Linz – Wolfsberger 3:0 (kon.) | St. Pölten – Sturm Graz 0:1 (kon.) | Austria – Salzburg 1:2 (kon.)
konec
SKN St. Pölten
0:1 (0:1)
SK Sturm Graz
Neděle 05.05.2019, 14:30 • NV Arena, Sankt Pölten • Rakouská Bundesliga • O titul
Předzápasové kurzy
     
    Ode mne je to pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek víkendu třeba u nabídky našich dalších onlajnů. (16:27:38)
     
    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 4:1. Střely mimo: 13:1. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 15:9.
     
    Utkání dospělo do svého definitivního závěru a Sturm Graz v něm nakonec po velmi bojovném výkonu zejména ve druhé půli, kterou celou odehrál bez vyloučeného Kocha, dokázal dotáhnout zápas do vítězného konce.

    St. Pölten svého soupeře na konci první půli a celý druhý poločas tlačil, nedokázal své hře ale dodat jakoukoliv myšlenku navíc, která by překvapila skvěle fungující obranu soupeře a znamenala byl alespoň jednobodový zisk z dnešního klání.

    Domácí tým tak zůstává ve Skupině o titul na posledním šestém místě, Graz si drží pozici čtvrtou, která znamená boje v play-off o Evropskou ligu.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Graz má navíc k dispozici rohový kop a tohle už pro hosty vypadá více než dobře.
     
    90+4
    Domácí se ještě naposledy natlačili do pokutového území, obrana soupeře si už ale jejich bleskovou akci pohlídala a pravděpodobně tak rozhodla o svém definitivním vítězství.
     
    90+3
    Žlutou kartu v samotném závěru schytává ještě čerstvý Grozurek.
     
    90+3
    Neúspěšné zakončení hlavou bylo možná poslední šanci Pöltenu na vyrovnání. Utkání se už blíží velmi rychle ke svému konci.
     
    90+2
    Míč přiletěl přímo do ohně, obrana Grazu ale v silovém souboji dokázala své soupeře přetlačit a odklidit míč do bezpečí.
     
    90+1
    Čtyřminutové nastavení započalo svou první minutu. Domácí v ní budou zahrávat rohový kop.
     
    90
    Útočný faul Vučenoviče v pokutovém území příliš nadějí domácím na srovnání nepřidává. Faulovaný hráč si samozřejmě několik vteřin na trávníku poleží a mezitím se nám zápas přehoupne do nastavení druhů půle.
     
    89
    Rohový kop St. Pöltenu přistál na hlavě jednoho z domácího, jeho zakončení ale končí daleko mimo prostor tří tyčí svatyně soupeře.
     
    88
    Střídání v týmu SK Sturm Graz: ze hřiště odchází Emeka Eze, přichází Lukas Grozurek.
     
    87
    Siebenhandl vykopává pouze do autu, domácího mohou vhazovat.
     
    86
    Ruka Gartlera nedala hlavnímu arbirtrovi jinou možnost, než přisoudit míč k rozehrávce hostům z Grazu. Ti tak získávají další čas ke zdržení.
     
    85
    Vykázaný trenér domácího týmu na tribuně velmi nervózně cmoulá žvýkačku ve svých ústech, pravděpodobně i on sám si představoval o něco více od svých svěřenců zejména ve druhé půli.
     
    84
    Siebenhandl si počkal, než k němu doběhne útočník soupeře a spoří tak další velmi cenné vteřinky pro svůj tým.
     
    83
    St. Pölten tlačí a tlačí jako při střevních potížích, k úspěšnému uvolnění napětí nervů to ale pořád nevede.
    82. Zmatky v malém vápně Sturmu opět nekončí gólem!
     
    81
    A ten samozřejmě jeho rozehrávkou nabral další dobrou půl minutu, která uběhla z času určeného pro hru.
     
    80
    Dlouhý centr jen těsně minul hlavy dvou doskakujících hráčů domácího týmu v těsně blízkosti před brankou soupeře, míče se nakonec bez větších potíží zmocnil brankář Grazu.
     
    79
    Je až k nevíře, jak skvěle funguje obrana Grazu bez jednoho muže v poli díky vyloučení ve třicáté minutě, ale ještě více je s podivem, jak St. Pölten nedokáže najít jedinou mezírku v obraně soupeře. Utkání za současného rozpoložení směřuje opravdu k jednobrankové výhře hostů.
     
