl další parádní zákrok!
     
    Střely na branku: 18:21
     
    49:36
    Hra je přerušena poté, co se za pusu drží Adam Pelech. Ten dostal kotouč do obličeje a pokračovat se bude po jeho ošetření. Půjde nejspíše jen o menší tržnou ránu.
     
    50:47
    Hosté se opět dostali do aktivní hry před brankou Canes. Jordan Eberle nakonec střílel mezi kruhy a Curtis McElhinney nic neviděl. Puk ale skončil jen na zadním hrazení.
     
    51:30
    Mathew Barzal v pokračujícím snažení připravil střeleckou pozici pro Michaela Dal Collea. Nováček v play-off zakončoval, ale jeho rána šla jen do středu branky.
     
    Střely na branku: 18:21
     
    51:36
    Josh Bailey dostal hned po vhazování nabito na modrou čáru, odkud svižně a tvrdě zakončoval. Curtis McElhinney ale předvedl další pohotový zákrok.
     
    52:02
    U levého mantinelu se otočil Jordan Eberle, který zakončoval na první tyčku. Curtis McElhinney byl ovšem připraven a pokus kanadského útočníka vyrazil.
     
    53:00
    Domácím fanouškům začíná být čím dál tím více jasné, že postup je už jen formalita. PNC Aréna si konec utkání užívá a brzy bude vyhledávat soupeře pro finále konference.
     
    53:40
    Islanders jsou aktivní v útočné třetině, kde se jim ale nevede nějak závažně zatěžovat McElhinneyho v brance. Newyorské mužstvo už nemá navíc moc času na srovnání stavu.
     
    54:36
    Po delší době se ukázali také domácí. Jordan Staal střílel od modré čáry, ale jeho svižná rána po ledě skončila jen na betonu pozorného Greisse v brance Isles.
     
    55:05
    Hosté si následně najeli před McElhinneyho, který ale pohotově ukryl kotouč ve své výstroji a přerušuje se. Vrátím se po komerční pauze, do konce duelu zbývá necelých pět minutek.
     
    Střely na branku: 19:24
     
    55:13
    Carolina právě vstřelila branku!
    Justin Faulk po vhazování skvěle vystoupil a vybojoval kotouč. Následně jej domácí obránce předložil pro ANDREJE SVEČNIKOVA, jenž dobře zamířil k levé tyčce a stoprocentně potvrdil postup Caroliny do finále konference! Asistence: Justin Faulk.
    55:13 Andrej SVEČNIKOV - 5:1
     
    55:50
    Nyní se to bude jen dohrávat. Domácí aréna šílí a hráči v černých dresech si aktuální situaci pořádně užijí. Isles se ještě snaží, ale nejspíše to nikam nepovede.
     
    56:46
    Hosté kombinovali v útočné třetině, ale nakonec byla pro posunutou branku přerušena hra. Pokračovat se bude po levici McElhinneyho, jenž parádně zastupuje zraněného Mrázka.
     
    57:32
    Carolina se dobře brání a PNC Aréna již tleská vestoje šesté výhře Caroliny v řadě! Canes baví NHL a od příštího týdne si zahrají o finále Stanley Cupu, kde byli naposledy v roce 2006.
     
    58:51
    Islanders právě vstřelili branku!
    Curtis McElhinney dnes chytá skvěle, ale nyní si vybral opravdu slabou chvilku. Obdržená branka ovšem nic nezmění na postupu Caroliny do dalšího kola. BROCK NELSON si najel mezi kruhy a jeho rána domácí dvojce vypadla, kotouč se následně doklouzal do branky. Asistence: Scott Mayfield a Devon Toews.
    58:51 Brock NELSON - 5:2
     
    Konec zápasu.
    V Raleigh se slaví postup do finále konference
     
    Je dobojováno, Carolina nadále udivuje NHL a po čtyřech duelech vyřazuje New York Islanders. Canes jsou ve finále Východní konference!

    Mathew Barzal sice otevřel skóre a poslal v existenčním zápase Islanders do vedení. Následovalo ovšem pět branek do sítě Ostrovanů, postupně se prosadili Sebastian Aho, Teuvo Teräväinen, Greg McKegg, Justin Williams a Andrej Svečnikov. Skóre utkání pak uzavřel nic neřešícím zásahem Brock Nelson.

    Střely na branku: 21:28
    Konečný stav série: 4:0
    Carolina v letošním play-off neprohrála jediný domácí duel!
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Teuvo Teräväinen (CAR) 1+1
    2. Sebastian Aho (CAR) 1+1
    3. Curtis McElhinney (CAR) 26 zák., 2 góly, 92,9%
     
    Československá stopa v utkání:
    Petr Mrázek (CAR) – zraněn, do utkání nezasáhl
     
    Ode mě je to vše. Díky za pozornost a zase někdy u NHL na počtěnou! (03:50:02)

    David Panuška

    Branky a nahrávky: 5. Aho (T. Teräväinen, Faulk), 23. T. Teräväinen (Foegele, Aho), 24. McKegg (Pesce, Martinook), 29. Williams (J. Staal, Niederreiter), 56. Svečnikov (Faulk) – 3. Barzal (D. Toews, Eberle), 59. B. Nelson (Mayfield, D. Toews)


    Carolina Hurricanes: McElhinney (Nedeljkovic) – Slavin, D. Hamilton, Pesce, Faulk, H. Fleury, de Haan – Foegele, Aho, Williams – Niederreiter, J. Staal, T. Teräväinen – Svečnikov, Wallmark, B. McGinn – Martinook, McKegg, P. Brown.
    New York Islanders: Lehner (24. Greiss) – Pelech, Pulock, Leddy, Hickey, D. Toews, Mayfield – Komarov, B. Nelson, Jo. Bailey – Kühnhackl, Barzal, Eberle – Beauvillier, Filppula, Lee – M. Martin, Cizikas, Dal Colle.

    Rozhodčí: Sutherland, Kozari – Gibbons, Murray

    Diváci: 19 495
    Carolina 4 0 NY Islanders
    #1 Sobota 27.04.2019 • 01:05
    NY Islanders - Carolina 0:1 po prodl.
    #2 Neděle 28.04.2019 • 21:20
    NY Islanders - Carolina 1:2
    #3 Čtvrtek 02.05.2019 • 01:00
    Carolina - NY Islanders 5:2
    #4 Sobota 04.05.2019 • 01:10
    Carolina - NY Islanders 5:2
    thejrc.org