Švédsko – Finsko 2:1 (kon.) | Česko – Rusko 1:4 (kon.)
konec
Švédsko
2:1 (2:1, 0:0, 0:0)
Finsko
Neděle 05.05.2019, 14:00 • DRFG Aréna • Euro Hockey Tour
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.
     
    Hezkou neděli z Brna. Máme zde poslední hrací den Carlson Hockey Games. K vítězství v turnaji mají nakročeno Finové, kteří ve včerejším utkání dokázali skolit hvězdami nabitý výběr Ruska. Naději na prvenství mají ovšem také Švédové, kteří se postaví v rámci severského derby právě Finům. Ovšem to podstatné co trenéry obou celků zajímá, je hledání ideálních herních variant pro blížící se světový šampionát, nicméně soupeření skandinávských rivalů je prestižní pro oba hokejové národy.
     
    FINSKO:
    Finové do Brna přicestovali pouze se dvěma posilami z NHL, ovšem zatím si vedou z evropských velikánů nejlépe. Ve čtvrtek se svěřencům trenéra Jalonena podařilo udolat domácí výběr Česka, aby v sobotu zcela zaskočili hvězdné Rusy. Finové se spoléhají na propracovanou defenzívu a smrtící přesilové hry. Právě početní výhody byly proti sborné klíčovým faktorem pro cenné vítězství, když hráči Suomi zužitkovali hned tři ze čtyř. Brankář Lankinen podal podobně jako jeho kolega proti Čechům Olkinuora spolehlivý výkon a inkasoval až v závěrečné power-play Rusů z hole Alexandera Ovečkina. Proti Švédům bude finské reprezentaci stačit remíza k tomu, aby si z Brna odvezli trofej za prvenství v Carlson Hockey Games. Finové navíc usilují také o celkový triumf v rámci podniku Euro Hockey Tour, pokud Rusové večer zaváhají a Jalonenovi svěřenci budou se Švédy bodovat, bude prvenství jejich.

    Nominace Finska na Carlson Hockey Games:

    Brankáři: Kevin Lankinen (Rockford/AHL), Eetu Laurikainen (Jyväskylä), Jussi Olkinuora,
    Obránci: Oliwer Kaski (oba Pelicans Lahti), Otto Leskinen (KalPa Kuopio), Tony Sund (Sport Vaasa), Juuso Vainio (Jyväskylä), Henri Jokiharju (Chicago/NHL), Niko Mikkola (San Antonio/AHL), Miika Koivisto (Dynamo Moskva/KHL), Mikko Lehtonen (HV 71/Švéd.), Petteri Lindbohm (Lausanne/Švýc.),
    Útočníci: Kristian Kuusela, Niko Ojamäki (oba Tappara Tampere), Marko Anttila, Sakari Manninen (oba Jokerit Helsinky/KHL), Arttu Ilomäki (Lukko Rauma), Kaapo Kakko (TPS Turku), Joel Kiviranta (Sport Vaasa), Eetu Luostarinen (KalPa Kuopio), Arttu Ruotsalainen (Ilves Tampere), Juhani Tyrväinen (IFK Helsinky), Juho Lammikko (Florida/NHL), Joonas Nättinen (Nižněkamsk/KHL), Harri Pesonen (Langnau/Švýc.), Toni Rajala (Biel/Švýc.), Jere Sallinen (Örebro/Švéd.), Veli-Matti Savinainen (Kunlun/KHL).
     
    ŠVÉDSKO:

    Hvězdný tým Švédů započal české hokejové hry na domácí půdě, když ve Stockholmu zvládl přestřelku s Ruskem v poměru 6:4. V Brně však úřadující mistři světa na první trefu zatím marně čekají. Proti českému týmu se výběr Tre Kronor nedokázal výrazněji prosadit a brankáře Bartošáka nepřekonal ani jednou. Přesto všechno se můžou Švédové ještě stát vítězi turnaje a to v případě, pokud porazí svého skandinávského rivala v základní hrací době a Češi zároveň neporazí v základní hrací době Rusko. Trenér Gronbörg bude určitě doufat v opětovné probuzení švédské ofenzívy, která proti Česku rozhodně nepůsobila jako soubor vybraných hráčů z elitní světové soutěže.

