Willem II – Ajax 0:4 (kon.)
konec
Willem II Tilburg
0:4 (0:2)
Ajax Amsterdam
Neděle 05.05.2019, 18:00 • Feijenoord Stadion (De Kuip), Rotterdam, Jižní Holandsko • Nizozemský pohár • Finále
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Dobré nedělní dopoledne přeji příznivcům nizozemského fotbalu! Od dnešních 18:00 se zaměříme na finále Nizozemského poháru, které se odehraje v Rotterdamu. Proti sobě bude stát Willem II Tilburg a jasný favorit z Amsterdamu v podobě AFC Ajax. Přípíše si Ajax první trofej v této sezoně, nebo outsider z Tilburgu překvapí? Příjemnou zábavu!
     
    WILLEM II TILBURG

    Postup Tilburgu skrz pohár až do finále byl poměrně klidný. První tři kola, do kterých se zapojují týmy z vyšší soutěže, Tilburg ovládl celkovým poměrem 9:1. Ale hned v prvním utkání proti Volendamu to byla bitva, Tilburg nakonec vyhrál těsně 2:1. Pětkou to ve druhém kole odnesl Sparkenburg, hrající třetí divizi, „jenom“ o tři góly prohrálo amsterdamské AFC, hrající taktéž třetí divizi. Tento tým nemá s Ajaxem ale nic společného.

    Čtvrtfinále proti Twente, které má nejlepší časy již za sebou a nyní bojuje o postup ve druhé lize, nabídlo pětigólovou přestřelku ve druhé půli. Zatímco Twente ze tří střel na branku vytěžilo dva góly, Willem ze dvou střel na branku góly tři, neboť jeden gól Twente byl vlastní a semifinále proti Alkmaaru bylo dalším oříškem pro Tilburg. V dramatickém utkání se šlo až do penaltového rozstřelu, kde se z devíti hráčů trefili pouze tři! Dva však byli z jihu Nizozemska, a proto na Tilburg nyní čeká poslední výzva: všemi obdivovaný Ajax.
     
    AFC AJAX

    Ajax již v srpnu inspiroval Mladou Boleslav a na hřišti Te Werve, které hraje až šestou nejvyšší soutěž, vyhrál suverénním způsobem 7:0. Druholigového soupeře ze Stichtingu přejel doma 3:0 a v dalším kole už narazil na soupeře, který taktéž donedávna válčil mezi nizozemskou smetánkou. Roda ale nedala vůbec nic zadarmo a týmovým výkonem dotlačila zápas až do penalt. V nich byl poměrem 4:2 ale lepší Ajax a šel do čtvrtfinále.

    Po odehraných 38 minutách čtvrtfinále vedlo AFC pohodlně 3:0 a Heerenveen si přál stoprocentně odehrát lepší utkání. I díky polevení Ajaxu se nakonec dostal alespoň na příjatelný výsledek 1:3. Semifinále mezi odvěkými rivaly slibovalo pořádnou podívanou. Feyenoord ale dostal doma facku, Ajax byl produktivnější a vyhrál poměrem 3:0.
     
    Oba týmy se spolu naposledy potkaly 6. dubna v rámci Eredivisie a byla z toho jasná výhra Ajaxu 4:1. I na podzim to bylo pro Ajax jednoduché, doma přemohl Tilburg 3:0. Povede se Tilburgu napotřetí zlomit prokletí?
     
    -32
    Úvodní sestavy:

    Willem II Tilburg: Wellenreuther – Lewis, Meissner, Peters, Heerkens – Dankerlui, Tapia, Llonch, Palacios – Isak, Pavlidis
    Náhradníci: Woud, Crowley, Vrousai, Saddiki, Coulibaly, Akkaynak, Anita, Mcgarry, van den Bogert, Brand

    AFC Ajax: Onana – Kristensen, de Ligt (C), Blind, Tagliafico – Mazraoui, van de Beek, de Jong – Ziyech, Huntelaar, Tadić
    Náhradníci: Veltman, Neres, Sinkgraven, Magallán, Labyad, Schöne, Traoré, Dolberg, Lamprou, Varela, de Wit, Ekkelenkamp

    Rozhodčí: Gözübüyük – Schaap, de Vries.
     
