Finsko – Kanada 3:1 (kon.) | Rusko – Norsko 5:2 (kon.) | USA – Slovensko 1:4 (kon.)
Česko – Švédsko 5:2 (kon.)
konec
USA
1:4 (1:1, 0:2, 0:1)
Slovensko
Pátek 10.05.2019, 20:15 • Steel Arena • Mistrovství světa • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
    58:23 Rybárův fantastický zákrok proti Martinezovi
     
    58:23
    Tohle byl minimálně zákrok dne v podání Patrika Rybára! Ten už jen ležel na zemi, když se ke kotouči dostal Alec Martinez, jenž pálil tak doprostřed branky z pohledu výškového. Slovenský gólman ovšem fantastickým zákrokem lapačkou puk chytil!
    55:54 Michal KRIŠTOF - 1:4
     
    55:54
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Slováci střílí čtvrtou branku a nejspíše rozhodují o svém dnešním vítězství! Američané zase nebyli důrazní v obranném pásmu a znovu za to pykají. Do puku se totiž opřel MICHAL KRIŠTOF, jenž propálil Schneidera. Ten toho také moc neviděl, jelikož mu dobře clonil Tomáš Tatar. Asistence: Martin Marinčin.
    55:19 Lantošiho vychytal Schneider.
     
    55:19
    Martin Marinčin získal puk v obranném pásmu a vyslal Róberta Lantošiho do úniku. Ten si zkusil přehodit puk z bekhendu na forhend, ale Cory Schneider drží akcie svého týmu ještě kousek nad vodou.
     
    55:01
    Slovensko hraje v plném počtu!
     
    53:01
    Vyloučení v týmu Slovensko (Róbert Lantoši – 2 min., podrážení).
     
    46:54
    Spojení státy vybojovaly puk za brankou a bylo z toho nebezpečí pro Rybára. Noah Hanifin totiž poslal kotouč na Jacka Hughese, který to zkoušel z těžké pozice otočkou, ale branku minul!
    44:49 Jack Hughes orazítkoval tyč slovenské brány!
     
    44:49
    Jack Hughes znovu v akci! To jsou skvělé momenty tohoto mladíka. Hráč s číslem šest totiž napálil horní tyčku! Poté ještě dorážel James van Riemsdyk, ale tomu dnes nejspíše není přáno.
    41:24 van Riemsdyk nebyl daleko od kontaktní branky.
     
    41:24
    Teď už mělo Slovensko pořádný kus štěstí! James van Riemsdyk totiž dorážel skákavý puk na brankovišti. Vlastně stačilo trefit jen prázdnou branku, ale to se americkému útočníkovi nepovedlo!
     
    40:12
    Klidně už to mohlo být jen o jeden gól! Dylan Larkin našel šikovnou přihrávkou úplně volného Alexe DeBrincata, jehož ránu z první zastavil beton Rybára.
     
    39:00
    Minuta do konce druhé třetiny!
    35:42 Krištofova střela minula branku.
     
    35:42
    Slováci jsou dnes opravdu nebezpeční, navíc hrají hodně týmově! Zpoza branky dostal přihrávku Michal Krištof, jehož střela z první jen těsně minula branku.
    32:03 Dvě velké slovenské šance.
     
    32:03
    Dvě velké šance na slovenské straně! Róbert Lantoši jel sám na gólmana, ovšem Cory Schneider udržel beton u tyčky. Kotouče se poté zmocnil další slovenský hráč, ale ani on nedokázal překonat amerického gólmana. ten svůj tým nyní hodně podržel.
     
    30:21
    Tohle ale bylo od Američanů pěkné! Johnny Gaudreau dostal přihrávku a mohl pálit z první. Chvilku však se střelou počkal, načež posílal puk před branku, kam si sjížděli jeho spoluhráč. Ten byl ale v souboji, takže puk netrefil.
    27:43 Zigova šance
     
    27:43
    Krása v podání Slováků! Róbert Lantoši sebral soupeři puk v útočném pásmu. Poté nádhernou zadovkou našel Tomáše Ziga, ale proti němu se stihl přesunout Cory Schneider!
     