    Nominace Švédska na Carlson Hockey Games:

    Brankáři: Henrik Lundqvist (New York Rangers, NHL), Jacob Markström (Vancouver, NHL), Jhonas Enroth (Örebro).

    Obránci: Adam Larsson (Edmonton, NHL), Oliver Ekman-Larsson (Arizona, NHL), Erik Gustafsson (Chicago, NHL), Robert Hägg (Philadelphia, NHL), Marcus Pettersson (Pittsburgh, NHL), Philip Holm (N. Novgorod, KHL), Viktor Svedberg (Astana, KHL), Lukas Bengtsson (Linköping).

    Útočníci: Loui Eriksson, Elias Pettersson (oba Vancouver, NHL), Elias Lindholm (Calgary, NHL), Patric Hörnqvist (Pittsburgh, NHL), Adrian Kempe (Los Angeles, NHL), Mario Kempe (Arizona,. NHL), Marcus Krüger (Chicago, NHL), Oscar Lindblom (Philadelphia), Jesper Bratt (New Jersey, NHL), Dennis Rasmussen (Magnitogorsk, KHL), Anton Lander (Kazaň, KHL), Joakim Nygard (Färjestad), Anton Wedin (Timra).
     
    Úvodní sestavy:

    Švédsko: Markström (Enroth) – A. Larsson, Ekman-Larsson (C), E. Gustafsson, M. Pettersson, Holm, Hägg, Bengtsson – Eriksson, E. Pettersson, Hörnqvist (A) – Lindblom, A. Kempe, E. Lindholm – Bratt, Lander, Nygård – Rasmussen, Krüger, M. Kempe – Wedin.

    Finsko: Lankinen (Olkinuora) – Lehtonen (A), Koivisto, Sund, Jokiharju, Mikkola, Kaski, Lindbohm, Vainio – Rajala, Ilomäki, Kakko – Savinainen (A), Ruotsalainen, Kuusela – Kiviranta, Tyrväinen, Ojamäki – Jo. Nättinen, Lammikko, Anttila (C).

    Rozhodčí: Jeřábek, Hodek – Gebauer, Špůr.
     
    Na ledovou plochu nastupuje národní tým Finska.
     
    Přítomní jsou už i Švédové a nyní si poslechneme hymny obou skandinávských zemí.
     
    Nyní už nebrání nic v zahájení severského derby, pro oba celky jde o generálku před blížícím se startem světového šampionátu na Slovensku.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:02
    Utkání bylo zahájeno, na úvodním buly úspěšnější finský Ilomäki.
     
    00:20
    Švédský brankář Makrström si připisuje první úspěšný zákrok a vhazovat se bude po jeho pravici.
     
    00:43
    Švédové otočili hru a snaží se založit kombinaci v útočném pásmu.
     
    01:02
    Ke střele se dostal Erik Gustafsson, ovšem Lankinen neměl s jeho střelou příliš velké problémy.
     
    01:40
    Nahození Hägga končí mimo finskou branku.
     
    02:16
    Finové se v útočném pásmu příliš dlouho neohřáli a nyní se k rozehrávce dostávají Švédové.
     
    02:50
    Oliver Ekman-Larsson nyní od modré čáry vystřelil a trefil finského obránce Lindbohma, ten s bolestivou grimasou odjíždí na střídačku.
     
    03:32
    Švédové nyní kombinovali v obranné třetině Finů, akci zakončil střeleckým pokusem z pravého kruhu Erik Gustafsson, Lankinen zadržel kotouč ve své lapačce.
     
    03:50
    Švédskou akci nyní vystihl obránce Sund a osvobozuje finský tým ze švédského sevření.
     
    04:20
    Máme zde první vyloučení dnešního utkání, dvě minuty za podrážení odsedí švédský útočník Elias Pettersson.
     
    04:54
    Arttu Ilomäki našel před brankou ideálně postaveného Veli-Matti Savinainena, ten bekhendem nedokázal překonat pozorného Markströma.
     
