Empoli – Fiorentina 1:0 (kon.) | Lazio – Atalanta BC 1:3 (kon.) | Parma – Sampdoria 3:3 (kon.)
Sassuolo – Frosinone 2:2 (kon.) | Janov – AS Řím 1:1 (kon.) | Neapol – Cagliari 2:1 (kon.)
konec
SSC Neapol
2:1 (0:0)
Cagliari Calcio
Neděle 05.05.2019, 20:30 • Stadio San Paolo, Neapol • Italská Serie A • 35. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.
     
    Krásný nědělní večer, vítám všechny příznivce fotbalu. Nejvyšší italská soutěž Serie A pokračuje již pětatřicátým kolem a my se společně zaměříme na utkání Neapole, která před domácím publikem přivítá Cagliari.
     
    SSC Neapol

    Neapol dlouho bojovala v minulém ročníku Serie A o titul. Pět kol před koncem dokonce porazila svého úhlavního rivala Juventus, ale následně přišlo zaváhání na trávníku Fiorentiny a bylo téměř po nadějích. Nakonec neapolskému klubu chyběly čtyři body na dorovnání prvního místa.

    V přípravě sice Neapol snadno porážela týmy z nižších italských soutěží, ale s kvalitnějším týme zvítězila jen proti německému Dortmundu 3:1. Od Liverpoolu vyfasovala pět branek a v generálce s Wolfsburgem se překvapivě radoval z vítězství 3:1 tým z Bundesligy.

    Se začátkem nové sezony se ale Neapolským začalo dařit. Proti Laziu i s AC Milán vždy Neapol uhrála tři body o jedinou branku. I přes venkovní porážky se Sampdorií a Juventusem se Neapol drží na druhé pozici se osmibodovým náskokem na třetí Inter. Již jistého vítěze Serie A Juventus nedostihne, ale i druhé místo zaručující přímý postup do základní skupiny Ligy mistrů by byl úspěch.

    Do vyřazovací části Evropské ligy se Neapol dostala ze třetí pozice v základní skupině Ligy mistrů. V neskutečně našlapané skupině s PSG, Liverpoolem a Bělehradem připravila Neapol o postup v Lize mistrů jen horší vzájemná bilance s loňskými finalistky z Liverpoolu.
     
    Cagliari Calcio

    Cagliari se podobně jako v minulém ročníku Serie A nachází až ve druhé polovině tabulky. Obhajované šestnácté místo by ale tým trenéra Marana měl s přehledem uhrát, když po čtyřiatřiceti kolech drží solidní jedenáctou pozici, ale pouze s minimálním náskokem na týmy za sebou.

    V roce 2019 se ale Cagliari nemohlo dlouho prosadit. Sérii pěti zápasů bez vítězství Cagliari utlo v domácím prostředí, když 2:1 porazilo Parmu. Od té doby ale dokázalo Cagliari zaskočit stejným výsledkem také Inter Milán nebo Fiorentinu. Před týdnem Cagliari padlo 0:3 na trávníku římského AS.
     
    Posledních pět vzájemných zápasů

    16.12. 2018 Cagliari – Neapol 0:1
    26.02. 2018 Cagliari – Neapol 0:5
    01.10. 2017 Neapol – Cagliari 3:0
    06.05. 2017 Neapol – Cagliari 3:1
    11.12. 2016 Cagliari – Neapol 0:5
     
    Úvodní sestavy:

    SSC Neapol: Meret – Hysaj, Albiol, Koulibaly, Ghoulam – Verdi, Allan, P. Zieliński, Younes – D. Mertens, L. Insigne (C).
    Náhradníci: Ospina, Karnezis – Ounas, Luperto, Callejón, Rui, Malcuit, Ruiz, Milik.

    Cagliari Calcio: Cragno – Cacciatore, Ceppitelli (C), Romagna, Lykogiannis – Deiola, Cigarini, Ionita – Pavoletti, Barella, Cerri.
    Náhradníci: Aresti, Rafael – Birsa, Pisacane, Théréau, Srna, Despodov, Pedro, Bradarić, Ch. Oliva, Luca Pellegrini, Padoin.

