Slovácko – Příbram 5:1 (kon.) | Opava – Karviná 1:0 (kon.)
konec
1.FC Slovácko
5:1 (3:1)
FK Příbram
Neděle 05.05.2019, 15:30 • Městský fotbalový stadion Miroslava Valenty, Uherské Hradiště • FORTUNA:LIGA - Skupina o záchranu • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Slovácko si v prvním kole nadstavbové části lehce poradilo s Příbramí, když ji deklasovalo výsledek 5:1. Slovácku se podařil vstup do utkání, jelikož vstřelilo během prvních dvaceti minut tři branky a osudu utkání bylo rozhodnuto. Příbram korigovala do poločasu brankou Matouška. Modrobílí ještě přidali dvě branky ve druhém poločase, hattrick dokonal Kalabiška po chybě Chaluše, poslední zásah do příbramské sítě dal hlavičkou po rohovém kopu Hofmann. Svěřencům trenéra Nádvorníka se utkání nepovedlo, jelikož nabídlo vedení Slovácku díky svým individuálním chybám v obraně. Slovácko poskočilo v tabulce na 11. pozici, Příbram zůstává na 14. místě. (17:28:08)
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Příbram kopala standardku. Nitrianský poslal míč do vápna, kde se snažil na zadní tyči dostat balon do branky Fantiš, který se snažil ještě o nůžky, jenž byl y nepřesné, ale po záváru mohl dát druhý gol Keita, ale i toho brankář Trmal vychytal.
    90+1. Hlavičku Diviše zkrotil Kočí
     
    90+1
    Po autovém vhazování Jurošky, centroval Kalabiška na hlavu Diviše, který hlavičkoval slabě a do prostoru, kde stál Kočí.
     
    90
    Ve druhém poločase se budou nastavovat tři minuty.
     
    89
    Utkání se už dohrává jen z povinnosti, Slovácko udržuje pohodový náskok čtyř branek.
     
    88
    Z pravé strany jej zahrál Havlík přímo do náruče Kočího.
     
    87
    Janošek poslal míč přesně na hlavu Reinberka, který ser snažil procedit balon mezi příbramskými hráči, ale ti nakonec srazili balon na další roh.
     
    87
    Kalabiška ještě přihrával do vápna, jeho centr byl sražen na roh
     
    86
    Střídání v týmu 1.FC Slovácko: ze hřiště odchází Jan Navrátil, přichází Jakub Rezek.
     
    84
    Havlík centroval z rohového kopu, na centr naskakoval Hofmann, ten se ale k němu nedostal, odražený míč chtěl dopravit do sítě technicky Janošek, ale branku netrefil.
     
    83
    Soldát šel s míčem prostředkem hřiště a předložil jej Jablonskému, hostující bek centroval a našel Fantiše, která hlavičkoval v záklonu a domácí branku neohrozil.
     
    80
    K ohrožení branky se však modrobílí nedostali. Na druhé straně Květ centroval z levé strany, ale přihrávku do pokutového území nikdo nezasáhl a brankář Trmal se bude moci po dlouhé době zahřát odkopem od branky.
     
    80
    Kalabiška si míč posunul kolem Květa, který ve skluzu balon zasáhl rukou a domácí fotbalisté budou rozehrávat od postranní čáry.
     
    79
    Střídání v týmu 1.FC Slovácko: ze hřiště odchází Filip Hološko, přichází Jaroslav Diviš.
     
    77
    Střídání v týmu 1.FC Slovácko: ze hřiště odchází Vlastimil Daníček, přichází Lukáš Sadílek.
     
    76
    Kousek od branky byl i Filip Hološko, kterému chyběl jen kousek, aby míč ve skluzu zasáhl a uklidil do branky.
     
    74
    Střídání v týmu 1.FK Příbram: ze hřiště odchází Matěj Chaluš, přichází Olivier Kingue.
    74. Stanislav HOFMANN - 5:1
     
    74
    Slovácko právě vstřelilo branku!
    Slovácko zahrávalo dva rohové kopy, nakonec z druhého se domácí fanoušci doškali pátého úspěchu domácích borců. Hološko prodloužil míč z rohového kopu na zadní tyči, kde balon doklepl STANISLAV HOFMANN do sítě.
     