    05:12
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Nyní už se Finové radují! Podobně jako včera předvádějí maximální efektivitu v přesilové hře. Demontáž švédské obrany zakončil přesnou střelou do odkryté branky VELI-MATTI SAVINAINEN. Asistence: Kaapo Kakko, Arttu Ilomäki.
    05:12 Veli-Matti SAVINAINEN - 0:1
     
    06:02
    Finové jsou povzbuzení vstřelenou brankou, do další slibné pozice si najížděl Kaski, Markström musel zasáhnout svým ramenem.
     
    06:45
    Švédové se snaží vytvořit prostor v útočném pásmu, ovšem pozorní Finové rychle k útočníkům soupeře přistupují a znemožňují tvorbu kombinací.
     
    07:26
    Kristian Kuusela nyní předvedl odhodlání na útočné modré čáře, když vybojoval kotouč pro Koivista, ten už byl ve slibné střelecké pozici mezi kruhy, odkud však trefil připraveného brankáře Markströma.
     
    07:40
    Švédové to zkusili znovu, nahozený kotouč dojel Marcus Krüger, ovšem rozvlnil pouze boční síť finské branky.
     
    08:07
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Švédové se radují z první vstřelené branky v Brně! Nutno říct, že tomuto okamžiku předcházela pohledně sehraná kombinace, která začala u Wedina, jenž poslal kotouč na pravé křídlo Krügerovi a ten v přečíslení dva na jednoho vyzval ke skórování DENNISE RASMUSSENA, jenž překonal Lankinena, který se nestačil už přemístit. Asistence: Marcus Krüger, Anton Wedin.
    08:07 Dennis RASMUSSEN - 1:1
     
    09:03
    Přes švédskou obranu se nyní dokázal prodrat finský útočník Ojamäki, zakončení mu bylo znemožněno až v poslední možné chvíli.
     
    09:13
    Oliwer Kaski napřáhl na modré čáře, jeho prudká střela skončila až na zadním plexiskle, Finové se drží v útočném pásmu.
     
    09:42
    Bratt nyní narazil kotouč o mantinel, který se odrazil do slibné střelecké pozice Nygärdovi, ten to zkusil ihned z voleje, ovšem Lankinen měl prostor u tyčky pokrytý.
     
    10:18
    Arttu Ruotsalainen ve svém střeleckém pokusu z levého kruhu trefil tyč!
     
    11:03
    Slibná akce Švédů končí faulem finského útočníka Miiky Koivista, jenž musel zatáhnout za záchrannou brzdu proti Eliasi Petterssonovi, jemuž zakončení znemožnil pouze za cenu hákování.
     
    11:29
    Finům se zatím daří držet Švédy mimo obranné pásmo.
     
    11:43
    Anttila zachytil kotouč ve středním pásmu a nahazuje jej do švédské třetiny hřiště.
     
    12:24
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Švédové využívají přesilovou hru a otáčejí skóre zápasu! Znovu se výběru Tre Kronor podařilo sehrát pohlednou kombinaci, která začala přihrávkou Eliase Petterssona na Hörnqvista, jenž ještě na Lankinena z hranice brankoviště nevyzrál, ovšem kotouč se dostal na hůl ELIASE LINDHOLMA a ten už finského brankáře prostřelil. Asistence: Patric Hörnqvist, Elias Pettersson.
    12:24 Elias LINDHOLM - 2:1
     
    13:38
    Finové se budou znovu bránit, menším trestem za podrážení je poslán na trestnou lavici Henri Jokiharju.
     
    14:14
    Finové se osvobozují.
     
    14:39
    Znovu míří kotouč až za švédskou branku, Finové se zatím brání dobře.
     
    15:16
    Švédové se nyní vlastní vinou připravili o útočné pásmo a musejí hledat cestu zpět.
     
    15:38
    Finové hrají v plném počtu.
     
    16:24
    Wedinovi se podařilo udržet Švédy v útočném pásmu, ti znovu kombinují, ovšem ve střeleckých pokusech jsou nepřesní a Lankinen zatím zasahovat nemusí.
     