    Rozhodčí: Chiffi – Santoro, Dei Giudici.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Hlavní rozhodčí již přivádí obě úvodní jedenáctky na hrací plochu. Zápas pětatřicátého kola nejvyšší italské soutěže Serie A může za několik málo okamžiků začít.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Za hustého deště vstoupili do utkání rozehrávkou ze středového kruhu hostující fotbalisté. Deiola dlouhým nákopem hledal Barellu, který nebyl v beznadějné pozici, ale k míči se přes Albiola nedostal.
     
    3
    Lykogiannis vhazoval zpoza postranní lajny. Na levém kraji si řecká obránce pomohl souhrou s Ionitou, následně se už ale k balonu dostala obrana Neapole.
     
    4
    Allan byl přišlápnut těsně po odehrání Cigarinim. Neapol mohla přejít poprvé v zápase na útočnou polovinu. Přihrávka Younese na Insigneho ale nebyla z nejpřesnějších.
     
    5
    Neapolští fotbalisté kombinují ve středu trávníku trávníku. S Verdim si narazil u postranní lajny Hysaj, poté se vydal do útoku Mertens, ale belgický útočník byl faulován.
     
    6
    Ghoulam měl na levé straně o poznání více místa, prudkou přihrávkou hledal Insigneho, ale kapitán domácího celku byl pokrytý hned dvojicí soupeřů.
     
    7
    Koulibaly zariskoval skluzem proti rozběhnutému Deiolovi. Balon sice stoper domácího celku trefil, ale s ním i soupeře. Hlavní rozhodčí po pádu Deioly ale nechal hru pokračovat.
     
    8
    Ani jeden z týmů se v samém úvodu příliš do útoku netlačí. Younesova souhra s Mertensem nebyla přesná, k balonu se tak téměř zadarmo dostal obránce Cagliari Romagna.
     
    9
    Dries Mertens skončil na trávníku po faulu Cacciotoreho. Hlavní rozhodčí okamžitě nařídil volný přímý kop, hostující obraně vyvázl bez žlutého trestu.
     
    10
    Úvodní desetiminutovka příliš fotbalové krásy nenabídla. Neapol se snaží útočit, ale řadou nepřesností se vždy připraví o nadějně vyhlížející akci.
     
    11
    Dalším faulem se provinil ve středu trávníku trávníku Artur Ionita. Neapolští fotbalisté ale rozehrávky z místě přestupku jen do zdlouhavé kombinace.
     
    12
    Ghoulam si několikrát vyměnil míč s Insignem, poté přišla přihrávka do pokutového území, ale Amin Younes nebyl dostatečně rychlý, aby se uvolnil kolem Ceppitelliho.
     
    13
    Ve snaze vniknout do šestnáctky fauloval také Amin Younes. Fabrizio Cacciatore se následně zlobil na rozhodčího, že faul na něj neodpískal o něco dříve.
     
    14
    Cerri nemohl hrát po dlouhém nákopu za obranu, protože se nacházel v ofsajdu. Balon tak nechal pouze prolétnout až k nohám Alexe Mereta.
     
    15
    Luca Cigarini se podíval na postavení domácího brankáře, zkusil ho z velké dálky přelobovat, ale zhruba ze čtyřiceti metrů netrefil branku o pořádný kus.
     
    16
    Zápas pokračuje v poklidném tempu. Cagliari stabilizovalo hru ve střední části trávníku, nyní se dokonce dral do útoku Pavoletti, ale přihrávku od Deioly nedokázal zpracovat.
     
    17
    Nebezpečně se hnal do útoku také Lorenzo Insigne. Už to vypadalo, že se domácí kapitán dostane ke střele, ale na poslední chvíli si balon ukopl dále od kopačky než by potřeboval.
     
    18
    Před Verdim odkopával míč jen na rohový kop Filippo Romagna. Neapol pokračovala prudkým centrem před Cragna, ale hostující obrana s přehledem obstála.
     