    -9
    Dobré odpoledne ještě jednou přeji všem čtenářům tohoto onlajnu! Za necelých deset minut začne finále nizozemského poháru v Rotterdamu. Počtově navrch mají jasně fanoušci Ajaxu, kteří chtěji vytvořit svým miláčkům domácí prostředí.
     
    -3
    Oba týmy jsou již připraveny v tunelu, předzápasová show právě začíná!
     
    -1
    Kotel Ajaxu za to bere pořádně od začátku a páchá pyroshow před utkáním. O dým tak máme okamžitě postaráno. Atmosféra je úžasná, jdeme na zápas!
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Finále nizozemského poháru začíná, výkop měl Tilburg! Pokusil se o rychlý nákop dopředu, ale obrana Ajaxu spolehlivě pokryla.
     
    1
    de Ligt raději vrátil hru za sebe na Onanu, který bleskově vepředu našel Ziyecha. Ten však fauloval a papíroví domácí se dostanou na míč.
     
    2
    Tadič neprošel u střídačky přes soupeře a první vhazování zápasu obstará Tilburg.
     
    2
    Jenže ani tým z jižního Nizozemska nedokázal projít přes soupeře a hra se otáčí dopředu. Tadič nahrával do vápna na Huntelaara, který byl ale pokryt.
     
    3
    de Ligt se vracel a musel takticky faulovat protihráče na půlící čáře. Sudí zatím nechává bez trestu.
     
    4
    Laciná ztráta AFC na půli a Tilburg okamžitě otáčí do protiútoku. Ale jak to tak bývá, první přihrávka je nejklíčovější. Tentokrát byla provedena špatně a Ajax odkopává.
     
    4
    Centr na Isaka ve vápně zastavil Onana typickým výběhem, který u něj známe. Obrana Amsterdamských ale páchá zatím jednu chybu za druhou a Tilburg si došel zpět pro balon.
     
    5
    Je tu první trestňák právě pro Tilburg. Rozehrávku po zemi však obrana zcela pokryla a nyní Isak bojuje u rohového praporku.
     
    6
    Proti přesile tří hráčů neměl Isák vůbec žádnou šanci a logicky o míč přichází. Jenže Ajax se nemůže ani pořádně dostat přes půlku.
     
    7
    Nepřesná kombinace mezi dvěma hrotovými útočníky Willemu dává jasný míč pro Ajax. Onana provede od své branky odkop. Rozehrál ale nakrátko.
     
    8
    Huntelaar uvolňoval Ziyecha na levém křídle, při přebírání balonu byl však zkušený zabiják v ofsajdu.
     
    8
    Peters stáhl zezadu Huntelaara, který už už nabíhal do volného prostoru. Další z taktických faulů.
     
    9
    Takticky to ale moc neudělal Meissner, který na hranici levé strany vápna fauloval Tadiče a AFC má co? Přímák z velice nadějné pozice.
     
    9
    Přímák obrana Tilburgu ubránila s velkým vypětím! Po relativním uklidnění situace naběhl z levé strany de Ligt a nahrál před branku pro Huntelaara, jehož šikovné zakončení na delší tyč mířilo těsně mimo!
    9. Huntelaar zamířil z nahrávky mimo
     
    11
    Další faul, tentokrát od tilburského Tapii. Ajax se po úvodní slabší desetiminutovce dostal do hry a tlačí svého soupeře na jeho obranné půli.
     
    12
    de Jong vyhrál souboj na středu pole, jenže jak se říká, lehce nabyl, lehce pozbyl. Ani Willem ale nevyužil nastalé situace k lepší pozici na šanci či střelu a opět se hraje podle amsterdamských not.
     
    13
    Isak procházel mezi dva obránce a neuspěl. Následně se zapsal u rozhodčího nešetrným zákrokem na nabíhajícího Tagliafica. Zůstáváme stále u slovního upozornění.
     
