Slovácko – Příbram 5:1 (kon.) | Opava – Karviná 1:0 (kon.)
konec
1.FC Slovácko
5:1 (3:1)
FK Příbram
Neděle 05.05.2019, 15:30 • Městský fotbalový stadion Miroslava Valenty, Uherské Hradiště • FORTUNA:LIGA - Skupina o záchranu • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Slovácko si v prvním kole nadstavbové části lehce poradilo s Příbramí, když ji deklasovalo výsledek 5:1. Slovácku se podařil vstup do utkání, jelikož vstřelilo během prvních dvaceti minut tři branky a osudu utkání bylo rozhodnuto. Příbram korigovala do poločasu brankou Matouška. Modrobílí ještě přidali dvě branky ve druhém poločase, hattrick dokonal Kalabiška po chybě Chaluše, poslední zásah do příbramské sítě dal hlavičkou po rohovém kopu Hofmann. Svěřencům trenéra Nádvorníka se utkání nepovedlo, jelikož nabídlo vedení Slovácku díky svým individuálním chybám v obraně. Slovácko poskočilo v tabulce na 11. pozici, Příbram zůstává na 14. místě. (17:28:08)
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Příbram kopala standardku. Nitrianský poslal míč do vápna, kde se snažil na zadní tyči dostat balon do branky Fantiš, který se snažil ještě o nůžky, jenž byl y nepřesné, ale po záváru mohl dát druhý gol Keita, ale i toho brankář Trmal vychytal.
    90+1. Hlavičku Diviše zkrotil Kočí
     
    90+1
    Po autovém vhazování Jurošky, centroval Kalabiška na hlavu Diviše, který hlavičkoval slabě a do prostoru, kde stál Kočí.
     
    90
    Ve druhém poločase se budou nastavovat tři minuty.
     
    89
    Utkání se už dohrává jen z povinnosti, Slovácko udržuje pohodový náskok čtyř branek.
     
    88
    Z pravé strany jej zahrál Havlík přímo do náruče Kočího.
     
    87
    Janošek poslal míč přesně na hlavu Reinberka, který ser snažil procedit balon mezi příbramskými hráči, ale ti nakonec srazili balon na další roh.
     
    87
    Kalabiška ještě přihrával do vápna, jeho centr byl sražen na roh
     
    86
    Střídání v týmu 1.FC Slovácko: ze hřiště odchází Jan Navrátil, přichází Jakub Rezek.
     
    84
    Havlík centroval z rohového kopu, na centr naskakoval Hofmann, ten se ale k němu nedostal, odražený míč chtěl dopravit do sítě technicky Janošek, ale branku netrefil.
     
    83
    Soldát šel s míčem prostředkem hřiště a předložil jej Jablonskému, hostující bek centroval a našel Fantiše, která hlavičkoval v záklonu a domácí branku neohrozil.
     
    80
    K ohrožení branky se však modrobílí nedostali. Na druhé straně Květ centroval z levé strany, ale přihrávku do pokutového území nikdo nezasáhl a brankář Trmal se bude moci po dlouhé době zahřát odkopem od branky.
     
    80
    Kalabiška si míč posunul kolem Květa, který ve skluzu balon zasáhl rukou a domácí fotbalisté budou rozehrávat od postranní čáry.
     
    79
    Střídání v týmu 1.FC Slovácko: ze hřiště odchází Filip Hološko, přichází Jaroslav Diviš.
     
    77
    Střídání v týmu 1.FC Slovácko: ze hřiště odchází Vlastimil Daníček, přichází Lukáš Sadílek.
     
    76
    Kousek od branky byl i Filip Hološko, kterému chyběl jen kousek, aby míč ve skluzu zasáhl a uklidil do branky.

    Tomáš Kučera


    Hledáme zpravodaje pro tým FK Příbram. Více informací zde.

    Branky: 5. Kalabiška, 9. Kalabiška (Reinberk), 18. Janošek (Navrátil), 66. Kalabiška, 74. S. Hofmann (Hološko) – 39. Matoušek (Fantiš)

    Karty:   52. Jan Rezek (PRI), 62. Keita (PRI)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 10:2. Střely mimo: 6:2. Rohy: 9:2.
    1.FC Slovácko: Trmal – Juroška, S. Hofmann, Šimko, Reinberk – V. Daníček (C) (77. Sadílek), Janošek – Navrátil (86. Jakub Rezek), Havlík, Kalabiška – Hološko (79. Jaroslav Diviš).
    Náhradníci: Daněk – Franič, Harba, Jakub Rezek, Divíšek, Jaroslav Diviš, Sadílek.

    FK Příbram: Kočí – Nitrianský, Tregler, Chaluš (74. Kingue), Antwi (18. T. Jablonský) – Mingazov, Soldát, Květ, Jan Rezek (C) (56. Keita) – Matoušek – Fantiš.
    Náhradníci: Švenger – T. Jablonský, Skácel, Keita, Kodr, Voltr, Kingue.

    Rozhodčí: M. Matějček – J. Moláček, D. Hock

    Diváci: 2823
    thejrc.org