Finsko – Kanada 3:1 (kon.) | Rusko – Norsko 5:2 (kon.) | USA – Slovensko 1:4 (kon.)
Česko – Švédsko 5:2 (kon.)
konec
USA
1:4 (1:1, 0:2, 0:1)
Slovensko
Pátek 10.05.2019, 20:15 • Steel Arena • Mistrovství světa • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
    Slováci si vyslechli poprvé hymnu na šampionátu po zasloužené výhře nad Američany.

     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek večera a u dalšího onlajnu z MS zase na počtenou! (22:34:26)
     
    Nejlepší hráči utkání:

    Spojené státy – Jack Eichel
    Slovensko – Matúš Sukel'
     
    Neskutečné, vždyť kdo by to byl před zápasem čekal, že Slováci, kteří jsou složení především z krajánků, porazí 4:1 jednoho z favoritů na celkové zlato? Každopádně Slovensko si dnešní výhru jednoznačně zasloužilo, Spojené státy nepředvedly téměř nic a může to být problém pro případný postup. Na to je však ještě brzy.
     
    Konec zápasu.
     
    59:32
    Američané už se ani nesnaží o nějaký symbolický tlak. Oni zápas prohráli ve svých hlavách už dávno. Slovákům dnes lze složit pouze absolutorium.
     
    59:00
    Máme zde minutu do konce zápasu a téměř celá Steel aréna je na nohou! Fanoušci už děkují svěřencům za tento zápas a mohou slavit první tři body do tabulky!
    58:23 Rybárův fantastický zákrok proti Martinezovi
     
    58:23
    Tohle byl minimálně zákrok dne v podání Patrika Rybára! Ten už jen ležel na zemi, když se ke kotouči dostal Alec Martinez, jenž pálil tak doprostřed branky z pohledu výškového. Slovenský gólman ovšem fantastickým zákrokem lapačkou puk chytil!
     
    57:12
    Andrej Sekera se na modré opřel do puku. Poslal solidní ránu po ledě, ale ta byla sražena někým z brankoviště do plexiskla. Hra tedy pokračuje.
     
    56:23
    A mohla být přidána definitivní tečka za slovenským vítězstvím! Tomáš Zigo vyslal dobrou střelu, ovšem americký gólman si místo mezi rukou a tělem pohlídal.
    55:54 Michal KRIŠTOF - 1:4
     
    55:54
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Slováci střílí čtvrtou branku a nejspíše rozhodují o svém dnešním vítězství! Američané zase nebyli důrazní v obranném pásmu a znovu za to pykají. Do puku se totiž opřel MICHAL KRIŠTOF, jenž propálil Schneidera. Ten toho také moc neviděl, jelikož mu dobře clonil Tomáš Tatar. Asistence: Martin Marinčin.
    55:19 Lantošiho vychytal Schneider.
     
    55:19
    Martin Marinčin získal puk v obranném pásmu a vyslal Róberta Lantošiho do úniku. Ten si zkusil přehodit puk z bekhendu na forhend, ale Cory Schneider drží akcie svého týmu ještě kousek nad vodou.
     
    55:01
    Slovensko hraje v plném počtu!
     
    55:00
    Johnny Gaudreau získal puk ve středním pásmu a měl před sebou celkem prostor. Přesto šel spíše do strany a zvolil pas před branku, kde nikdo nebyl.
     
    54:40
    Quinn Hughes zůstal v početní výhodě a byl to právě on, kdo se odhodlal ke střele. Jeho dobrou ránu vyrazil Rybár ramenem nebo helmou do ochranné sítě.
     
    54:17
    Quinn Hughes se dostal ke střele, když si sjel z modré. Na brankovišti se ještě snažil dorážet Jack Eichel, ovšem slovenský brankář mu to nedovolil.

    Denisa Józsová

    Branky a nahrávky: 13. DeBrincat (P. Kane, Eichel) – 5. Sukel' (Studenič), 22. Černák (Sekera), 25. Tatar (Pánik), 56. Krištof (Marinčin)


    USA: Schneider (Demko) – Suter, Martinez, Hanifin, Skjei, Fox, Q. Hughes – Eichel, Kreider, Keller – DeBrincat, J. Gaudreau, D. Larkin – J. Hughes, J. van Riemsdyk, P. Kane – D. Ryan, White, Glendening – Vatrano.
    Slovensko: Rybár (Čiliak) – Sekera, Černák, Marinčin, Jaroš, Fehérváry, Ďaloga, Koch, Čajkovský – Krištof, Pánik, Tatar – Sukel', Nagy, Studenič – Lantoši, Zigo, Daňo – Buc, Liška, Lunter.

    Rozhodčí: Gouin (CAN), Romasko (RUS) – Lazarev (RUS), Malmqvist (SWE)

    Diváci: 7430
    thejrc.org