Finsko – Kanada 3:1 (kon.) | Rusko – Norsko 5:2 (kon.) | USA – Slovensko 1:4 (kon.)
Česko – Švédsko 5:2 (kon.)
konec
USA
1:4 (1:1, 0:2, 0:1)
Slovensko
Pátek 10.05.2019, 20:15 • Steel Arena • Mistrovství světa • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
    55:54 Michal KRIŠTOF - 1:4
     
    55:54
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Slováci střílí čtvrtou branku a nejspíše rozhodují o svém dnešním vítězství! Američané zase nebyli důrazní v obranném pásmu a znovu za to pykají. Do puku se totiž opřel MICHAL KRIŠTOF, jenž propálil Schneidera. Ten toho také moc neviděl, jelikož mu dobře clonil Tomáš Tatar. Asistence: Martin Marinčin.
    24:58 Tomáš TATAR - 1:3
     
    24:58
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Steel aréna praská ve švech, jelikož Slováci vedou o dvě branky! Nepřesnost Kanea poslala Slováky do protiútoku. Ten sice ještě nevyšel, jenže hned po něm následovala křižná přihrávka na volného TOMÁŠE TATARA, který neměl problém poslat puk do prázdní branky. Asistence: Richard Pánik.
    21:52 Erik ČERNÁK - 1:2
     
    21:52
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Nebudou, jelikož velmi rychle inkasují a přesilová hra Slovenska bude pokračovat! ERIK ČERNÁK dostal nabito a jeho parádní bomba z první propálila vše, co jí stálo v cestě. Asistence: Andrej Sekera.
    12:05 Alex DEBRINCAT - 1:1
     
    12:05
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Američané využívají svou první přesilovou hru na turnaji a srovnávají stav dnešního utkání! Patrick Kane chvilku kvedlal s pukem. Když už to vypadlo, že přijde pas na modrou, tak přišel mezi kruhy, kde byl volný ALEX DEBRINCAT, jenž ranou z první rozvlnil síť za slovenským gólmanem. Asistence: Patrick Kane a Jack Eichel.
    04:02 Matúš SUKEL' - 0:1
     
    04:02
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Slováci se prosazují jako první a stadion bouří! Nejprve parádní ranou nastřelil Martin Marinčin tyčku, ale puk poté vybojoval Marián Studenič, jenž si objel branku. Posunul kotouč před branku, kde byl připravený MATÚŠ SUKEĽ, který trefil odkrytou část branky! Asistence: Marián Studenič.

    Denisa Józsová

    Branky a nahrávky: 13. DeBrincat (P. Kane, Eichel) – 5. Sukel' (Studenič), 22. Černák (Sekera), 25. Tatar (Pánik), 56. Krištof (Marinčin)


    USA: Schneider (Demko) – Suter, Martinez, Hanifin, Skjei, Fox, Q. Hughes – Eichel, Kreider, Keller – DeBrincat, J. Gaudreau, D. Larkin – J. Hughes, J. van Riemsdyk, P. Kane – D. Ryan, White, Glendening – Vatrano.
    Slovensko: Rybár (Čiliak) – Sekera, Černák, Marinčin, Jaroš, Fehérváry, Ďaloga, Koch, Čajkovský – Krištof, Pánik, Tatar – Sukel', Nagy, Studenič – Lantoši, Zigo, Daňo – Buc, Liška, Lunter.

    Rozhodčí: Gouin (CAN), Romasko (RUS) – Lazarev (RUS), Malmqvist (SWE)

    Diváci: 7430
    thejrc.org