    26:46
    Spojené státy měly obrovskou možnost na snížení stavu na rozdíl jedné branky! Jack Eichel poslal puk na Luka Glendeninga, který měl dávat do prázdné, ale místo toho trefil přesouvajícího se Rybára!
    24:58 Tomáš TATAR - 1:3
     
    24:58
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Steel aréna praská ve švech, jelikož Slováci vedou o dvě branky! Nepřesnost Kanea poslala Slováky do protiútoku. Ten sice ještě nevyšel, jenže hned po něm následovala křižná přihrávka na volného TOMÁŠE TATARA, který neměl problém poslat puk do prázdní branky. Asistence: Richard Pánik.
     
    23:36
    Američané hrají v plném počtu!
    21:52 Erik ČERNÁK - 1:2
     
    21:52
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Nebudou, jelikož velmi rychle inkasují a přesilová hra Slovenska bude pokračovat! ERIK ČERNÁK dostal nabito a jeho parádní bomba z první propálila vše, co jí stálo v cestě. Asistence: Andrej Sekera.
     
    21:36
    Vyloučení v týmu USA (Ryan Suter – 2 min., podrážení).
     
    21:22
    Vyloučení v týmu USA (Brady Skjei – 2 min., vysoká hůl).
    21:09 Studeničova dorážka skončila na Schneiderovi.
     
    21:09
    A Slováci mohli znovu vést o gól! Ladislav Nagy vypálil a Cory Schneider puk neudržel. Proto se ho snažil dorážet Marián Studenič, ale lapačka gólmana Američanů byla o něco rychlejší.
     
    19:00
    Minuta do konce první třetiny!
    13:10 Hughesova pěkná akce, jeho přihrávka na spoluhráče nevyšla, ten byl ubráněn.
     
    13:10
    Nádherná akce v podání mladíčka Jacka Hughese! Ten si udělal z obránců doslova diváky a obešel je jako kuželky. Posléze ještě přihrával před prázdnou branku, ale tam byl jeho spoluhráč dobře bráněn!
    12:05 Alex DEBRINCAT - 1:1
     
    12:05
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Američané využívají svou první přesilovou hru na turnaji a srovnávají stav dnešního utkání! Patrick Kane chvilku kvedlal s pukem. Když už to vypadlo, že přijde pas na modrou, tak přišel mezi kruhy, kde byl volný ALEX DEBRINCAT, jenž ranou z první rozvlnil síť za slovenským gólmanem. Asistence: Patrick Kane a Jack Eichel.
     
    10:54
    Vyloučení v týmu Slovensko (Mário Lunter – 2 min., vražení na hrazení).
    08:50 Tatarova šance, Schneider reflexivně zasáhl.
     
    08:50
    Slovensko sice nemá opticky převahu, je však mnohem nebezpečnější! Tomáš Tatar dostal přihrávku mezi kruhy a Cory Schneider musel předvést reflexivní zákrok, aby jeho ránu chytil.
    04:02 Matúš SUKEL' - 0:1
     
    04:02
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Slováci se prosazují jako první a stadion bouří! Nejprve parádní ranou nastřelil Martin Marinčin tyčku, ale puk poté vybojoval Marián Studenič, jenž si objel branku. Posunul kotouč před branku, kde byl připravený MATÚŠ SUKEĽ, který trefil odkrytou část branky! Asistence: Marián Studenič.

    Denisa Józsová

    Branky a nahrávky: 13. DeBrincat (P. Kane, Eichel) – 5. Sukel' (Studenič), 22. Černák (Sekera), 25. Tatar (Pánik), 56. Krištof (Marinčin)


    USA: Schneider (Demko) – Suter, Martinez, Hanifin, Skjei, Fox, Q. Hughes – Eichel, Kreider, Keller – DeBrincat, J. Gaudreau, D. Larkin – J. Hughes, J. van Riemsdyk, P. Kane – D. Ryan, White, Glendening – Vatrano.
    Slovensko: Rybár (Čiliak) – Sekera, Černák, Marinčin, Jaroš, Fehérváry, Ďaloga, Koch, Čajkovský – Krištof, Pánik, Tatar – Sukel', Nagy, Studenič – Lantoši, Zigo, Daňo – Buc, Liška, Lunter.

    Rozhodčí: Gouin (CAN), Romasko (RUS) – Lazarev (RUS), Malmqvist (SWE)

    Diváci: 7430
    thejrc.org