Dánsko – Francie 5:4 (3:2 po s.n.) | Švýcarsko – Itálie 9:0 (kon.) | Německo – Velká Británie 3:1 (kon.)
Lotyšsko – Rakousko 5:2 (kon.) | Slovensko – Finsko 2:4 (kon.) | Norsko – Česko 2:7 (kon.)
po s.n. (3:2)
Dánsko
5:4 (2:1, 1:3, 1:0 - 0:0)
Francie
Sobota 11.05.2019, 12:15 • Steel Arena • Mistrovství světa • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
    Frederik STORM - 5:4
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Dánsko.
    Autorem vítězné branky je FREDERIK STORM.
     
    54:46
    Francie už je kompletní, po přihrávce Mikkela Bödkera ovšem zůstal před brankovištěm volný Mathias Bau Hansen, po jehož teči se puk vykutálel jen těsně vedle pravé tyče francouzské brány!
     
    52:42
    Vyloučení v týmu Francie (Valentin Claireaux – 2 min., hrubost).
    52:42 Obrovský závar před Dánskou brankou
     
    52:42
    Anthony Rech trefil od mdoré čáry pravou tyč dánské svatyně! Po něm dorážel z levé strany znovu Timothé Bozon, puk ale zmizel ve výstroji Sebastiana Dahma.
     
    50:53
    Vyloučení v týmu Dánsko (Mathias Bau Hansen – 2 min., podrážení).
    46:34 Jesper JENSEN - 4:4
     
    46:34
    Dánsko právě vstřelilo branku!
    Ve Steel Areně je znovu vyrovnáno! Dnešní zápas bude ještě pořádné drama! JESPER JENSEN dostal přihrávku mezi kruhy, odkud se trefil přesně nad levé rameno francouzského brankáře! Asistence: Nicklas Jensen, Nikolai Meyer.
     
    43:17
    Vyloučení v týmu Francie (Jonathan Janil – 2 min., hákování).
    35:29 Lars ELLER - 3:4
     
    35:29
    Dánsko právě vstřelilo branku!
    Mužstvo v červeném střílí velice důležitou kontaktní branku! Mikkel Bödker přenechal kotouč LARSI ELLEROVI, který s pukem vybruslil až k modré čáře, odkud dokázal schovat střelu za clonící hráče a trefil se přesně nad lapačku francouzského brankáře! Asistence: Mikkel Bödker.
    33:55 Valentin CLAIREAUX - 2:4
     
    33:55
    Francie právě vstřelila branku!
    Hosté se prosazují potřetí za sebou a v přesilové hře se poprvé dostávají do dvoubrankového vedení! Anthony Rech získal útočné pásmo a našel na okraji levého kruhu zcela volného VALENTINA CLAIREAUXE, který se z první opřel do kotouče a přišpendlil jej k bližší tyč! Asistence: Anthony Rech, Timothé Bozon.
     
    33:07
    Vyloučení v týmu Dánsko (Nicklas Jensen – 2 min. pro hráčskou lavici, příliš mnoho hráčů).
    32:21 Damien FLEURY - 2:3
     
    32:21
    Francie právě vstřelila branku!
    Hosté si berou své vedení zpět! Dánský brankář neudržel střelu Timothé Bozona z vrcholku levého kruhu a puk se odrazil příhodně pro DAMIENA FLEURYHO, který jej dorazil do odkryté části klece! Asistence: Timothé Bozon, Kévin Hecquefeuille.
     
    29:52
    Phillip Bruggisser se dlouho napřahoval na vrcholku pravého kruhu a hlásil se o přihrávku. Lars Eller ovšem zvolil jiné řešení a poslal puk před brankoviště, kde si musel Florian Hardy dávat velký pozor.
    27:31 Bödker trestné střílení neproměnil
     
    27:31
    Mikkel Bödker se rozjel ke svému pokusu a zkusil kličku do bekhendu, Florian Hardy jeho záměr ale přečetl a levým betonem puk zastavil před brankovou čárou.
     
    27:31
    Mikkel Bödker se dostal do úniku, ve kterém byl zastaven faulem, a bylo nařízeno trestné střílení! Florian Chakiachvili si při bránění pomohl hákováním.
    24:08 Olivier DAME-MALKA - 2:2
     
    24:08
    Francie právě vstřelila branku!
    Neuvěřitelný gól z poloviny hřiště! OLIVIER DAME-MALKA se napřáhl na červené čáře a jeho rána k údivu všech prošla dánskému gólmanovi mezi betony! Sebastian Dahm se teď pod maskou hodně červená. Bez asistence.
    19:56 Markus LAURIDSEN - 2:1
     
    19:56
    Dánsko právě vstřelilo branku!
    Pohádkový konec první dvacetiminutovky v podání seveřanů! V čase, kdy už byli Dánové kompletní a hráli tedy přesilovou hru, napřáhl z dálky MARKUS LAURIDSEN a čistě se trefil k pravé tyči francouzské svatyně! Asistence: Frederik Storm, Jesper Jensen.
    19:06 Frederik STORM - 1:1
     
    19:06
    Dánsko právě vstřelilo branku!
    Domácím se neccelou minutu před koncem první periody podařilo vyrovnat při hře 4 na 4. Před brankovištěm byl důrazný FREDERIK STORM a nadvakrát dotlačil puk přes levý beton hostujícího brankáře! Bez asistence.
     