    19
    Nakonec se přece jen domácí dostali do zakončení. Po parádním zpracování na hranici ofsajdu se dostal do nadějné pozice Allan. Jeho lehce nepřesnou ránu mohl ještě skluzem dostat do sítě Koulibaly, ale chyběl mu metr.
    19. Šance domácích zůstala nevyužita
     
    20
    Ze střední vzdálenosti se pokusil o střelu také Lorenzo Insigne. Kapitán domácího celku však pálil jen vysoko nad konstrukci brankáře Cagliari.
     
    21
    Neapolští fotbalisté začínají přidávat v tempu. Po přistrčení balonu od Verdiho pálil také Allan, ale mezi tři tyče se po teči hráčů před ním netrefil.
     
    22
    Insigne upaloval do otevřené obrany. Rychlostně si ale domácí útočník neporadil s Ceppitellim, který se dostal před Insigneho a o balon ho v nadějné pozici připravil.
     
    23
    Domácí tým ovládá střed hřiště. Zielinski přihrával na levou stranu na rozběhnutého Ghoulama, následně mohl přijít centr, ale alžírský obránce raději přihrával ještě zpět.
     
    24
    Cagliari se ubránilo dalšímu náporu domácího celku. Po dlouhém nákopu Cragna bojoval o míč na útočné polovině Cerri, ale hlavičkový souboj s Koulibalym nedokázal vyhrát.
     
    25
    Nebezpečnou ránu vyslal také Dries Mertens. Na pravé straně už nechtěl dále kombinovat a tak z kroku zamířil pouze těsně vedle vzdálenější tyče.
     
    26
    Elseid Hysaj rozehrával na pravé straně. Po narážečce s Allanem se vymanil z obležení soupeřů, následně navíc přidal povedenou přihrávku přes celou šířku trávníku na Younese.
     
    27
    Albiol lehce zahnal přihrávkou Hysaje, domácí se ale rychle ujali tempa zápasu kombinací ve středu pole. Younesova přihrávka směrem do vápna skončila jen na hlavě Romagny.
     
    28
    Lorenzo Insigne si naváděl míč na levačku, kličkou k ose trávníku se dokázal dostat ke střele, ale z blízkosti trefil pouze soupeře před sebou.
     
    29
    Tvrdý úder loktem do hlavy inkasoval Dries Mertens. Belgický útočník v dresu Neapole je viditelně otřesen a míří za doprovodu lékaře za postranní lajnu.
     
    30
    Ani půlhodina hry úvodní branku nepřinesla. Cagliari se nyní snaží zaskočit domácí celek útokem po pravém křídle, ale Deiola proti Ghoulamovi neuspěl.
     
    31
    Romagna měl co dělat a nabíhajícím Insignem. Na první pokus ale hostující obránce obstál, následně ale letěl na Insigneho další centr, který už Romagna neustál. Nakonec si ale domácí kapitán balon nezpracoval.
     
    32
    Neapol se znovu usadila na dlouhé sekundy na útočné polovině. Prudký pas do vápna měl najít Mertensem, ale před Belgičanem stáhl balon do rukavic Cragno.
     
    33
    Tentokrát zkoušel poslat průnikovou přihrávku na Insigneho Zielinski. Cagliari nemá ani příliš práce sbírat mizerné přihrávky domácích hráčů.
     
    34
    Albiol prohrál hlavičkový souboj s Cigarinim, ale balon se od hostujícího záložník odrazil jen ke Koulibalymu. Neapol tak může pokračovat v dlouhém držení balonu.
     
    35
    Favorizovaná Neapol stále nemá příliš šancí. Cagliari se pokusilo proniknout do útoku, ale při zpracování balonu fauloval Luca Cigarini dobře postaveného Younese.
     
    36
    Kombinace Neapole se znovu lehce zrychluje. Zielinski si předal balon s Allanem, poté vyzval ke kombinaci i na pravé straně hrajícího Hysaje.
     
    37
    Domácí celek vhazoval zpoza postranní lajny. Balon až do vápna ale nedoputoval, na pravé straně zasáhl v obraně Babis Lykogiannis.
     
    38
    Verdi měl proti sobě hned dva protihráče a tak raději přihrával pod sebe k obráncům. Cagliari ale míč získalo pro sebe, do útoku už měl namířeno Barella, ale přihrávka byla příliš dlouhá.
     