    16:53
    Nyní už si však finský brankář připsal úspěšný zákrok, když zlikvidoval bekhendové zakončení v podání Rasmussena.
     
    17:48
    Finové nyní zahrozili z brejkové situace a před Markströmem se s kotoučem zjevil osamocený Juho Lammikko, už se zdálo, že uklidí kotouč do odkryté branky, ale na poslední chvíli dokázal švédský brankář kotouč zachytit a připravit Finy o radost z vyrovnávací trefy!
     
    18:21
    Finové vycítili příležitost k útoku a nyní je to jejich tým, který se snaží soupeře dostat pod zámek.
     
    19:25
    Švédům se ovšem nyní daří napadat finskou rozehrávku a ti to musejí trpělivě zkoušet znovu a znovu, aby našli cestu skrz zabezpečené střední pásmo.
     
    19:53
    Švédové už kontrolují závěr první třetiny v obranném pásmu Finů.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina severského derby přinesla svižné tempo hry a také obrat ve skóre. Finskému týmu se podařilo nejprve navázat na vysokou úspěšnost v přesilových hrách, když hned první početní výhodu v utkání využil Veli-Matti Savinainen. Švédové ovšem nepanikařili a trpělivě hledali cestu k vyrovnávací trefě, ta se dostavil v čase 8:07 u hole Dennise Rasmussena, jednalo se o vůbec první trefu Švédska po přesunu do Brna. Výběr Tre Kronor pak ukázal, že také umí využívat přesilové hry, když obrat ve skóre obstaral přesnou střelou z dorážky Elias Lindholm. Po první třetině jsou tak spokojenější Švédové, prostřední dějství odstartuje ve 14:52.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:03
    Na úvodním vhazování ve druhé třetině úspěšnější Elias Pettersson, Švédové nahazují kotouč do útočného pásma.
     
    20:55
    Finové se ovšem nyní velmi dobře vypořádali s přítomnosti soupeře v obranném pásmu a následně přinutili Švédy vyhodit kotouč na zakázané uvolnění, hra se stěhuje před Makrströma.
     
    21:14
    Švédové ovšem rychle otočili a Elias Lindholm přihrával do slibné pozice před branku Oskaru Lindblomovi, tomu však puk podjel hokejku a ze slibného protiútoku nic nebylo.
     
    22:12
    Finové se snaží zabydlet v útočném pásmu, navzdory nepřesnostem v přihrávkách se jim to i daří.
     
    22:39
    Niko Mikkola nyní vypálil a Markström kotouč vyrazil pouze před sebe na hůl Joonas Nättinena, ten však ve slibné pozici branku minul.
     
    22:47
    Švédové hráli v šesti a budou za to pykat menším dvouminutovým trestem, který odsedí Elias Pettersson.
     
    23:29
    Švédové ovšem zaútočili i při vlastním oslabení, konkrétně Joakim Nygård, jenž zakončoval bekhendem, ale finskou branku přestřelil.
     
    23:52
    Zakázané uvolnění Finska.
     
    24:06
    Finové se zatím marně snaží najít cestu do švédské třetiny, Mikko Lehtonen teď navíc při rozehrávce posunul vlastní branku a vhazovat se bude před Lankinenem.
     
    24:26
    Nyní se pokoušel vzít situaci na sebe Arttu Ruotsalainen, slibně se proháčkoval skrz švédskou obranu, ale to bylo vše, protože kotouč následně opět zamířil k finskému brankáři.
     
    24:47
    Švédsko hraje v plném počtu.
     
    25:29
    Nepřesná rozehrávka Švédů končí zakázaným uvolněním.
     
    26:18
    Ekman-Larsson nyní hledal dlouhým pasem Eliase Lindholma, na pomoc své obraně však přispěchal brankář Lankinen a výborným čtením hry překazil možnost Švédů dostat se do tutové příležitosti.
     
    27:21
    Hraje se nahoru dolů, ovšem bez střeleckých příležitostí, obě obrany pracují koncentrovaně.
     