    14
    Ajax pozvolna kombinoval na půlce, následně se rozhodl pravý stoper Kristensen pro nákop vzduchem na Ziyecha. Obrana Tilburgu však odklidila na vhazování.
     
    15
    Isak nedostal šanci dostat se přes de Ligta. Nejmladší kapitán Champions League mu dal snadnou stopku.
     
    15
    Tilburg taktéž zahrozil! Průniková přihrávka na Tapiu otevřela prostor na pravé straně a před branku si nabíhal Isak. Tapiova nahrávka ale byla o kousek delší, než by Isak chtěl a jednoduše prokopl!
    15. Isak na přihrávku před branku nedosáhl
     
    17
    Tilburg to nedá zadarmo! Tentokrát to byl Isak, na nějž se z hloubi pole dostala přihrávka. Klička na pravou stranu byla úspěšná, střelu ale zkrotila dvojice obránců Ajaxu na rohový kop.
    17.
     
    18
    Roh ale hosté ubránili a sami přešli do ofenzivy, Willem se po zisku míče jednoduše osvobodil odkopem na Onanu.
     
    19
    Tentokrát se AFC dostalo o něco dále, než v předchozím případě. Tanečky ve vápně ale ukončuje útočný faul Huntelaara.
     
    20
    Tohle byla drsná chyba Wellenreuthera, který už tak odehrával míč pod tlakem a nahrál ho do nohy Mazraouimu na levé straně. Záložník Ajaxu okamžitě hrál do vápna na Huntelaara, lehce sraženou nahrávku ale domácí gólman chytil a fanoušci Willemu mají hned o nervy méně.
     
    21
    Tagliaficko nalétl do Lloncha ve vápně Tilburgu a je mu pískán útočný faul.
     
    22
    Další rohový kop pro Tilburg. Isaka pohlídal Tagliafico, nezvládl však již pohídat míč.
     
    22
    Roh byl pro hosty snadnou kořistí na obranu a teď se musí mít defenziva Tilburgu na pozoru, rychle postupuje vpřed zejména Ziyech napravo.
     
    22
    Ziyech pustil na Kristensena, který nepřesným centrem do vápna sice neohrozil tilburského gólmana, ale povedlo se mu dojít pro rohový kop.
     
    23
    Centr propadl na Tagliafica, který však hlavičkoval z devíti metrů do země. Z voleje to pak zkoušel de Ligt, ale trefil prvního obránce a Willem vytlačuje Ajax daleko od šestnáctky.
     
    24
    Drobné zranění nyní má jeden z domácích hráčů, který se odebírá na drobné ošetření. Nevypadá to však na nic tragického, co by ohrožovalo jeho další účast v zápase.
     
    26
    Blind se otočil okolo protihráče a elegantně odehrál míč dopředu. Před Wellenreutherem je nyní rušno. Huntelaar totiž vracel míč do ohně a tilburský gólman byl opět nejistý ve výběhu na míč. Nakonec mu pomohli obránci, ale stále to bylo hodně špatně řešené.
     
    27
    Čisté odebrání míče na středovém kruhu a Isak vepředu měl práci, de Ligt si ale nedělal problémy a jasným odkopem poslal balon až na tribunu.
     
    29
    Ziyech uvolnil de Jonga, který ve vápně sklepl na Kristensena. Levý stoper ale již nedokázal nahrát před branku, přesto má AFC roh.
     
    30
    Ziyech se dostal jako poslední hráč ke střele ze vzduchu, tu mu přibrzdil první blokující obránce a je tu další rohový kop hostí.
     
    31
    Ve vápně zůstává ležet Tapia, který schytal nezaviněný úder do obličeje. Míč je však přisouzen Amsterdamu, který bude vhazovat.
     
    32
    Středem prošel Mazraoui, ale nahrávka na uvolněné spoluhráče vepředu již byla o něco horší. Domácí z toho vytěžili zajímavou šanci, kdy v obraně zaspal Kristensen a Dankerlui měl ve vápně sám míč, nedokázal si ho ale zpracovat.
     