    18:49
    Vyloučení v týmu Francie (Kévin Hecquefeuille – 2 min., držení).
    18:49 Madsen byl blízko k vyrovnání
     
    18:49
    Morten Madsen ve vlastním oslabení ujel dopředu a mohl vyrovnat! To se mu ale nepodařilo, dostal se s pukem za brankovou čáru a ze záporného úhlu trefil jenom tyč zvenku, vybojoval ale faul.
     
    17:16
    Vyloučení v týmu Dánsko (Nicklas Jensen – 2 min., hákování).
     
    13:53
    Teď ale pozor na Dány, kteří se rychle dostali do přečíslení dvou na jednoho! Mikkel Bödker se zasekávačkou na pravé straně zbavil obránce a už už přihrával úplně volnému spoluhráči u protější tyče, skvěle se ovšem vrátil Peter Valier a v poslední chvíli přihrávku zablokoval!
    08:55 Charles BERTRAND - 0:1
     
    08:55
    Francie právě vstřelila branku!
    To byla rychlost! Francozi přesilovou hru bleskově využívají a dostávají se do vedení! Dánský gólman neudržel střelu Kévina Hecquefeuilleho od modré čáry. Valentin Claireaux ještě sice puk do brány ani nadvakrát nedorazil, CHARLES BERTRAND už byl ovšem neomylný! Asistence: Valentin Claireaux, Kévin Hecquefeuille.
     
    08:33
    Vyloučení v týmu Dánsko (Nicklas Jensen – 2 min., vysoká hůl).
     
    06:53
    Phillip Bruggisser nahodil puk na bránu od modré čáry. Jeho pokus byl tečovaný tak šikovně, že Florian Hardy absolutně nemohl reagovat, a kotouč se odrazil od horní tyče nebo od vrchní sítě kryjící francouzskou klec za bránu!
     
    04:22
    Francouzi ve vlastním oslabení pláchli do přečíslení dvou na jednoho! Peter Valier z pravé strany přihrál před brankoviště na Guillaume Leclerce, tomu ale zakončení nesedlo a kotouč se pomalu doklouzal k betonům Sebastiana Dahma.
     
    03:04
    Lars Eller připravil dobrou pozici pro Frederik Storm, ten ale kolem betonu ležícího brankáře nedokázal zasunout puk do sítě. Storm následně alespoň poslal kotouč před brankoviště, tam ale nikoho ze svých spoluhráčů už nenašel.
     
    02:28
    Vyloučení v týmu Francie (Sacha Treille – 2 min. pro hráčskou lavici, příliš mnoho hráčů).
    02:28 Neuznaný gól Dánska
     
    02:28
    Morten Poulsen poslal kotouč do sítě a Dánové už zvedali ruce nad hlavu, gól ale platit nemůže. Sudí krátce před tím odpískali Francouzům příliš mnoho hráčů na ledě.

    Milan Sochor

    Branky a nahrávky: 20. Storm, 20. M. Lauridsen (Storm, Jesper Jensen), 36. Eller (Boedker), 47. Jesper Jensen (Nicklas Jensen, Meyer), rozh. náj. Storm – 9. Bertrand (Claireaux, Hecquefeuille), 25. Dame-Malka, 33. Fleury (Bozon, Hecquefeuille), 34. Claireaux (Rech, Bozon)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Alexandre Texier (FRA)
    1:0   Lars Eller (DEN)
    2. série:
    1:0   Charles Bertrand (FRA)
    1:0   Nicklas Jensen (DEN)
    3. série:
    1:1   Anthony Rech (FRA)
    2:1   Mikkel Boedker (DEN)
    4. série:
    2:2   Sacha Treille (FRA)
    3:2   Frederik Storm (DEN)
    5. série:
    3:2   Damien Fleury (FRA)


    Dánsko: Dahm (Galbraith) – O. Lauridsen, M. Lauridsen, Jensen Aabo, Lassen, Nicholas Jensen, O. Larsen, Bruggisser – Nicklas Jensen, Eller, Storm – Bödker, Regin, Madsen – Meyer, Jensen, Bau Hansen – Olesen, Jakobsen, Poulsen.
    Francie: Hardy (Ylönen) – Dame-Malka, Manavian, Chakiachvili, Thiry, Gallet, Hecquefeuille, Janil – Perret, Ritz, Bertrand – Bozon, Claireaux, Fleury – Treille, Texier, Rech – Leclerc, Berthon, Valier – Di Dio Balsamo.

    Rozhodčí: Aleksi Rantala (FIN), Jeremy Tufts (USA) – Dmitrij Goljak (BLR), Jiří Ondráček (CZE)

    Diváci: 6190
    thejrc.org