    78
    Siebenhandl vykopává daleko pryč od své svatyně a vyzývá své spoluhráče k napadání soupeře při rozehrávce.
     
    77
    Střídání v týmu SKN St. Pölten: ze hřiště odchází Daniel Luxbacher, přichází Aleksandar Vucenovic.
     
    76
    Sturm se zmocnil míče a velmi pohodlně s ním kombinuje zejména na vlastní polovině. Hosté už pochopitelně nemají kam spěchat.
     
    75
    St. Pölten má už při pomyšlení na bodový zisk z dnešního zápasu pouze něco málo přes čtvrt hodinky. Dokáží domácí využít muže v poli navíc a vyrovnají alespoň stav duelu?
     
    74
    Domácí jsou dobrým napadáním soupeře vytlačeni se svou kombinací až na vlastní polovinu.
    73. Druhý gól Grazu neuznán kvůli ofsajdu.
     
    72
    Tlak domácího mužstva už začíná být ale opravdu nesnesitelný a je až k nevíře, že se stále jeho publikum nedočkalo radosti ze vstřelené branky. Šanci na změnu mají žlutí z rohového kopu.
     
    71
    Ingolitsch dle pomezního sudího zahrál v pokutovém území soupeře rukou při zpracování míče. Opakovaný záběr však usvědčil sudího z omylu. Záložník St. Pöltenu se nyní vztekal vskutku oprávněně.
     
    70
    Rohový kop domácího týmu si včasně sebral do svých rukavic brankář Siebenhandl a zabránil tak bezprostřednímu nebezpečí, kterého jak se zdá, bude do konce zápasu jen více a více.
     
    69
    O minutu později se ale provinil i sám Eze, který od Muckenhammera vidí v jeho ruce stejný trest.
     
    68
    Schütz šel do souboje s Ezem naprosto nesmyslně skluzem na stojnou nohu a po zásluze vidí trest v podobě žluté karty.
     
    67
    V nebezpečných prostorech z pohledu hostí se ocitl míč v pokutovém území. Celá akce skončila odkopem obrany míče do zámezí.
     
    66
    Ojedinělá útočná akce Sturmu končí v rukavicích Rieglera. Ten si nutno říci, na míč v posledních minutách příliš nesáhne.
     
    65
    Střídání v týmu SK Sturm Graz: ze hřiště odchází Markus Pink, přichází Emeka Eze.
     
    64
    Rychlou akci domácích zakončoval z levé strany vystřídaný Schütz, pálil ale pouze do prostor, kde byl připravený brankář soupeře lapit jeho tvrdou pozemní ránu.
     
    63
    Siebenhandl se zmocnil míče a s jeho výkopem příliš nespěchá. Ani hráči Sturmu se již nevytahují příliš vysoko.
     
    62
    Nápor St. Pöltenu se stupňuje s každou přibývající minutou a branka domácího týmu visí čím dál více ve vzduchu. Obrana Grazu ale prozatím odolává.
     
    61
    Graz už útočí jen velmi opatrně vědom si oslabení ze třicáté minuty zápasu. Trojice hostí si nyní nerozuměla při kombinaci před pokutovým územím a dopředu peláší znovu domácí.
     
    60
    Střídání v týmu SKN St. Pölten: ze hřiště odchází Michael Ambichl, přichází Daniel Schütz.
     
    59
    Na druhé straně se řítili hráči Sturmu do podobného přečíslení, ani oni však z celé situace nevytěžili cokoliv nebezpečného.
    58. Zmatky v obraně hostí gólem neskončily.
     
    57
    Rasner navíc za svůj zákrok vidí kartónek barvy žluté.
     
    56
    Sturm se dokázal zmocnit míče a vyrazil s ním ihned kupředu. Rychlý kontr byl zastaven na polovině hřiště pouze za cenu faulu.
     
    55
    Pozemní rozehrávka na bližší tyč se nesetkala s přílišným pochopením spoluhráčů. Brankář Grazu může vykopávat od své branky po nepřesném zakončení soupeře.
     
