Dánsko – Francie 5:4 (3:2 po s.n.) | Švýcarsko – Itálie 9:0 (kon.) | Německo – Velká Británie 3:1 (kon.)
Lotyšsko – Rakousko 5:2 (kon.) | Slovensko – Finsko 2:4 (kon.) | Norsko – Česko 2:7 (kon.)
konec
Lotyšsko
5:2 (1:1, 0:0, 4:1)
Rakousko
Sobota 11.05.2019, 16:15 • Ondrej Nepela Arena • Mistrovství světa • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:46
    Čtrnáct sekund před koncem ještě přichází vyloučení na rakouské straně. Strong již zbytečně nasadil zadek z boku Marenisovi a závěr zápasu tak bude trávit na trestné lavici za nedovolené bránění.
     
    56:19
    Rakousku navíc sílu na návrat dramatu bere Schneider svým faulem v útočném pásmu. Za hákování dostává dvě minuty a Lotyši mohou svůj výkon ve třetí třetině ještě vyšperkovat.
     
    54:54
    Vyloučení v týmu Lotyšsko (Rihards Marenis – 2 min., podrážení).
     
    45:02
    Teodors Blugers si parádní kličkou obešel Raphaela Wolfa, který ho navíc ještě podrazil! Rakouský obránce si teď dvě minuty odpočine na trestné lavici a bude doufat, že Lotyši nevsítí zřejmě rozhodující čtvrtý gól.
     
    40:41
    Rihards Bukarts u mantinelu zasáhl holí Konstantina Komarka, za což si jde na dvě minuty sednout na trestnou lavici za hru vysokou holí. Tohle by mohla být velká šance pro Rakušany na vyrovnání zápasu.
     
    38:53
    Clements Unterweger v souboji o puk s Rihardsem Bukartsem si pomohl hokejkou. Rozhodčí ho za to poslal na dvě minuty na trestnou lavici za hákování.
     
    34:21
    Vyloučení v týmu Rakousko (Martin Schumnig – 2 min., sekání).
     
    16:54
    Třinecký Guntis Galvinš poměrně nešťastně na modré lajně podrazil rakouského útočníka Michaela Raffla. Lotyšsko teď tak bude hrát dvě minuty v početní nevýhodě.
    11:33 Ostrý střet po kterém Peter dostal trest na pět minut + do konce utkání
     
    11:33
    Na Petera se snáší hněv části tribun. Ten již totiž mimo hru sestřelil k zemi lotyšského Robertse Bukartse. Po krátké poradě sudích je trest jasný. Bukarts se nakonec dokázal po vlastních nohách dostat na střídačku a Peter se bude muset dostat po vlastních nohách do kabiny, neboť za nedovolené bránění obdržel trest 5 minut a do konce utkání. Lotyšsko má tak dlouhou přesilovku, trest odsedí Hofer.

    Tomáš Kalas

    Libor Kokoška

    Branky a nahrávky: 16. Balcers (Darzinš, Freibergs), 41. Darzinš (Balcers, Blugers), 45. Abols (Balcers, Keninš), 48. Meija (Cibulskis, Blugers), 56. Keninš (Balcers) – 15. M. Raffl (Pallestrang, Herburger), 56. Herburger (Hofer, Zwerger)


    Lotyšsko: Gudlevskis (Merzlikins) – Galvinš, Cibulskis, Freibergs, Sotnieks (A), A. Kulda, Balinskis, Zile – Roberts Bukarts, Abols, Dzierkals – Darzinš (C), Blugers, Balcers – Keninš, Meija, Gegeris – Marenis, Rihards Bukarts (A), Batna – Indrašis.
    Rakousko: Kickert (Starkbaum) – Pallestrang, Heinrich, Schumnig, Unterweger, Schlacher, Wolf, Peter, Strong – M. Raffl, Herburger, Schneider – Ganahl (A), Komarek, T. Raffl (C) – Hofer, Hundertpfund (A), Zwerger – Haudum, Obrist, Rauchenwald.

    Rozhodčí: Roman Gofman (RUS), Peter Staňo (SVK) – Andrew Dalton (GBR), Roman Kaderli (SUI)

    Diváci: 8917
    thejrc.org