    28:35
    Souboj o kotouč v obranném pásmu Finska vyhrávají právě Finové a rozjíždějí útočnou akci.
     
    28:58
    Ta ovšem troskotá na pozorné obraně Švédska.
     
    29:06
    Nyní se s kotoučem za útočnou modrou dostal finský obránce Mikko Lehtonen, jenž otestoval pozornost brankáře Markströma, ten ve zkoušce obstál a kotouč zachytil ve své výstroji. Následuje komerční přestávka.
     
    30:03
    Rajala obdržel kotouč na modré čáře a ostře vypálil, Markström opět pozorný a svým zákrokem hru přerušil.
     
    30:24
    Po nahození Marcuse Petterssona se před Lankinenem zjevil k dorážce připravený Loui Eriksson, finskému brankář však pouze vyprášil betony.
     
    31:17
    Marcus Pettersson nyní zastavil kotouč na modré čáře a okamžitě jej nahazoval na finskou branku, trefil masku Lankinena, jenž reflexivně vyrazil do ochranné sítě. Následuje další komerční přestávka.
     
    31:38
    Nahození Roberta Hägga zachytil Lankinen ve své lapačce, následně se za jeho brankou již podruhé v krátké době strhla menší potyčka, alespoň trochu vzruchu pro místní publikum, které ve druhé třetině není svědkem příliš oslnivých brankových příležitostí.
     
    32:00
    Nahození v podání Mikka Lehtonena šikovně tečoval Juhani Tyrväinen, ovšem kotouč zamířil pouze do zadního plexiskla.
     
    32:35
    Zakázané uvolnění Finů.
     
    32:44
    Finský útočník Marko Anttila byl ve svém samostatném úniku zahákován, rozhodčí okamžitě zvedl pravici a čekalo se zda zkříží ruce, ovšem rozhodl se nakonec udělit pouze menší trest Oliveru Ekmanu-Larssonovi za hákování.
     
    33:11
    Toni Rajala přihrával přes šíří pásma Ilomäkimu, jenž byl ve slibné palebné pozici na pravém kruhu, trefil však pouze boční síť. Nicméně Finové jsou v přesilové hře velmi aktivní.
     
    33:52
    Markström teď na poslední chvíli sklepl betony proti ráně v podání Rajaly, Švédové se následně dokázali osvobodit.
     
    34:29
    Šikovný individuální průnik v podání Ojamäkiho, jenž přichystal střeleckou pozici Mikkolovi, jeho střela ovšem byla sražena švédským obráncem.
     
    34:44
    Švédsko hraje v plném počtu.
     
    35:34
    Švédové nyní krouží v obranné třetině Finů, od modré čáry napřáhl Erik Gustafsson, Lankinen proti němu vytasil svou vyrážečku.
     
    36:07
    Patric Hörnqvist nyní ve snaze přihrát trefil bránícího Koivistu, od nějž se kotouč odrazil do tyče finské branky!
     
    36:46
    Švédové nadále drží útočné pásmo, ovšem o kotouč musejí bojovat v ostrých soubojích u mantinelu.
     
    37:12
    Oliver Ekman-Larsson nabil na střelu z voleje Marcusu Petterssonovi, jehož projektil dokázal opět zlikvidovat pozorný Lankinen.
     
    37:13
    Souboj Skandinávců se přiostřuje, to rozhodčí nemíní tolerovat a trestají oba celky. Za Švédy putuje na trestnou lavici Patric Hörnqvist, dvě minuty hrubost. Na finské straně jsou to hned dva tresty, Juhani Tyrväinen – dvě minuty nedovolené bránění a Joel Kiviranta – dvě minuty hrubost. Švédové budou hrát přesilovou hru.
     
    38:31
    Finy nyní osvobodil Niko Ojamäki, jenž vyvezl kotouč do útočného pásma a stačil i zakončit, ovšem jeho střela nemohla pozornému Markströmovi nadělat příliš velké starosti.
     
    39:14
    Nyní napřáhl ke střele z voleje Elias Pettersson a ještě dorážel Erik Gustafsson, Lankinen oba pokusy ustál.
     