    40
    První poločas pomalu míří ke svému závěru. Neapol je sice jednoznačně aktivnějším týmem, ale do pořádné šance se ne a ne dostat. Nyní při pokusu získat míč fauloval Albiol.
     
    41
    Zdlouhavá kombinace domácího týmu pokračuje. Younes si několikrát vyměnil míč s Insignem, poté už měla přijít přihrávka do vápna, ale Mertens byl v obležení protihráčům.
     
    42
    Cagliari ustálo další dlouhou pasáž v obraně a nyní se odvážilo zaútočit. Cigarini přihrával na hranici vápna Barellovi, který ještě centroval na Cerriho, ale ten si pomohl jen faulem.
     
    43
    Až od Alessia Cragna museli hosté zahajovat svůj útok. Před Mertensem odpálil balon do bezpečí Ceppitelli, následně byl v náběhu na pravé straně i Ionita, ale to už byla obrana Neapole před vlastním vápnem.
     
    44
    Z velké dálky se opřel do balonu Alessandro Deiola. Balon ale prosvištěl nad břevnem domácí branky o pořádný kus. Rozehrávat bude Alex Meret.
     
    45
    Neapol dohrává úvodní polovinu zápasu na útočné polovině. Koulibaly přihrával Verdimu, který v prvním poločase nebyl příliš vidět. Nyní pouze odevzdal balon Romagnovi.
     
    45+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje v prvním poločase jednu minutu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Šedesát nastavených sekund uplynulo a první poločas končí. Hráči obou týmů odcházejí do šaten ze bezbrankového stavu.

    Neapol v prvním poločase byla aktivnějším týmem, ale příliš šancí si nevytvořila. Po dvaceti minutách propadl míč k Allanovi, který střílel z úhlu pouze mimo tři tyče. Skluzem už nedokázal zasáhnout míč ani Koulibaly. Další nebezpečná akce už k vidění v prvním poločase nebyla.
     
    Druhý poločas začne přibližně ve 21:33.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Druhý poločas rozehráli ze středového kruhu domácí fotbalisté. Na levé straně se ihned pokoušel o průnik Simone Verdi, ale s Allanem si nerozuměl ideálně.
     
    48
    Neapol zvyšuje po přestávce tempo. Zielinski přihrával skrz obranu na Mertense, ale jako poslední obránce zasáhl na poslední chvíli Luca Ceppitelli.
     
    49
    Amin Younes se prohnal kolem obránce, poté servíroval míč na hranici vápna, kde ale neuspěl proti výrazně přesile Insigne. Nakonec pálil z velké dálky nepřesně Allan.
     
    50
    Od Alessia Cragna rozehrávali hosté z vlastního vápna. Cagliari se poprvé ve druhé půli přesunulo na útočnou polovinu. Cacciatore dokonce našel centrem Pavolettiho, ale balon sebral do rukavic Meret.
     
    51
    Neapolský celek sice kontroluje po většinu času balon, ale do vyložených šancí se nemůže probojovat. Nyní ztroskotal hned na prvním obránci Verdi.
     
    52
    Cagliari se zaměřuje především na obranu, do útoku nyní vyrazila jen dvojice hostům. Barella s Cerrim ale neměl nejmenší šanci na úspěch proti zformované obraně.
     
    53
    Allan si skvěle zpracoval dlouhou přihrávku hrudníkem, poté spěchal do vápna, kde se mu ale nikdo ze spoluhráčů nenabízel. Nakonec se dostal do šance Insigne, ale domácí kapitán byl v ofsajdu a navíc napálil jen brankáře.
     
    54
    Ani další útočný výpad hostujícího celku nevyšel podle představ. Younes snadno získal míč, rozběhl na levém kraji Insigneho, ale obrana hostů se rychle vrátila.
     
    55
    O prudkou ránu z hranice vápna se postaral také Dries Mertens. Belgický reprezentant si připravil míč na pravačku, ale z nadějné pozice překopl branku.
    55. Mertensova nadějná rána nad branku
     
    57
    Tempo zápasu se lehce zvyšuje. Po dlouhé přihrávce do pokutového území zakončoval v běhu Simone Verdi. Míč však skončil jen v rukavicích Alessia Cragna.
     