    54
    Obléhání pokutového území hostí pokračuje. Tentokrát z celé situace vytěžili hráči domácího výběru rohový kop.
     
    53
    Domácí tým bude zjevně aktivnější na míči díky muži v poli navíc i ve druhé půli. Graz ale nadále pokračuje ve skvěle fungující obraně, která za svá záda nepropouští žádný z útoků soupeře.
     
    52
    Brankář Riegler si troufl na kličkovanou před dotírajícím Pinkem a stáli u něj všichni svatí. Pokud by se mu totiž klička nepovedla, před Pinkem by nebyl nikdo, kdo by mu již kromě vlastní neschopnosti zabránil ve skórování.
     
    51
    Ten nakonec proběhl z levé strany hřiště, výrazné ohrožení pro svatyni brankáře Siebenhandla z toho ale nebylo.
     
    50
    St. Pölten kombinuje s míčem na polovině hřiště a chystá se k rychlému útoku.
     
    49
    Vypadá to ale, že útočník hostí bude brzy schopen pokračovat ve hře a nenadělá tak svému trenérovi zbytečné vrásky vynuceným střídáním.
     
    48
    Pink vyskočil při souboji příliš vysoko a pravděpodobně při dopadu na trávník se nepříjemně poranil. Hlavní sudí mu jíž přivolává lékařské ošetření.
     
    47
    Netrvalo to dlouho a i druhý poločas má na svém kontě udělenou žlutou kartu. Tu za zbytečný zákrok ve středu pole vidí Jantscher.
     
    46
    Střídání v týmu SK Sturm Graz: ze hřiště odchází Philipp Huspek, přichází Ivan Ljubic.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 15:31.
     
    Nestalo se tak a po prvních čtyřiceti pěti minutách je tak skóre o něco příznivější pro hosty z Grazu. Ti se dostali do vedení už ve čtvrté minutě po hrubé chybě domácího stopera, které využil útočník Markus Pink.

    St. Pölten zejména s přibývajícími minutami a velice pravděpodobně i díky červené kartě pro Fabiana Kocha po půl hodině hry začínal přebírat iniciativu zápasu, vyložené šance z jejich strany jsme se ale nedočkali.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    V St. Pöltenu se nastavuje jedna minuta nad rámec řádné hrací doby. Zda přinese ještě něco zajímavého, zůstává pro tuto chvíli otázkou.
     
    45
    Sturm si dává s vhazováním míče na hrací plochu na čas. Z řady důvodů pochopitelný jev na straně hostí vzhledem k blížícímu se konci poločasu.
     
    44
    Až nyní se po odrazeném míči dostal k dobré střele Baliče před pokutovým ůzemím, jeho tvrdou ránu ale lapil do svých rukavic brankář Siebenhandl.
     
    43
    Domácím nelze upřít snaha o vyrovnání stavu zápasu ještě před poločasem, obrana soupeře ale nadále funguje i bez jednoho muže v poli naprosto bravurně.
     
    42
    Před pokutovým územím soupeře předvedl Hierländer šlapák jako z učebnice a nemohlo přijít nic jiného, než žlutý karetní trest.
     
    41
    Hra se o pár okamžiků později přesouvá znovu na druhou stranu hřiště. Tempo hry má v prvním poločase opravdu skvělý nádech.
     
    40
    St. Pölten se pokusil, slušně řečeno, obejít Muckenhammera a vhodit míč o několik metrů blíže brance, čímž by se dostali domácí do slibné šance. Hlavní arbitr se ale nenechal zmást a nařizuje vhazování na příslušném místě.
     
    39
    Sturm se vydal na útočný výlet po pravé straně hřiště, kde byla ale dvojice hostí velice rychle o kulatý předmět obrána.
     
    38
    Přímou střelou celá situace taky nakonec skončila, bohužel pro domácí publikum ale pouze míčem v hledišti.
     
    37
    Vše ale může být jinak po faulu těsně před pokutovým územím. Míč si k rozehrávce postavila dvojice domácích, pravděpodobně se dočkáme přímé střely na branku.
     
    36
    Domácím to ale dnes bohužel pro ně moc nevychází. Obrana hostí je velmi dobře zformována a nepouští soupeře do svého pokutového území.
     