    39:24
    Nyní došlo ke srážce švédského brankáře s finským útočníkem, což se pochopitelně nelíbilo švédským obráncům. Do pěstního souboje se pustil Anttila s Ekmanem-Larssonem. Oba borci nyní putují na trestnou lavici za hrubost, ovšem Ekman-Larsson fasuje o dvě minuty navíc, takže Finsko bude hrát početní výhodu.
     
    39:24
    Střídání brankářů v týmu Švédsko: ze hřiště odchází Jacob Markström, přichází Jhonas Enroth.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé třetině jsme branku neviděli, ovšem o zajímavé momenty nebyla nouze. Závěr prostředního dějství přinesl jiskřivé momenty a fanoušci v DRFG areně byli svědky několika potyček. Ovšem situace nebyla příjemná pro švédského brankáře Markströma, jenž po srážce s finským útočníkem opustil ledovou plochu a přenechal místo kolegovi Enrothovi. Právě brankáři jsou klíčovými osobnostmi dnešního utkání, k jejich překonání ve druhé třetině nedošlo. Jiskřivé derby Finsko – Švédsko bude pokračovat třetí třetinou, která odstartuje v 15:50.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:09
    Třetí třetina začala, Finové s kotoučem ve vlastní třetině hledají cestu k založení útoku.
     
    40:34
    Po přihrávce Kuusely pálil ostře Kaski, Enroth byl připraven jeho střelu zkrotit.
     
    41:21
    Další rána v podání Kaskiho tentokrát švédskou branku minula.
     
    41:34
    Zakázané uvolnění Švédů.
     
    42:24
    Finové jsou nyní ve svých útočných aktivitách nepřesní, čehož švédská obrana využívá.
     
    42:45
    Nyní se však ke slibné střele dostal Juhani Tyrväinen a Enroth to s likvidací jeho střely vůbec neměl jednoduché, nakonec se mu podařilo puk zkrotit ramenem.
     
    43:18
    Švédové při snaze proniknout do útočného pásma v postavení mimo hru.
     
    43:30
    Nyní ofsajd na straně Finů, hra je v počátku třetí třetiny hodně kouskovaná.
     
    43:53
    Švédskou hrubku v rozehrávce mohl nyní ztrestat Veli-Matti Savinainen, jenž měl před sebou už pouze brankáře Enrotha, v klíčové chvíli mu však kotouč sjel z čepele, a švédský brankář tak hrozící nebezpečí zažehnal.
     
    44:46
    Švédové drží kotouč v obranném pásmu Finů, k ohrožení Lankinena se však zatím nedostávají.
     
    45:52
    Mario Kempe se snažil zahrozit z pravého kruhu, ovšem jeho střela byla sražena a puk skončil mimo ledovou plochu, vhazuje se před finskou brankou.
     
    46:59
    Utkání se opět hraje nahoru dolů bez výraznějších brankových příležitostí, hra se navíc znovu kouskuje, tentokrát jsou v ofsajdu Finové.
     
    47:46
    Švédům se nyní daří zastavovat finské protiútoky již ve středním pásmu, výběr Tre Kronor se snaží vycházet ze zajištěné obrany.
     
    48:36
    Po přihrávce od Krügera to od modré čáry zkusil Oliver Ekman-Larsson, branku ovšem minul, Švédové ovšem nadále kombinují.
     
    49:02
    Oliver Ekman-Larsson nyní z rohu pásma poslal přihrávku před branku, kde si najížděl Patric Hörnqvist, jeho zakončení z voleje dokázal Lankinen zastavit a svým betonem vyrazit.
     
    50:17
    Švédům se nyní daří delší dobu držet útočné pásmo, další střelecké pokusy jsou ovšem blokovány finskými hráči, kteří však musejí být stále na pozoru.
     
    50:54
    Anttila nyní vyvezl kotouč z finské třetiny a v útočném pásmu jej posunul na levé křídlo Lammikkovi, jehož pokus dokázal Enroth zastavit svou vyrážečkou.
     
    51:47
    Kaski nyní přenesl hru na Mikkolu, jehož střela troskotá na připraveném betonu Enrotha.
     