    72
    Ta přišla po přiťuknutí Navrátila, když šel na branku Kalabiška, který mohl vstřelit branku, nejprve udělal kličku Kočímu, ale sám se vyhnal do ostrého úhlu a poté mu hostující brankář balon vyrazil na roh.
     
    71
    Janošek centroval z rohového kopu, balon odhlavičkoval Tregler, domácí borci zůstali u míče, ale nevyprodukovali žádnou šanci.
     
    70
    Domácí hráči i přes čtyři vstřelené branky jsou i nadále při chuti a kombinují na polovině hostujícího celku.
     
    68
    Domácí diváci si přeji "bůra" v síti hostující Příbrami. Kouč Nádvorník bude mít do dalšího zápasu o čem přemýšlet.
    65. Jan KALABIŠKA - 4:1
     
    66
    Slovácko právě vstřelilo branku!
    Slovácko vede zase o tři branky! Příbram dnes srážejí individuální chyby. Matěj Chaluš zpracoval míč pro JANA KALABIŠKU, který šel sám na branku Kočího, kterého parádně obstřelil k pravé tyči. Kalabiška střílí první hattrick v nejvyšší soutěži.
     
    63
    Šimko po ošetření bude pokračovat dál ve hře.
     
    62
    Ibrahim Keita vyfasoval žlutou kartu po faulu loktem na Šimka.
     
    61
    Navrátil postupoval do vápna, poté vystřelil, jeho střela byla zblokována Nitrinaským, poté upadl po kontaktu s Chalušem Navrátil, sudí místo penalty pískl nedovolený zákrok domácího borce.
     
    60
    Příbram. zahrávala rohový kop Nitrianským, ale domácí obrana reagovala pružně i při dalším centru do šestnáctky.
     
    58
    Po kombinaci Příbrami u rohového praporku centroval Jablonský, nenašel však žádného spoluhráče a míče se zmocnil Navrátil.
     
    56
    Střídání v týmu 1.FK Příbram: ze hřiště odchází Jan Rezek, přichází Ibrahim Keita.
     
    55
    Nyní kombinace Příbrami po pravé straně, odkud centroval Rezek, jeho přihrávku odvrátil Šimko, obránce Slovácka po druhé přihrávce Rezka balon odkopl do zámezí.
     
    52
    Janošek zahrál volný přímý kop, obrana Příbrami balon odvrátila, odražený míč napálil z první Šimko, ale jeho pokus byl zblokovaný, míč se dostal k Janoškovi, který udělal kličku a poté se střelou unáhlil.
     
    52
    Jan Rezek viděl žlutou kartu po faulu na Daníčka.
     
    51
    Havlík zahrál standardní situaci, Soldát ale balon odhlavičkoval.
     
    51
    Slovácko zahrávalo rohový kop, ale Havlík přes Fantiše nedokázal odcentrovat do pokutového území.
     
    49
    Slovácko mohl vstřelit čtvrtý gól. Janošek našel ideálně volného Navrátila, který vpádu ale neprostřelil Kočího, jenž vyrazil balon na roh.
     
    48
    Janošek ve snaze zasáhnout polovysoký míč nohou fauloval Chaluše, sudí Matějček mu odpískal nedovolený zákrok.
     
    46
    Ve druhém poločase se o první střelu na branku Příbrami postaral Daníček, ale jeho rána se nevlezla mezi tři tyče.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Po první půli vede Slovácko nad Příbramí 3:1. Slovácko vstoupilo parádně do utkání, když po osmnácti minutách vedlo 3:0, když dvě branky dal Jan Kalabiška a první ligovou trefu si užil Janošek, hosté se zlepšili a po první střele mezi tři tyče Trmal inkasoval z kopačky Janouška.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    První minuta nastavení se odehrála na polovině Příbrami.
     
