Willem II – Ajax 0:4 (kon.)
konec
Willem II Tilburg
0:4 (0:2)
Ajax Amsterdam
Neděle 05.05.2019, 18:00 • Feijenoord Stadion (De Kuip), Rotterdam, Jižní Holandsko • Nizozemský pohár • Finále
Předzápasové kurzy
    76. KRISTENSEN - 0:4
     
    76
    Ajax právě vstřelil branku!
    Rytec už může pracovat, Ajax je jasným vítězem Nizozemského poháru! Tentokrát to byla jednoduchá přihrávka v podobě přenesení hry od Mazraouiho na RASMUSE KRISTENSENA, který si nabíhal na pravé straně. Střela do protipohybu Wellenreuthera ještě lehce lízla levou tyč a míč se třepetá v síti – 0:4!
    67. HUNTELAAR - 0:3
     
    67
    Ajax právě vstřelil branku!
    Toto byla, dámy a pánové, totální rozborka tilburské obrany a Ajax už je necelou půlhodinu od poháru! Všechno to začalo právě u Nerese, jehož přihrávka na levou stranu spustila sérii kliček a přesných přihrávek, na jejímž konci byla útočná trojka Ajaxu na dva tilburské. Jak to mohlo dopadnout? Jednoduché posouvání míče skončilo u KLASSE-JANA HUNTELAARA, který doklepl do prázdné – 0:3!
    40. HUNTELAAR - 0:2
     
    40
    Ajax právě vstřelil branku!
    Za dvě minuty je hned Ajax ve dvoubrankovém náskoku a tohle je brutální sprcha pro Tilburg! Ihned po rozehrávce si AFC šlo za míčem a prokombinovalo se bleskově až před branku. Ziyech pak po kličce nahrál před branku pro KLAASE-JANA HUNTELAARA, který si stáhl míč na střed a po zemi překonal Wellenreuthera na delší tyč – 0:2!
    38. BLIND - 0:1
     
    38
    Ajax právě vstřelil branku!
    Ajax jde do vedení po 38 minutách hry! Rohový kop rozehráli hosté nakrátko a Ziyech nakopával do vápna na DALEYHO BLINDA, který byl zcela volný na malém vápně. Jednoduché přizvednutí centru na gólmana fungovalo a míč se dostal těsně za brankovou čáru – 0:1!

    Tomáš Kalas

    Branky: 38. Blind, 40. Huntelaar, 67. Huntelaar, 76. Kristensen

    Karty:   78. Llonch (WLM)


    Držení míče: 37 % : 63 %.
    Střely na branku: 1:4. Střely mimo: 9:12. Rohy: 5:8. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 20:11.
    Willem II Tilburg: Wellenreuther – Lewis, Meissner, Peters (62. Crowley), Heerkens – Dankerlui (62. Vrousai), Tapia, Llonch, Palacios – Isak, Pavlidis
    Náhradníci: Woud, Crowley, Vrousai, Saddiki, Coulibaly, Akkaynak, Anita, Mcgarry, van den Bogert, Brand

    Ajax Amsterdam: Onana – Kristensen, de Ligt (C), Blind, Tagliafico – Mazraoui, van de Beek, de Jong (79. Schöne) – Ziyech (58. Neres), Huntelaar, Tadić (73. Labyad)
    Náhradníci: Veltman, Neres, Sinkgraven, Magallán, Labyad, Schöne, Traoré, Dolberg, Lamprou, Varela, de Wit, Ekkelenkamp

    Rozhodčí: Gözübüyük – Schaap, de Vries
    thejrc.org