Švédsko – Finsko 2:1 (kon.) | Česko – Rusko 1:4 (kon.)
konec
Švédsko
2:1 (2:1, 0:0, 0:0)
Finsko
Neděle 05.05.2019, 14:00 • DRFG Aréna • Euro Hockey Tour
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:34
    Finové kompletní a teď už v šesti!
     
    57:33
    Komplikace pro Finsko, v závěru třetí třetiny putuje na trestnou lavici Miika Koivisto, dvě minuty sekání.
     
    39:24
    Střídání brankářů v týmu Švédsko: ze hřiště odchází Jacob Markström, přichází Jhonas Enroth.
     
    39:24
    Nyní došlo ke srážce švédského brankáře s finským útočníkem, což se pochopitelně nelíbilo švédským obráncům. Do pěstního souboje se pustil Anttila s Ekmanem-Larssonem. Oba borci nyní putují na trestnou lavici za hrubost, ovšem Ekman-Larsson fasuje o dvě minuty navíc, takže Finsko bude hrát početní výhodu.
     
    37:13
    Souboj Skandinávců se přiostřuje, to rozhodčí nemíní tolerovat a trestají oba celky. Za Švédy putuje na trestnou lavici Patric Hörnqvist, dvě minuty hrubost. Na finské straně jsou to hned dva tresty, Juhani Tyrväinen – dvě minuty nedovolené bránění a Joel Kiviranta – dvě minuty hrubost. Švédové budou hrát přesilovou hru.
     
    36:07
    Patric Hörnqvist nyní ve snaze přihrát trefil bránícího Koivistu, od nějž se kotouč odrazil do tyče finské branky!
     
    32:44
    Finský útočník Marko Anttila byl ve svém samostatném úniku zahákován, rozhodčí okamžitě zvedl pravici a čekalo se zda zkříží ruce, ovšem rozhodl se nakonec udělit pouze menší trest Oliveru Ekmanu-Larssonovi za hákování.
     
    22:47
    Švédové hráli v šesti a budou za to pykat menším dvouminutovým trestem, který odsedí Elias Pettersson.
     
    17:48
    Finové nyní zahrozili z brejkové situace a před Markströmem se s kotoučem zjevil osamocený Juho Lammikko, už se zdálo, že uklidí kotouč do odkryté branky, ale na poslední chvíli dokázal švédský brankář kotouč zachytit a připravit Finy o radost z vyrovnávací trefy!
     
    13:38
    Finové se budou znovu bránit, menším trestem za podrážení je poslán na trestnou lavici Henri Jokiharju.
    12:24 Elias LINDHOLM - 2:1
     
    12:24
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Švédové využívají přesilovou hru a otáčejí skóre zápasu! Znovu se výběru Tre Kronor podařilo sehrát pohlednou kombinaci, která začala přihrávkou Eliase Petterssona na Hörnqvista, jenž ještě na Lankinena z hranice brankoviště nevyzrál, ovšem kotouč se dostal na hůl ELIASE LINDHOLMA a ten už finského brankáře prostřelil. Asistence: Patric Hörnqvist, Elias Pettersson.
     
    11:03
    Slibná akce Švédů končí faulem finského útočníka Miiky Koivista, jenž musel zatáhnout za záchrannou brzdu proti Eliasi Petterssonovi, jemuž zakončení znemožnil pouze za cenu hákování.
     
    10:18
    Arttu Ruotsalainen ve svém střeleckém pokusu z levého kruhu trefil tyč!
    08:07 Dennis RASMUSSEN - 1:1
     
    08:07
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Švédové se radují z první vstřelené branky v Brně! Nutno říct, že tomuto okamžiku předcházela pohledně sehraná kombinace, která začala u Wedina, jenž poslal kotouč na pravé křídlo Krügerovi a ten v přečíslení dva na jednoho vyzval ke skórování DENNISE RASMUSSENA, jenž překonal Lankinena, který se nestačil už přemístit. Asistence: Marcus Krüger, Anton Wedin.
    05:12 Veli-Matti SAVINAINEN - 0:1
     
    05:12
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Nyní už se Finové radují! Podobně jako včera předvádějí maximální efektivitu v přesilové hře. Demontáž švédské obrany zakončil přesnou střelou do odkryté branky VELI-MATTI SAVINAINEN. Asistence: Kaapo Kakko, Arttu Ilomäki.
     
    04:20
    Máme zde první vyloučení dnešního utkání, dvě minuty za podrážení odsedí švédský útočník Elias Pettersson.
    Marken.cz

    Jan Tajzler

    Branky a nahrávky: 9. Rasmussen (Krüger, Wedin), 13. E. Lindholm (Hörnqvist, E. Pettersson) – 6. Savinainen (Kakko, Ilomäki)


    Švédsko: Markström (40. Enroth) – A. Larsson, Ekman-Larsson (C), E. Gustafsson, M. Pettersson, Holm, Hägg, Bengtsson – Eriksson, E. Pettersson, Hörnqvist (A) – Lindblom, A. Kempe, E. Lindholm – Bratt, Lander, Nygård – Rasmussen, Krüger, M. Kempe – Wedin.
    Finsko: Lankinen (Olkinuora) – Lehtonen (A), Koivisto, Sund, Jokiharju, Mikkola, Kaski, Lindbohm, Vainio – Rajala, Ilomäki, Kakko – Savinainen (A), Ruotsalainen, Kuusela – Kiviranta, Tyrväinen, Ojamäki – Jo. Nättinen, Lammikko, Anttila (C).

    Rozhodčí: Jeřábek, Hodek – Gebauer, Špůr

    Diváci: 6576
    thejrc.org