Setúbal – Boavista 0:3 (kon.)
konec
Vitória FC Setúbal
0:3 (0:0)
Boavista FC
Pondělí 06.05.2019, 21:15 • Estádio do Bonfim, Setubal (kapacita: 18.694 diváků) • Portugalská Primeira Liga • 32. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto netradičního zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (23:38:29)
     
    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 2:5. Střely mimo: 9:5. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 16:24.
     
    Bezmála sedmdesát minut jsme sledovali nijak zajímavé utkání mezi tabulkovými sousedy bojující o záchranu. Semedovo vyloučení však odstartovalo velkou divočinu, kterou nepředpokládal asi vůbec nikdo. Nabídnutou přesilovku Boavisty bleskově využil Yusupha Njie, což neunesli domácí hráči ani fanoušci. Během krátké chvíle šli do sprch Zequinha s Cádizem a Setúbalu najednou zbylo jen sedm hráčů do pole. Ti už nedokázali nijak konkurovat a hosté jednoduše přidali dva další góly. Boavista se díky čtvrté výhře z šesti zápasů posunula na jedenácté místo a může slavit jistotu záchrany. Vitória naopak nevyhrála počtvrté za sebou a dvě kola před koncem zůstává jen dva body nad sestupovým pásmem.
     
    90+15
    Konec zápasu.
     
    90+14
    Z druhého poločasu se stala menší fraška, o které se bude v Portugalsku asi hodně mluvit. Závěr nastaveného času se dohrává už jen z povinnosti.
    90+12. Silva GUSTAVO - 0:3
     
    90+12
    Boavista právě vstřelila branku!
    Zatímco se vandalové pustili do ničení zařízení na novinářské lávce, tak hosté přidali svůj třetí gól. Alberto Bueno pěkným pasem za obranu našel SILVU GUSTAVA a ten po rychlé kličce gólmanovi uklidil míč do sítě.
     
    90+11
    André Sousa našel poslední fyzické i morální síly na útok po pravé lajně. Carraça ho skluzem fauloval a navrch dostal žlutou kartu.
     
    90+10
    Když to nešlo z protiútoku, tak to Alberto Bueno zkusil z půlící čáry. Vyběhnutý Makaridze se ale zvládl vrátit a vyrazil padající balón na roh.
     
    90+8
    Hosté nedotáhli do gólového konce své jednoduše vytvořené přečíslení čtyři na dva. Machadova střela placírou minula zadní tyč.
     
    90+7
    Pomezní sudí si dal hodně načas s odmáváním Falconeho ofsajdu. Praporek šel nahoru až poté, co Makaridze hostujícímu hráči obětavě skočil pod nohy.
     
    90+6
    Závěr zápasu už je z domácího pohledu jedno velké trápení. Sedm hráčů v poli nemá proti kolotoči přihrávek žádnou šanci.
     
    90+5
    Hráči Boavisty se chtěli delší dobu zdržet poblíž půlící čáry, ale i tak se dostali do ofsajdu. Chvíli po domácí rozehrávce však míč opětovně získali.
     
    90+4
    Vasco Vernandes se postavil před Machada a srazil jeho centr z pravého křídla na rohový kop. Hosté ho rozehráli na krátko a dobrovolně se vrátili na vlastní půlku.
     
    90+3
    Manův pas však nebyl dostatečně prudký a vůbec nedoletěl do velkého vápna. Hosté vhazují a mohou se jednoduše přesunout do ofenzivní třetiny hřiště.
     
    90+2
    Pereira si došel pro faul na půlící čáře. Šestice hráčů Vitórie míří před Bracaliho, kam nakopne balón Mano.
     
    90+1
    Nad rámec druhého poločasu je přidáno dalších patnáct minut!
    90. PERDIGAO - 0:2
     
    90
    Boavista právě vstřelila branku!
    Pár vteřin před začátkem dlouhého nastavení je rozhodnuto! Oslabený Setúbal nedokázal před svým vápnem pokrýt Rafaela Costu, který po naznačení střely filigránsky vysunul PERDIGAA a ten neomylně vystřelil mimo dosah Makaridzeho pravé ruky.

    Michal Břuchanský

    Branky: 70. Njie, 90. Perdigao, 90+12. Gustavo

    Karty:   50. Cádiz (STL), 71. Pereira (STL) – 86. Jubal (BOA), 90+11. Carraça (BOA)   73. Cádiz (STL)   67. Semedo (STL), 72. Zequinha (STL)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 2:5. Střely mimo: 9:5. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 16:24.
    Vitória FC Setúbal: Makaridze – Mano, A. Jorge, V. Fernandes (C), A. Sousa – Nuno Valente (83. Allef), Bessa (75. Agu), Semedo, Micael (63. Pereira) – Cádiz, Zequinha.
    Náhradníci: Cristiano – Sílvio, Allef, Agu, Tiago Castro, Pereira, Pires.

    Boavista FC: Bracali – E. Machado, Neris, Jubal, Carraça – Gustavo, Tahar, Mateus (86. Perdigao), Njie (76. Bueno) – Espinho (C) (55. Falcone), Ra. Costa.
    Náhradníci: Giovanaz – Bueno, Cardoso, Falcone, Perdigao, Mandiang, Talocha.

    Rozhodčí: Veríssimo – Soares, Jesus
    thejrc.org