    35
    St. Pölten nikam nepospíchá a v držení míče na vlastní polovině hledá postupnou cestu za vyrovnávacím gólem.
     
    34
    Graz je sympaticky aktivní směrem kupředu i přes fakt, že má v poli o jednoho muže méně. Na vyloženou šancí to ale zatím nestačí.
     
    33
    Brankář Siebenhandl si dává s rozehrávkou na čas a možná také spoří vteřinky pro případné střídání v řadách jeho týmu vzhledem k udělené červené kartě.
     
    32
    Domácí měli následně k dispozici velmi dobrou standardní situaci, tvrdá rána ale skončila pouze v postavené zdi hostí.
    31. Fabian Koch - červená karta.
     
    31
    Z rohu nakonec nic nebylo, naopak se do rychlého kontru utrhl Balič, kterého jako poslední bránící hráč zastavil před pokutovým územím Koch a nedal hlavnímu sudímu na výběr, přichází červená karta pro pravého obránce hostí!
     
    30
    Posledně jmenovaný se však staví k rozehrávce rohového kopu. Další dobrá šance pro Graz.
     
    29
    Jantscher se snažil využít svého důrazu i proti dvěma obráncům v pokutovém území, nedokázal si ale zpracovat míč tak, aby jej z bezprostřední blízkosti mohl dostat za brankovou čáru.
     
    28
    Tempo hry se začíná s přibývajícími minutami o poznání stupňovat. Dobrých šancí začíná přibývat na obou stranách.
     
    27
    Gartler zahrál v útočném pokutovém území při zpracování míče rukou. Celá situace neunikla bystrému oku hlavního arbitra Muckenhammera, který tak přisuzuje rozehrávku míče hostům.
     
    26
    Bleskové kombinaci hostí chyběla v konečném důsledku jen povedená klička Pinka, který by se dostal tváří v tvář před brankáře domácích. Velká škoda pro Graz.
     
    25
    Graz se ujímá držení míče a začíná hledat postupnou cestu za svým druhým gólem v utkání.
    24. Simulovaný pád Baliče v pokutovém území.
     
    24
    Balič to přehnal se snahou vybojovat pro svůj tým pokutový kop a zaslouženě za své simulování vidí od hlavního sudího žlutou kartu.
     
    23
    Na druhé straně došlo k faulu domácího hráče, Graz tak má k dispozici další slibnou standardní situaci.
     
    22
    Netrvalo ani minutu, a Siebenhandl musel být ve svém brankovišti znovu v pozoru. Ani tentokrát však míč nedoplachtil na místo určení a gólman hostí může vykopávat od své branky.
     
    21
    Domácí se tak snažili prolomit své štěstí dlouhým nákopem, ten si ale bez větších potíží opět pohlídal muž strážící svatyni soupeře.
     
    20
    St. Pölten hrající dnes ve žlutých dresech ale i přesto zůstává v držení míče. Hosté ale oproti předcházejícím minutách vysunuli mnohem výše své napadání, které soupeři dělá nemalé potíže.
     
    19
    Na druhé straně se do slibného protiútoku hrnula hned trojice domácích hráčů, proti pětičlenné obraně ale neměla příliš nadějí na úspěch a podle toho také celá situace dopadla. Balón skončil v náručí Siebenhandla.
     
    18
    Pokus o rychlý přechod do útoku po pravé straně hřiště hostům nevyšel dle představ. Celý úmysl přečetl včasně Petrovič, který poslal kulatý předmět ke svému brankáři.
     
    17
    Trvalo to dlouho, ale ke slovu se dostávají znovu i hráči Grazu. Ti se převzali míč na polovině hřiště a po delší době si můžou taktéž zakombinovat.
     
    16
    St. Pölten je i přes nepříznivý stav zápasu v posledních momentech duelu mnohem aktivnější. Hosté jsou zalezení na své polovině a čekají, co soupeře vymyslí.
     
    15
    Ljubičič se zkoušel sympaticky protlačit do pokutového území z levé strany a nakonec se dostal až ke střele, ta ale po bloku obránce končí v moci brankáře Siebenhandla.
     
    14
    Obrana Sturmu je ale velmi dobře zformovaná a mezírky se ní hledají jen velmi těžce. Domácí jsou vyhnáni se svou kombinací až na polovinu hřiště.
     