    45
    V prvním poločase se bude nastavovat jedna minuta.
     
    45
    Příbram bude ještě zahrávat standardní situaci. Rezek se rozhodl vypálit přímo na branku a jeho pokus šel nad břevno.
     
    44
    Na konci prvního poločasu byl faulovaný Navrátil hostujícím Květem, Navrátilovi se to moc nelibí, jelikož zákrok byl zezadu.
     
    43
    Slovácko se ještě bude mít napozoru, Mingazov přešel přes Hofmanna, i když si balon posunul rukou a poté centroval před branku, ale u zadní tyče byl jen domácí brankář Trmal.
     
    41
    Pěkná střela Janoška ze střední vzdálenosti mířila těsně mimo branku Příbrami.
    39. Jan MATOUŠEK - 3:1
     
    39
    Příbram právě vstřelila branku!
    Příbram koriguje stav zápasu na 1:3 v její neprospěch. Po přihrávce Fantiše vystřelil v pokutovém území JAN MATOUŠEK a balon se ještě odrazil od paty Šimka a balon zapadl k pravé tyči, Trmal na střelu už reagovat nestihl.
     
    39
    Mastoušek po střetu s Trmalem si přál pokutový kop, když mu balon prodloužil za sebe Fantiš, sudí Matějček ale nechal hru plynout.
     
    37
    Kalabiška skluzem vybojoval míč před pokutovým územím pro Havlíka, kterému se střela nepoveldla a balon šel od branky.
     
    36
    Značnou roli nyní v přihrávce Jurošky na Reinberka zahrál vítr, který ovlivnil dráhu míče a Reinberk už nestačil míč na hřišti zasáhnout.
     
    34
    Reinberk přiťukl mič Havlíkovi, kterému se nepovedl už druhý centr do vápna a hosté mohou balon vyvést.
     
    33
    Po kombinaci před pokutovým územím na levé straně, centroval z brankové čáry Kalabiška, ale míč do malého vápna uzmul Kočí.
     
    31
    Reinberk otočil hru na Hofmanna, který milimetrově přihrál Juroškovi, jehož centr do šestnáctky skončil mimo hrací plochu.
     
    30
    Po autovém vhazování se Havlíkovi hrubě nepovedl centr do pokutového území, domácí záložník to přehnal s razancí a překopl celou šíři pokutového území.
     
    27
    Kombinace domácího mužstva před pokutovým území nepřinesla plody v podobě šance, Hološko byl zahnán až k postranní lajně a balon stejně na hřišti nechytl.
     
    26
    Nitrianský fauloval zezadu Navrátila, sudí Matějček se snaží řídit utkání bez karet, i když by si tento zákrok napomínání žluté barvy zasloužil.
     
    24
    Havlík po faulu na levé straně zahrál volný přímý kop, nastřelil však Matouška ve zdí, balon se však odrazil do pokutového území, ale tam zadáci Příbrami si dali pozor.
     
    23
    Standardní situace hostům nevyšla podle jejich představ, Slovácko se v pohodě ubránilo, navíc Navrátil byl u postranní čáry faulován.
     
    22
    Matoušek se snažil něco vymyslet v pokutovém území Slovácka, prvního protihráče obešel, ale Hofmann už uklidil míč do zámezí.
     
    21
    Příbram to zkoušela po levé straně. Jablonský šel s míčem, přihrál jej Fantišovi, který mu jej vrátil, ale hostujícímu hráči se nepovedl centr do šestnáctky.
     
