Empoli – Fiorentina 1:0 (kon.) | Lazio – Atalanta BC 1:3 (kon.) | Parma – Sampdoria 3:3 (kon.)
Sassuolo – Frosinone 2:2 (kon.) | Janov – AS Řím 1:1 (kon.) | Neapol – Cagliari 2:1 (kon.)
konec
SSC Neapol
2:1 (0:0)
Cagliari Calcio
Neděle 05.05.2019, 20:30 • Stadio San Paolo, Neapol • Italská Serie A • 35. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 8:2. Střely mimo: 9:2. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 11:12. (22:35:38)
     
    Hned třináct minut navíc se hrálo ve druhém poločase. Neapol dokázala otočit zápas na svou stranu a ze souboje s Cagliari bere nakonec všechny tři body po vítězství 2:1.

    Neapol v prvním poločase byla aktivnějším týmem, ale příliš šancí si nevytvořila. Po dvaceti minutách propadl míč k Allanovi, který střílel z úhlu pouze mimo tři tyče. Skluzem už nedokázal zasáhnout míč ani Koulibaly. Další nebezpečná akce už k vidění v prvním poločase nebyla.

    Po změně stran sice Neapol přidává v tempu, ale senzačně šlo do vedení Cagliari, když neskutečnou patičku Barelly zužitkoval přesnou ránou ke vzdálenější tyči Pavoletti. Už se zdálo, že Neapol ztratí všechny tři důležité body, ale na centr Ghoulama si naskočil Mertens a pět minut před koncem srovnal krok. Ta pravá bitva však přišla až v nastaveném čase. Avizovaných pět nastavených minut nestačilo, po centru Insigneho zahrál v pokutovém území rukou Cacciatore a kopala se penalta. Sám Lorenzo Insigne proměnil pokutový kop a poslal Neapol do vedení. Až ve třinácté nastavené minutě sudí ukončil zápas.
     
    90+13
    Konec zápasu.
     
    90+12
    Po dlouhém nákopu se hnal za obranu Neapole Pisacane, ale jako první byl u míče Koulibaly. Ihned po zisku míče už hlavní rozhodčí ukončil zápas.
     
    90+11
    Neapolský tým drží balon s klidem na útočné polovině. Barella zezadu sestřelil tvrdým zákrokem Milika a ještě v samém závěru zápasu dostává žlutou kartu.
     
    90+10
    Hlavní rozhodčí ještě nechává hru pokračovat. Ani v desáté nastavené minutě není rozhodnuto. Cagliari se snaží napadat rozehrávku domácího celku.
     
    90+9
    Lorenzo Insigne si po proměněné penaltě při oslavě svlékl dres a byl potrestán žlutou kartou.
    90+8. Lorenzo INSIGNE - 2:1
     
    90+8
    Neapol právě vstřelila branku!
    Zodpovědnost na sebe vzal v zápasu zápasu kapitán LORENZO INSIGNE. Útočník Neapole si postavil míč na značku pokutového kopu, zamířil nekompromisně k pravé straně. Dnes jinak skvěle chytající Cragno padal k opačné tyči.
     
    90+7
    Ještě před rozehrávkou pokutového kopu vidí červenou kartu za protesty Artur Ionita!
     
    90+6
    Luca Cigarini ihned po odpískání penalty vyjel po rozhodčím a okamžitě viděl žlutou kartu.
     
    90+6
    A je to pokutový kop! Neapol může rozhodnou dnešní zápas v penalty!
     
    90+6
    Po přerušení se ale hlavní rozhodčí jde podívat na opakovaný záběr.
    90+5. Sporný zákrok v pokutovém území
     
    90+5
    Insigne centroval z levé strany do vápna, balon ale srazil Cacciatore. Domácí se ihned dožadovali odpískání pokutového kopu po zásahu rukou, ale hlavní rozhodčí nechal zápas pokračovat bez přerušení.
     
    90+4
    Nápor neapolského celku neustává. Mertens si narazil s Insignem, poté přišla přihrávka také k levé straně k nohám Callejóna, ale ve vápně se provinil faulem Milik.
     
    90+3
    Prudký pas Hysaje skončil hned na prvním bránícím hráči. Neapol se ale udržela u balonu a může pokračovat v obléhání hostujícího vápna.
     
    90+2
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase pět minut.

    Vít Schück

    Branky: 87. D. Mertens (Ghoulam), 90+8. L. Insigne (pen.) – 66. Pavoletti (Barella)

    Karty:   64. Younes (NEA), 90+9. L. Insigne (NEA) – 75. Cerri (CAG), 90+6. Cigarini (CAG), 90+11. Barella (CAG)   90+7. Ionita (CAG)


    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 8:2. Střely mimo: 9:2. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 11:12.
    SSC Neapol: Meret – Hysaj, Albiol, Koulibaly, Ghoulam – Verdi (63. Callejón), Allan (63. Ruiz), P. Zieliński, Younes (67. Milik) – D. Mertens, L. Insigne (C).
    Náhradníci: Ospina, Karnezis – Ounas, Luperto, Callejón, Rui, Malcuit, Ruiz, Milik.

    Cagliari Calcio: Cragno – Cacciatore, Ceppitelli (C), Romagna, Lykogiannis – Deiola (71. Padoin), Cigarini, Ionita – Pavoletti (89. Pisacane), Barella, Cerri (77. Pedro).
    Náhradníci: Aresti, Rafael – Birsa, Pisacane, Théréau, Srna, Despodov, Pedro, Bradarić, Ch. Oliva, Luca Pellegrini, Padoin.

    Rozhodčí: Chiffi – Santoro, Dei Giudici
    thejrc.org