Finsko – Kanada 3:1 (kon.) | Rusko – Norsko 5:2 (kon.) | USA – Slovensko 1:4 (kon.)
Česko – Švédsko 5:2 (kon.)
konec
Česko
5:2 (1:0, 1:2, 3:0)
Švédsko
Pátek 10.05.2019, 20:15 • Zimní stadion Ondreje Nepely, Bratislava • Mistrovství světa • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Pro dnešní večer je to od nás z Bratislavy i Košic všechno. S konstatováním, že kromě České republiky překvapilo také Slovensko, které zdolalo nadupaný výběr USA 4:1, se s vámi loučíme. Již v sobotu ale nabídneme přenosy ze všech zápasů, které se budou hrát. Děkujeme, že nás sledujete a přejeme krásný večer a dobrou noc. (22:55:58)
     
    Střely na bránu:

    Česká republika – 32
    Švédsko – 32
     
    Zápas byl hodně vyrovnaný a patřičně vyhecovaný. Nejdůležitějším a zlomovým okamžikem byl bezpochyby vstup do třetí třetiny, který Češi zvládli znamenitě. Michael Frolík totiž doklepl puk do prázdné brány a byli to Švédi, kdo musel dobývat. Obrana fungovala skvěle a když náhodou zaspala, zaskočil skvělý Patrik Bartošák.
     
    Senzační vstup do šampionátu, ve který asi věřil málokdo. Česká republika vítězí nad Švédskem poměrem 5:2! Nejlepšími hráči zápasu jsou vyhlášeni Elias Pettersson a dvougólový hrdina Jakub Vrána!
     
    Konec zápasu.
     
    59:59
    Další hromadná šarvátka uprostřed hřiště, ale tu už rozhodčí nechají bez trestů. Česko vítězí nad úřadujícími mistry světa 5:2!
     
    59:26
    Čtveřice hráčů inkasuje dvouminutové tresty za hrubost. Jsou to Radko Gudas a David Sklenička na české straně a Robert Hägg a Dennis Rasmussen na švédské straně.
     
    59:26
    Švédi neunáší porážku a nevybíravě atakovali českého gólmana. Vznikla z toho hodně ostrá šarvátka, za kterou určitě přijdou tresty. Mezi tím v hale zní písnička od Josefa Melena „Ne, pětku ne!“
    59:05 Jan KOVÁŘ - 5:2
     
    59:05
    Česko právě vstřelilo branku!
    Hotovo, rozhodnuto, Češi podruhé v řadě získají skalp úřadujících mistrů světa, tentokrát dokonce v úvodním zápase mistrovství světa! Elias Lindholm neudržel kotouč, o který ho připravil Jakub Voráček. Ten našel na pravé straně rozjetého JANA KOVÁŘE, jenž bez problémů trefil odkrytou bránu. Asistence: Jakub Voráček.
     
    58:15
    Konečně se český tým dostal ze sevření a alespoň na moment si odpočinul. Češi měli dokonce puk v útočném pásmu, ale neměli prostor na střelu do prázdné brány. Pak následovala sporná situace kolem modré čáry, která mohla být posouzena jako úmyslný ofsajd Švédska.
     
    57:58
    Další rána z vrcholku kruhu, kterou měl na svědomí Elias Lindholm. Opět ale skončila ve výstroji jednoho z nejlepších hráčů dnešního zápasu – Patrika Bartošáka.
     
    57:25
    Velká skrumáž před českou bránou, ale Bartošák udržel puk před brankovou čárou. Švédsko je ale stále nalezlé v útočné třetině.
     
    57:15
    Seveřané se snaží útočit a drží puk v útočném pásmu. Od modré čáry napřáhl Mattias Ekholm, ale Patrik Bartošák měl dobrý výhled a naprosto s přehledem schoval kotouč do výstroje.
     
    56:40
    Švédsko nemá na co čekat a zkouší to bez brankáře!
    55:50 Jakub VRÁNA - 4:2
     
    55:50
    Česko právě vstřelilo branku!
    Panečku, to je debut! JAKUB VRÁNA dostal přihrávku přes celé hřiště do jízdy od Filipa Hronka, který skvěle vypíchl puk. Útočník Washingtonu zamířil do protějšího horního rohu, trefil se neomylně a přidal druhý gól v zápase! Asistence: Filip Hronek.
     
    55:40
    Řepík předvedl úžasnou obrannou hru a vytlačil Švédy pryč z pásma.

    Lukáš Foff

    Lukáš Mihal

    Branky a nahrávky: 2. J. Vrána (D. Kubalík), 37. D. Kubalík (Jan Kovář), 41. Frolík (Simon, Voráček), 56. J. Vrána (Hronek), 60. Jan Kovář (Voráček) – 21. Hörnqvist (W. Nylander, E. Pettersson), 24. Lindblom (E. Gustafsson, Bratt)


    Česko: Bartošák (Hrubec) – J. Kolář, Hronek, Moravčík, Rutta, D. Sklenička, Gudas (A), D. Musil – Frolík (A), Simon, Voráček (C) – Jaškin, Chytil, Palát – J. Vrána, Jan Kovář, D. Kubalík – T. Zohorna, Řepík.
    Švédsko: H. Lundqvist (Enroth) – A. Larsson, Ekman-Larsson (C), E. Gustafsson, Ekholm (A), M. Pettersson, Hägg – Hörnqvist (A), E. Pettersson, W. Nylander – E. Lindholm, A. Kempe, Lindblom – Bratt, Lander, Eriksson – Rasmussen, Krüger, M. Kempe.

    Rozhodčí: Gofman, Iverson – Hancock, Sormunen

    Diváci: 8723
    thejrc.org