    58
    Kalidou Koulibaly předskočil Ionitu, následně se záložník hostujícího celku ohnal po soupeři a poslal ho k zemi. Cagliari bude muset ubrat z agresivity.
     
    59
    Alessio Cragno si stáhl pro sebe vysoký centr. Hostující brankář rychle rozehrával na pravou stranu, ale Artur Ionita nebyl v dobrém náběhu a přišel o míč.
     
    60
    Ani hodina hry branku nepřinesla. Neapol po přestávce přidala v ofenzivě, ale na více než dvě nebezpečné rány ze střední vzdálenosti se zatím nezmohla.
     
    61
    Po ubráněném rohovém kopu pádili hráči Neapole do protiútoku. Verdi přihrával do běhu Mertensovi, ale ten si nevšiml postavení Ceppitelliho a přišel o míč.
     
    62
    Po kličce směrem do středu trávníku zakončoval Dries Mertens, ale u přední tyči skvěle zasáhl Cragno. Také Neapol rozehrávala rohový kop, ale musela se stáhnout až na vlastní polovinu.
     
    63
    Střídání v týmu SSC Neapol: ze hřiště odchází Simone Verdi, přichází José María Callejón.
     
    63
    Střídání v týmu SSC Neapol: ze hřiště odchází Allan, přichází Fabián Ruiz.
     
    64
    Prvním potrestaným hráčem zápasu je Amin Younes, který ve středu pole poslal k zemi unikajícího Barellu.
     
    65
    Fabián Ruiz přihrával Mertensovi, který se na hranici vápna nezorientoval nejlépe a o balon rychle přišel zásluhou Lykogiannise. Cagliari se úspěšně brání.
     
    66
    Cagliari právě vstřelilo branku!
    Cagliari se senzačně dostává do vedení! Domácí celek byl téměř celý druhý poločas na útočné polovině, ale nyní bude muset dotahovat. Po zisku balonu přihrával do útoku Deiola, kde byl obsazený Barella, ale parádní patičkou našel zcela volného LEONARDA PAVOLETTIHO a ten umístěnou ránou ke vzdálenější tyči překonal Mereta.
    66. Leonardo PAVOLETTI - 0:1
     
    67
    Střídání v týmu SSC Neapol: ze hřiště odchází Amin Younes, přichází Arkadiusz Milik.
     
    67
    Domácí dostali míč do sítě. Po střele Mertense neudržel míč Cragno v rukavicích. Následná dorážka Insigneho sice dopadla do sítě, ale pouze z ofsajdu.
     
    69
    Nápor domácího celku se zvyšuje. Přetažený centr musel pod břevnem hostující brankář vytahovat mimo branku.
     
    70
    Po rozehrávce rohového kopu se míč snesl k přední tyči, ale Alessio Cragno byl připraven. Následně pálil z velké vzdálenosti Zielinski, ale balon skončil mimo.
     
    71
    Střídání v týmu Cagliari Calcio: ze hřiště odchází Alessandro Deiola, přichází Simone Padoin.
     
    72
    Koulibaly byl pod tlakem při rozehrávce, ale zvládl situaci vyřešit s Meretem. Neapol se rychle přesunula na útočnou polovinu, ale stejně rychle se Cagliari stálo do obrany.
     
    74
    Cagliari stále drží jednobrankové vedení. Domácí obléhají pokutové území soupeře, po prudkém centru byl faulován Cragno útočícím Mertensem.
     
    75
    Hosté začínají natahovat hru. Za přílišnou gestikulaci k hlavnímu rozhodčímu dostává žlutou kartu Alberto Cerri.
     
    76
    Neapol pokračuje v držení balonu na útočné polovině. S Callejónem si narazil další střídající hráč Ruiz, následná přihrávka na Insigneho už byla navíc.
     
    77
    Střídání v týmu Cagliari Calcio: ze hřiště odchází Alberto Cerri, přichází João Pedro.
     
    78
    Alessio Cragno rozehrával od své branky na útočnou polovinu. Callejón sice hlavičkový souboj nevyhrál, ale míč se rychle odrazil jen k domácím fotbalistům.
     
