Švédsko – Finsko 2:1 (kon.) | Česko – Rusko 1:4 (kon.)
konec
Česko
1:4 (1:1, 0:2, 0:1)
Rusko
Neděle 05.05.2019, 18:00 • DRFG Aréna • Euro Hockey Tour
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:46
    Vyloučení v týmu Rusko (Sergej Plotnikov – 2 min., hákování).
     
    59:43
    Dominik Simon nedokázal trefit prostor u levé tyče brány přesouvajícího se Vasilevského!
    57:31 Jevgenij KUZNĚCOV - 1:4
     
    57:31
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Český tým se ještě pokusil zdramatizovat utkání hrou bez brankáře. Kirill Kaprizov ovšem poslal kotouč JEVGENIJI KUZNĚCOVOVI, který jej neměl problém dovést do prázdné české brány. Asistence: Kirill Kaprizov, Alexandr Ovečkin.
     
    49:36
    Ondřej Palát byl osamocen v mezikruží, ruského brankáře ale nepřekonal. Následně se Rusové dostali do přečíslení dva na jednoho. Dadonov vyzval ke skórování Barabanova, toho však skvěle vychytal Jakub Kovář!
     
    38:30
    Parádní zákrok Kováře proti střele Kučerova do poloprázdné brány! Předcházela mu povedená souhra letošního vítěze Art Ross Trophy s Malkinem.
     
    37:26
    Vyloučení v týmu Česko (Dmitrij Jaškin – 2 min., nesportovní chování).
    Vyloučení v týmu Rusko (Sergej Plotnikov – 2 min., nesportovní chování).
    34:49 Dmitrij ORLOV - 1:3
     
    34:49
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Hosté vedou o dvě branky. Jevgenij Kuzněcov znovu ukázal svůj um. Dlouho čekal s přihrávkou, nakonec skvěle našel najíždějícího DMITRIJE ORLOVA, jenž z okraje levého kruhu poslal kotouč z první pod horní tyč. Zafungovala tak spolupráce z Washingtonu. Asistence: Jevgenij Kuzněcov.
     
    32:56
    Česká akce sice vypadala trochu kostrbatě, jenže Dominik Simon se nakonec nacházel ve skvělé pozici mezi kruhy, branku ale netrefil!
     
    32:13
    Kubalíkova rána z první zazvonila na tyč brány brankáře Vasilevského!
     
    32:09
    Uvidíme početní výhodu českého týmu. Na dvě minuty je za nedovolené bránění vyloučen Nikita Zajcev.
     
    28:22
    Druhý souboj Kuzněcov – Kovář vyzněl lépe pro českého brankáře! Kuzněcov si jej položil a snažil se poslat kotouč přes pravý beton, Kovář se však tentokrát překonat nenechal!
    27:53 Jevgenij KUZNĚCOV - 1:2
     
    27:53
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Sborná se vrací do jednobrankového vedení. Arťom Anisimov poslal do úniku JEVGENIJE KUZNĚCOVA, který se už stihl vrátit z trestné lavice. Šikovný ruský útočník posléze překonal Kováře střelou k levé tyči. Asistence: Arťom Anisimov.
     
    27:09
    Michale Frolík dorážel hned třikrát, ani jednou však nedokázal přehodit beton brankáře Vasilevského!
     
    25:39
    Počet hráčů na ledě se vyrovnána. Jevgenij Kuzněcov bude dvě minuty pykat za sekání.
     
    24:14
    Uvidíme první přesilovou hru zápasu. Po ataku na Kuzněcova je vyloučen kapitán Česka Jan Kolář na dvě minuty plus deset minut za zásah do oblasti hlavy a krku. Dvouminutový trest odpyká Tomáš Fořt.
    15:40 Michal ŘEPÍK - 1:1
     
    15:40
    Česko právě vstřelilo branku!
    Je vyrovnáno a brněnská aréna bouří! Od modré čáry vypálil obránce David Musil, kotouč zůstal někde ve skrumáži před Vasilevským. Nejrychleji si ho všiml MICHAL ŘEPÍK, který jej dokázal procpat do ruské brány. Asistence: David Musil.
     
    14:16
    Dominik Simon pláchl ruské obraně a nabruslil až na pravý kruh. Nakonec se rozhodl ještě přihrát před odkrytou bránu Frolíkovi, tomu však kotouč projel mezi bruslemi!
    11:14 Kirill KAPRIZOV - 0:1
     
    11:14
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Rusové se ujímají vedení. Alexandr Ovečkin zavezl kotouč do útočného pásma po pravém křídle, proskočil kolem obránce a nahrál KIRILLU KAPRIZOVOVI. Ten si puk stáhl na bekhend a následně překonal českého brankáře. Asistence: Alexandr Ovečkin.
     
    09:46
    Skvělá šance pro Hynka Zohornu. Kovář mu poslal kotouč na pravý kruh. Nová posila Chabarovsku ovšem ruského brankáře z této pozice nepřekonala!
    Marken.cz

    Filip Krůza

    Branky a nahrávky: 16. Řepík (D. Musil) – 12. Kaprizov (Ovečkin), 28. Kuzněcov (Anisimov), 35. Orlov (Kuzněcov), 58. Kuzněcov (Kaprizov, Ovečkin)


    Česko: Jakub Kovář (Bartošák) – Zámorský, Jeřábek, Rutta, J. Kolář (C), Kundrátek, J. Krejčík, D. Sklenička, D. Musil – T. Zohorna, Simon, Frolík (A) – Jaškin, Chytil, Palát – H. Zohorna, Jan Kovář (A), Zaťovič – Řepík, R. Hanzl, D. Kubalík – Fořt.
    Rusko: Vasilevskij (I. Sorokin) – Nestěrov, Sergačjov, N. Zajcev, Orlov, Jelesin, Chafizullin, Blažijevskij – Kučerov, Malkin (A), Grigorenko – Kaprizov, Kuzněcov, Ovečkin (A) – Dadonov, Anisimov, N. Gusev – S. Plotnikov, Andronov, Kovalčuk (C) – Barabanov.

    Rozhodčí: Harnebring, Holm – Hynek, Svoboda
    thejrc.org