    33
    Tilburg měl v posledních dvou, třech minutách slušný nápor, konec náporu bylo ale vhazování, které bylo posláno přímo Onanovi do ruk.
     
    34
    Ziyech fauloval u postranní čáry a Tilburg má zajímavý trestňák ve 34. minutě zápasu.
     
    34
    Domácí mají druhý pokus. Za míčem šel Ziyech velmi důrazně a páchá druhý faul za sebou. Nyní je to ještě zajímavější pozice, prakticky na ose hřiště.
     
    35
    Smluvený signál ale Tilburské zklamal. Nezklamali se ale v útočné akci, kterou měl zakončovat Isak, ve vápně si ale pomohl při zpracování míče rukou a bylo po všem.
     
    36
    van de Beek si vybojoval faul a Ziyech bude nakopávat do vápna. Na ofsajdové hraně se chystá především Huntelaar.
     
    37
    Ale hrálo se na de Ligta, jehož hlavičku rychle zastavil Pavlidis. Právě od něj šel míč za brankovou čáru a Ajax má další roh.
     
    38
    Ajax právě vstřelil branku!
    Ajax jde do vedení po 38 minutách hry! Rohový kop rozehráli hosté nakrátko a Ziyech nakopával do vápna na DALEYHO BLINDA, který byl zcela volný na malém vápně. Jednoduché přizvednutí centru na gólmana fungovalo a míč se dostal těsně za brankovou čáru – 0:1!
    38. BLIND - 0:1
     
    40
    Ajax právě vstřelil branku!
    Za dvě minuty je hned Ajax ve dvoubrankovém náskoku a tohle je brutální sprcha pro Tilburg! Ihned po rozehrávce si AFC šlo za míčem a prokombinovalo se bleskově až před branku. Ziyech pak po kličce nahrál před branku pro KLAASE-JANA HUNTELAARA, který si stáhl míč na střed a po zemi překonal Wellenreuthera na delší tyč – 0:2!
    40. HUNTELAAR - 0:2
     
    42
    Ajax je nyní v totální euforii. Jak na hřišti, tak na tribunách. Tilburg moc neví, kam hrát, Amsterdam je psychicky hodně vysoko.
     
    42
    Willem se z toho pokusil dostat nákopem na Isaka, ten byl ale v ofsajdovém postavení.
     
    43
    de Ligt z otočky poslal své spoluhráče do dalšího brejku. Ti šli chvíli 5 na 3, pomalá nahrávka dozadu ale dala možnost soupeři se zformovat.
     
    44
    Mazraoui byl faulován na půli a přišla rychlá rozehrávka Ajaxu. Opravdu definice maximálního útočení od Amsterdamu, i za vedení 2:0.
     
    45
    Tagliafico to s důrazem v útoku přehnal a je pískán útočný faul. Zřejmě poslední možnost od Tilburgu, jak zaútočit.
     
    45
    První minutu nastavení otevřel faul na Mazraouiho a Ajax logicky nikam nespěchá. Nemá k tomu důvod.
     
    45+1
    Ziyech byl viděn v ofsajdovém postavení a hra se bleskurychle otočila. Přihrávka na Isaka ale byla pokrytá.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Po první půli vyprovází hráče Ajaxu do kabin silný potlesk jejich fanoušků, kteří naplnili zcela tribunu za brankou. Není se čemu divit, amsterdamský klub potvrzuje roli favorita. Tilburg vstoupil přitom do utkání velice aktivně a během prvních dvaceti minut si vytvořil dvě zajímavé šance. Ty však gólem neskončily a s koncem poločasu přebral kontrolu nad hrou Ajax, který zlomil svého soupeře slepenými góly v 38. a 40. minutě. Nejprve to byla hlavička Daleyho Blinda, druhý úder pak zasadil Klaas-Jan Huntelaar. Druhá půle začne cca za 13 minut!
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Tilburg zahájil velkou šancí! Pavlidis si naběhl na levou stranu, odkud v brejku střílel, jeho pokus byl ale v poslední chvíli zblokován na roh!
     
