Dánsko – Francie 5:4 (3:2 po s.n.) | Švýcarsko – Itálie 9:0 (kon.) | Německo – Velká Británie 3:1 (kon.)
Lotyšsko – Rakousko 5:2 (kon.) | Slovensko – Finsko 2:4 (kon.) | Norsko – Česko 2:7 (kon.)
konec
Lotyšsko
5:2 (1:1, 0:0, 4:1)
Rakousko
Sobota 11.05.2019, 16:15 • Ondrej Nepela Arena • Mistrovství světa • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
    56:00 Ronalds KENINŠ - 5:2
     
    56:00
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Když už to vypadalo, že by to mohlo být ještě dramatické, tak to tak není a nebude. Lotyši si totiž vzali tříbrankový náskok zpět a opět se prosadili po přihrávce zpoza kasy. Balcers bez problémů překonal rakouského obránce a našel před brankou RONALDSE KENINŠE. Z mezikruží se lotyšský útočník prosadil a dává větší klid svým spoluhráčům do posledních minut. Asistence: Rudolfs Balcers.
    55:44 Raphael HERBURGER - 4:2
     
    55:44
    Rakousko právě vstřelilo branku!
    Tak tohle je jasný důsledek lotyšské nedůraznosti v obraně. Dominic Zwerger poslal z levé strany puk za branku na úplně volného Fabia Hofera, který si ihned popojel před branku a ani ne půl metr od lotyšského brankáře vystřelil. Puk se odrazil od betonu k RAPHAELOVI HERBUEGEROVI, který v pádu ještě dorazil puk za záda lotyšského gólmana. Asistence: Fabio Hofer, Dominic Zwerger.
    47:16 Gints MEIJA - 4:1
     
    47:16
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Teď už je definitivně rozhodnuto, země z Pobaltí si jde pro první tři body v turnaji! Nebyla to ani vůbec složitá akce. Levé křídlo si osvojil GINTS MEIJA, který si nabruslil po přihrávce od Cibulskise z vlastního pásma před rakouského obránce a střelou o rychlosti 126 km/h vymetl přesně levý vingl! Asistence: Oskars Cibulskis, Teodors Blugers.
    44:19 Rodrigo ABOLS - 3:1
     
    44:19
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Z nenápadně vypadajícího souboje u mantinelu se nakonec vyklubala gólová akce! RODRIGO ABOLS se jako první dostal k vypadlému puku z tlačenice hráčů, popojel o kousek blíž k bráně a parádní trefou poslal puk do pravé šibenice za záda rakouského gólmana! Asistence: Rudolfs Balcers, Ronalds Keninš.
    40:23 Lauris DARZINŠ - 2:1
     
    40:23
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    To je pořádný nástup Lotyšů do třetí třetiny! Vyloučení na konci třetiny přišlo Rakušany draho. Vyhrané úvodní buly dalo základ celé kombinaci, která začala od Blugerse na levém kruhu přihrávkou pro Balcerse za branku. Balcers zvedl hlavu a našel na pravém kruhu zcela volného LAURISE DARZINŠE. Jakožto správný kapitán to Darzinš vzal na sebe a střelou do protějšího vinglu rozparádil velkou část arény! Asistence: Rudolfs Balcers, Teodors Blugers.
    15:21 Rudolfs BALCERS - 1:1
     
    15:21
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Zanedlouho máme srovnáno! Tento gól byl ale pro Rakousko poměrně smolný. Střela Darzinše z levého kruhu byla totiž sražena hokejkou rakouského hráče. Bohužel pro Rakušany ale byla sražena před branku na hůl RUDOLFSE BALCERSE, který si zblízka s Kickertem jednoduše poradil! Asistence: Lauris Darzinš, Ralfs Freibergs.
    14:39 Michael RAFFL - 0:1
     
    14:39
    Rakousko právě vstřelilo branku!
    Rakušané se poměrně překvapivě ve vlastním oslabení dostávají do vedení! Po obrovské chybě v lotyšské obraně získal na ose kluziště puk najíždějící Alexander Pallestrang, který ihned našel úplně volného MICHAELA RAFFLA, který po jednoduché kličce do bekhendu dává svůj první gól na turnaji! Asistence: Alexander Pallestrang, Raphael Herburger.

    Tomáš Kalas

    Libor Kokoška

    Branky a nahrávky: 16. Balcers (Darzinš, Freibergs), 41. Darzinš (Balcers, Blugers), 45. Abols (Balcers, Keninš), 48. Meija (Cibulskis, Blugers), 56. Keninš (Balcers) – 15. M. Raffl (Pallestrang, Herburger), 56. Herburger (Hofer, Zwerger)


    Lotyšsko: Gudlevskis (Merzlikins) – Galvinš, Cibulskis, Freibergs, Sotnieks (A), A. Kulda, Balinskis, Zile – Roberts Bukarts, Abols, Dzierkals – Darzinš (C), Blugers, Balcers – Keninš, Meija, Gegeris – Marenis, Rihards Bukarts (A), Batna – Indrašis.
    Rakousko: Kickert (Starkbaum) – Pallestrang, Heinrich, Schumnig, Unterweger, Schlacher, Wolf, Peter, Strong – M. Raffl, Herburger, Schneider – Ganahl (A), Komarek, T. Raffl (C) – Hofer, Hundertpfund (A), Zwerger – Haudum, Obrist, Rauchenwald.

    Rozhodčí: Roman Gofman (RUS), Peter Staňo (SVK) – Andrew Dalton (GBR), Roman Kaderli (SUI)

    Diváci: 8917
    thejrc.org