    18
    Kouč Nádvorník už nevydržel se dívat na výkon svých svěřenců a sáhl k prvnímu střídání. Emanuel Antwi dnes dohrál a na jeho místo nastupuje Tomáš Jablonský.
    17. Dominik JANOŠEK - 3:0
     
    18
    Slovácko právě vstřelilo branku!
    Tak to je famózní necelá dvacetiminutovka Slovácka. Po chybě hostí šel Navrátil z levé strany do pokutového území, zadáci Příbrami nezajistili DOMINIKA JANOŠKA, který pohodlně prostřelil Kočího. Pro mladíka Slovácka je to první ligová trefa.
     
    16
    Nyní hra je přerušena, jelikož NItrianský leží trávníku, bek Příbrami se drží za loket.
    14. Hlavička Reinberka vystrašila hostující defenzivu
     
    14
    Po centru Jurošky z pravé strany hlavičkoval na zadní tyči Reinberk těsně nad branku.
     
    13
    Ze strandardní situace si domácí šanci nevypracovali.
     
    13
    Janošek otočil hru na Havlíka, který přihrál Juroškovi, jehož rána byla zblokována a odražený míč napálil z voleje Havlík, Kočí vyškrábl balon na břevno.
     
    12
    Janošek byl faulovaný Rezkem, sudí Matějček nechal domácímu mužstvu výhodu, poté přihrávka na Janoška od Navrátila už přesná nebyla.
    9. Jan KALABIŠKA - 2:0
     
    9
    Slovácko právě vstřelilo branku!
    Vstup do utkání se Příbrami hrubě nepovedl, Navrátil šel z levé strany do pokutového území, přihrál Janoškovi. která ještě viděl Reinberka, jenž centroval před branku, Antwi nechal zcela volného JANA KALABIŠKU, ten za přispění tyče dostal balon za brankovou čáru, Kočí se snažil vyškrábnout míč, ale přesunul se pozdě.
    5. Jan KALABIŠKA - 1:0
     
    5
    Slovácko právě vstřelilo branku!
    Hrubá chyba Příbrami, když nabídli balon u postranní čáry po ztrátě Rezka, Navrátil si narazil s Kalabiškou a ten míč mu vrátil, jenže do drázhy míče vstoupil Nitrianský a od něj se balon odrazil k JANU KALABIŠKOVI, který lehce přehodil Kočího. Slovácko se ujímá vedení brzy, tak jako před třemi týdny.
     
    3
    Na hřišti v deštivém počasí zůstal ležet Navrátil, hra však pokračovala, hosté nejprve nechtěli moc přerušit hru, ale nakonec to udělali. Navrátil se těžce zvedá z trávníku.
     
    3
    Také modrobílí o balon přišli a Matoušek šel z levé strany do pokutového území a levou vystřelil, jeho rána byla však zblokována.
     
    2
    Hosté se však daleko nedostali a Slovácko bude vhazovat na své polovině.
     
    2
    Po faulu na Mingazova na polovině Příbrami budou hosté rozehrávat.
     
    2
    Janošek zahrál rohový kop, míč mířil na Hološko, před kterým odhlavičkoval Martin Nitrianský.
     
    1
    Jako první uvedli míč do pohybu hráči Slovácka, kteří jsou nyní na polovině Příbrami.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    -2
    Trojice rozhodčích přivádí obě mužstva na hrací plochu. Slovácko bude hrát v bílých kompletech a Příbram nastupuje v zelených dresech.
     
    Úvodní sestavy:

    1.FC Slovácko: Trmal – Juroška, S. Hofmann, Šimko, Reinberk – V. Daníček (C), Janošek – Navrátil, Havlík, Kalabiška – Hološko.
    Náhradníci: Daněk – Franič, Harba, Jakub Rezek, Divíšek, Jaroslav Diviš, Sadílek.

    1.FK Příbram: Kočí – Nitrianský, Tregler, Chaluš, Antwi – Mingazov, Soldát, Květ, Jan Rezek (C) – Matoušek – Fantiš.
    Náhradníci: Švenger – T. Jablonský, Skácel, Keita, Kodr, Voltr, Kingue.