    47
    Isak z rohového kopu pálil bez přípravy, ale o kousek nad branku.
     
    48
    Willem je v tlaku, první šance jej rozhodně nakopla. Jenže jednoduchou přihrávku nezpracoval Isak a rázem Ajax jde do útoku.
     
    48
    Huntelaard dostal tvrdou ránu kamsi na tvář a zůstává ležet na trávníku. Po nezbytném přerušení hry můžeme pokračovat, rozehrávku faulu obstará Onana.
     
    50
    Ziyech udržel míč pro Ajax i nadále, ten tedy dostane k dispozici vhazování u tilburské branky.
     
    50
    I hosté se ale dopustili útočného faulu a Willemu se tak znovu vrací míč na kopačky.
     
    51
    Mazraoui se dostával před Tapiu, dle sudího si ale pomohl rukama, a proto je pískán amsterdamskému hráči faul.
     
    52
    Přes střed pole prošla rychlá rozehrávka na Isaka, který se ale zatím spíše trápí a de Ligt v pohodě odklízí míč na Onanu, jehož nákop jde až na druhou půlku.
     
    52
    Tapia na středu rozdal dvě přesné přihrávky a pro Heerrense se rýsovala zajímavá rozehrávka, míč ale opustil předtím hrací plochu.
     
    54
    Na druhé straně opět zahořel gólman Tilburgu, který proti míči snášejícím se na Ziyecha nesmyslně vyběhl, Ziyech mu udělal kličku na střed a mohl zakončovat do prázdné nějakých 25 metrů od branky. Hostující hráč ale nesmyslně přebíhal půl hřiště, přesto se dostal míč na Tadiče, který měl pozici na střelu lehčí. Obránce Tilburgu ale do střely na zadní tyč skočil a poslal ji na rohový kop!
    54. Ziyech chybu gólmana Tilburgu nepotrestal
     
    55
    Tadič nacentroval zleva na Mazraouiho, kterého si ale včas pokryla tilburská obrana. Díky odraženému balonu se ale dostal ke střele van de Beek, avšak přestřelil.
     
    58
    První střídání utkání. Na straně Ajaxu jde dolů Ziyech, za něj jde brazilský útočník David Neres.
     
    58
    Sektor Ajaxu páchá show dýmovnic a nemůže se tedy hrát.
     
    58
    Zápas je dočasně přerušen!
     
    60
    Po dvouminutové prodlevě se opět hraje, stadion se nám zbarvil trošku do červena. Nicméně proti kotli nyní útočí Ajax.
     
    62
    Střídání v týmu Willem II Tilburg: ze hřiště odchází Peters, přichází Crowley.
    Střídání v týmu Willem II Tilburg: ze hřiště odchází Dankerlui, přichází Vrousai.
     
    63
    de Ligt získal míč u své branky a přechází s ním do brejku, ve kterém posunul na Nerese. Ten ale nechal hrací předmět za sebou a Tilburg spěchá do útoku.
     
    64
    Sám kapitán Ajaxu pak po srážce s Pavlidesem zůstal ležet na zemi a žádá si ošetření. V posledních minutách jsme toho fotbalu moc neviděli...
     
    65
    de Ligt se však vrací poměrně rychle do hry a hraje se tak 11 na 11. Ihned se mladý hráč zapojil do kombinace, která nese úspěch a Ajax se dostává vpřed.
     
    66
    Neres chtěl potáhnout míč více na střed, okolnosti mu to však nedovolily, a proto musel nahrát dále do šířky.
     
    67
    Ajax právě vstřelil branku!
    Toto byla, dámy a pánové, totální rozborka tilburské obrany a Ajax už je necelou půlhodinu od poháru! Všechno to začalo právě u Nerese, jehož přihrávka na levou stranu spustila sérii kliček a přesných přihrávek, na jejímž konci byla útočná trojka Ajaxu na dva tilburské. Jak to mohlo dopadnout? Jednoduché posouvání míče skončilo u KLASSE-JANA HUNTELAARA, který doklepl do prázdné – 0:3!
    67. HUNTELAAR - 0:3
     
    69
    Nad Rotterdamem se rozpršelo, zřejmě někdo nahoře fandí Feyenoordu a nechce, aby Ajax slavil na jeho stadionu. Zpět ke hře, Tilburg má roh.
     