    52:16
    Na druhé straně se na útočný výlet vydal Joakim Nygård, jenž s kotoučem obkroužil branku Lankinena, ovšem skulinku mezi tyčkou a jeho betonem hledal marně.
     
    52:45
    Čas nyní rychle běží, série přerušení je minulostí, což vyhovuje Švédům, kteří pomalinku kráčejí směrem k vítězství.
     
    53:44
    Švédové znovu odzbrojili Finy při jejich útočném postupu a momentálně mají více ze hry.
     
    54:16
    Ovšem vzruch do obranných řad Švédska nyní přinesl Juho Lammikko, jenž se nadvakrát snažil prostřelit Enrotha, ten zatím drží stoprocentní úspěšnost.
     
    55:29
    Po delší době je hra přerušena, navíc bude následovat komerční přestávka, poté se bude vhazovat před brankou Švédska.
     
    55:50
    Švédové dokázali Finy okamžitě vyhnat ze své třetiny a se zabezpečeným středním pásmem rozbíjejí další snahy svého skandinávského rivala.
     
    56:06
    Dnešní utkání sleduje 6576 diváků.
     
    57:05
    Finský nápor se zatím nekoná, dokonce nejsou vidět ani zárodky. Švédové zatím své jednobrankové vedení drží velmi zodpovědně.
     
    57:33
    Komplikace pro Finsko, v závěru třetí třetiny putuje na trestnou lavici Miika Koivisto, dvě minuty sekání.
     
    58:00
    Ohlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:37
    Dlouhou kombinaci Švédů zakončil střelou z pravého kruhu Elias Pettersson, Lankinen si ovšem na jeho střelu počíhal a bez problému ji zneškodnil.
     
    59:33
    Finové se odhodlali k útoku i ve vlastním oslabení, zakončení vzal na sebe Kaapo Kakko, ovšem na pozorného Enrotha nevyzrál.
     
    59:33
    Oddechový čas pro tým Finska.
     
    59:34
    Finové kompletní a teď už v šesti!
     
    Konec zápasu.
     
    Skandinávské derby končí vítězstvím švédského celku. O osudu zápasu rozhodla již první třetina, ve které se výběru Tre Kronor podařilo otočit nepříznivý stav. Ve zbytku utkání se povedlo oběma brankářům zavřít své brány, ovšem pro Švédy je nepříjemným otazníkem situace nad brankářem Makrströmem, pro nějž utkání skončilo v závěru druhé třetiny po střetu s finským hráčem. Švédové tak po vítězství nad Finskem mohou ještě pomýšlet na prvenství v Carlson Hockey Games, vše se bude odvíjet od večerního zápasu Česka s Ruskem, na který vás tímto zvu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Nejlepšími hráči byli vyhlášení:

    Dennis Rasmussen (SWE)

    Veli-Matti Savinainen (FIN) (16:25:44)
    Marken.cz

    Jan Tajzler

    Branky a nahrávky: 9. Rasmussen (Krüger, Wedin), 13. E. Lindholm (Hörnqvist, E. Pettersson) – 6. Savinainen (Kakko, Ilomäki)


    Švédsko: Markström (40. Enroth) – A. Larsson, Ekman-Larsson (C), E. Gustafsson, M. Pettersson, Holm, Hägg, Bengtsson – Eriksson, E. Pettersson, Hörnqvist (A) – Lindblom, A. Kempe, E. Lindholm – Bratt, Lander, Nygård – Rasmussen, Krüger, M. Kempe – Wedin.
    Finsko: Lankinen (Olkinuora) – Lehtonen (A), Koivisto, Sund, Jokiharju, Mikkola, Kaski, Lindbohm, Vainio – Rajala, Ilomäki, Kakko – Savinainen (A), Ruotsalainen, Kuusela – Kiviranta, Tyrväinen, Ojamäki – Jo. Nättinen, Lammikko, Anttila (C).

    Rozhodčí: Jeřábek, Hodek – Gebauer, Špůr

    Diváci: 6576
    thejrc.org