Dánsko – Francie 5:4 (3:2 po s.n.) | Švýcarsko – Itálie 9:0 (kon.) | Německo – Velká Británie 3:1 (kon.)
Lotyšsko – Rakousko 5:2 (kon.) | Slovensko – Finsko 2:4 (kon.) | Norsko – Česko 2:7 (kon.)
konec
Slovensko
2:4 (1:2, 1:0, 0:2)
Finsko
Sobota 11.05.2019, 20:15 • Steel Arena • Mistrovství světa • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:45 Kaapo KAKKO - 2:4
     
    59:45
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Domácím se ale nepodařilo prosadit přes obranu soupeře. Naopak kotouč získal Sakari Manninen a našel na pravém křídle rozjetého KAAPA KAKKA, který se trefuje do prázdné brány a dovršením hattricku pojišťuje vítězství Finska! Asistence: Sakari Manninen.
    49:52 Kaapo KAKKO - 2:3
     
    49:52
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Vše je ale jinak! Ohlušující pískot dává najevo nesouhlas s výroky rozhodčích. To ale nic nemění na tom, že se Finové dostávají do vedení! Talentovaný KAAPO KAKKO se prosadil dnes už podruhé! Asistence: Niko Mikkola.
    39:20 Martin MARINČIN - 2:2
     
    39:20
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Steel Arena vybuchla potřetí, a teď už definitivně! Rozhodčí i po druhém přezkoumání videa gól uznal, je vyrovnáno! Puk se potuloval po brankovišti, pak jej sebral MARTIN MARINČIN a bekhendem jej dorazil do sítě! Asistence: Marián Studenič, Christián Jaroš.
    16:11 Kaapo KAKKO - 1:2
     
    16:11
    Finsko právě vstřelilo branku!
    To je bleskový obrat mužstva ze země tisíců jezer! Niko Mikkola posunul puk za sebe na modrou čáru, kde se do něj opřel Niko KAAPO KAKKO,který tvrdou ránu pověsil nekompromisně pod horní tyč! Asistence: Niko Mikkola, Sakari Manninen.
    14:21 Petteri LINDBOHM - 1:1
     
    14:21
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Hosté přesilovou hru ovšem nakonec využívají a po vstřelené brance se zvedli ze sedaček finští fanoušci, kterých je tu také ohromné množství. Veli-Matti Savinainen po neúspěšné dorážce u levé tyče posunul puk na volného PETTERIHO LINDBOHMA, který se trefil do odkryté části klece! Asistence: Veli-Matti Savinainen, Toni Rajala.
    10:52 Erik ČERNÁK - 1:0
     
    10:52
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Tohle už se jako využitá přesilová hra počítat nebude, ale situace vyplynula z početní převahy. Andrej Sekera napřáhl na modré čáře a Kevin Lankinen vyrazil puk jenom před sebe, odkud jej za jeho záda dorazil pohotový ERIK ČERNÁK! Asistence: Andrej Sekera, Richard Pánik.

    Milan Sochor

    Branky a nahrávky: 11. Černák (Sekera, Pánik), 40. Marinčin (Studenič, Jaroš) – 15. Lindbohm (Savinainen, Rajala), 17. Kakko (Mikkola, Manninen), 50. Kakko (Mikkola), 60. Kakko (Manninen)


    Slovensko: Čiliak (Rybár) – Sekera (C), Černák, Marinčin, Jaroš, Fehérváry, Ďaloga, Koch, Čajkovský – Tatar (A), Krištof, Pánik – Nagy (A), Sukel', Studenič – Daňo, Zigo, Lantoši – Lunter, Buc, Liška.
    Finsko: Lankinen (Vehviläinen) – Ohtamaa, Lehtonen (A), Jokiharju, Lindbohm, Kaski, Mikkola, Hakanpää, Koivisto – Savinainen (A), Ilomäki, Rajala – Kakko, Manninen, Pesonen – Ojamäki, Tyrväinen, Kiviranta – Anttila (C), Lammikko, Sallinen.

    Rozhodčí: Manuel Nikolič (AUT), Max Sidorenko (BLR) – Rene Jensen (DEN), Dustin McCrank (CAN)

    Diváci: 7421
    bahis siteleri