    70
    Ten bez problémů hráči AFC ubránili a nad stadionem se spustil opravdu prudký déšť. Vypadá to ale spíše na přeháňku bouřkového charakteru, neboť svítí zároveň i slunce.
     
    71
    Tadič táhl kontr Ajaxu do otevřené obrany Willemu, který to vsadil zcela na útok. Rychlý návrat hostujících obránců do vápna ale značí ubránění útoku a odkop do autu.
     
    72
    Před trestňákem Ajaxu tu máme další střídání. Ze hry odchází Dušan Tadič, na jeho místo naběhne Zakaria Labyad.
     
    73
    Bomba Mazraouiho ale šla přímo do zdi a domácí vytlačují soupeře až na polovinu.
     
    74
    Ajax se tam ale bleskově vrátil a Neres byl faulován na pravé straně, zhruba půl metru od vápna! Další ideální šance na gól.
     
    75
    Nadýchaný míč od Labyada na de Ligta přistál kapitánovi Ajaxu sice přímo na hlavě, de Ligt jej ale poslal vedle levé tyčky.
     
    75
    Nad Rotterdamem navíc přestalo i pršet a nyní se hraje za slunečného počasí. Zajímavé proměny v posledních minutách.
     
    76
    Ajax právě vstřelil branku!
    Rytec už může pracovat, Ajax je jasným vítězem Nizozemského poháru! Tentokrát to byla jednoduchá přihrávka v podobě přenesení hry od Mazraouiho na RASMUSE KRISTENSENA, který si nabíhal na pravé straně. Střela do protipohybu Wellenreuthera ještě lehce lízla levou tyč a míč se třepetá v síti – 0:4!
    76. KRISTENSEN - 0:4
     
    78
    Žlutou kartu dostává Llonch (Willem II Tilburg).
     
    79
    Splněno má i de Jong. Na posledních cca 15 minut za něj nastupuje Schöne.
     
    80
    Ajax dohrává zápas zcela koncentrovaně a na půli soupeře. Neres dal šanci na hattrick Huntelaarovi, jenže ten centroval pro van de Beeka. Celá situace nakonec skončila rohovým kopem pro Ajax.
     
    81
    Fanoušci Ajaxu oslavují a skutečně se musí cítit Amsterdamští jako doma. Tilburg navíc již zcela rezignoval a AFC má prostor na své parádičky.
     
    82
    Neres vyběhl až na téměř nulový úhel vůči brance a napálil míč do gólmana. Další rohový kop pro Ajax.
     
    83
    Roh Willem zcela v pořádku odbránil a navíc se po taktickém faulu jednoho z obránců Ajaxu ocitne na útočné půli.
     
    83
    Zajímavá rozehrávka šla přímo na hlavu Isakovi, jenže ten poslal míč přímo Onanovi do ruk.
     
    85
    Nezavřou náhodou Ajaxu tribunu za používání pyrotechniky? Být činovníky Ajaxu, tak bych se celkem postihu od nizozemského svazu bál. Nemusí se tedy bát za předpokladu, že se nizozemští činovníci nedívají na dění v českém rybníčku.
     
    86
    Amsterdam kombinuje na své polovině s Onanou, který je rád, že si připíše pár dotyků s míčem. Za zvuku práskání poctivých nizozemských petard se hraje dále a blížíme se pomalu do konce utkání.
     
    87
    Faul od Lloncha na Mazraouiho přináší do zápasu menší emoce, kterých bylo vskutku poskrovnu. Vždyť za 87 minut hry musel sudí sáhnout pro žlutou kartu pouze jednou. Bylo to právě na „umravnění“ Lloncha.
     