    79
    Střídající Joao Pedro byl postrčen u postranní lajny a skončil na trávníku. Cagliari si tak mohlo rozehrát z místo přestupku znovu do kombinace.
     
    80
    Prudký centr od rohového praporku zakroutil Mertens přímo do branky. Cragno ale svůj tým opět podržel a zastavil míč přesně na brankové čáře.
     
    81
    Ani nyní to neměl Kalidou Koulibaly snadné při rozehrávce. Pod tlakem přihrával Hysajovi, který už nedokázal míč zastavit před postranní lajnou.
     
    82
    Zblokovaný centr Ghoulama sebral ještě před první tyčí Cacciatore. Domácí se ještě dostali k balonu a zajistili si rozehrávku od rohového praporku.
     
    83
    Posledních zhruba deset minut i s nastavením do konce druhého poločasu. Neapol mohutně útočí na srovnání stavu.
     
    83
    Fantastický Alessio Cragno! Prvotní centr z rohu ještě obrana Cagliari pokryla, ale poté přišel nebezpečný pas, který našel na hranici malého vápna Mertense, kterého ale u levé tyče tygřím skokem vychytal Cragno.
    83. Alessio Cragno drží naděje Cagliari na tříbodový zisk
     
    85
    Neapolským fotbalistům se sice daří držet balon, ale ke srovnání mají stále daleko. Cagliari se stáhlo až do svého pokutového území.
     
    86
    Fabrizio Cacciatore vhazoval míč zpoza postranní lajny. Hosté se poté ale u balonu příliš dlouho nezdrželi, snadný zisk pro domácí zajistil Piotr Zielinski.
     
    87
    Před Barellou se otevřela domácí obrana. Hostující útočník si to namířil přímo na branku, ale z hranice šestnáctky Mereta nepřekonal.
     
    87
    Neapol právě vstřelila branku!
    Neapol využívá drtivý tlak a těsně před koncem druhého poločasu srovnává na 1:1! Na levé straně se uvolnil k centru Ghoulam, nadýchaným pasem do vápna našel prostor, kam si nabíhal DRIES MERTENS a ten umístěnou hlavičkou překonal skvělého Cragna.
    87. Dries MERTENS - 1:1
     
    88
    Neapol myslí i na zvrat obrat. Další centr do pokutového území kroutil Elseid Hysaj, ale tentokrát hostující obrana dokázala balon odvrátit.
     
    89
    Střídání v týmu Cagliari Calcio: ze hřiště odchází Leonardo Pavoletti, přichází Fabio Pisacane.
     
    90
    Cragno rozehrával z hranice vápna po faulu na Cigariniho. Domácí hráči se ale okamžitě po dlouhém nákopu zmocnili balonu a spěchali znovu k šestnáctce Cagliari.
     
    90+1
    Joao Pedro nebyl příliš po svém příchodu na trávník vidět, ale nyní si poradil v souboji s Albiolem a zavezl míč na útočnou polovinu. Cagliari šetří čas jak to jen jde.
     
    90+2
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase pět minut.
     
    90+3
    Prudký pas Hysaje skončil hned na prvním bránícím hráči. Neapol se ale udržela u balonu a může pokračovat v obléhání hostujícího vápna.
     
    90+4
    Nápor neapolského celku neustává. Mertens si narazil s Insignem, poté přišla přihrávka také k levé straně k nohám Callejóna, ale ve vápně se provinil faulem Milik.
     
    90+5
    Insigne centroval z levé strany do vápna, balon ale srazil Cacciatore. Domácí se ihned dožadovali odpískání pokutového kopu po zásahu rukou, ale hlavní rozhodčí nechal zápas pokračovat bez přerušení.
    90+5. Sporný zákrok v pokutovém území
     
    90+6
    Po přerušení se ale hlavní rozhodčí jde podívat na opakovaný záběr.
     
    90+6
    A je to pokutový kop! Neapol může rozhodnou dnešní zápas v penalty!
     
    90+6
    Luca Cigarini ihned po odpískání penalty vyjel po rozhodčím a okamžitě viděl žlutou kartu.
     