    13
    U míče jsou naopak opětovně domácí, kteří hledají cestu za srovnáním.
     
    12
    Graz se po drobném tlaku soupeře vydal do rychlé protiakce na druhou stranu. Tah po pravé straně byla ale v konečném důsledku neúspěšný.
     
    11
    Ten ale našel pouze hlavu připraveného obránce soupeře, který bez větších potíží uklidil balón do bezpečí.
     
    10
    Růžky začíná vystrkovat pomalu i Sankt Pölten. Domácí mají po rychlé akci k dispozici rohový kop.
     
    9
    Nyní už vše odnesl jeden z domácích žlutým karetním trestem. Konkrétně se jedná Ingolitsche, který nás zastává roli obránce, a zároveň záložníka.
     
    8
    Velká nedisciplinovanost domácích v úvodu utkání. Další faul před pokutovým územím přináší další dobrou šanci na vstřelení branky.
     
    7
    Hosté se dostali ke slibné standardní situaci, kterou vyřešil v pokutovém území Riegler vyboxováním kulatého předmětu z nejnebezpečnějšího území.
     
    6
    Domácí výběr zůstává v držení míče, nyní však zvládá kombinovat pouze na polovině hřiště.
     
    5
    St. Pölten se ihned vrhl do útoku ve snaze bleskově vyrovnat stav utkání, pozorná obrana soupeře však bez větších potíží odklidila míč do zámezí.
    4. Markus Pink - 0:1.
     
    4
    Sturm Graz právě vstřelil branku!
    Neuvěřitelné hrubice domácího stopera využívá už ve čtvrté minutě zápasu snajpr MARKUS PINK! Ten dokázal vypíchnout míč Ambichlovi, dostat se s ním až před pokutové území, odkud zkušeně přeloboval brankáře Pöltenu.
     
    3
    Hned ve třetí minutě je hlavním sudím vykázán trenér domácích na tribunu! Tomu se nelíbilo rozhodnutí o nedovoleném zákroku z předchozí minuty a pravděpodobně Muckenhammera pocestoval nevlídným slovem.
     
    2
    Úvodní momenty duelu patří hostům z Grazu, kteří drží míč na svých kopačkách. To se nezmění ani po faulu Haase na vlastní polovině.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    SKN St. Pölten: Riegler (C) – Luan, Ambichl, Petrović – Ingolitsch, Luxbacher, Rasner, Haas – Ljubicic, Gartler, Balič.
    Náhradníci: Vollnhofer – Bajrami, Drescher, Messerer, Mislov, Schütz, Vucenovic.

    SK Sturm Graz: Siebenhandl – Koch, Spendlhofer, Maresic, Schrammel – J. Domínguez – Huspek, Hierländer (C), Kitejšvili, Jantscher – Pink.
    Náhradníci: Schützenauer – Avlonitis, Eze, Lackner, Grozurek, Ljubic, Lema.

    Rozhodčí: Muckenhammer – Kühr, Witschnigg.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:30.

    Daniel Gargulák

    Branky: 4. Pink

    Karty:   9. Ingolitsch (SPN), 24. Balič (SPN), 57. Rasner (SPN), 68. Schütz (SPN) – 42. Hierländer (STG), 47. Jantscher (STG), 69. Eze (STG), 90+3. Grozurek (STG)   31. Koch (STG)


    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 4:1. Střely mimo: 13:1. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 15:9.
    SKN St. Pölten: Riegler (C) – Luan, Ambichl (60. Schütz), Petrović – Ingolitsch, Luxbacher (77. Vucenovic), Rasner, Haas – Ljubicic, Gartler, Balič.
    Náhradníci: Vollnhofer – Bajrami, Drescher, Messerer, Mislov, Schütz, Vucenovic.

    SK Sturm Graz: Siebenhandl – Koch, Spendlhofer, Maresic, Schrammel – J. Domínguez – Huspek (46. Ljubic), Hierländer (C), Kitejšvili, Jantscher – Pink (65. Eze, 88. Grozurek).
    Náhradníci: Schützenauer – Avlonitis, Eze, Lackner, Grozurek, Ljubic, Lema.

    Rozhodčí: Muckenhammer – Kühr, Witschnigg.
    bahis siteleri