    89
    Tagliafico neustál důrazný souboj s Crowleyem, který do něj nalétl jako autobus Vězeňské služby a v samotném závěru hlavního času bude mít semifinalista Ligy mistrů ještě další standardku.
     
    90
    Standardní situaci se ale povedlo Willemu ubránit a my víme, kolik času ještě zbývá odehrát. Jsou to dvě minuty!
     
    90+1
    Tilburg se snaží alespoň o čestný úspěch, centr na hlavu pro Isaka ale nebyl ničím nebezpečný.
     
    90+2
    Navíc je to Amsterdam, který bude mít vhazování a zápas se již jenom opravdu dohrává.
     
    90+2
    Mazraoui byl čistě zbaven míče a opět je Tilburg tam, kde by chtěl být více času. Z nějakých 30 metrů přišla střela, která však minula tyč zhruba o dva metry.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Ajax zničil Tilburg poměrem 4:0 a stává se vítězem Nizozemského poháru!

    Sudí Gözübüyük už se rozhodl dále rušný zápas nenatahovat a ukončil jej těsně před vypršením dvou minut nastavení. Po první půli se Tilburg v úvodu poločasu odhodlal k náporu a měl hned velkou šanci, avšak Pavlidis ji neproměnil a po prvních pěti minutách půle se opět hrálo podle not Ajaxu. Nejprve v 54. minutě neproměnil ohromnou šanci po chybě gólmana Ziyech, v 67. minutě se ale po rozborce domácí obrany prosadil Klaas-Jan Huntelaar. AFC bylo i nadále lepším týmem, v 76. minutě trofej stvrdil křížnou střelou na levou tyč Rasmus Kristensen a závěr zápasu se již pouze dohrával. Ajax si došel pro hladkou výhru 4:0 a získává první trofej sezony. Dá se říci, že za výkon v zápase je to triumf zasloužený.
     
    Přecházíme k předání trofejí. Nejprve se dočkají sudí, kteří dnes zápas odřídili kvalitně a s přehledem.
     
    Nyní přichází hráči Ajaxu na pódium, aby si přebrali pohár za vítězství.
     
    Teď už je to oficiální! Matthias de Ligt přebral poprvé s kapitánskou páskou na ruce trofej za vítěze KNVB Bekeru a oslavám už nic nebrání!
    Ajax je oficiálně vítězem KNVB Bekeru pro sezonu 2018/2019!
     
    Držení míče: 37 % : 63 %.
    Střely na branku: 1:4. Střely mimo: 9:12. Rohy: 5:8. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 20:11.
     
    Dámy a pánové, z mé strany je to dnes vše. Bylo mi opět ctí vás dnešním utkáním provázet. Mějte pěkný zbytek víkendu a budu se těšit opět příště u fotbalu napočtenou! (20:14:09)

    Tomáš Kalas

    Branky: 38. Blind, 40. Huntelaar, 67. Huntelaar, 76. Kristensen

    Karty:   78. Llonch (WLM)


    Držení míče: 37 % : 63 %.
    Střely na branku: 1:4. Střely mimo: 9:12. Rohy: 5:8. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 20:11.
    Willem II Tilburg: Wellenreuther – Lewis, Meissner, Peters (62. Crowley), Heerkens – Dankerlui (62. Vrousai), Tapia, Llonch, Palacios – Isak, Pavlidis
    Náhradníci: Woud, Crowley, Vrousai, Saddiki, Coulibaly, Akkaynak, Anita, Mcgarry, van den Bogert, Brand

    Ajax Amsterdam: Onana – Kristensen, de Ligt (C), Blind, Tagliafico – Mazraoui, van de Beek, de Jong (79. Schöne) – Ziyech (58. Neres), Huntelaar, Tadić (73. Labyad)
    Náhradníci: Veltman, Neres, Sinkgraven, Magallán, Labyad, Schöne, Traoré, Dolberg, Lamprou, Varela, de Wit, Ekkelenkamp

    Rozhodčí: Gözübüyük – Schaap, de Vries
    bahis siteleri