    90+7
    Ještě před rozehrávkou pokutového kopu vidí červenou kartu za protesty Artur Ionita!
     
    90+8
    Neapol právě vstřelila branku!
    Zodpovědnost na sebe vzal v zápasu zápasu kapitán LORENZO INSIGNE. Útočník Neapole si postavil míč na značku pokutového kopu, zamířil nekompromisně k pravé straně. Dnes jinak skvěle chytající Cragno padal k opačné tyči.
    90+8. Lorenzo INSIGNE - 2:1
     
    90+9
    Lorenzo Insigne si po proměněné penaltě při oslavě svlékl dres a byl potrestán žlutou kartou.
     
    90+10
    Hlavní rozhodčí ještě nechává hru pokračovat. Ani v desáté nastavené minutě není rozhodnuto. Cagliari se snaží napadat rozehrávku domácího celku.
     
    90+11
    Neapolský tým drží balon s klidem na útočné polovině. Barella zezadu sestřelil tvrdým zákrokem Milika a ještě v samém závěru zápasu dostává žlutou kartu.
     
    90+12
    Po dlouhém nákopu se hnal za obranu Neapole Pisacane, ale jako první byl u míče Koulibaly. Ihned po zisku míče už hlavní rozhodčí ukončil zápas.
     
    90+13
    Konec zápasu.
     
    Hned třináct minut navíc se hrálo ve druhém poločase. Neapol dokázala otočit zápas na svou stranu a ze souboje s Cagliari bere nakonec všechny tři body po vítězství 2:1.

    Neapol v prvním poločase byla aktivnějším týmem, ale příliš šancí si nevytvořila. Po dvaceti minutách propadl míč k Allanovi, který střílel z úhlu pouze mimo tři tyče. Skluzem už nedokázal zasáhnout míč ani Koulibaly. Další nebezpečná akce už k vidění v prvním poločase nebyla.

    Po změně stran sice Neapol přidává v tempu, ale senzačně šlo do vedení Cagliari, když neskutečnou patičku Barelly zužitkoval přesnou ránou ke vzdálenější tyči Pavoletti. Už se zdálo, že Neapol ztratí všechny tři důležité body, ale na centr Ghoulama si naskočil Mertens a pět minut před koncem srovnal krok. Ta pravá bitva však přišla až v nastaveném čase. Avizovaných pět nastavených minut nestačilo, po centru Insigneho zahrál v pokutovém území rukou Cacciatore a kopala se penalta. Sám Lorenzo Insigne proměnil pokutový kop a poslal Neapol do vedení. Až ve třinácté nastavené minutě sudí ukončil zápas.
     
    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 8:2. Střely mimo: 9:2. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 11:12. (22:35:38)

    Vít Schück

    Branky: 87. D. Mertens (Ghoulam), 90+8. L. Insigne (pen.) – 66. Pavoletti (Barella)

    Karty:   64. Younes (NEA), 90+9. L. Insigne (NEA) – 75. Cerri (CAG), 90+6. Cigarini (CAG), 90+11. Barella (CAG)   90+7. Ionita (CAG)


    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 8:2. Střely mimo: 9:2. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 11:12.
    SSC Neapol: Meret – Hysaj, Albiol, Koulibaly, Ghoulam – Verdi (63. Callejón), Allan (63. Ruiz), P. Zieliński, Younes (67. Milik) – D. Mertens, L. Insigne (C).
    Náhradníci: Ospina, Karnezis – Ounas, Luperto, Callejón, Rui, Malcuit, Ruiz, Milik.

    Cagliari Calcio: Cragno – Cacciatore, Ceppitelli (C), Romagna, Lykogiannis – Deiola (71. Padoin), Cigarini, Ionita – Pavoletti (89. Pisacane), Barella, Cerri (77. Pedro).
    Náhradníci: Aresti, Rafael – Birsa, Pisacane, Théréau, Srna, Despodov, Pedro, Bradarić, Ch. Oliva, Luca Pellegrini, Padoin.

    Rozhodčí: Chiffi – Santoro, Dei Giudici
    bahis siteleri