    Rozhodčí: M. Matějček – J. Moláček, D. Hock.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Kouč Svědík udělal v obranných řadách jednu změnu, místo Franiče nastupuje na stoperu Šimko, v záloze od úvodní minuty si zahraje Kalabiška místo Diviše a v útoku nahradí Zajíce, který není dnes na zápas nominován Filip Hološko.
     
    -38
    Fotbalisté Slovácka jsou již na hrací ploše a za deště se rozcvičují, na straně hostů, je zatím dvojice brankářů.
     
    Slovácko má s Příbramí pozitivní bilanci, sedmnáctkrát vyhrálo, šestkrát remizovalo a devětkrát prohrálo. Poslední vzájemný zápas mají hráči ještě v živé paměti, když před třemi týdny se spolu střetli na Slovácku a domácí fotbalisté vyhráli o dvě branky.
     
    Předpokládané sestavy:

    1.FC Slovácko: Trmal – Juroška, Hofmann, Franič, Reinberk – Diviš, Havlík, Janošek, Navrátil, Kalabiška – Zajíc.

    1.FK Příbram: Kočí – Nový, Chaluš, Tregler, Antwi – Polidar, Soldát, Květ, Mingazov, Rezek – Matoušek.
     
    1. FK Příbram

    Příbram je na tom o dvě příčky v tabulce a tři body hůře než Slovácko, proto jsou v opačné pozici a sehrají dvě utkání doma(Karviná, Dukla) a tři duely venku (Slovácko, Bohemians Praha 1905, Opava). Poslední zápas odehrála Příbram v Teplicích a dokázala si z teplických Stínadel odvést jeden bod za remízu 0:0.
     
    1. FC Slovácko

    Slovácko skončilo po 30. kole na dvanáctém místě, když získalo 34 bodů. Postavení v tabulce rozhodlo o tom, že si domácí celek v nadstavbě zahraje třikrát doma (Příbram, Opava, Karviná) a dvakrát na hřišti soupeřů (Bohemians Praha 1905, Dukla). V poslední zápase základní části remizovali modrobílí s Bohemkou nerozhodně 1:1, když nejprve šli do vedení klokani, zásluhou Bartka, za domácí vyrovnal ve druhém poločase forvard Zajíc.
     
    Příjemné nedělní odpoledne z Uherského Hradiště. Vítám Vás u sledování FORTUNA:LIGY skupiny o záchranu, ve které se střetnou fotbalisté 1. FC Slovácko a 1. FK Příbram.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.

    Tomáš Kučera


    Hledáme zpravodaje pro tým FK Příbram. Více informací zde.

    Branky: 5. Kalabiška, 9. Kalabiška (Reinberk), 18. Janošek (Navrátil), 66. Kalabiška, 74. S. Hofmann (Hološko) – 39. Matoušek (Fantiš)

    Karty:   52. Jan Rezek (PRI), 62. Keita (PRI)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 10:2. Střely mimo: 6:2. Rohy: 9:2.
    1.FC Slovácko: Trmal – Juroška, S. Hofmann, Šimko, Reinberk – V. Daníček (C) (77. Sadílek), Janošek – Navrátil (86. Jakub Rezek), Havlík, Kalabiška – Hološko (79. Jaroslav Diviš).
    Náhradníci: Daněk – Franič, Harba, Jakub Rezek, Divíšek, Jaroslav Diviš, Sadílek.

    FK Příbram: Kočí – Nitrianský, Tregler, Chaluš (74. Kingue), Antwi (18. T. Jablonský) – Mingazov, Soldát, Květ, Jan Rezek (C) (56. Keita) – Matoušek – Fantiš.
    Náhradníci: Švenger – T. Jablonský, Skácel, Keita, Kodr, Voltr, Kingue.

    Rozhodčí: M. Matějček – J. Moláček, D. Hock

    Diváci: 2823
    ocianews.com